Åsiktsinlägg: När ingen annan tror på en

Har flera gånger kommit in på ämnen där många människor bara tänker på sig själva och inte på sina hästar. Det finns de människor som köper hästar för att tävla och går det inte bra så säljer de dem på en gång utan att de ge en andra chans eller att den kanske vill göra något annat. Beroende på vad man har för mål med sin ridning så skiljer sig dessa tankar. När folk sedan får en bild av hur man ska vara som ryttare och person så kan det uppstå en massa åsikter om det är något fel på hästen.

Från början så fanns det de som trodde jag bara ville tävla är jag köpte min egna första ponny och det fanns dem som sa att jag skulle köpa en riktigt bra ponny så jag kunde tävla mycket och högt. Det var den bilden jag fick av människor runt omkring mig. När jag sedan köpte Gabbe så började allt som vanligt och som det fanns folk som sa skulle passa mig bäst. Jag förstår faktiskt inte hur folk som inte kände mig kunde säga vad jag borde göra?
I början så hoppade Gabbe bra och hoppade felfria ritter upp till 105 cm på CLEAR ROUND (bara). Då fick jag positivt stöd från folk runt omkring mig.

- Åh, vad fin din ponny är och shit vad den hoppar, - Vad bra du och din häst hoppade den där banan och - Ni kommer gå långt: Det här var saker jag fick höra ett bra tag. I början kändes det ganska bra förutom när jag började inse att alla inte var riktigt sanna som sa allt det där.
När Gabbe sedan började stanna så var det inga posetiva stöd man fick till sig som man kanske kunde hoppats på. Man ville höra; - Det kanske går bättre nästa gång eller - Ge inte upp alla kan ha en svacka. Istället fick man höra; - Sälj hästen den där kommer inte hoppa något mer och - Den där hästen kan ju inte hoppa.
Som på en 5 öring vändes åsikterna om min häst efter bara 1 tävling! Efter det där ville jag dra mig undan LÅÅÅÅÅÅNGT bort.

Jag har alltid varit en sådan som tar åt mig ALLT folk säger både positiva och snälla saker men också en massa jäkla skit snack! Efter allt som man hörde och folk sa till mig så slutade jag hoppa helt, jag orkade inte höra allt vilket resulterade i att jag inte hade någon hopplust och det smittade av sig på min häst också. Alla ord snurrade runt i huvudet och jag ville inte ens se ett hinder.
Efter det bestämde jag mig att här ska det inte säljas någon häst! Jag började träna mer dressyr och hoppade bara mer och mer sällan eftersom det ändå inte gav något vettigt resultat då jag blivit så osäker. Det tändes en glöd om att i framtiden ska det visas på ett eller annat sätt att min häst inte är värdelös bara för att han inte hoppar. Och idag är det inte längre någon hopponny med mig iaf! Nu går han bra i dressyren och jag är mer än nöjd med honom, och han är min stjärna och det kommer han alltid vara, vad folk än säger!

Någon som känner igen sig? Ens häst är ens bästa vän, om man tänker på den lika mycket som sig själv :)


Jag ser verkligen upp till folk som inte tar åt sig av saker som folk säger!


Kommentarer
Postat av: Emma

Trevlig blogg! kolla gärna in min. Ha en bra kväll!

2012-05-07 @ 20:44:50
URL: http://emmastiernas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0