Min fina ponny

Idag var min häst väldigt fin den största delen av ridpasset. I början så var han spänd och hade svårt att hålla koll på omgivningen på de andra hästarna. Han brukar ofta ha en tendens att bli spänd och stressad när han går ihop i ett ridhus med andra hästar. Men idag skötte han sig jätte, jätte bra. Han var pigg och glad men samtidigt så lyssnade han på små hjälper nästan hela tiden. Ungefär 90% av passet kunde jag bara sitta där och bara hänga med och ha ett stadigt tygeltag och hålla om med skänklarna så skötte han resten. Han gjorde rätt fina öppnor stundtals idag. Han gick ganska hårt idag jämfört med vad han gjort på ett långt tag. Han gjorde vissa jätte bra öppnor i galopp också. I galoppen blev han stundtals lite hängande i handen men då red jag öppnor längs långsidorna för att få upp honom på yttertygeln och samtidigt ha honom runt innerskänkeln. 
Det blev ett ganska långt pass men det kändes väldigt bra för att vara första gången med hård ridning på ett bra tag. Det var skönt att han hade så lätt för tempoväxlingar både framåt och tillbaka!
Helt klart ett godkänt pass! 

På torsdag morgon åker Mathias och Malin utomlands. Jag ska därför rida två av deras hästar och hinna med min egna. Jag kommer verkligen få planera hur veckan ska se ut och vilka som ska gå vilken dag osv! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0