Inköpt från Hööks


Ett schampo kit för mig med doft av vanilj, bara för att jag gillar flaskorna

Ett par svarta ridvantar 

Ett pannband

Ett par blå ridvantar 
 
Även dessa saker: 
*En lädergrimma med blått foder och blå strass, Gabbe är super söt i den :D
*Ett svart träns med lite bredare nosgrimma och fint pannband 
Ett par gummiskor eftersom mina andra gick sönder
 

Fina lilla ponny <3

Idag var min häst hur fin och hur rolig som helst och rida! Han var pigg på sandbanan för första gången i sitt liv. När jag red fram var han pigg och framåt i både galoppen och traven. Hans galopp idag var väldigt bärig och bra energi. Öppnorna satt väldigt bra i alla gångarter och vi började träna skänkelvikningar som verkligen inte är våran grej. Vi har lite svårt att komma i bra takt samtigit som det ska tväras, öppnor och slutor är mer våran grej men det kan man ju precis inte säga till domarna på en dressyrtävling när jag ska tävla LA... 
 
Han var duktig hela passet och jag var ganska avslappnad hela tiden och det gjorde att han hade en bra trav hela tiden :) 
 
Inte bild från idag, shit vad olik han var sig själv här...

Nu bär det av

Nu sätter vi oss snart i bilen för att åka till Norrköping och Hööks. Har de inte alla saker vi ska ha så ska vi efter det åka itll Hööks i Nyköping när vi ändå är igång :) 
 
Hööks here we come!

Fina ponny

Red ut på Gabbe idag och tog det bara lugnt eftersom han hoppade så dant igår. Han var verkligen jätte pigg och glad! Red mycket skänkelvikningar för att få till dem och det gick riktigt bra faktiskt, lossnade efter bara några stycken. 
 
VI mötte också en lite mindre glad älg idag också... vi red i skogen där vi brukar rida och där står en älgko med en liten kalv och jag kan säga att den älgen var inte glad, ett tag stod hon bara där och Gabbe var fast frusen. Sedan tog hon öronen slickade bakåt och jag blev livrädd och satte Gabbe i galopp och fort därifrån. Jag trodde först älgen skulle jaga mig faktiskt men det gjorde hon inte som tur var! Jag var livrädd och Gabbe var skit spänd. När vi kommit en bit bort så kunde vi slappna av och våra hjärtan började dunka i vanlig takt igen. 
 
Efter den uteritten så red jag ut på Lilleman med Malin och Chico och även han var riktigt fin och pigg idag :) 
 
Två duktiga hästar! I morgon får Gabbe gå dressyr på banan :)

Stor HISS

Fick just ett mail från Equipe där jag fick en "resultat sammanfattning" som innehöll min procent samt länk till hela resultatlistan, att det finns bilder på mig från tävlingen samt länk vart jag kan hitta bilderna och sist men inte minst var jag kan köpa bilderna och vad det kostar. 
 
En stor hiss till detta! Smidigt att få ett mail om allt detta istället för att behöva leta upp dem. Jag fick också information om hur man "profilera ritten" typ hur man kan framhäva sig själv att synas eller sina sponsorer osv :) 
 
Vad tycker ni? Jag tycker det här är jätte kul :) 
 

Stor hiss till Equipe som har online resultat samt fotografer på vissa tävlingar och att de hänvisar till resultatlistor samt bilder :D

Kanebys Gambler

Har fått en del nya läsare som undrar lite om min häst i ett inlägg. 

Min häst heter Kanebys Gamlber men kallas Gabbe. Han är en New forest vallack född 24 maj 2000 som är en D-ponny på 147,5 cm. Jag köpte honom i Augusti 2008 och sedan dess mött både mot- och framgångar med denna speciella ponny. När jag köpte honom var det som en hopponny, men det höll bara 1 år innan han började små stanna på tävling. Innan dess tävlade vi upp till 110 på clear round och upp till Lc (90) på tävling, men helt okej resultat. Vann KM 2008 då klassen var LB (1m). 
 
När han började stanna stod jag mellan ett super svårt val, antingen skulle jag sälja honom eller behålla honom och börja rida dressyr på honom istället. Vi var supernära att lägga ut honom på annons redan efter 11 månader, men vi ångrade oss. Istället tog jag handen i kragen och började ha kul med min ponny i stället och det blev mer vettig ridning för att utbilda om honom. Den största orsaken till det är vad alla sa om min ponny, min bäste vän! Det gjorde att jag valde att kämpa och efter att hållt sig totalt borta från alla, så blev det en tyst reaktion bland alla när jag väl visade mig igen, och det var helt värt att kämpa för! Just nu tävlar vi upp till LB:1 lokalt på ca 65% och ska förhoppningsvis snart göra debut i LA:1 i sommer/höst.
 
Nu har han ett väldigt fint steg och är en fin dressyren och det känns som om det slit jag gjort efter den skada som uppkommit och den sjukdom han troligtvis haft i 2 år som det nu verkar som han är frisk ifrån. Han har blivit mycket lättare att rida och det känns som en helt ny häst än den jag köpte för 4 år sedan på ett mycket positivt sätt. 
 
Vi har haft mycket kul ihop och det skulle vara jätte svårt att skiljas från denna underbara ponny som jag själv har slitit med! Vi får se vad framtiden säger men i år (2012) ska jag bara ha kul med det sista ponnyåret jag har kvar! 
 
 

Gamla hoppponnyn tillbaka?

Idag är jag seriöst helt tagen av min häst! Som sagt så blev det hoppning på banan idag och det är helt sjukt vad bra min häst hoppade! Jag trodde seriöst jag satt på min gamla ponny som jag köpte för 4 år sedan och hoppade 110 utan problem. Emellanåt när jag fick fram honom ordentligt och han gick fram av sig själv då blev det rejäla språng och det kändes underbart. Nu börjar det även bli kul att hoppa något högre än vad jag gjort de senaste åren. Idag hoppade jag en liten bana på 85 cm och vissa hinder på 90 och han stannade aldrig! Vissa gånger kom vi jätte segt ut ur kurvorna och min första tanke är "Nu blir det fel, det går alldeles för sakta, nu stannar han!" Och så hoppar han! Hur kan han hoppa en oxer på 90 nästintill stillastående när han för ett tag sen stannade på 60 när det blev fel? 

Flera gånger kom vi i en trög galopp men hästen hoppar! Helt underbart var det och hoppa idag och jag blir så glad när in häst går av sig själv i slutet och hoppar verkligen allt utan problem. Han hade öronen framåt hela tiden nästan utan när jag kom i balans. Det märks att han har det i sig men att jag är ringrostig... men min häst blir bara roligare och roligare att hoppa nu och det är jätte kul :D
 

Fint väder

Nu blir det snart stallet i detta underbart fina väder. Solen och den blåa himlen var ett tag sedan man såg (korta delar igår), men idag är det så hela tiden! Mer än välkommet.

Gabbe älskar fint och varmt väder för att slippa täcken!

Blev en sen kväll

Var först med Malin på tävling idag och vi kom hem 10 ungefär och då skyndade jag mig att kolla fotboll! Var matchen mellan Portugal och Spanien som jag inte fick missa! Tur så missde jag bara de först 45 min och då hände inte så mkt. Spanien vann tillslut på straffar! JA!
 
Innan tävlingen så blev jag skjusad till stallet av min bror så var där till 1 ungefär. Direkt så red jag ut med Malin och Chico. Min häst var verkligen super fin och jätte pigg men skötte sig jätte bra! Vi skritta och travade bara men  det var så fint väder så Gabbe blev lite svettig iaf :)
 
idag står det hoppning på sandbanan på schemat och hoppas Gabbe uppskattar det. 
 
 

Morsning

Gårdagen spenderades i stallet, var där mellan halv 3- 22. Var helt slut när jag kom hem men efter lite käk blev jag piggare. Idag blir det inte mindra fart och fläkt inte. Först måste jag packa upp allt som var med till skåne, sedan duscha innan jag runt 1 ska till stallet för och rida. Runt tre sedan är det tävling med Malin i Katrineholm och hon startar 17.00 och 20.52, och det var hela dagen det :) 
 
 

Min fina bästa vän <3

Red ut en sväng först på en väldigt pigg ponny! Skrittade och travade lite där innan jag galopperade på sandbanan. Han var mycket fin och lyssnade lite till och från med sina egna åsikter! När han lyssnade fr små hjälper var han jätte fin och hans form blir bara bättre och bättre och han bär sig mer och mer själv. Jag kan snart rida utan att hålla i tyglarna snart känns det som och att han går i den formen jag vill, vilket är väldigt skönt :) 
Red mycket volter och han är lite stel i vänster sidan men släppte bra i slutet. 
 
Efter honom så red jag fram Jerker i ungefär 15 min och han var lite seg faktiskt men det gick bra :) 
 

Smart

Efter tävlingen förra helgen råkade mamma tvätta mitt vita tävlingsschbrak lite fel. Det skulle tvättats i 40° men det råkade bli 65°. Ni kan ju då räkna ut vad som hände. Det krympte lite och nu kan inte min häst ha det. Det är superfint och jag älskar det, och det är endast använt 1 gång :( Det är vitt med gult och silver kant, and I just love it! 
 
Nu ska jag ha ett annat tävlingsschbrak som mamma ska köpa efter denna insident. Det ska vara ett vitt dressyrschabrak i stl full. Hur det ser ut spelar ingen roll utan det ska vara snyggt. Helst med silver kant eller rött och svart kant. 
 
Vet ni något snyggt tävlingsschabrak som ni vill ha eller som ni kan rekomentera för det ser snyggt ut? Kommentera då så ska jag kolla runt, har försökt leta men hittar inget som är speciellt :)
 

God morgon!

Jag vaknade nyss och kollade på klockan, halv 12! Här är det sovmorgon som gäller fram till jag ska börja jobba, då tiderna då är halv 7! 
 
Idag ska jag rida ut på min häst och hoppas han är lika pigg som igår eftersom han var så sjukt fin då! Efter det ska jag rida fram Jerker till Mathias som ska träna honom men rider en häst innan. 
 
Min lilla häst har en tendens att bli lite låg i öppnorna när han är trött :P Lille vän <3

Piggelin

Som sagt så visste jag att jag skulle ha en riktigt busig och pigg ponny idag, så sant som det var sagt. Red ut idag eftersom han vilat i 4 dagar och ville inte kräva för mycket av honom på en gång. I skritten på långa tyglar var då han var segast. Så fort jag började jobba honom på korta tyglar så blev han skit pigg. I skritten så travade han på stället men var helt avslappnad i handen. Tror aldrig jag ridit en så pigg häst men på samma gång var så avslappnad. Han var jätte fin i formen och kunde reglera den på ett enkelt sätt. När jag började rida skänkelvikningar så slutade han att gå uppåt och fick sin fina trav utan att jag gjorde så mycket. Han var helt klockren idag och gjorde flygande skänkelvikningar och öppnor! 
 
I galoppen så fick han först galoppera i en låg form och jag stod i fältsits. När jag skulle bryta av så samlade han sig och galopperade på stället men världens energi! När jag sedan försökte bryta av så tog jag lite i yttertygeln och hästpuckot byter! Han gör ett så rent och luftigt byte och jag bara "Eh, jaha?" sedan gav jag honom en stor klapp och lättade i handen för att visa att han var duktig. När jag galopperade i den galoppen en stund och skulle bryta av gjorde han samma sak igen när jag tog i yttertygeln! Så rena byten han gjorde och jag var helt stum och bara klappade :) Duktig ponny även om det inte var det han skulle göra egentligen men ändå ;)
 
Han var pigg och avslappnad och han var verkligen jätte duktig även om det var skitväder hela tiden. 
 

Regn,regn och åter regn...

Det är det enda man ser när man kollar ut genom förnstret idag... Inget roligt och jag blir verkligen deppad av detta väder. Idag ska jag iaf försöka rida min ponny som nog kommer vara ganska pigg efter och haft mini semester sedan i torsdags. Han har drivit lite med mamma medan jag varit borta så nu är det nog fasen mig dags att rida honom. Han såg lite uttråkad ut när vi kom hem igår kväll, men han var så mysig och gnäggade lite smått när jag skulle hälsa på honom. Stod ett bra tag och kramade honom och han var så mysig. Jag vet i fasen om jag någonsin kommer kunna göra mig av med honom om jag saknar honom efter bara 4 dagar... 

Men det ska bli spännande och rida honom i regn som gör honom extra pigg som grädde på moset. Blir att rida ut eftersom han inte gått på några dagar och det känns lite sådär och sätta sig och trimma dressyr på banan, även om jag skulle föredra det faktiskt :P 
 

Vilken helg

Shit vad denna midsommarhelg varit otroligt rolig på hästtvälingarna i Skåne. Det var både en internationell och en nationell fälttävlan som gick och då var reglerna lite annorlunda och mycket roligare. Vi var väl intresserade av att se veterinärbesiktningarna där det var 5 pers som stod och kollade hästarna och dressyrdomaren var en av dem. 
 
Resultaten har varit lite blandade för Mathias men han fick ett fint täcke för bästa terräng på Nimbus och det var verkligen kul :) 
 
Vi var 5 som sov i lastbilen och vi har haft det väldigt kul och haft alla samtalsämnen som man kan ha och vissa varit bättre än andra :P 
 
Ryttarfesten i fredags var så otroligt rolig, det dracks en del och maten den var riktigt god, på menyn stod färsk potatis och kött och jordgubbar till efterrätt. Vi kan fram till att vi åt minst 6 liter jordgubbar... Efter maten vad slut och alla mätta så började jag och 5 till leka charader och det slutade med att vi klockan 11 var närmare 25 personer som satt vid ett bord i mörkret och körde detta! FY, vad kul det var och vad ALLA garvade till allt. 
 
På lördagskvällen så gick vi på en skit god restaurang där jag åt revbenspjäll och ungsbakade potatisklyftor och till efterrätt blev det en underbar kladdkaka :D 
 
En speciell tävling som jag inte varit med om förut, alltså hur regler och sådant är men det var kul att se. Det är så skön stämmning på fälttävlanstävlingar, alla pratar med alla och man ahr kul tillsammans och man lär känna otroligt mycket nya människor och hästar. Stämmningen vid ett 4-dagars meeting var så mysigt, att gå ut och gå med hästarna och bara leva hästlivet. 
 
 
Just det, måste också gratta Oscar som åkte och bodde med oss som slutade på en fin 3:e plats i den nationella 1* klassen. 
 
Vilken upplevelse och var kul det var! :) 

påväg hem!

Har haft en helt underbar helg i skåne på hästtävlingarna, är nu på väg hem :) sitter i lastbilen och äter godis. Snart är det dags och sova =D

Vem ska han ta?

Med bara några få veckor kvar till OS ser det nu ut som om Rolf-Göran valt vilken häst han ska ha med sig att gå alla OS klasser. Som det ser ut nu är det Casall la silla som ska åka och inte hans OS och EM-stjärnhäst Ninja la silla. Det här skulle blivit Ninjas sista mästerskap troligtvis för hans ålder börjar bli till åren. 

Jag personligen skulle nog tagit med mig Ninja till OS, han känns som en häst som kan prestera när det gäller som mest plus att han och Roffe passar varandra otroligt bra och kan varandra innan och utan. Ninja är också mer att ta till i en eventuell omhoppning, för jag tycker Casall är ganska stor, lite små seg galopp och inte alls lika svängbar. Men vad vet jag? Inte jag som rider och jag tror nog Roffe vet vad han gör :) 

Vad tycker ni?

Roffe och Ninja

Roffe och Casall
(bilderna kommer från ridsport) 


Lite ovisade bidlder

I slutet av maj äär dessa bilder tagna, kolla bara vädret och hur mycket min häst njuter av det. Solen skiner och det är solnedgång ljuset är helt underbart och man ser bara att det är sådant väder som hästarna vill ha! :) Jag med! 

Nu så

Nu är allt färdigpackat för att spendera en midsommarhelg på hästtävlingar i Skåne. Ska bli riktigt kul hoppas jag. 

Kommer nog inte kunna skriva några inlägg medan jag är borta, men ska försöka få till bloggappen som inte alls är på min sida största delen av de försök jag gjort. Men förhoppningsvis fungerar det :) 
 
Min häst som var så pigg och fin igår när vi hoppa ska få ut och springa av sig i skogen innan han får sin "mini" semester nu när jag inte är hemma. När vi sen kommer hem då ska det trimmas och tränas dressyr! Jäklar vad jag hoppas höstsäsongen fungerar bra för mig och Gabbe :)
 
Min lilla, fina, svarta samling med väskor :) 
 

Hoppning

Idag var det hoppning på schemat men det var träning på terrängbanan idag igen så hoppade på sandbanan istället. Fy vad kul det var att hoppa, min häst var faktiskt pigg och gick av sig själv en stor del av passet, Red mycket volter, låga höjder, tempoväxlingar och variation på hindertypder. Red små banor också och jag funderar på om Gabbe faktiskt börjar tycka det är kul och hoppa igen, och vem vet? Kanske kan han hoppa som han gjorde förut? Skulle vilja hoppträna lite nu faktiskt! Åh, vad kul det lät :D 

Problem

Har haft problem med bloggen enda sen den nya servern kom! Hela designen är paj och jag försökte göra något åt det under hela dagen men utan resultat. SÅ nu är det en enkel mall som jag ska utveckla och ändra när jag kommer hem från skåne. Till dess får ni stå ut med denna design.

Gillar förresten den nya headern som en tjej gjorde till mig, tack så mkt :D

Fattar inte...

Det är något med min bloggsida som lagt av totalt! Jag satt och försökte lösa detta under hela dagen men utan resultat och det blev värre och värre så nu har jag lagt dit en ny mall som jag ska arbeta med när jag kommer hem om en vecka. Hoppas det blir bättre, till dess får ni stå ut med en ganska tråkig och dålig outfit på bloggen.

Men den nya headern gillar jag mycket :D Det var en tjej som gjorde den åt mig så snällt :D


Ny dag nya tag

Dagen idag består främst av att packa till resan till Skåne som bär av på torsdag. Det ska bli så skönt att åka här ifrån och slippa alla som är efter en och alla kommentarer som kommer upp hela tiden! Ska bli så skönt att lämna datorn hemma och slippa allt för några dagar och bara umgås med snälla människor :)
Min häst ska hoppas idag och förhoppningsvis går det att rida på både banan och terrängbanan om det inte är för blött :( Men vi får se, det är ganska fint väder emellanåt så hoppas det blir blå himmel :D

Lille ponnyn

Gabbe var väldigt pigg och rida idag. Red honom i en lång och låg form för att han skulle bära sig själv och slappna av. Han var helt igenomriden och det kändes väldigt tydligt då han var lätt att ställa i båda sidor och slappnade av samtidigt som han hade ett lätt stöd i handen. Red ut en sväng på 35 min ungefär. Blev ingen hoppning då det var blött på sandbanan och det var träning på terrängbanan. Men i morgon hoppas jag att det fungerar att hoppa :D

Bilder

Eftersom det var skit väder under tävlingen igår blev det som sagt inga bilder. Men tur så fanns en fotograf från Equipe där och fotade lite, dock får man ju tyvärr inte använda dessa bilder :( Två bilder gillade jag jätte mycket och Gabbe såg riktigt fin ut på dem! Trots vädet bar Gabbe upp bilderna bra tycker jag :D 

Vill ni se bilderna får ni gå in på denna länk istället :D 
http://webshop.equipe.com/?utf8=✓&q=Sandra+Östlund&x=0&y=0

Hjälp

Hur mycket jag än försöker så får jag inte till någon snygg header, jag vill ha en enkel, snygg och stilren header men jag får inte till den :(

Någon som kan hjälpa mig eller vet någon som kan hjälpa mig med detta? Någon som gör gratis headers?

Måndag

Ni kan ju tänka er hur skönt det är och säga att det är måndag utan att behöva gå till skolan, It feels great! 
Första sommarlovsdagen är idag och den ska vara väldigt slapp och jag ska ta det lugnt, titta på tv och bara andas ;) Nu är det inte långt kvar till midsommar och i år firas den nere på hästtävlingar i Skåne. Vi ska åka och sova 5 st i lastbilen så det ska bli riktigt kul! Åker torsdag morgon och kommer hem natten till måndag. Känner att det kommer bli kul det här :)

Min häst kommer få en välförtjänt vila under dessa 4-5 dagar för det tycker jag han är värd min lilla ponnybus. Får jag åka och ha kul så kan väl han få vila, fast han inte tycker det är jätte kul. Tror faktiskt hellre att han skulle vilja ut och galoppera fort i skogen eller hoppa terräng, men nej. Han ska vila så han är pigg och glad under Juli som kommer vara vår träningsmånad inför kommande tävlingar i Augusti och september :D 

Just det, idag ska min häst få hoppa lite på banan, bara för skojskull lixom :D


Skit väder men duktig häst

Åkte från stallet kvart över 7 och det regnade lite och var ibland uppbehåll så det kändes helt okej. Gabbe verkade vara glad och på bra humör och ståd faktiskt stilla när jag knoppade.

På tävlingen så spöregnade det non stopp! Det bildades sjöar på parkeringen och allt skulle verkligen bli blött. Vi var några stycken som gick och frågade om vi kunde rida fram i ridhuset och det gick bra. Vi var 6 stycken som skulle dela på ett litet ridhus. Ibörjan var jag orolig på hur Gabbe skulle reagera pågrund av de tidigare tävlingarna. Men han brydde sig inte jätte mycket bara lite i avbrotten och om det var några hästar i vägen. Gabbe var ganska fin, lite seg men helt okej jag jag kände mig lite väl avslappnad. När jag skulle galoppera så var vi 8-9 stycken där inne och det gick inte att galoppera. Så jag gick ut i spöregnet och red fram på banan ute och fy vad fin han var! Gabbe flög fram och det kändes skit bra! Han var pigg och hade jätte bra energi. Lätt i handen och kunde bara sitta, det var min uppgift : )

På banan sen dog han lite, eller så spände jag mig och störde honom. Kan inte riktigt sitta ner i hans trav och då blir det att jag stänger lite på stegen när jag kämpar att sitta ner. Han var lite seg men gjorde väl det han skulle men jag var spänd och Gabbe kunde inte göra så mycket med en fiolsträng på ryggen. Trots regnet så kom vi igenom programet helt okej! Och jag var jätte glad för det! Red faktiskt ihop 64,10% och det var väldigt bra för att inte tävlat på 1 och ett halvt år :)

Tyvärr så blev det inga bilder på grund av vädret :( <3 

Nu Taggar vi fler tävlingar i höst, finns inga tävlingar i juli så det blir i augusti och det blir en massa träning så ska vi prestera i höst :D <3 


Tävling

Senare kommer ett inlägg om dagens tävling :D

SOMMARLOV

Nu kan jag äntligen säga att jag har sommarlov. Mår inget vidare med min förkylning men va fan?! Man har avslutning för skolan och 2:an en gång i livet så ikväll blir det att äta och ha lite kul med klassen och jag skiter hur jag mår! 

Jag är nöjd med mina betyg faktiskt! MVG i idrott? Det var något jag blev väldigt positivt överraskad till :D Sedan fick jag också 5 andra MVG och resten VG så är nöjd med det :) 

Så, vad händer i sommar? Jo det blir en del hästskötar jobb då jag ska följa med Malin och Mathias på tävlingar som det ser ut. Sedan ska jag också vara med på ett dressyrläger för Cecilia Hansson över 3 dagar i Juli och det ser jag mer än fram emot. De sista veckorna ska jag jobba i ett kök och tjäna lite pengar för det lär behövas! Sedan är det första sommaren när jag är 18 så det blir kanske en del fester och annat kul också. Vi får se vad lovet har att erbjuda.

Nu; skolan

Nu blir det skolan och det är avslutning idag, det är det allra sämsta tänktbara väder för det spöregnar emellanåt och det är endast 9-10°c! Skulle tänkt ha klänning idag men det kan glömmas, blir ett par svarta byxor och en vit  lite längre t-shirt med blommor.Bild kommer senare. I kväll blir det ingen fest heller, eftersom det är tävling i morgon och jag startar som nr 3... ibland får man prioritera tävling före fest, men just idag, det känns.

Duktig häst

Idag red jag igenom Gabbe ordentligt för sista gången innan tävlingen. Red igenom dressyrprogramet två gånger och sista gången kändes det helt okej. Jag höll dock på att dö eller iaf hade jag skit svårt att andas emellanåt eftersom jag är så himmla förkyld. Det känns lite små hemskt faktiskt för jag mådde skit när jag hoppade av, var nära att svimma faktiskt! Men inget kan stoppa mig jag är så otroligt taggad till tävlingen så nu ska inget hindra oss att komma iväg om jag så ska rida utan att andas ;) 

Det som inte känns så jätte bra är vänster galoppen, han är inte jätte stark där så antingen går han ur formen och galopperar framåt eller så går han i form och går skit segt! Hoppas det fungerar på söndag :) 
Hjälp?

Jag behöver hjälp, är det bara mac datorerna eller safari som gör att mitt kommentarsfält är helt konstigt, alltså att det är placerat väldigt mycket till höger? Hur är det för er? Var vänlig och svara tack :)

Förändring

Oj,oj! Loggar in en snabbis här på bloggen och möts av en stor förändring! Det ser inte alls lika dant ut och jag blir lite förvirrad. Hoppas det nya systemet fungerar bättre senare när man vant sig lite. Man vet hur det kan bli med förändring, sämre alltså! 

Hoppas det här löser vissa problem och att det blir bättre.

Fina hästen

Usch, passet idag var så jobbigt för mig. Eftersom jag är få fökyld och snorig så var det inte alls lätt att rida bra och jag blev väldigt fort trött. Skrittade och travade bara idag på terrängbanan och shit vad min häst var pigg. Så fort jag la till skänklarna lite fel så började han galoppera, fast han bara skulle trava med lite mer energi. Det här kommer va ett par jobbiga dagar fram till söndag eftersom jag troligtvis kommer vara förkyld ett tag. Men Gabbe var mycket pigg och väldigt glad över att få komma ut och springa. Dock så hade han ett sår på vänster bakben som han var jätte öm om. Fick inte ens röra det utan att han tog bort det. Som tur är märkte jag inget när jag red, han kändes som vanligt. 

Imorgon blir det ett dressyrpass på ridbanan, hoppas jag orkar iaf!


Till salu

Har fixat en kategori för saker som jag har till salu :) Är man intresserad kan man kommentera eller maila: Sandra.best.13@hotmail.com
Mountain horse stövlar, avnvända men hela och i fint skick. Stl 39 och Vad mått är 36 cm men eftersom det finns resår så passar de nog även 37-38 också och de är 42 cm höga. 
Pris är diskuterbart.
Flugridtäcke helt nytt, stl 125 (cob) 100:- + frakt
Schabrak lite använt stl full dressyr. 50:- + frakt
Helt ny sadelgjord med vitt ludd stl 125cm 100:- frakt Såld!
Dressyrgjord endast använd en gång stl 55cm 80:- + frakt
Helt nytt pannband v-format svart stl cob (41 cm) 70:- + frakt
Mässigbett 3-delat 11,5 cm 30:- + frakt
Helt nytt 3-delat stålfritt bett 70:- + frakt
Helt nytt pessoabett 80:- + frakt
Bakskydd stl cob (M) helt nya 100:- + frakt
Helt nytt reflexridtäcke stl full 150:- + frakt
Helt nytt stalltäcke märke Jackson, blåare än på bilden! Stl 125. 200:- + frakt
'
Förlåt att bilder är felvänd, helt ny grön grimma stl m (cob) 50:- + frakt
Helt nya sidostycken de längst ner är stl full med mässingspännenSÅLDA!, de i mitten är stl cob och de längst upp är stl ponny. Exakta mått kan fixas vid intresse. 20:-/st + frakt Alla är sålda!
Helt nytt sommarregntäcke stl 125 200:- + frakt
Två stycken helt nya nosgrimmor båda stl cob, exakta mått kan fixas. 70:-/ st + frakt.
Svart träns med vitt foder stl ponny 100:- + frakt.
SÅLT! Träns med vitt foder stl cob 100:- + frakt!
4 par helt nya ridvantar stl dam, passar alla storlekar. 15:-/ st eller alla för 50:- + frakt.
Ett mässingbett endast använt ett fåtal gånger stl 11,5 cm 70:-+ frakt
Helt nya bakskydd stl ponny 80:-+ frakt
Helt nytt grimmskaft 15:- +frakt.
 

Stressen kommer

Mådde verkilgen inge bra igår. Gick hem från skolan tidigare för det kändes som om jag hade feber, och helt rätt, det hade jag! När jag kom hem kände jag mig helt död som jag alltid gör när jag är sjuk. Mamma fick åka själv till stallet igår och min häst vilade en dag mer än beräknat. Börjar känna mig lite smått stressad inför tävlingen på söndag. Vill inte ligga hela efter i ridningen till dess. Så klart så har startlistorna kommit ut och jag startar som nummer 3 av 40! Jag vill rida bra och men hoppas inte på placering för jag vägrar vänta i 4,5 timme för prisutdelning. Men men vi får se hur det slutar :) Sjuk eller?

Fy, i natt har jag inte kunnat sova någonting för att jag har haft jätte svårt att andas emellanåt. Min hals verkar inte må så bra just nu... den verkar väldigt täppt om man nu kan säga så om en hals. Måste svälja typ hela tiden och det gör skit ont!
Därför känner jag mig jätte hängig och trött. I eftermiddag hoppas jag att jag mår bättre då jag ska rida Gabbe och Jerker. Hoppas jag inte somnar på dem bara ;)

Hoppas ni bloggläsare mår bättre än vad jag gör :(

Jag idag...

Stallet

Gick en sväng med Gabbe idag eftersom han har sina vilodagar just nu. Gick väl i ungefär 15 min och han skötte sig jätte bra. Var mysigt att gå en sväng eftersom det var så länge sedan vi gjorde det. Kanske ska bli en vana för det var jätte mysigt :) Glad häst som inte riktigt fattade vad vi höll på med ;) 

Sedan fick jag rida ut en sväng på Lilleman som skötte sig jätte bra! Vore underligt att inte rida mer än en dag. Är så van att rida minst en häst om dagen och så kan man inte vila från det mer än en dag och så blev det. I morgon ska jag rida ut en sväng och skritta min häst :)

Vad händer?

Jag fick en kommentar för några dagar sedan om vad som händer med min ponny efter det här året. Jag fyller 18 år och får därför inte tävla ponny längre och vad händer då? Jo, det ska jag förklara i detta inlägg. Kom ihåg bara att det här är tankar som rullar i mitt huvud just nu och det är inte säkert att det är det här som kommer hända i framtiden. 

Det som jag tänkt på senaste tiden är att han ska tävlas så mycket vi tillsammans vill och så högt vi kan för att utvecklas, sedan beroende på hur det går så finns det två alternativ. Antingen så tävlar han inte under nästa år fram till efter sommaren och då kanske säljs. Eftersom jag inte vet hur det kommer bli efter sommaren med studerande eller jobb så får vi se hur mycket tid jag får för en häst efter det. Får jag mycket tid så är det troligt att jag säljer Gabbe och köper mig en stor häst. Men om Gabbe presterar under det här året som ponny och visar att det finns mer och ta utav på tävling så kommer han med stor sannolikhet att få tävla med stora hästar nästa år. Jag känner mig inte för lång eller för stor på honom än, och därför känns det som om vi kan utvecklas vidare. Gabbe är så extremt fin hemma och kommer han visa det på tävling också under det här året så kommer han kunna platsa med stora hästar under kommande år. Just därför för att han har en stor gång när han vill, han har även en super gång då han verkligen trampar på bra osv, jag tror att han skulle kunna platsa med stora hästar och placera sig där. Jag tror även inte att han har några problem att gå på stor bana eftersom det troligtvis är det han kommer få göra på hästtävlingar. 

Beroende på hur hela den här säsongen utvecklas både träningsmässigt och tävlingsmässigt så får vi se hur 2013 kommer se ut. Just nu och kanske fram till söndag (förhoppningsvis också efter det) så hoppas jag att han kan tävlas bland stora hästar nästa år :D För jag vill verkligen inte sälaj honom, han är min bästa vän och vi har slitit tillsammans och jag vet faktiskt inte hur han skulle bete sig med någon annan som ägare, jag vet faktiskt inte det...
Det är ett jätte stort steg att ta mellan ponnytävlingar och hästtävlingar och det är jag väl medveten om. Sedan är det ju en del som ska fixas också innan för att få godkänande att tävla som stor häst och sedan få tävla som ponny vid ägarbyte. En hel del som ska kollas upp och bli medveten om innan jag gör detta. Men just nu ska jag bara leva, rida och ha kul med min häst och inte tänka allt för mycket på framtiden för jag blir faktiskt mörkrädd! 


Sommarlov... not

På flera bloggar runt om i Sverige läser man om att de fått sommarlov eller tagit studenten. Men alltså varför gäller det inte oss? Våran stad är fasen mig alltid sist, vi får lov 1 vecka minst efter alla andra! Jag förstår inte varför!
Inte nog med det så slutar vi även på en lördag. Övriga skolor i min stad slutar på fredag inklusive de andra gymnasieskolerna, det är konstigt. 

Jag vill ha sommar och sol så jag kan umgås med min bäste vän <3 


Datorkamera

Har så tråkigt, sitter här i skolan då bussen kom hit till kvart i 11. Våran lektion börjar inte förrän 12 och sedan ska vi bara få tillbaka våra nationella prov i spanska och efter det sluta! Känns så ovärt att åka hit få sitta här i 75 min sen få tillbaka prov och åka hem...

Leker lite med webkameran för jag har så tråkigt!


Fotboll

Nu blir det fotboll som ungefär resten av övriga Sverige! Öppningsmatchen mot Ukraina är nu och det går sådär, jaja 0-0 i första halvlek men det ska det bli ändring på. Sverige vinner! Gabbe ska vila

Gabbe vilade igår och ska vila i 2 dagar nu. Så är läget, så ska borsta honom och bara umgås med min lilla ponny dessa dagar. Och nu är det inte många dagar kvar till tävling, snarare bara 6 dagar! Känner mig så otroligt taggad. Ska inte ha så stora förväntningar då mina tävlingsnerver sviker mig på tävling och Gabbe lyssnar då inte på mig. Så vi ska bara rida som vanligt och komma igenom programet det är mitt mål, jag vill inte vinna och inte bli placerad, det är absolut inte det jag är efter denna tävling. Vi ska bara ha kul :)


Vi vet att vi kan, det är det som räknas <3

Bara en vecka kvar

Tänk, nu är det bara 5 skoldagar innan skolavslutningen och sommarlovet! Ska ha friluftsdag på torsdag så man kan räkna med 4 skoldagar! Ni kan inte fatta hur skönt det är med sommarlov och att efter det ska börja 3:an! TÄNK, man börjar bli stor :D

Eskilstuna och Tuna park

Förlåt för felvänd bild, vet inte hur man ska vända de rätt!
Linne 79:- och shorts 199:- från Gina Tricot.

Klänning 250:- H&M

T-shirt 250:- och Linne 150:- från Carlings

Armband 2 st 39:-/st från Ur och pen

Oj oj!

Besökrekord igår! Tack för fina kommentarer om min fina häst och om bloggen! Ni ska veta vilket jäkla slit det varit för oss men nu i efterhand så är allt jäkla slit i 3 år helt värt det! Min häst är grym att rida nu och INGEN kommer kunna slå honom på tävlingsbanan med lite tävlingsrutin ;) Haha nej, nu ska vi inte vara sådana, jag vill inte vara bäst utan jag vill bara ha kul med min underbaraste bästaste vän Gabbe <3

Fina ponny

Idag var min häst finare än igår, och allt kändes näst intill perfekt. Allt flöt på hur bra som helst och det känns underbart! Han lyssnar nu för tiden för små hjälper och är väldigt flyttbar för vikten och allt går smidigt. Red igenom programet och han kändes taggad och framåt. Kändes jätte bra :D

Hittade ingen klänning

Ska försöka hitta en klänning till skolavslutningen men hittade ingen bra här i Katrineholm... därför var mamma så snäll och erbjöd sig att vi skulle åka till Eskilstuna och Tuna park i morgon, JA! Då ska det köpas klänning eller kjol och någon fin blus/skjorta. 

Hittade dock två st klänningar på H&M som kanske skulle kunna gå att ha på sig:) Men hoppas hitta något i övriga affärer som finns där :D

Fina underbara ponny

Idag var min häst väldigt fin och rida, ganska pigg imellanåt och ville arbeta. Galoppen fungerade väldigt bra och traven var lite sisådär ibland. Han hade bra energi och hade ett bra stöd i bettet hela tiden. Han lyssnade för små hjälper och jag var tvungen att lägga undan spöt för han var så pigg och då blev allt mycket bättre. Det känns riktigt skönt att kunna rida utan det! 

I början av passet red jag ut en sväng och helt plötsligt blev min häst JÄTTE halt! Jag bara- " NEJ!!!, inte nu!!" Hoppade av och kollade fötterna på honom och där satt världens största sten och tröck mellan strålen och skon, förstår att det gjorde fruktansvärt ont. Efter lite om och men fick jag bort den och han blev ren igen. Nu har han dock blivit lite "vit" efter skon och är lite öm, så han får gå på terrängbanan i morgon också för att vara säker på att han inte blir mer öm. Hemma

Nu ska jag sova i 100 år! Jag lovar kan jag säga er, har varit ute hela tiden sedan 4 igår eftermiddag och har paddlat summa 5 timmar och jag är helt slut. Sov inget vidare bra i de trävindskydd som fanns heller, högst obekvämt! Vaknade med huvudvärk och ont överallt plus att jag var helt snurrig, tog en tablett och allt blev bra! Men kvällen igår var sjukt kul och jag gillar min klass ganska mycket, vi hade kul och har en bra stämning!  

Har så extremt mycket att göra som allt helst ska ske idag, jag ska skriva klart ett referat i svenskan och komplimentera disskusionen i naturkunskapen sen får jag sommarlov, nästan ska också ha en redovisning på måndag men den behövs inte tränas på. 

Nu ska jag gå och sova och ta det lugnt allt ska skrivas klart, men inte idag! Finns ingen energi till det alls. Så lärarna får vara nöjda med att jag gör det i helgen. 

Blir nog en uteritt på Gabbe idag, för jag orkar inget annat.

Åh vad glad jag är!

Dagen igår var väldigt kul, åkte hemifrån 9 och kom hem halv 9 på kvällen. Vi kollade på terrängen och den 2* fälttävlan vanns av en kompis till mig och det blev jag riktigt glad över, för det förtjänade han verkligen! Så nu antar jag att Oscar få åka iväg på EM också. Kul kul var det och se så många bra ryttare rida terrängen. Sedan gick vi och kollade runt lite i tälten och jag skulle inte ha någonting! Absolut ingenting! Tur så köpte jag heller ingenting :) På vägen hem så stannade vi och åt glass i Torshälla, jag åt en jätte god daimsnäcka, men en daimkula, mjukglass och grädde. En 10/ 10 här asså :D

Sedan när vi kom hem skyndade jag mig att rida ut på Gabbe och fy fan vad han var pigg och fin idag, det märks att vi tränat på galoppfattningen för från skritt skulle han itne trava utan galoppera. Han var väldigt lättflyttad också så han var skit kul och rida! :D

Förresten har jag hittat en jäääääätttte fin häst jag bara vill ha! Ett unghäststo som jag sett, verkligen jätte fin och var verkligen som en häst som jag skulle ha om jag köpte stor häst, ett unghästprojekt!

Nu

Nu ska jag snart bege mig till strömsholm och kolla på terrängen :D Gabbe fin

Idag var Gabbe riktigt pigg! Och då menar jag super pigg. Han ville inte trava utan skulle galoppera istället och när vi skulle skritta skrittade han på stället! Han var väldigt rolig och rida förutom när han inte lyssnade på avbrotten! 
Red ut en sväng i skogen och försökte träna på galoppfattningar och avbrott mellan galopp till trav, han hade lite svårt att trava efter avbrotten för då ville han galopper. Tillslut fungerade det riktigt bra och han blev jätte fin! 

I morgon blir det Strömsholm med Malin och Mathias för att kolla på terrängen :)

PHU!

Överlevde det nationella provet, nu är det bara 3 uppgifter kvar i skolan innan sommarlov! Först och främst ett projekt där rapporten ska in på torsdag och redovisning om det på måndag. Sedan är det också prov på torsdag i något jag fattar nada av... Skönt med sommarlov snart :D

Tisdag

Nu försvann det underbara vädret nu är det molnigt och jag har blivit sjuk nervös till det nationella muntliga i spanska vi ska ha om ca 15 min! Kommer dö! SOL

För första gången på flera dagar är det sol och klarblå himmel ute! Gör mig på jätte bra humör :D 

Blir att rida ut på min ponny i eftermiddag efter skolan och hoppas glömma bort dressyrpasset igår ;)

Upp och ner, ner och upp

Det är Gabbes humör det! Idag var han väldigt jobbig och rida, lyssnade sällan på vad jag ville och sa starkt emot när han inte hade lust och göra det jag ville! Han stannar upp traven direkt efter ett avbrott ifrån galopp vilket är väldigt frustrerande. Red igenom dressyrprogramet igen och nu sitter det, fast det blir inget bättre resultat. Hoppas jag kan slappna av mer på en tävling än när jag rider hemma, jag tror det för då kan man inte rida hur som helst lixom ;) Piggelin

Piggelin är en god glass och det kan man även kalla att min häst var idag! Shit vad han hade energi och på rätt ställe också för en gångs skull, iaf största delen av uteritten. Han var otroligt avslappnad idag och det var jag också. Han var vldigt lätt i handen och skötte alla gångarter jätte bra inkl skritten, haha! Detta känns jäkligt bra just nu och jag hoppas och ber att det håller i sig... bara jag rider avslappnat så är hästen avslappnad och gör sitt jobb!
Det bästa av allt var att jag slapp regnet, fick inte ens en liten droppe på mig och det var nog första gången på länge som det hängt regn i luften och jag inte fått det på mig! Skönt :D


Kanske nästa inköp?

Känner mig nästan lite sugen på att köpa det här dressyrschabraket till Gabbe snart ;) Skulle passa så bra på honom eller jag tycker det är snyggt :P Finns i ljusblått också, får se hur det blir men kanske blir det ett sådant.
Ltie taget från Mountain horse kanske? Men billigare och lite sötare! Vad tycker ni?

Nu

Nu åker vi till stallet i detta skit väder! Har regnat i 4 dagar i rad här och man blår SÅ taggad att rida då... eller inte! Men det har inte regnat idag än, men så fort jag sitter upp på hästen kommer det spöregna kan jag lova.

SEG

Känner mig skit seg idag, somnade 10 igår och vaknade halv 9 idag men ändå är jag skit trött.

Hemma från tävling

Nu har jag kommit hem från en hel dag ute i blåsten. Gick upp klockan 4 och varit ute och arbetat hårt hela dagen ;) Så är helt slut! Gabbe Babbe fick vila idag eftersom jag var så seg. Sorry för dålig uppdateringen men har inte varit hemma och just nu vill jag bara sova :D

Men dagen har varit kul iaf :D

RSS 2.0