Då så

Har haft det jobbigt mentalt ett tag och min hjärna börjar drömma sig bort i saker som verkar helt omöjligt att göra just nu... 
 
Men nu har jag tagit mig i kragen då det är flera som frågat hur det gått med Gabbe. 
 
Åkte till Monica så vi var där runt tre, det var lite svårare att hitta dit än vad vi trodde så vi vände två gånger men till slut hittade vi rätt. Vi lastade ur honom och jag gick och frågade vad vi skulle göra. Allt började med att jag gick med honom i deras ridhus och sedan sprang jag med honom i träns på rakt spår och han visade ingen hälta som tur var... Sedan longerade jag honom och han skötte sig exemplariskt, inga sparkar 100 meter upp i luften och han vände bara mot mig en gång, jag tror han kände på sig att någon tittade på honom. Ingen hälta här heller men han såg väldigt seg och matt ut. Han tog inte riktigt för sig utan gick i samma tempo i både trav och galopp och han tappade gnistan lite. Kommentaren var " Hans energi som han har i huvudet (positivt) är något helt annat än vad hans kropp gör". Han stod och bet och slog med huvudet och var super glad och söt när vi gjorde allt, men han ville inte sätta energi i benen. 
 
Tog sedan in honom i stallgången och hon böjde honom, han var lite öm båda fram men inget allvarligt alls utan det kan vilken häst som helst vara. Ingen hälta alltså utan bara lite ömhet. Efter det så tog vi in honom och band upp honom i behandlingsrummet. Monica började känna och klämma på honom och hon sa att det kan ha något och göra att han var sjuk förra året när han blev biten av en fästing. Den sjukdomen kan gör att musklerna kan lägga av en kortare tid och inte orkar arbeta lika mycket och fort som vanligt. Detta är dock inget farligt förutom att han tappar lite energi. Hon började känna på hans bakdel och massergade och tryckte lite och hans knakande i bakbenet försvann efter det! TUR! Sedan tröck hon lite på vänster hals och bog och han tyckte det var lite obehagligt i början men när det började släppa så somnade han nästan stående. Det märktes skillnd direkt. 
 
Hon ville dock inte stoppa nålar i honom innan vi pratat med en veterinär och hon gav oss lite idéer på prover vi skulle kunna ta osv. Hon kommer ju till Mathias nästa vecka och hon skulle behandla då om resultaten hunit komma. Så hon gjorde en del saker och det var tur att vi åkte dit. 
 
Sedan måste jag ju också säga vad hon sa om min häst. Hon KÄNDE inte igen honom från för ett år sedan när hon kollade på honom då. Hon kände igen oss men trodde det var en annan häst och detta var SUPER POSITIVT! Sist var han så tjock och svullen på en del ställen men nu såg han perfekt ut sa hon. Perfekt kroppsbyggnad och han fick absolut inte gå ner mer i vikt. Hon sa även att han skulle börja äta lite mer hö och att det skulle ätas i hönät. 
 
Det var väl det mesta men hon sa även en del saker som jag inte orkar skriva för då skulle inlägget bli miljoner sidor. 
 
Han får och ska ridas fram till om en vecka då rå. Ska börja i morgon och sedan ska han ridas lika länge som vanlig men på ungefär 50% av ett vanligt ridpass. Mycket ut i skogen och ingenting på sandbanan. Sedan skulle Gabbe så "bestämma" vad det är vi ska göra. Känns han seg ska jag inte trycka på utan låta han gå så och är han pigg så kan jag rida lite mer, detta känns ganska kul att han ska bestämma men helt okej bara jag får rida min bästaste häst! :D
 

Ursäkta inlägget det blev lite långt men mkt bra information!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0