1 häst och 1 åsna

Det var dessa djur jag red idag. Jag red först Gabbe på terrängbanan till en början. Han har stått i 2 dagar och det var -8 grader och det tycker Gabbe är kallt och han blir pigg som tusan. I början gick det bra, han var jätte pigg och super glad. Men när jag skulle trava så blev han för pigg och började springa eller galoppera på stället. Jag tog tag i honom för att kunna stanna och få lite uppmärksamhet och då stegrar han. Han stegrar ALDRIG men idag kunde jag förstå honom, han var pigg och jag sa åt honom att inte springa och då blev det kortslutning eller något i skallen på honom. Sen kom det en till som skulle rida på terrängbanan på samma ställe som jag och då blev min häst oridbar! Jag hade precis fått honom lugn och fin och så blir han så konstig när det kommer en häst till! Han skulle springa till den och ha kapplöpning eller något och sen ville han alltid veta var den andra höll hus. Så han höll på att springa, bocka och små stegra! Tillslut gav jag upp och travade ut en sväng i skogen istället och vilken skillnad det blev! Han var hur fin som helst, lätt i handen fin för skänklarna både för hjälper framåt, samling och sidvärts! Så skön känsla, målet idag avr att rida honom i en så låg form som möjlig och då honom och slappna av och inte bli stressad, som han har en tendens att bli när han vilat. Det var jätte skönt att det slutade så bra med en så skön känsla!


Så upp på nästa häst som var Jerker, det var tur att min häst avslutat så bra så jag var på jätte bra humör. Även honom ed jag på terrängbanan men han skötte sig så mkt bättre. I början så gick det lite fort och han lyssnade inte så bra för bromsen och så var han spänd för det var mörkt och det rörde sig i skogen. Efter ett tag blev han lite stark och jag märkte att jag blev lite hängande i handen och jag kände att jag var tvungen att bli av med det. Så jag började räta upp mig och bromsa med sätet och låren och fy fasen vilken skillnad! Han blev helt plötsligt en annan häst och han var fin i sidorna och lyssnade bra på tempoväxlingar både framåt och tillbaka. I slutet blev han jätte fin och det var kul och rida!

Nu är jag helt slut, efter två dagar med ingen ridning till att rida 2 hästar, det var hårt men nu mår jag bättre men lite seg i kroppen men jag piggnar nog till för jag är på jätte bra humör efter dessa två avslutningar på passen :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0