Söndags kväll

Vilken dag idag, jag har bara tagit det lugnt och försökt få mig att må lite bättre efter de senaste 2 dagarna av sjukdom. Nu är jag nästintill frisk och jag känner mig mycket kvickare att göra saker. Idag så åkte mamma och jag till stallet runt halv 5 och jag red Gabbe på terrängbanan idag igen i mörker! Det var bara att på med reflexer och pannlampa och ge sig ut i ett kolsvart hål. Min häst var fin idag också precis som igår. Vi hade dock lite mer diskussioner idag än igår. Det tog ett bra tag att få honom att ge all uppmärksamhet till mig och inte till miljön. Det var dock lite mystiska saker som hände i skogen, vi såg en lampa i skogen och jag tror de var ute och jaga, eller?
Gabbe var spänd i början och lite väl hisspig och pigg på fel sätt. Han slog på sig eftersom han trampade över för mycket och hans framben inte hängde med bakbenens takt. Jag valde att ta vara på den energin istället för att försöka bromsa och lugna ner honom. VILKA skänkelvikningar han gjorde, jag flyttade bara bak skänkeln lite och flyttade vikten och han flyttade sig kvickt och rba åt sidan utan att tappa energin och inte bli för böjd! 

Han var dock lite stelare i höger sida idag än i vänster och det blev lite tjafs mellan oss när han vägrade ta en lätt ställning och runda sig för skänkeln utan att behöva ta ett stadigt tygeltag, det fungerade inte alls i början och han började flytta sig åt sidan istället för att böja sig. För att lösa detta problem red jag mycket serpentiner och volter för att få igenom den sidan. Men det var välidigt var det var en svår sak att göra idag, i vänster sidan var han däremot jätte fin. 

Han fick även galoppera idag fast han var på tårna och var rädd för vissa hinder som stod överallt, fast vi ridit förbi de flera gånger. I vänster galoppen fingerade allt jätte bra och han gjorde fina öppnor och var fin i sidan och lyssnade för drivningen framåt för fina hjälper och det räckte att räta upp sig så samlade han sig. I högervarv var det värre eftersom jag inte fått igenom den sidan ordentligt. Det släppte bättre i galoppen och jag red öppnor och många volter och avbrott i detta varv och det löste sig jätte bra! Det krånglade inte alls lika mycket som i traven. Efter galoppen så fungerade även traven jätte bra i båda varven, efter det så avslutade vi eftersom jag kommit fram till det jag ville av passet :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0