Revyn

Nu har vi precis kommit hem från katrineholms revyn och den var väldigt bra i år och nästan allt var jätte bra. 

Men dagens pass på min pigga åsna gick inte alls något bra idag, han har alldeles för mycket energi för att kunna lugna ner sig och andas och slappna av.
Jag red först ett varv runt kvarteret och då var han ganska lugn och jag försökte honom att trava långsamt och i låg form, men det var het tvärt om mot vad han ville. Han ville gå i en hög form och fort. Sen red jag ut en sväng på en grusväg där jag galopperade och red honom i en lugn galopp och han bar sig jätte bra och hade energin samtidigt som jag bromsade och han tog vara på energin helt okej och var faktiskt jätte fin. Efter galoppen blev han pigg men på ett okej sätt, han bar upp sig i nacken och trampade längre steg utan att bli springig! Detta kändes jätte bra. Sen galopperade jag igen och då tog han tag i bettet och lyssnade inte för små hjälper för bromsen som han gjorde tidigare. Nu fick jag verkligen ta tag i honom för att få honom att lyssna, han var inte lika lydig i denna galopp men efter ett tag så lugnade han sig och började galoppera på stället och han började lugna sig och jag kunde rida honom i en lägre form men han ville ändå springa fort. Jag ställde mig i fältsits och lät honom galoppera på och hoppades på att han skulle tröttna, men det blev helt omvänt. Han sprang fortare och lyssnade mindre. Sen skrittade jag honom på långa tyglar, eller taktade rättare sagt. Det var det enda som fungerade. 

Jag provade att rida honom på terrängbanan och hoppades att kunna rida där ett bra tag så han kunde gå ett hårt och längre pass idag för att ta slut på sin energi. Men han trampade på stället och ville bara springa, sen gjorde han några klassiska Gabbe svängningar och vände 180° på 1/100 sekund. Jag höll på att flyga av :P Men höll mig kvar och jag gav upp och skrittade hemåt, han travade då på stället och jag försökte lugna ner honom men lyckades inte helt. Men han lugnade sig de sista 50 m innan stallet. Men han verkar så glad när vi rider fast jag blir lite små arg på honom som han beter sig. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0