Åsiktsinlägg om dressyrtävlingar

Idag såg jag en artikel i våran hemma tidning om det här med anmälningar till dressyrtävlingar. De gamla reglerna sa att alla skulle anmäla sig och sedan lottades vissa bort om det blev fulla klasser och ställdes upp på en reservlista. Det här tyckte jag själv var ett bra system även fast det var lite otur. När denna regel gällde så spelade det ingen roll när man anmälde sig, vissa väntade till och med till sista anmälningsdag för att vara helt säkra på om hästen var frisk eller om man hade något för sig den dagen.

Till saken nu då, enligt de nya reglerna som funnits ett tag tror jag, så ska man vara först och anmäla sig annars är man helt ute! Nu tar tävlingsplatserna slut på mindre än 2 min. Är man sen eller inte sitter vid datorn med sidan uppe just när anmälningstiden börjar så kan man räkna med att man inte får starta, för istället så sätts man upp på en reservlista som redan innehåller 20 personer och hur stor är chansen att man får starta då?
Jag känner några stycken som jag har mycket kontakt med, hon jobbar iband kvällstid på vardagarna eller slutar runt 9. Anmälningstiden till vanliga tävlingar brukar öppna 18.00 eller 20.00. Men eftersom hon inte är hemma då och istället arbetar så kan hon inte starta några tävlingar eftersom hon inte sitter fast klistrad vid datorn tiden då den öppnas. Hur ska dessa människor få ge sig ut i tävlingslivet om de inte får starta pga att man måste vara först med att anmäla sig.


Är det meningen att folk ska sitta vid datorn och bara klicka på anmäl så fort som anmälningstiden öppnar? Det är ju helt omöjligt om man inte är hemma eller är och arbetar.

Visst på ett sätt blir det inte orättvist för de som har tid och möjlighet att anmäla sig eftersom man är 100% säker på att man får starta om man anmäler sig först och man vet att man inte blir bortlottad. Men man borde komma på ett bättre sätt att göra det ännu mer rättvist. Så att det passar både de som arbetar när anmälningstiden börjar och för de som vill vara säkra på att få starta. Hur vet jag inte...

Kan inte svenska ridsportförbundet och södermanlands ridsportsförbund lösa detta, så alla har lika stor chans att få starta?

Läget kanske bara är såhär just nu i början av året då tävlingsåret precis ska börja, jag hoppas det är så! För klasserna bör inte bli fulla på 2 min! 

Vad tycker ni om detta? Är det bara jag som tycker det här är negativt?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0