Träningen igår

Var ett riktigt mysterium. Jag som i vanlgia fall har mycket lätt att säga till min häst du har varit duktig eller Hallå du kan bättre och det är på så sätt väldigt lätt att dra slutsatsen om passet gick bra eller inte. Men passet igår var helt annorlunda, jag har jätte svårt att sätta fingret på om det gick bra eller om det gick skit! 

Det började iaf med att hon jobbade från marken vilket var jätte bra, han skulle böja sig i halsen och flytta åt sidan för spöt för att sedan bli kvick för skänklarna när man sen satt upp.
Sedan satt hon upp och red honom framåt framåt och ännu mer framåt. Hans trav blev verkligen super bra men det kändes så där att sätta sådan press från början att börja med längning typ. Men iaf, i galoppen så ville hon också bara rida framåt och sket i formen. Det kändes ganska logiskt eftersom det är dessa konflikter man måste ha med min häst när man börjar galoppera... Jobbigt värre. Sedan när hon fått fram honom och fick en jätte bra hög och bärig form så fick jag sitta upp. Och direkt var det framåt och framåt som gällde! Det kändes ett tag som man slarvred och jag fick ingen bra känsla alls. Men när han efter ett tag gick fram av sig själv så blev det jätte lätt att rida förutom att jag inte fick rida arbetstrav. I galoppen kändes hans form förjävlig och det såg inget vidare ut alls eftersom han skule framåt hela tiden. Men när jag sedan började arbeta honom fick han en bra och bärig from även i galoppen och det var en helt annan galopp. 

Jag har jätte svårt och sätta fingret som sagt på om det gick bra eller inte. Vissa saker var ju bra och andra inte, sitter i ett knivit läge... får prova det här ett tag och se om det blir någon skillnad.

Det som var allra svårast var att koppla ifrån vad min andra tränare säger och sedan koppla ihop det med vad denne tränare sa. Det blev lixom som två små gubbar som satt på varsin axel och sa olika saker= BLACKOUT! 
Men det är värt och prova och se om det blir någon skillnad :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0