26-01-12

Jag är så nöjd med de hästar jag red idag! Men det blev en annan planering idag. Det var ju meningen att Gabbe skulle vila idag med så blev det icke. Jag red först Gabbe på terrängbanan och han var så väl igenomriden och så fin att det kändes så onödigt att nöta på saker som redan var näst intill perfekt! Hur fin som helst i formen och han bar sig själv hela tiden och det var jätte lätt att rida med små hjälper och lätta händer! Jag red nog bara i 25 min för han gjorde bra öppnor, slutor och han gjorde till och med rena byten! Det händer näst intill aldrig bara när han är väl igenomriden. Så det kändes så värdelöst att nöta på honom när han gick så bra så det blev ett kort men intensivt pass i alla gångarter och han lyssnade till 100% hela tiden. 

Sen red jag Jerker för första gången med sporrar och vanlgit bett. I skritten och traven var det mycket lättare att rida med detta så det kommer jag nog fortsätta göra, kanske inte rida med sporrar varje dag men iaf med vanligt bett. I början var han jätte fin och jag red mcyket öppnor för att få igenom honom i sidorna och få hoonm för skänklarna. Det blev ett jätte bra resultat. Han lyssnade väldigt bra på tempoväxlingarna och det gick att vara jätte lätt i handen. Sen gjorde jag ju ett stors misstag, när jag fattade galopp gjorde jag en typisk "Gabbe" fattning, vilket innebär att jag fattar galopp och sedan peter till med sjänklarna för att få frma honom! Detta gjorde jag på Jerker! Han trodde han skulle springa fort så det gick väldigt fort och han blev lite stark och ville inte riktigt bromsa så jag la honom på en volt för att få igenom honom i sidan och bryta av, han ville även springa ikapp med Lucky. 
Sen tog det ett tag att lugne ner honom igen. Sen efter det så gick galoppen hur bra som helst! Han gjorde fina öppnor i galoppen och lyssnade jätte bra. Det gick betydligt bättre att rida på vanligt  bett så det ska jag fortsätta göra!

I morgon ska båda hästarna vila och jag ska bara rida Lilleman :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0