Dagens knäppis

Idag är dagens knäppis helt klart min häst. Han var helt knäpp att rida och jag tror att hans energi har stigit honom åt huvudet för han var överallt samtidigt som han inte var någonstans, om ni förstår vad jag menar. I början var han pigg på ett bra sätt när vi skrittade på långa och korta tyglar. Han har börjat skritta väldigt bra just nu och kan gå i olika former vilket är välidgt skönt, då han tidigare alltid velat gått i en låg och lite små hängig form.
När vi började trava så hoppade han till och busade med huvudet och drog upp det och började springa fort i traven. Sedan var det lite hopp fram och tillbaka på vägen. Han lekte också lite smått mörkrädd också som jag vet att han inte är egentligen. 

Han gjorde lite som han ville idag och huvudet flög åt alla möjliga håll och kanter. Han kunde inte heller skritta efter att vi börjat trava då han taktade eller travade på stället. Efter lite om och men så fick jag koll på honom. Jag var tvungen att flera gånger ta tag i honom för att han gjorde som han ville. Tillslut gav han upp och han gick väldigt bra. Pigg och fin var han men han trampade på sig lite då och då, eftersom han hade energi både från bakbenen och fråmåt. Jag var verkligen tvungen att lugna ner honom och rida mycket skänkelvikningar och få igenom sidorna för att få hans fullkomliga uppmärksamhet. Och det gav resultat efter ett tag då han började ge sig i sidorna och gå i en lugnare takt och inte verka så stressig men ändå ha en bra energi. Och det avslutades på topp :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0