Heja Svergie

Hoppas alla sitter och tittar på terrängen i OS i London! :D 
Kunskapskanalen och kollar in de bästa stjärnorna. Ludwig Svennerstål endast 21 år gammal gjorde det perfekt endast två sek över tiden och ligger just nu 2:a! Om några år vinner han nog OS :)
 
 

Inköpta kläder

Bilden blev åt fel håll :( Men en grön luvtröja från Carlings
London-tröja från Malmamarknaden, vit tunn t-shirt från Cubus, Turkosa shorts från Cubus och ett Turkost linne från Cubus. 
Sedan ett par Skullcandy hörlurar blåa från Teknikmagasinet :)
 

God morgon!

Hoppas ni har lika fint väder som vi har just nu, sol och klarblå himmel är det som gäller här. Idag är det en del nyttiga saker som ska göras bla klicka gräset, anmäla till tävling och skriva upp mig på en del studentbostäder. 
Får se hur mycket jag orkar och hinner göra när jag emellanåt vill kolla på OS i London! :D 
 
Ha en bra dag! =D

Kan inte sova

Har för mycket tankar och annat i huvudet just nu så den har verkligen jätte svårt att slappna av vilket resulterar i att jag inte kan sova. Än så länge är klockan inte ens 12 men jag vet att jag kommer somna runt halv 4 som de senaste nätterna. Känner mig så trött och allmänt otrevlig bara för jag är så trött. 
 
För att fördriva tiden sitter jag och lyssnar på musik och tittar på dressyrprogram. Nästa tävling den 11:e Augusti är det LB:0 och LA:1 som gäller så det är även de programen jag tittar på nu :) 
 
 
LB:0
 
 
 
LA:1 
 
Källa: stallbacken.com
 
 

Dagen

Åkte till Eskilstuna runt 11 på förmiddagen idag och åkte först till Bidermans där jag endast köpte ett sadelöverdrag, fanns inte så mkt annat... Sedan åkte vi en sväng till köpcentret Tuna park och köpte en del kläder. Bilder kommer i morgon:) 
 
Efter att ha varit där i typ 4 timmar åkte vi till Malmamarknaden och det var mycket folk och mycket stånd överallt. Träffade två av mina jobbarkompisar där och blev en del snack :D På marknadet köpte jag bar aen tröja som jag gillar väldigt mycket! :D 
 
Gabbe reds ut och vi var i stallet ganska sent och kom iväg runt 8. Red ut idag och Gabbe var inte alls kul att rida idag, han var ofokuserad och lyssnade inte alls ibland. Jag blev skit förbannad på honom efter många om och men så han blev bara spänd och inget fungerade! I slutet så var han ltie bättre men han var alldeles för pigg och ofouserad, och det gick inte alls bra... men men, det kan inte alltid gå bra ;D

Nu blir det ut och åka

Nu ska mamma och jag ge oss ut i bilen för vi ska ta en liten kort tripp till Eskilstuna och först och främst Bidermans för att prova ridhjälm och sedan gå lite på tuna park för att prova kläder :D 
Just nu ska jag itne riktigt köpa någon ridhjälm men ska prova storlekar och jag får inte min lön förren i Augusti :( Långt kvar! 
 
 

Rida igen

Åh, vad skönt det var och rida igen, ordentligt även om det bara var 2 dagar sedan senast så känns det som för länge ;) Red ut i skogen i världens sommarväder *underbart* och Gabbe var väldigt pigg och ltie små stark. Skrittade mycket i början och jag försökte verkligen trycka på honom ordentligt så han skrittade rätt, då han har en tendens att bli lite seggående. Gick riktigt bra fast vi kom lite oöverens först. I traven var han pigg och glad och travade på riktigt bra framåt och jag tror han mådde bra av att vila i två dagar nu för hans ben kändes fräscha. I galoppen kändes hans bakben inte med, det blev en 3-taktig galopp och kändes jätte konstigt. Efter att ha släppt på honom lite så kändes det betydligt bättre. Så han var fin idag och skänkelvikningarna börjar bli bättre och bättre nu! TAGGA TÄVLING i Augusti! 
 
 

Fin fin dag

Det är varmt och tillräckligt fint väder idag. Det är inte helt blå himmel utan lite blandat med moln plus varm temperatur, perfekt! 
 
Har precis kommit hem från jobbet och nu är det bara en arbetsvecka kvar och jag kommer inte längta till fredag när jag slutar om en vecka för jag kommer sakna de jag jobbar med väldigt mycket. 
 
Gabbe ska ridas ut idag och ikväll är det OS invigning som ska kollas på och Rolf-Göran Bengtsson ska bära fanan och representera Sverige i invigningen med denna stora heder! Det är både han och ridsporten värda så det är kul att de har lite att ge ridsporten så det är ju galet kul :D
 
Gillar sommar <3

Kunde inte låta bli

Kunde inte låta bli att rida en sväng i det underbara sommarkvällsvädret. Jag kunde bara inte! Skrittade ut i 20 min barbacka på min underbara ponny :) Han var väldigt pigg och glad så jag tror han tyckte det var ganska skönt att vila igår. Skönt det var att bara rida i plasttofflor och 3/4 byxor på en så mysig och go häst. Finns inget bättre än det. 
 

Älskar låten

 
 
Den här låten går 24/7! Tycker den är så bra!

Ponnyn

Just nu har Gabbe en vila på två dagar. Så han vilade igår och så ska han vila idag också för att han kändes så seg att rida i tisdags och han verkade väldigt trött. Även om han var riktigt fin när jag red dressyr på terrängbanan i tisdags så saknades det energi och vilja så jag tyckte han förtjänade en kort viloperiod så det har han just nu. Han ska ridas ut i morgon så får vi se :D

Bildomb 2


Ibland är det för lätt

Har arbetat idag på förmiddagen och fram till halv 2. Jag gillar verkligen vissa på arbetsplatsen och jag trivs väldigt bra med det jag gör och de är jag i närheten av! Kommer sakna det, är ju bara 1 och en halv vecka kvar innan jag slutar :( 
 
Igår kväll satt jag och kollade igenom en del tävlingar och på något sätt var jag helt plötsligt anmäld till en tävling den 11 augusti, dressyr och min hand verkar ha bestämt sig att då ska jag debutera LA:1 på Gabbe. Inte nog med det så var klassen innan en LB:0 som jag gillar! Denna tävlingen passade verkligen mig och förhoppningsvis Gabbe också. Men det är ju så snart! Är jag verkligen så smart som ska tävla det så här snart? Jag tänkte att göra det i september men 1 månad hit och dit gör nog inget. Så, så blir det och min hemma klubb verkar inte ha någon tävling på onsdag samma vecka som denna tävling. Så Gabbe får bara gå 1 tävling den veckan :) 
 
Ska bli kul men är sjuk nervös redan nu, men har inga krav alls, föra LA och jag vill bara komma runt programet och skiter i % den första tävlingen. Vi behöver bara rutin :) 

Stor fet bildbomb från dag 1 och 2 del 1

frå

Dag 1 och 2

Nu tänkte jag berätta lite om ridpassen under helgen och i detta inlägg gäller det ridpassen 1,2 och 3. 
 
Fredag, ridpass 1: 
Kom till anläggningen runt 15.00 och jag red först klockan 18.20. 
Det här passet var 40 min långt ungefär och jag red mycket tempoväxlingar, volter och serpentiner och tränade även mycket nedsittning eftersom det var en av sakerna jag verkligen ville träna på. Han var jätte fin största delar av passet men ibland stod han emot lite och från att vara bäst till att göra något skit är något som hör till våran vardag ;) I galoppen var han hur fin som helst! Han var pigg och framåt, det som var i största fokus då var mellan- och ökad galopp på diagonal och långsidor för att han ska hålla samma tempo hela diagonalen i dressyrprogramen. Han blev finare och finare. 
På fredags kvällen bestämde vi vilket program vi skulle rida på programridningen på söndagen som avslutning, Cecilia trodde jag ville rida LB:1 men jag ville prova att rida LA:1:an, så det blev det preliminära programet och vilket som skulle bli det definitiva skulle vi se efter lördagen.

Betyg:3,5/ 5
 
Lördag, ridpass 2: 
Nu skulle det tränas på delar ut LA:1 programet för och se om det var värt att prova och rida det och få det bedömt på söndagen. Red skänkelvikningar och förvända galoppen. Det var riktigt tur att jag kollade igenom programet på fredagskvällen för vi avslutade detta pass med att rida hela galoppdelen i programet och det gick så bra! Cecilia började med att rida Gabbe de första 5 min för att känna på honom, shit vilka skänkelvikningar han kan göra! Hoppas jag lär mig göra de också snart. När jag red gjorde han dem bra och för undan vänsterskänkeln var de värda 7:a eller 8:a och åt höger 5:a eller 6:a, för de gick inte lika bra. Men hans form och stadighet i förvända var helt otrolig och de hade varit värda höga poäng. Han var så otroligt fin och arbetsvillig i allt förutom våran problem skritt, men allt ska ju inte vara perfekt. Här bestämdes det för att det var LA:1 programet som skulle ridas på söndagen och jag fick absolut inte byta! 

Betyg: 4,5/5! 
 

Lördag, ridpass 3
Cecilia tävlar ju WE, där man rider olika banor och gör saker med hjälp av olika hjälpmedel. Vi fick rida lite dressyrinspererande bana. Det var bland annat att rygga mellan två bommar, rida skänkelvikning i skritt mellan två bommar, rida volter mellan tunnor med mera. Gabbe kändes inte alls bra det här passet. Han stod emot mycket tyckte jag och det kändes som om han inte allt bar sig bra. Men fick itne så mkt hjälp med det, och vi hade mycket konflikter och jag var på sjukt dåligt humör de sista 10 min. Men tydligen gick han inte så dåligt som det kändes. Han gjorde alla saker efter lite om och men. Det kändes inte helt 100 men när jag tittar på bilder som mamma tog såg han super fin ut! Vad fan kände jag inte det för? Gabbe är så fin som han kan bli nästan. Och jag blir arg på honom för att jag känner fel, snacka om att jag fick dålgit samvete efter passet och efter att kollat bilderna... 
 
Betyg: Gabbe 4,5/5 Sandra: 2/5! 

Dålig ryttare, fy! Som förlåtelse fick Gabbe massa morötter! 
Bilderna under är från sista passet då jag emellanåt blev sur på honom fast han är så fin!blev ellan

Kan aldrig se mig blind!
 
 
 
 

Underbara ponny

Kan aldrig se mig blind på denna ponny! Fler bilder och om kursen kommer i morgon då jag inte mår jätte bra nu...

Nu bär det av

Allt packat nu är det dags att åka på kurs! Hoppas jag överlever helgen nu ;) 
 
 

Nu är allt klart

Efter 4 timmar i stallet idag är allt packat och putsat, förhoppningsvis! Nu ska jag bara äta lite pizza innan den sköna efterlängtade sängen väntar. Ska bli så kul i helgen men först väntar jobb och det är rätt okej det också! 
Hoppas bloggappen fungerar så jag kan blogga under helgen och hur det går för oss på kursen! 
 
 

Taggad är förnamnet

Nu har mamma och jag varit och köpt en del saker som kan vara bra att ha på lägret i helgen. Det blev en ljusblå löstagbar krubba, en svart lagom stor vattenhink, ett mått till maten och nya lädertyglar. Till mig blev det bara godis, chips och onyttig och nyttig dricka! Nu springer jag runt förfullt och packar alla mina ridkläder och de tar upp en väska bara de. Snart ska jag åka till stallet, först ska jag rida ut och sedan smörja och packa alla hästens saker. Är så taggad det ska bli så himmla kul att träna mer än ett pass och hoppas mer än mest att jag får mycket hjälp och bra tips av Cecilia. Ska även bli kul att umgås med Malin i lastbilen som vi har för oss själva ;D 
 
Kameran ska med och jag hoppas mamma kanske fotar något pass så jag har några bilder iaf :o Ska ljuvfota Malin när hon rider också om hon inte rider för tätt intill mig :) 
 
Gabbe och jag har bara varit borta mer än 1 dag från stallet en gång under våra 4 år tillsammans och det var ett dressyrläger 2010, så hoppas detta blir minst lika lärorikt. 
 
 

Kärlek är det finaste som finns

Till djur och till människor är kärlek verkligen störst <3
 
"Det är så svårt för den som älskar att gå brevid den som bara tycker om."


Duktiga hästar

Idag red jag först ut på Jerker tillsammans med Malin och chico. I början var det läskiga saker vid stallet som inte brukade vara som det var så det blev lite problem där, efter det löst sig var han jätte fin och rida. Lagom pigg och han var mjuk och fin i sidorna! Kul att rida honom igen var det :)
 
Gabbe reds sedan på sanbanan och han var super duper fin, när jag red rätt. Red jag fel och gjorde minsta lilla fel sak så gick det åt hel*ete! Dumma mig som förstör för min fina häst. Tränade skänkelvikningar och galoppfattningarna och i slutet satt skänkelvikningarna helt okej och han gjorde de ganska bra :) 
 
Vill att det ska bli helg nu, fast ändå vill jag inte sluta jobba...
 
Vad fin min häst är på bilden <3

I morgon så är det tävling hemma hos Mathias som jag egentligen skulle varit med på men eftersom det är läger i helgen så skippar jag den. Istället ska jah hålla Malin sällskap i Sekreteriatet under tävlingens gång, ska bara ta mig dit så fort som det går efter jobbet och eftermiddags fikat/ mat. Hoppas jag håller mig vaken ;)

Jobb

Nu har jag precis kommit hem från arbetet. I morse var ingen på piggt humör men alla piggnade till efter 9-fikat. Resten av dagen var riktigt kul och det känns som jag fattar grejen nu och alla är så super snälla! 
 
Nu är jag dock väldigt seg och jag ska försöka piggna till efter kaffet som mamma snart ska bjuda på :D 
Får se, kanske Gabbe vilar idag eftersom jag inte är så himla pigg och han ska vila någon gång i veckar och eftersom vi ska på läger i helgen kanske han vilar på onsdag också min lilla prins för det förtjänar han :D
 
 

NM i fälttävlan

Som sagt så är Mathias med flera som jag känner och tävlar Nordiska mästerskapen i fälttävlan i Starum, Norge. Måste bara gratta det svenska juniorlaget som tog Silver i lag och även en kompis till mig tog NM silver individuellt för juniorer. Det är inte alls dåligt det tycker jag! Det var även en annan svensk som tog guldmedalien för juniorer. 
 
Hejja Sverige, och det är kul att det går bra för juniorerna som är lika gamla som mig och yngre, och de flesta känner jag eller vet vilka det är. Bra människor det är :)
Synd att jag jobbade annars hade jag gärna följt med dit och kollat på mästerskapen och sett allas framgångar :(
 
 

Dressyrpass

Idag red jag dressyr på banan och Gabbe var både jätte duktig och jätte besvärlig. När jag travade och galopperade fram var han rätt pigg och lyssnade jätte bra på hjälperna, var dock lite stel i sidorna så fick verkilgen jobba igenom dem. Red sedan mycket skänkelvikningar för att de ska sitta, det går jätte bra för vänster skänkel och efter ett tag höll han en bra takt och energi. För häger skänkeln är han inte lika flytt villig och han tappar lätt farten och energin. Sista skänkelvikningen satt däremot jätte bra så avslutade efter det :) 
 
Det känns ganska bra det här inför kursen i helgen då jag verkligen hoppas på att han visar sin absolut bästa sida :D
 
 

Morsning

Nyss vaknat och även idag ska det inte hända så mkt och i morgon så är det dags att börja jobba igen... 
Gabbe ska gå dressyr på sandbanan idag och träna lite saker som Cecilia sagt att jag ska träna på, kanske dags att göra det innan lägret nästa helg? ;) 
 

Regn...

Idag är det absolut värsta jag vet vatten och regn. Det totalt spöregnade när jag red båda hästarna idag, fy vilket skit väder och allt blev jätte blött. Först red jag ut på Lilleman som var jätte duktig idag, han var väldigt avslappnad och lätt för hjälperna och kvick i sina stora fötter. I galoppen kändes han framåt och var jätte pigg och glad :)
 
Sedan väntade jag lite med att rida så mina regnkläder kunde torka lite. Mockade Lillemans och Gabbes box under tiden innan det var dags att ge sig ut i spöregnet igen... Gabbe var superpigg idag! Han var verkligen super fin och han bara älskar regn, spelar ingen roll hur mkt det regnar bara det gör det så är han pigg och nöjd med tillvaron. Han ville springa jätte fort i galoppen och jag lät honom göra det emellan åt så han blev ännu gladare. I traven var han framåt och allmänt pigg. 
 
Båda hästarna var jätte fina och jag är super nöjd med dem och de gjorde det verkligen värt att rida ut i regnet. 
 
 

HELG

Nu är det helg och jag är så mkt piggare just nu, sov till 11 idag och det kändes underbart att få sova ut! :) Idag ska jag bara ta det lugnt och ha lite ledigt och ladda om för en ny arbetsvecka. Ska också sätta mig och anmäla mig till lite tävlingar och göra lite planeringar om höstens termin. 
 
Gabbe var inte alls sig lik igår, har aldrig och då menar jag aldrig suttit på en så spänd häst i hela mitt liv. Min häst som alltid är avslappnad. Jag red en ny väg som Gabbe aldrig gått runt förut och det fanns hus och höbalar och man kunde känna hur han spände sig i hela kroppen. Jag försökte att klappa och få honon att slappna av men de gick inte och jag försökte allt, tillslut försökte jag verkligen säga till honom ordentligt men de hjälpte inte så mkt det. Så han var inte ett dugg avslpappanad igår, det gick att trava och galoppera men inte i en avslappnad form. Så kan det vara, efter och rida där några gånger kanske han kan slappna av för det är en lite längre sväng och superbra att träna upp kondisen men trav och galopp :)
 
 

Sommar?

Jag funderar på om det är höst eller sommar just nu. Vädret är inget vidare, kanske emellanåt men inte så bra sommarväder som man hoppats på... det är mitten av juli och jag har fortfarande inte badat. 
 
Hästen går väl så där. Jag är så super trött på eftermiddagarna eftersom jag jobbar mellan 7 och halv 2, är inte van att gå upp klockan 6 varje dag lixom. Det är anledningen till dålig uppdatering från min sida, sedan har in syster och hennes kille varit här så har umgåts med dem medan de var här. I förrgår hoppade jag på banan och han var inte lika pigg som de senaste gångarna och jag tror det var för han vilade dagen innan och då blir han seg. Men det gick helt okej, ska faktiskt tävla om mindre om en vecka, terräng på hemmaplan, tror han kommer stanna men det får han väl göra då rå. Men det ska bli kul :) 
Igår red jag Lilleman runt 7 och det var fortfarande bromsar så red ut en sväng med min syster innan jag galoppade lite på sandbanan efter det för att han skulle få göra det. Red typ där bara 10 min inkl avtravningen. 
 
Malin och Mathias är i Norge så ska rida Littleman under tiden Malin är borta. Idag ska han dock vila och Gabbe ska ut i skogen. Medan jag red Lilleman igår så red min syster Gabbe. 
 
Nu blir det stallet snart! 
 

Är så trött

Mår inte så bra efter arbetsdagarna och min syster är hemma så umgås med de på kvällarna. Så jag är trött och går och lägger mig tidigt. Gabbe går bra och han är pigg och glad :D Kommer mer info när jag mår bättre.

Ber om ursäkt

Jag ber verkligen om ursäkt för att jag inte skrivit något inlägg på länge, detta på grund av att jag igår sov hos Malin och Mathias för att idag åka med Malin på tävling. 
 
Min häst gick väldigt bra igår, red ut i skogen och han var väligt pigg och fin. Inte så mkt mer och säga om det. Idag gick min häst super! Förutom vissa delar av galopparbetet och skänkelvikningarna... resten gick kanoners! Känns riktigt bra det här och jag ÖNSKAR att han går bra på träningslägret om 2 veckor så att Cecilia kan hjälpa mig så jag förhoppningsvis kan ut och tävla LA snart med bra resultat. 
 
 
I morgon börjar slitet och arbtet, 4 veckor med jobb är det som väntar och upp klockan halv 6 varje dag!

Helg

Ja, då var det helg och bara 2 dagar kvar till arbetet. Idag så ska jag ut och köra lite bil och åker till stallet senare ikväll. Jag ska också sova hos Malin och Mathias idag för ska med Malin på tävling i morgon :) 
 
Blir att rida ut på min häst idag som det ser ut nu. 

Dressyr

Efter något mindre pressade pass i två dagar så tyckte jag att det var dags för ett dressyrpass på ridbanan idag. Det gick helt okej förutom att jag helst av allt inte rider i arbetstrav då jag späner mig så sjukt mkt då. Men så länge vi galopperade och jag red lätt i traven var han jätte fin stora delar av ridpasset. Red igenom LB:1 programet 1 gång för skojs skull och det gick kanske inte super duper bra men, det känns som om han börjar bli ltie mer ridbar och lyssnad när man säger till honom ordentligt. Han lyssnar mer framåt och vill springa lite längre utan att det går fortare. Så hans trav är väldigt bra men kan bli ännu bättre. 
 

Inget funkar

Åh, vad galen jag blir... det som är på gång, det blir framflyttat ännu längre pågrund av att det inte fungerar! Har skickat mail till blogg.se´s support men det funkar inte ändå även om vi kommit fram till olika lösningar, jäkla skit saker! 
 
Skulle starta en ny blogg för er som var intresserade, men jag kunde bara logga in på den 1 gång och sedan dess är det omöjligt! Står att bloggen inte finns eller att lösenordet är fel även om jag återställt det 1000 gånger... 
Släpper inte nya bloggadressen än förren det fungerar som det ska det här. För den ska va klar och ordning på innan ni får börja läsa den :) 

Gabbe <3

Vet inte när man kan sluta avunda denna ponny. Han går nästan från klarhet till klarhet, dock på lite fel sätt ibland^^ Idag var han underbar och rida, väldigt pigg och lite små springig men ändå så arbetade han bra i formen och var fin i sidorna. I galoppen fick han springa med huvudet där han tyckte och då blev det en avslappnad form samtigit som det gick lite väl fort ;) Han var verkligen jätte rolig och rida idag.
 
Sedan red jag även Lilleman och han var skit fin, pigg men ändå lugn i sättet! Väldigt kul :) 

Nyhet

I morgon kommer en del förändras bara så ni är beredda :) Vad som kommer hända får ni reda på i morgon när allt är klart :)
 
 

Nytta

Idag har jag dragit till med att först och främst sätta klockan på kvart i 10 så jag vänjer mig att gå upp "tidigt" i morgon sätts klockan på 9! Dags att börja vänja sig inför måndag och början på arbetsveckan. 
 
Jag har även gått igenom mina gamla skolpapper och böcker för och se vad som är värt att spara. Vissa saker från 2-5:an garvar jag åt, hur har man en gång skrivit i sitt liv även om det inte var så länge sedan. Blev en del provresultat och en del inlämningar som blev kvar sedan var det mkt som slängdes. 
 
Det är även tänkt att jag ska börja ta övningskörningen på allvar nu! För att jag efter sommaren ska kunna ta mitt körkort. Får se, det blir ingen körning idag, men fredag,lördag och söndag så jäklar! 
 
I kväll när jag kommer hem från stallet är det även tänkt att jag ska anmäla till en del tävlingar också, så jag har det gjort också. 
 
En dag med saker som ska göras och saker som är gjorda, nu ska jag titta på TV-serier till mamma slutar :D 
 
 
 

Hoppning

Som sagt så var det hoppning på schemat idag och det ägde rum på terrängbanan. Dock var mamma så intresserad att titta när jag hoppade så det blev bara  3 bilder som blev användbara -,-. 
Men hästen var super rolig att hoppa idag, han var pigg redan från början och sög verkligen tag i alla hinder som vi hoppade förutom hinder med gravar, det kom vi inte ens över... vet i fan varför han håller på så! Jag blir rätt ut sagt förbanad på honom så som han beter sig! 
 
Men alla andra hinder förutom ett rött räcke med grav sög han verkligen tag i och han ville hoppa och gjorde det jätte bra! Kul att han är så pigg och hoppa :D 
Älskar den här bilden, den visar så tydligt hans glada humör idag! Pigg och hoppade av tidigt :) Så superfin han är min ponny <3

Något schema?

När jag kollar på vad alla mina vänner ska göra under dagarna undrar jag hur de orkar :P Mina dagar består av inte så mycket, mest seghet framför datorn för jag är så osugen på något annat! Jag vill vila ut mig nu när det är lov och sedan dra igång igen när skolan börjar :) 
 
Känner ni att ni är lite små sociala eller bara vill vila ut er? Eller är ni sådana som kör gärnet jämt? :)

Gårdagens ridpass

Förlåt att jag inte skrev senare igår, men jag hade så fruktansvärd ont i huvudet för att jag knappt drack något på hela dagen! 
Nu har vi även vänt på dygnet för hästarna att de går ute på nätterna och står inne på dagarna för nu har Jätte bromsarna börja komma. Jag skämtar inte när jag säger att de är 5 cm stora! Hästarna tycker inte alls om det så nu blir det så här. 
 
Åkte till stallet runt 5 för att rida och det märktes att min häst vilat hela dagen och nog även sovit en del för han var GALTET pigg. I traven gick det fort och han ville springa väldigt fort. Jag lät honom göra det ett tag eftersom jag tycker om när han vill framåt. Men efter ett tag blev det ltie för mycket springande och jag började ta tillbaka honom men han hade samma energi. Red mycket skänkelvikningar och ställde och böjde honom för att få igenom honom ordentligt i sidorna. Det fungerade bra och han blev jätte fin i formen och i munnen. Dessa flugor som vi dock stötte på dem ver inte så populära hos min häst så han slog en del med svansen men höll huvudet i styr :) 
I galoppen gick det undan där med och ett tag hade jag svårt att få en förhållning och bryta av... men när vi närmade oss skogen då, då gick det och bromsa typ :P 
 
Idag ska vi hoppa förhoppningsvis på terrängbanan :) Kameran ska med :D

Morsning korsning i sommarvärmen

Nu börjar det lika sommar ute, ändå sitter jag och glor framför en dator inomhus. Känns som om jag försöker hålla mig borta får allt och alla just nu, lite små jobbigt... ska höra med Lovisa om vi ska hitta på något snart :)
 
Men det känns så slappt att inte göra något och att känna sig avslappnad en stund på året! 
Jag har mina TV-program jag vill titta på och hästen som ska skötas, inga måsten jag bestämer vad jag vill göra. Just nu, är det ingenting jag vill göra utöver detta.
 
Kanske går ut och solar lite senare om vädret håller i sig! :) 
 

Dagens pass

Dagens pass blev ett dressyrpass på sandbanan och det gick okej, varken sämre eller bättre utan helt okej. Det stod några hinder på banan som jag tog några skutt över för de stog ivägen när jag skulle rida dressyrprogram. Att hoppa i dressyrsadel tyckte varken jag eller Gabbe var en bra idé, så det blev bara 3 språng. 
 
Innan jag tog sprången så red jag mycket tempväxlingar och han lyssnade ganska bra men öppnorna fungerade inte 100 idag utan han var lite seg och ville inte flytta för skänkeln. I galoppen var han väldigt fin och han lyssnar bättre och bättre framåt nu vilket är en stor fördel när man rider :) 

Sjuk igen?

NEJ! Med bara 1 vecka kvar till ett arbete ädr man inte ens kan vara lite snuvig så har jag börja fått ont i halsen igen! Jag som varit frisk i 3 dagar börjar nu bli sjuk igen, kanske. Nu blir det inget att rida i t-shirt utan nu blir det tjocktröja, för här ska det inte bli lika illa som förra gången.
 
Vill förresten att det kan slute regna små skurar varje dag så att terrängbanan går att rida på, vill ju hoppa :(
 

Springa fort

Som rubriken lyder så var det ungefär vad min häst ville göra idag. Ibland blev han jätte stark och ville springa fortare. Jag har aldrig i hela mitt liv ridit så mkt med händerna på min häst för att försöka få honom att lyssna på mig när vi skulle rida framåt och när vi skulle rida långsamare. Efter lite om och men så gav han upp och han hade en väldig energi hela uteritten. När han lyssnade på mig var han super fin! Han hade en väldigt bra form idag och i galoppen bar han sig mycket bra och jag tror aldrig han burit sig så bra i galoppen någon gång förut och han hade en jätte bra form och arbetade verkligen med bakbenen :) 
 
Jag försökte ta vara på hans energi så gott det gick men i början var det hopplöst, hans steg var långa och han hade en super trav, men det gick inte och gör anågot knappt för han lyssnade inte tillbaka. När han slappnad av och lyssnade på mig så red vi mycket skänkelvikningar, öppnor och slutor i både trav och galopp, och det fungerade fantastiskt! :D 
 
 

Bra humör

Det är söndag och bara 1 vecka kvar till arbetet kallar! Sedan är det 4 veckors arbete som väntar, smärtsamt men när pengarna kommer in på kontot är det nog rätt okej. 
 
Nu börjar försäljningen av mina saker (som jag har för mycket av) gå riktigt bra. Saker försvinner och helt plötsligt finns det mer plats för annat (eller nya saker ;) ) Nej, men nu ska det inte bli mer saker förutom sådant som behövs. Glöm inte gå in under fliken "Till salu" och hitta saker som ska säljas. 
 
Nu börjar jag längta mer och mer till dressyrlägret för Cecilia som äger rum 20-22 juli i Vingåker! Känns så taggad för jag behöver verkligen hjälp med en del saker om tävlingarna i höst ska gå bra, hästen sköter sig men inte ryttaren... Dags att börja fundera på vad som ska med och vad som ska med och om något behöver inhandlas (tror knappast det), eftersom det kommer gå åt en hel del saker till 5 pass! 
 
Ska ni/ har ni varit på något läger i sommar med era hästar? :) Det är en av de bästa sakerna med sommrarna, läger med sin egen häst :D

Har varit med på 3 läger under dessa 4 år jag haft Gabbe och det har varit hur kul som helst!
 

Dressyrläger 2010

Fälttävlans läger 2009

Allroundläger (hopp,dressyr och terräng) 2010
 
Förra året blev det inget läger eftersom vi var i våran "förändringsperiod" och Gabbe inte mådde bra, men iår så :) 

RSS 2.0