Vissa säger ditt och andra säger datt

Det finns många människor som ser helt olika på sättet att rida när det är mörkt. Vissa tycker att man pressar hästen och att den inte ska gå när det är för mörkt utan bra lyse. Men jag förstår inte det?
Har man annat och göra på dagarna och inte hinner med och rida på dagarna när det är ljust, vad ska man göra då då? 

Jag tycker att det inte är något fel att rida när det är mörkt när man inte hinner med annat. Har man en häst som är mörkrädd så ska man som ryttare ställa upp för hästen och visa att det inte är något farligt. De ekipage som klarar sig i alla väder och tidpunkter är de som litar bäst på varandra. Gabbe har inte hela tiden fungerat att gå i mörker, de fösta året gick det inte alls utan han tyckte att allt var läskigt och han vägrade gå utan att spänna sig för mycket. Nu går han var som helst när som helst och det är jag jätte glad för. Jag tycker inte det är något fel att rida när det är mörkt för jag förstår inte vad som är dåligt med det? En häst som litar på sin ryttare till 100 skulle kunna gå i alla väder och att det inte spelar någon roll om det spöregnar eller om det är kolsvart. 
Ryttare och häst ska ju passa ihop och lita på varandra och för att en häst ska känna sig säker i mörkret krävs det att ryttaren visar och är tydlig att det inte är någon fara och inte själv spänna sig, ryttaren finns för att göra hästen säker och det är det vi ska göra också. 

Jag tycker inte det är något fel med att rida i mörkret, med pannlampa så fungerar det mesta iaf för mig och Gabbe :D

=)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0