Dagens ridpass

Jag började och rida Gabbe på terrängbanan och mamma fick följa med för att säga vad jag skulle göra åt min galning till häst som aldrig kan hålla sig på 4 ben. Men bara för att mamma följde med så var han hur fin som helst! Han var lagom pigg och lagom seg, han var verkligen helt fantastisk att rida idag! Det var verkligen den gamla vanliga Gabbe som är tillbaka. Han hade jätte bra takt och energi i steget utan att det blev stressigt och såg konstigt ut och det kändes jätte bra. Han var lätt att ha i handen, jag hade nästan ingenting där faktiskt utan ett lätt stöd. Han lyssnade bra för skänkeln för att runda och jag behövde aldrig ta ett tygeltag utan kunde vara lätt i handen och hålla stöd för inne skänkeln och han rundade sig jätte bra i båda sidorna. I galoppen var han mer än bra och det kändes hur bra som helst. Han hade energin och var jätte lätt att rida framåt och sedan ta tillbaka utan att ta i handen. Mamma tyckte han var jätte fin i samlingen för att han hade en energi samtidigt som han nästan gick på stället. Synd att jag inte har det på varken bild eller film. Så Gabbe var super duktig idag. 

Sedan red jag ut en sväng på Mathias häst och han gick verkligen bra idag. Han var pigg utan att bli stark och även han lyssnad bra för tempoväxlingar för små hjälper. Dock mötte vi lite jägare med bilar, hundar och gevär stora som hus. Hundarna började skälla så smått och Jerker tyckte de var lite små läskigt men skötte sig. Men vi var tvunga att vänd eftersom vi inte kunde rida i deras skytte bana eller vad man ska kalla det. Men hästen skötte sig super idag han också, dock bev det bara skritt och trav eftersom det var så halt överallt och det är aldrig kul och halka. 

Det var dagen i stallet det och vi har precis kommit hem från stan nu och jag ska sitta och glo framför TV:n hela kvällen lång för att tagga till skolan i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0