Träningen igår

Ja träningen igår gick verkligen super. Han lyssnade jätte bra på skänklarna och var riktigt pigg och fin, han hade dock några få perioder då han sura men för det mesta fungerade allt toppen. 

Började med att rida volter och ställa både innåt och utåt och eftersom han är så pass fin i sidorna som han är vehövdes inget längre jobb med det. Övergick sedan till öppnor och halter i öppnor och igångsättingar i det också. Shit vad bra det fungerade. Det fanns inte så mycket och klaga på. Allt flöt på riktigt bra under hela passet och även i galoppen var han fin. Han var nästan finare i galoppen än traven och det var väldigt länge sedan han var det men så var det. Sedan gav vi oss på att rida skänkelvikningar och det gick inte lika bra, han blev seg och korsade eller så sprang han och börjde sig. Fick inget riktigt flyt och han trampade på emellan sidvärdsrörelserna. I slutet fungerade även det bra och vi avslutade passet med det :)

En 9 poängare av 10 möjliga och en riktigt glad ryttare!

Fullt upp!

Jag har verkligen haft fullt upp hela dagen så han inte hunnit skrivit något inlägg. Sorry :( 

Först var det skola och sedan direkt åka till stallet eftersom jag skulle och träna dressyr. Blev en lång väntan på att rida kan jag säga, men det fanns så klart en anledning till detta. 

Om hur träningen för Cecilia gick idag kommer jag skriva om i ett långt inlägg i morgon i skolan kanske. Men jag kan säga att det verkligen var våran dag idag och att träningen gick super! Svar på fråga

Jag fick en fråga om jag såg när Rolf-Göran Bengtsson red och om jag har några bilder. Svar är ja. Bilderna kommer här.

Fin häst

Idag gick ridpasset så mycket bättre och min häst var verkligen perfekt idag. Han verkar ha behövt en vila för så fin och bra som han kändes idag var länge sedan han var. Han var pigg men lyssnade jätte bra så jag kunde hålla ihop honom och han trampade på jätte bra och hade ett väldigt bra övertramp. Red mycket öppnor och igångsättningar och avbrott. Det gjorde att han kom igång bra i bakbenen och hade en bra gång idag! 

Red ut idag och det var nog en stor del till att han var på så bra humör. Vi var helt överens idag och det känns super inför dressyrträningen i morgon. Den första på 3 månader, undra hur det kommer gå :) 3 timmar håltimme

Sitter i skolan nu och nästa lektion är om 3 timmar för att våran lärare i engelska och svenska var tvungen att gå hem, så synd... eller inte kanske ;) 

Sitter och läser en del bloggar om hur det varit i Göteborg från deras synvinkel, faktiskt är vissa bloggar väldigt bra på att formulera sig och sina tankar. Dessa jätte kul och läsa. Tänkte ladda upp en del bilder från hoppningen som vi såg på i fredags kväll. 

Träffade nya stjärnskottet Douglas Lindelöw, nice kille alltså ;)
Hoppbanan
Så bra ryttare det finns i världen och det var en lycka att se de tävla

Förlåt

Jag är verkligen helt slut! Har nyss kommit hem från stallet efter en lång dag på hopptävling. Vi gick upp kvart över 5 och åkte halv 7. Vi kom sedan hem runt 6 så jag är helt slut! Jag red en sväng på Gabbe i mörkret och det gick verkligen inge bra alls. Jag var på halv-dåligt humör och Gabbe har ju vilat i 2 dagar så inget fungerade och jag blev väldigt irriterad på honom när han var rädd för allt i skogen och gick med huvudet uppe i vädret och travade på stället. Kan inte kalla dagens ritt för ett ridpass direkt. 

I morgon är det skola igen. Jag ska nog gå och sova runt 9 idag och mitt huvud är lite segt just nu så bloggen läggs på is tills jag lägger in bilderna från Göteborg i morgon. Kommit hem

Kom hem för ett par timmar sedan, men han bara åka till stallet, hem och duscha och sedan bänka mig framför TV:n till Melodifestivalen. Nu ska jag snart bli upphämtad för att åka till stallet och sova där i natt då jag ska med som hästskötare på tävling i morgon. 

Inlägg om det roliga i Göteborg och bilder därifrån kommer såklart i morgon när vi kommer hem från tävlingen. 
Det har vart en väldigt kul fredag och lördag! Tur så kunde jag hålla pengarna i schack och köpte bara 3 saker. Nu

Sitter här med pappa, lillsyrran och Petra! Här är då i bilen påväg till Göteborg. 


Ljuva göteborg! 


Ledsen

Ni kommer inte få något inlägg förrän på lördag då det är då vi kommer hem från Göteborg. Det kommer komma en del bilder i från tävlingarna om det blir några bra och min kamera och jag kommer överrens ;) 

Jag ska snart gå och sova eftersom jag ska upp redan klockan 7. Hjälp, hoppas verkligen jag kommer upp! 

Hoppas ni överlever tills det att jag kommer hem, annars får ni återupplivas på lördag kväll.

GHS

Nu är jag riktigt taggad för Göteborg i helgen! Ska bli spännande att se hur stämmningen är där jämfört med Stockholm! Det ryktas om att det är bättre i Göteborg men det lär jag väl se ;) Fina hästar

Båda hästarna gick bra halva passen. Gabbe gick riktigt bra i början fram till att jag började göra halter och sätta igång i trav igen. Han hade så himmla svår och stå still den åsnan ;) Efter galoppen så blev det inte direkt bättre. Men i början var han jätte fin och lyssnade jätte bra men sista halvan av passet blev han lite borta och kollade runt över åkrarna och in i skogen och stängde av totalt. Det var som om han inte märkte att jag satt på, hur man nu kan missa det? Men den sista traven så slappnade han av och blev riktigt fin i sin låga form och det kändes som om han vilade bra på stegen, han var fin i sidorna också och gjorde bra öppnor i slutet :)

Jerker var riktigt pigg och fin, i början var han lite hård i handen men efter att ha ridit i 20 min släppte det riktigt bra! I slutet var han jätte fin och super kul att rida! Han var så lätt i handen och gjorde fina öppnor. Det kändes riktigt bra och jag hade gärna velat rida 1 timme till när det kändes så bra :)Vår i luften

Nu är det verkligen vår ute, skolen skiner och det är hela 15 grader i solen! Nu ska jag snart ta bussen till stallet och rida ut på två förhoppningsvis fina hästar. Vädret är underbart vad kan man mer vilja ha?
Hoppas ni spenderar mycket tid ute idag och vänjer er vid vår luften, för det ska jag!

Idag är det torsdag, som jag tror alla vet och det betyder att jag ska till Göteborgs horse show i morgon! Ska kolla in en del saker på mässan och hoppas jag hittar något. Schabrak ska absolut inte med hem, men benskydd i läder är väldigt uppskattat om jag hittar :) Det ska bli kul att spendera helgen med Petra också och hoppas på att det blir mysigt!
Ha en bra dag nu och hoppas ni går ut och känner solens värme och att ni blir på bra humör, för vem blir inte det? :D

Fin häst

Idag var min häst ganska kul och rida, det mesta fungerade okej men inte helt 100. Det kändes betydligt bättre än förra veckan. Gabbe var ganska pigg största delen av passet och han hade bra energi, sen kan man ju alltid prata om hans lust som inte alltid är på min sida ;)

Det känns ganska bra eftersom man inte kan påstå att han är igång tillräckligt bra för att gå ett hårt dressyrpass super bra. Han hade problem att hålla takten ibland och formen sjönk ibland och det är eftersom han inte riktigt orkar. Det är lite svårt att hålla igång helt under vinter perioden för det går inte och rida varje dag och alt hänger på vädret.

Bara två dagar kvar till Göteborg:D På söndag ska jag förlja med Mathias på tävling och på tisdag ska jag träna dressyr för Cecilia! Längtar dit!


Nu: stallet

Nu ska jag snart ta bussen till stallet och idag ska vi åka till ridhus igen, det är skönt att göra det ibland och jag hoppas att min häst är på bättre humör och sköter sig bättre än förra veckan så ska det nog gå bra:D
Ny dag, nya möjligheter

Ni kan inte tro vad jag sitter och gör. Jag kollar på tävlingar som jag kanske kan prova att åka på och se hur min häst reagerar. Den första programridningen blir den 31 mars, sköter han sig då så har mamma och jag pratat om att ge honom en chans till på en tävlingsplats. Dock har vi kommit på att det är mig det är fel på när vi är på tävling. Jag har världens nervösaste och sämsta tävlingsnerver och jag rider inte alls lika dant på tävling för jag blir så spänd. Jag har nästan lust att låta någon annan testa och tävla honom bara för att. Men det kommer jag nog inte kunna göra. Det här är sista tävlingsåret på ponny och det känns jätte tråkigt att inte tävla något, men livet är något mer än bara tävling och hästen är ens bästa vän så man måste ta hänsyn till vad den vill och inte bara tänk på sig själv!

Dagen idag känns ganska lat, jag måste göra en massa läxor och sedan dra till stallet. Det är ett jätte tråkigt väder ute så det känns inte lika kul och rida som igår ;) 

Mitt lilla hjärta <3

Eftermiddagen

Efter att mamma hämtade mig i stallet runt halv 3 så åkte vi till stallet där min klasskompis Lovisa har en häst som hon rider. Jag fick prova att rida ponnyn som var en connemara och 19 år gamal! I början fungerade inte mycket, lite stel i vänstervarvet och ganska mycket stel i högervarvet. Jga skrittade och travade för att försöka få bort stelheten. Väntervarvet släppte ganska fort och han blev fin där men andra varvet var lite svårare men i slutet blev han riktigt fin. Han var ganska pigg och glad att rida och det kändes hur bra som helst att kunna sitta ner i traven, eftersom jag har lite svårt med det på min häst som har sådan energi i benen :)

Kul var det att rida någon helt okänd häst :DBloggtorka

Nu har jag knappt några idéer på vad jag ska skriva om så jag tänkte ställa en fråga här och på bilddagboken som svaras i kommentarer där eller här.

Frågan: Hur tror ni att min häst är att rida? T ex är han pigg och kan alla rida honom eller kräver han sin ryttare? Vad tror ni?Dagen har varit lång

Nu var det 7 timmar sedan jag åkte hemifrån. Först så skjusade mamma mig till stallet där jag väntade på hovslagarna som aldrig blev klara...
Smörjde alla mina saker medan jag väntade på att de skulle bli klara med sista hästen så jag kunde ta ut alla hästarna. När det var klart och de fått sitt lunchhö så red jag ut på Gabbe. 

Dagens pass var verkligen jätte oseriöst men kul som tusan! I början skrittade jag länge eftersom han inte gått ut något innan och klockan närmade sig 1. Efter att ha travat honom i en låg form och fått igenom honom bra så blev det galopp. Vädret var det finaste jag ridit i på flera veckor! I solen var det närmare 10 grader och vi red i solen hela tiden, jätte mysigt <3 I galoppen var han pigg och han fick springa fort och långa galoppsprång. Det var så härligt, Gabbe såg så pigg och lycklig ut över att få springa och inte bara gå fint och kontrollerat varje dag. Han var så pass fin idag så han förtjänade en skojig dag och det var jätte kul! :D


God morgon

Nu har jag precis vaknat och det är snart dags att dra ut till stallet. Hovslagaren är där och skor idag och jag ska dit och släppa ut alla hästar efter de är klara. När jag ändå är där så ska jag rida Gabbe. Jag tror det blir en uteritt idag. 

I eftermiddag ska jag åka till Lovisa och hennes ponny, så får vi se om han är som Lovisa har berättat att han är ;) 

Det här är min dag idag! Vad ska ni hitta på? Nytt utseende

Nu har jag ändrat en hel del på bloggens utseende. Jag har ändrat headern och ska från och med nu ha en snygg header som jag troligtsvis hinner göra i morgon kväll. Sen har jag även ändrat lite med hur inläggen ser ut och bakgrunden på hela bloggen! 

Vad tycker ni? Blev det bättre, finns det något ni tycker jag ska ändra mer? Kom med idéer :D


Smilisar

Jag har nog fixat så att det går att ha smilisar på bloggen :D
Tycker det ser mycket snyggare ut att ha gubbar än bara tecken! 

Vad tycker ni? Gubbar eller tecken bara? :D  :P

Vilka hästar!

Idag var det verkligen en dag då det var underbart och rida! Allt bara flöt på med båda hästarna hela tiden. 

Jerker
Han var verkligen superfin i början i skritten och traven, han travade i ett bra tempo utan att bli stark eller springig. Red mycket tempoväxlingar och han lyssnade jätte bra på det. Sen råkade ridtäckets ena knäppa lossna så att täcket bara hängde på ena sidan och höll på att ramla av och hästen reagerar inte! Jag märkte det efter ett långt tag tror jag men Jerker hade inte reagerat någonting, snäll häst (a) :D Satt av och fixa till det sen vet jag inte vad som hände, jag tror att jag satt upp på en annan häst. Han blev pigg och lite springig fick säga till honom några gånger och rida mycket skänkelvikningar sen gav han sig och blev riktigt fin :) 

Gabbe
Han var helt underbar idag. Jag hade tänkt rida ut på honom också men ångrade mig och red på terrängbanan istället. Hade sporrar på mig och målet idag var att få honom i en stadig form och för lätta hjälper. Allt fungerade toppen idag och då menar jag allt! Han var så lätt i handen och han gick i en stadig form och gjorde allt jag ville och när jag ville det. Det räckte att bara tänka framåt så gasade han på bra men fortfarande med bra kontakt i handen. Varför kan han inte alltid gå så här? Tänk vad lätt allt skulle vara då ;) Han form gick dessutom att reglera lättare än vanligt men hjälp av att höja handen och hålla om med skänklarna. 

Underbara hästar det finns alltså :D <3

Sommar tack <3

Vår i luften

Vaknade nyss och kollar ut genom fönstret. Det är ett helt underbart väder ute eller snarare var för nu börjar molnen titta fram men solen skiner med jämna mellanrum och temperaturen är plusgrader. 

Det är ett perfekt väder och rida i idag och nu väntar jag på att mamma slutar så jag kan ta mig till stallet. Idag ska både Jerker och Gabbe ridas!

I kväll hoppas jag kunna ändra på utseendet på bloggen helt och hållet, det ser lite "slaffsigt" ut! Så det hoppas jag kunna sätta mig och arbeta med när jag kommer hem från stallet. Håll ögonen öppna! Skit väder

Idag var det verkligen ett skit väder och rida i. Det blåste storm samtidigt som det snöade slask. Allt, och då menar jag allt blev helt dyngblött efter dagens ridpass. Ridtäcket han hade på sig vägde minst 10 kg när vi kom tillbaka. 

Gabbe brydde sig dock inte så mycket om att det var sådant väder utan vad pigg och glad som vanligt. Hans hals och öron kunde man nog vrida ur om det fanns ett sätt att göra det på, men när vi kom in efter att ha varit ute i skogen så torkades han med en handduk och han tyckte det var super mysigt!

Min lilla ponny var jätte fin att rida i även om det var de sämsta förutsättningar man velat ha. Han var på ett piggt och busigt humör men lysnade till 100% hela tiden. Eftersom det var plusgrader så blev det höga styltor men på något sätt så slängde Gabbe av sig dem på noll tid. Jag travade mest idag och försökte få igenom honom i sidorna ordentligt och det fungerade jätte bra hela tiden. Han var verkligen fin och rida idag och det lyfte upp hela min dag :DSöndag

Nu ska jag snart åka till stallet till mitt hjärta :D<3 Får se vad som händer idag, har inte riktigt betsämt det än :)Melodifestivalen

Som många andra satt jag platsad framför TV:n med godispåsen och chipspåsen i högsta hugg när det var dags för 3:e deltävlingen i Melodifestivalen 2012. Jag som för EN gångs skull trodde jag skulle få rätt om vilka som gick till andra chansen och till final, men icke sa Nicke! Inte den här gången heller. Jag tippade på att Molly och Youngblood skulle till andra chansen och Andreas och Mattias skulle till final! Men så går Ranelid vidare och Mattias åkte ut? Hur tänkte svenska folket där tänkte jag... 

Jaja, mina favoriter för ikväll, Youngblood får jag i alla fall se Live i Norrköping *glad* :D

Men i helhet börjar ju tävlingen gå överstyr tycker jag, jag tror folk börjar bli mer och mer oseriösa faktiskt! :o Barbacka tur i skogen

Idag blev det en kort barbacka tur i skogen på mitt lilla hjärta. Gabbe var på bra humör i början men verkade ha sinnena på något annat ställe under de första 10 minutrarna. Efter lite skänkelvikningar och tempoväxlingar blev han fin och lyssnade jätte bra för de små hjälperna. Allt gick bra och jag höll mig kvar på honom fast jag har så otroligt svårt att sitta på honom i traven med hans energi :) Men det fungerade bra idag tycker jag, lite hopp och skutt åt sidorna och lite bus så var det nära att jag fick känna på hur det känns att ramla av i snö, men det slapp jag, idag! :D

I morgon ska jag nog ta ett galoppass på terrängbanan om det inte är allt för varmt. Nu har Gabbe fått tagit det ganska lugnt i några dagar så nu behöver han arbeta hårt för att bygga muskler och kännas stadigare att rida! Ny shoppat

Jag har precis kommit hem från stan nu, där mamma och jag handlade jeans till mig och henne! Jag hade stort problem att hitta sådana byxor jag ville ha, men efter ungefär 1 timme så hittade jag 3 jeans jag ville ha som mamma köpte till mig. 


Dessa byxor är två av de tre jag fick :) Jag köpte även en tröja, en längre men lite knappar som jag tyckte var fin :D

God morgon!

Nu har jag precis vaknat och dagen idag ser väldigt skön och lugn. Det blir att se på TV hela dagen, jag måste ju kolla ikapp allt jag har missat för 3 dagar ;) 

Vi installerade in nya boxen igår och nu har vi HD-kanaler och det är faktiskt en stor skillnad och vi har bild och kanaler! Jag är överlycklig att det fungerade! :DBusiga ponnyn

Idag var min häst verkligen super fin och rida, ännu bättre än igår faktiskt. Jag red ut en sväng på 25 min för det var så pass mycket snö så han arbetade hårt hela tiden och det är ju ganska jobbigt att gå i så mycket snö. Han var pigg och glad i både traven och galoppen, han gjorde till och med ett bock språng med öronen spetsade framåt!
Jag är så glad att han går så bra ute i skogen och överhuvud taget nu! Det är bara och njuta och vara nöjd :)

Vi mötte en älg också när vi var ute och galopperade. Det var så att Gabbe galopperade jätte bra framåt och gjorde bra öppnor och allt flöt på. Sen helt plötsligt slår han på tvärnit och kollar ut i dimman. Det var så tät dimma att man inte såg någonting ungefär utan allt var bara vitt. Men iaf, han slåt på tvärnit och kollar åt höger och började frusta ,flåsa och spänna nacken. Jag vänder huvudet dit och ser en älg som står och glor på oss ungefär 15 meter ifrån oss. Efter att han/hon och Gabbe stått och stirrat ut varandra så vänder älgen om och springer. Då kunde vi fortsätta och Gabbe brydde sig inget mer. 

Mitt hjärta höll på och dö av rädsla, jag tänkte att när älgen började springa så trodde jag den skulle springa mot oss, tur så gjorde den inte det! :D Nu är det snart...

dags för lov!
Nu är det ungefär en timme kvar av denna skolvecka innan det bär av på sportlov i en vecka. Det är hur skönt som helst och verkligen efterlängtat av mig. Dagen i skolan har inte varit så jobbig än och vi har bara spanska kvar och där gör vi inte så mycket vanligtvis. 

Sen blir det att åka till stallet och rida Gabbe. Eftersom våran TV har lagt av och man inte kan kolla på TV så har vi varit TV-lös i 3 dagar och kommer nog vara det hela helgen så dagarna blir att spändera i stan hos min bror för han har två TV-apparater så mamma och jag tar den stora :D

Ha en bra dag så hörs vi senare!Fina ponny!

Idag var min häst super fin och rida! Allt flöt på så lätt och båda var på jätte bra humör. Jag red ut en sväng i mörkret och hade mycket trav och galopparbete idag och han släppte fort i sidan och fick mycket energi i benen och han verkade tycka det var kul att ridas idag. När han har sådana här dagar som han hade idag så är han så fin för små hjälper och så lätt att rida i olika former och tempo. Allt flyter på helt underbart helt enkelt! :D


Hemma från skolan

Är hemma från skolan idag för jag känner mig inte alls pigg. Hela ute dagen igår var inte alls vad min kropp var van vid och tog stryk av det tror jag. Mitt huvud värker och jag kan knappt prata för jag har så ont i halsen. 

Gabbe var inte alls rolig och rida i ridhuset igår, han tjafsade ganska mycket och lyssnade inte alls ibland. Ett tag gick han mig på nerverna så jag avslutade passet men fick hjälp så han sluta hålla på det han höll på med. Så jag fick skritta och trava lite barbaka i slutet. Då var han mycket finare, men jag höll på att ramla av eftersom hans päls är såp bland och len så geld man åt sidorna hela tiden. Men det avslutades ganska bra iaf :)Dags för ridhus!

Det är mycket snö och det kommer regelbundet mer ifrån himmelen. Idag fick jag som tur var plats i lastbilen för att följa med till ridhuset. Vilken tur, för det är verkligen något som min häst behöver. Han behöver ridas ordentligt för nu verkar han vara i en "jag vill inte lyssna på dig matte"- perioden. Det ska det bli ändring på idag! Inlägg kommer ikväll om inte tiden rinner iväg för mycket. 

Vad har ni för er i kväll?


Puss på den bästa ponnyn <3

Bilder från idag


Äntligen!

Vi fick i uppgift på Naturkunskapen för ungefär 3 veckor sen och nu långt senare kommer betyget och vad hon tyckte! EN lång tids väntan är över och det var värt all väntan, helt klart!

Hur gör era lärare när de lämnar tillbaka feedback? Lämnar de bara en kommentar och betyg eller visar (som på bilden) vad de olika delarna i arbetet nådde för kriterie?


Fint väder

Jag skämtade förut när jag sa att vädret inte alls var lika fint som igår, det är finare! Alla moln försvann nu på eftermiddagen och solen lyser som bara den och temperaturen är väldigt bra, varmt!

Kameran följer med till stallet idag för att fota Gabbe i hagen :D


Så här ser det ut just nu, sommar och sol!

Alla <3 dag

Det är sådant här man får i skolan när man går på en skola med resturanginriktning :D

Hej alla bloggläsare

Jag sitter i skolan just nu och väntar på att så kallad skolan ska börja. Har en skön skoldag idag som slutar kvart i 1! Sitter här och är lite nerdeppad faktiskt, det är inte alls samma glada, fina väder som igår och min uteritt i solsken och klarblå himmel försvann :( 
Idag kommer bli en bra, bra dag och hoppas på en massa information och goda nyheter som jag senare kan dela med mig av! Känner mig riktigt taggad faktiskt! :)
Hoppas alla får en fin dag!

P.S. för den som har missat så är det alla hjärtans dag idag så hoppas ni har någon och dela den med för jag ska dela den med den bästa vännen i mitt liv just nu, Gabbe :)

Så en Glad alla hjärtans dag på er underbara läsare :D D.S.

Ansökan 1: Check!

Nu har jag precis skickat in min första ansäkan om sommarjobb i sommar, hoppas verkligen att jag får det här jobbet för det skulle vara hur bra som helst. Jag satte mig driekt vid datorn när jag kom hem från stallet för att skicka iväg ansökan! Hoppas, hoppas och hoppas!

Gabbe var lite knäpp och rida idag. I början hoppas och studdsa han bara så gick upp till övre delen av terrängbanan istället och hämtade mamma. När hon hjälpte mig så blev han mycket finare och lugnare och han kändes riktigt fin att rida och pigg men kontrollerbar. Det blev bara att rida Gabbe idag men i morgon blir det en uteritt i förhoppningsvis lika fint väder som idag, på båda hästarna :D

Ännu en helg är förbi

Nu är ännu en helg förbi och det känns som den gått fortare än vanligt faktiskt...
Nu väntar en ny spännande vecka med skola, arbeten, läxor och ridning, som vanligt alltså.
Just den här helgen och veckan kommer bli som vanligt som man märkt i de tidigare meningarna ;)

Idag är det den jobbigaste skoldagen på hela veckan och slutar kvart i 4 idag, inte kul alls! Mamma kommer och hämtar mig efter skolan och sedan väntar det två hästar som vill bli ridna och en massa plugg.
Sen kan man ju gärna vilja att denna vecka kan gå fort så att man kan ha lov kommande vecka! Så skönt med lov och bara slappa och kanske vara sjuk? Det skulle inte förvåna mig.

Nu ska jag börja min första lektion vi hörs senare, ha en bra dag!Katrineholms Kuriren: Bra Katrineholm!

Både på internet och i tidningen idag stod det om hur bra det gått för Katrineholms Ryttarförening i helgen, för er som inte har så mycket koll så är det min hemma förening. Jag skulle hjälpt till under helgens tävlingar men eftersom vi skulle till Stockholm så gick det inte så bra att vara där. Men det var så kul att det var runt 300 starter på hela dagen! Sen var det lite kul att Mathias fick vara med på bild med Jerker ;)

Jag hoppas det gick bra för många ponnyryttare och övriga storhästryttare också under helgens tävlingar på hemmaplan :D 
Länken till artikeln: 
http://kkuriren.se/sport/lokalsport/1.1344759


Kolla in!

Hastmagasinet skrev ett inlägg igår som innehöll ett klick på Beerbaums nya hingst som kommer till hans stall inom en kort tid. Jag tror att anledningen till att ha höga förhoppningar syns tydligt i filmen! Kolla bara hopptekniken!

http://www.youtube.com/watch?v=tcYSBcYWP0g&feature=player_embedded

Klicka här för att se den nya skimmel-hingsten!

Gabbe 12/1-12

Idag var Gabbe inget vidare kul och rida. Han vilade igår och det märktes. Jag red en sväng i skogen och han hade sin energi på helt fel ställe största delen av passet. Men han gav sig mot slutet och blev riktigt fin och roligare och rida. Han hade bra energi och det märks en jätte stor skillnad på honom när han är igenomriden både i sidorna, munnen och hans energi och swung i stegen! Stockholm idag

Idag var vi som sagt i Storstaden. Vi var på teater på Oscars teatern och det vi såg var spamalot. Den hade fått bra kritik och den var riktigt bra, lika bra som det rycktats om. Vi gick en sväng på stan men jag hittade ingenting eftersom jag absolut inte behöver några kläder eller skor. 
Vi åkte klockan 9 i morse och kom hem runt 20.00 så jag kom lagom hem till Melodifestivalen. Där de två bästa låtarna gick vidare till final! :D 

Om två veckor blir det Göteborg med Petra :D

Nu så...

har jag sutat skolan och har tid att skriva om passet igår. Det blev ett dressyrpass på terrängbanan. Första gången jag red med sporrar på ungefär 2 veckor. Han lyssnade bra och gjorde fina slutor och öppnor. Han var välidgt pigg och hans energi delades upp mellan benen och huvudet ibland. Han var fin och lätt i munnen och allt flöt bara på i alla gångarter.

Allt flyter på bra just nu och i helgen ska jag åka till Stockholm för att shoppa och kolla på teater. Syster och jag ska först dra en sväng på stan eller vad man nu kallar det i storstaden? :D


Min fina lilla ponny

Han var absolut bäst idag när jag red :DTorsdag

Jag tror det är torsdag idag fast det känns som om det är tisdag! Det betyder att i morgon är det Fredag och sen helg, me like.
Skoldagen idag var så onödig, jag tror inte vi gjorde något vettigt på någon av de 5 lektionerna vi hade. Jag och Lovisa gjorde iaf inte det. Vi satt mest inne och läste på facebook och bloggar. Vi försökte driva tiden så bra det gick men alla lektioner gick riktigt segt. 

Nu ska vi åka till stallet och jag ska rida Gabbe. Jag tror det blir terrängbanan idag om det inte är för blött eller styltligt.

Ha en bra fortsatt eftermiddag! :D

Nu vet jag vad jag ska köpa i gbg

Eftersom vi ska till Göteborg den 24 så ska jag handla en del saker, om det finns något vettigt vill säga. Det finns redan 3 saker som jag absolut vill handla och är riktigt sugen på! Dessa tre saker är Jan Brinks bok som kommer finnas att köpa i Ridsports monter där det finns en massa tips till ryttare och även en del övningar, ridstrumpor som är ganska tunna av märket Kingsland eller HV- polo och det sista är ett par transportskydd eller vanliga skydd till Gabbe.

Jag är faktiskt riktigt taggad till gbg eftersom jag aldrig varit där, jag har varit i Malmö, Stockholm och Falsterbo horse show men aldrig Göteborg!

Oh My God!

Jag tittade runt på hippson nytt och hittade ett inlägg om Matthias, som rider Totilas hur han bor och hur stallet ser ut där Totilas står! Jag kollade på bilderna och blev förälskad i det, huset, stallet och rummet ovanför ridhuset ser ut som ett lyxhus. Ni är väl intresserade hur de bor?
Klickar du här kommer du till bildspelet och inlägget Här!

Dagen pass gick betydligt bättre

Dagens uteritt gick betydligt bättre än igår. Jag åkte buss till stallet idag eftersom jag slutade så tidigt från skolan. När jag kom till stallet hade det börjat snöa men jag gjorde i ordning Gabbe och red iväg och just när jag satt upp och skrittade iväg kom världens storm. Snön yrde, det blåste storm och det snöade massor. Min häst likade en snögubbe ett tag faktiskt och jag likaså. Gabbe var verkligen jätte fin igår han gjorde fina öppnor och var jätte fin i handen och det var så lätt att rida och tycka om hästen idag :D 

Han hade gott om energi fast det var de sämsta förhållanderna man kunde önska. Jag såg knappt någonting och min häst slog lite med huvudet ibland för att inte få allt för mycket snö i örona. Han var dock välidgt pigg och i galoppen ville han springa fort och verkade inte alls byr sig om vädret då, vilken söt liten ponny som blir så lycklig så fort han får göra något han vill ;)


Lugn vecka

Nu sitter man i skolan med datorn i högsta hugg. Jag förstår inte riktigt hur skolan tänkte när de gav dagens ungdom en varsin dator? Ja just det, vi skulle arbeta. Men vart man än kollar så sitter alla inne på bloggar och facebook. Det är dagens skol gång det! 

Tänkte skriva om gårdagens ridpass på en korkad häst. Jag red ut på Gabbe en ganska lång sväng idag för att han skulle vara fin och rida i slutet och träna på lite andra saker som t.ex. byten m.m. Men min idé rök ganska fort! Han var inte alls kul och rida igår jag blev näst intill förbanad på honom! Han höll på och fåna sig hela tiden, drog upp huvudet och lyssnade inte alls! Han som gått så himla bra de senaste 7 dagarna, jag kunde väl inte annat än vänta mig ett bakslag snart. Jag försökte lösa konflikten fort men det gav verkligen ingenting! Jag blev arg på honom och vi var i tredje världskriget, igen! Jag försökte lugna ner mig och slappna av med det var inget vidare med det.
I slutet så sa jag verkligen åt mig själv att slappna av och vara lätt i handen och för skänklarna. Det hjälpte då eftersom Gabbe bara blev stissig av när jag sa till honom. När jag började slappna av så blev han fin i sidorna och lätt i handen och lyssnade bra för sidvärtsrörelserna och hjälperna! Det kändes bra i slutet men det här är ett pass jag vill gräva ner i jorden och aldrig ta upp igen! 


Världens Vackraste Varelse

Totilas är verkligen en av de absolut finaste hästarna jag sett i hela mitt liv. Den magi som Edward och han hade var helt magisk och det märktes att de var ett team! Efter att han såldes så har han tappat gnistan tycker jag. Jag läste ett inlägg om honom och hans nya ryttare idag och det kan ni läsa på ridsport och länken till inlägget är här.

Jag tycker inte att Matthias rider illa alls utan jag beundrar hans vilja och modighet att ge sig på och rida världens bästa häst. Men... jag tycker inte Totilas verkar trivas med honom överhuvudtaget, de kommer inte alls bra överens vad man ser på filmen här. De är till och med tvungna att lämna en uppvisning, vad kallas det? 

Jag vill inte trycka ner den nya ryttaren alls för han rider bra, men jag tycker båda borde inse att de inte kommer överens. Jag tror att Matthias skulle passa mycket bättre men en annan häst och att Totilas skulle få åka tillbaka till Edward så världen får se det underbaraste ekipagen genom tiderna igen! Få se de sopa hem banorna på tävling igen, det skulle både världen och hästen må bra av tror jag! 

Kolla man på filmen som jag länkade tidigare i inlägget så kolla hur många som ogillar och gillar filmen. En kommentar som jag tycker passar in bra på filmen är " I see a good horse, I see a good rider bur I don't see a team."

Världens vackraste häst :D
Åsiktsinlägg om dressyrtävlingar

Idag såg jag en artikel i våran hemma tidning om det här med anmälningar till dressyrtävlingar. De gamla reglerna sa att alla skulle anmäla sig och sedan lottades vissa bort om det blev fulla klasser och ställdes upp på en reservlista. Det här tyckte jag själv var ett bra system även fast det var lite otur. När denna regel gällde så spelade det ingen roll när man anmälde sig, vissa väntade till och med till sista anmälningsdag för att vara helt säkra på om hästen var frisk eller om man hade något för sig den dagen.

Till saken nu då, enligt de nya reglerna som funnits ett tag tror jag, så ska man vara först och anmäla sig annars är man helt ute! Nu tar tävlingsplatserna slut på mindre än 2 min. Är man sen eller inte sitter vid datorn med sidan uppe just när anmälningstiden börjar så kan man räkna med att man inte får starta, för istället så sätts man upp på en reservlista som redan innehåller 20 personer och hur stor är chansen att man får starta då?
Jag känner några stycken som jag har mycket kontakt med, hon jobbar iband kvällstid på vardagarna eller slutar runt 9. Anmälningstiden till vanliga tävlingar brukar öppna 18.00 eller 20.00. Men eftersom hon inte är hemma då och istället arbetar så kan hon inte starta några tävlingar eftersom hon inte sitter fast klistrad vid datorn tiden då den öppnas. Hur ska dessa människor få ge sig ut i tävlingslivet om de inte får starta pga att man måste vara först med att anmäla sig.


Är det meningen att folk ska sitta vid datorn och bara klicka på anmäl så fort som anmälningstiden öppnar? Det är ju helt omöjligt om man inte är hemma eller är och arbetar.

Visst på ett sätt blir det inte orättvist för de som har tid och möjlighet att anmäla sig eftersom man är 100% säker på att man får starta om man anmäler sig först och man vet att man inte blir bortlottad. Men man borde komma på ett bättre sätt att göra det ännu mer rättvist. Så att det passar både de som arbetar när anmälningstiden börjar och för de som vill vara säkra på att få starta. Hur vet jag inte...

Kan inte svenska ridsportförbundet och södermanlands ridsportsförbund lösa detta, så alla har lika stor chans att få starta?

Läget kanske bara är såhär just nu i början av året då tävlingsåret precis ska börja, jag hoppas det är så! För klasserna bör inte bli fulla på 2 min! 

Vad tycker ni om detta? Är det bara jag som tycker det här är negativt?I kväll...

I kväll kommer en åsiktsinlägg om hur det är med dressyrtävlings anmälningar och hur allt ser ut i dagsläget!

Men nu ska vi fika och senare ska vi åka till stallet och jag ska rida ut en sväng på Gabbe :D

Der här är programmet för det vi ska se i GHS 2012!


Jag ska till Göteborg!

Jag ska till Göteborgs horse show på fredagskvällen! Pappa har biljetter så vi åker fredags förmiddag och på showen klockan 18.00. Ska kolla massa grejer och det ska bli kul att se Roffe hoppa!

Så den 24 februari tror jag är fredagens datum, då ska jag dit. Det är jag, pappa, Sorina och Vio som ska åka! Kul:D
Vilka ser man?


Fina hästar

Idag var Gabbe verkligen jätte fin att rida. Som jag skrev tidigare så skritta jag ut en sväng först och red en kort stund på terrängbanan. Jag red mycket öppnor och volter och fick igenom honom riktigt bra i sidorna på en gång. Han travade på bra hela tiden och han kändes pigg och glad även idag. I galoppen hade vi lite galopparbete där han fick galopper längs med staketet på halva terrängbanan i ett friskt tempo så han fick springa av sig lite. Så fort jag satte mig ned och började arbeta i arbetsgalopp hade han bra energi och allt flöt på jätte bra! Fina öppnor även i galoppen och det känns bättre och bättre för varje dag och nu börjar även skänkelvikningarna sitta bättre också.

Sedan red jag ut med Matilda på Lilleman i mörkret och det var världens trafik, jag tror vi mötte 6 bilar mitt ute i skogen, underligt?! Han var väldigt fin idag när han hade sällskap än han var för några dagar sen. Vi travade en stund på terrängbanan och han släppte i sidorna och var riktigt fin och kul att rida idag!


Svar på fråga

Det till vänster är ett par örhängen som mamma gav mig i julklapp och hon köpte dem av sin arbetskompis som gör smycken. Halsbandet i sin tur köpt på Guldfynd och även det gav mamma till mig fast efter julafton! :D

De gillas skarpt av mig jag ska försöka hitta ett armband som passar någotlunda bra till detta, 

Vad tycker ni om dessa örhängen och halssmycke?

Skola!

Nu sitter jag i skolan och har dötråkigt, det finns alltid läxor och göra men just nu har vi inga alls. Jag tror det är fel på skolan just nu? Hur kan de låta oss elever vara utan någon läxa? Skummt...
Klockan ringde 07.45 idag och bussen kom till skolan 09.00 och bi börjar klockan 10.15. Jag har suttit här i korridoren i 2 timmar och nu börjar första lektionen snart ;) 

Hoppas ni får en bra dag för det kommer jag ha :D
Slutar 15.45 idag, den längsta skoldagen i veckan. Planerna efter skolan är att mamma hämtar mig och åka hem och byta om och sedan åka dirket till stallet då mamma ska på möte (igen)! Det kommer vara mörkt idag också så det blir nog att rida dressyr på terrängbanan och träna byten, för det börjar han fatta hur han ska göra!

Har tråkigt


Nu har jag kommit hem

Nu har vi precis kommit hem från stallet och min häst var pigg och jätte fin och rida idag. Det blev en skrittsväng ute i skogen och sedan trav- och galopparbete på terrängbanan och han kändes fin för skänklarna och han var fin i sidorna. Passet blev ca 50 min och det var lagom för det var ganska blåsigt och det snöade. Det tyckte Gabbe var ganska kul och ville köra lite galopprace och eftersom han inte galopperat på 3 dagar så fick han köra av lite av sin energi i ett varv runt terrängbanan! Då tände han till mycket och körde lite bocksprång, snälla sådana. 

Det var riktigt kul idag! Nu: stallet!

Nu ska jag ta en ridtur och jag tror det blir att rida på terrängbanan idag! Det snöar men det är -10 grader, ganska skönt väder alltså! Hörs senare!

Kallt!

Dagen blev inte alls som planerad. Det började med att bilen inte startade så vi kom inte till stallet runt 12 som vi sagt från början. Istället fick jag sitta inne och skriva läxor när det var så fint väder ute! Solen sken och det var klarblå himmel och temperaturen var -15 grader i skuggan och -4 grader i solen! Ett perfekt ridväder alltså.

Vi kom inte till stallet förrän runt halv fem och jag red ut en kort sväng på honom eftersom det var så kallt och det var på väg att bli mörkt. Gabbe var pigg och glad idag, lite väl kanske. Det var kul att rida honom idag fast vi bara skritta och trava.

Hoppas det blir lite varmare i morgon! Det kan väl ligga runt -5 till -7 så är jag jätte nöjd och hästen också ;)Måste göras

Idag har jag jätte mycket saker som ska hinnas med. Jag har lyckas lägga alla läxor på hög och det känns inget vidare alls, men man får väl skylla sig själv! Vi ska snart åka till stallet och rida i det vinterväder som är just nu, det är hela -17 grader så min häst kommer nog vara ganska pigg idag också. Just i dessa dagar skulle jag vilja ha sommar och värme!

Vad jag gillar med bloggar

Jag har fått en del frågor om vad jag läser för bloggar och vad det är jag tittar efter hos en blogg som jag kanske kommer tillbaka till och kollar till och då.

*Först och främst kollar jag hur bloggaren skriver. På det sätt hon eller han skriver tycker jag är viktigt så att det inte finns så mycket "osvenska ord" som t ex oh istället för och och ja istället för jag. Sådant tycker jag är irriterande och läsa. 

*Vad bloggaren skriver om, jag vill inte bara läsa om Mina outfits eller vad för saker bloggaren ha. Jag är mer intresserad av hur vardagen i stallet är, hur ridpassen går,vad man gör med sina hästar varje dag och även lite åsiktsinlägg ibland. 

Nå, vad för bloggar läser jag. Jag kollar in på dressyrmupparna.se en eller två gånger om dagen, gennes.se kollar jag till ungefär tre gånger per dag, tyras.se och hennes hästblogg Darios.se! Det är dessa bloggar jag läser dagligen :DSaker från Kingsland

Jag tittade just runt på Kingslands hemsida på deras produkter och dessa blev jag riktigt intresserad av men dock har jag inte pengarna till det just nu. Det här är mina favoriter!

Vilket kallt väder

Usch vad jag ogillar detta väder som är just nu. Det är jätte kallt och det går knappt och rida för hästarna tycker det är för kallt. Gabbe var helt galen idag för det var hela -15 grader! Redan från början när jag satt upp på honom så var han knäpp och skaka på huvudet och hoppade lite upp och ned. Jag red honom på terrängbanan i bara 20 min för han var helt käpp. Han gick på sidan och lyssnade lite väl på skänklarna sidvärts och han slängde lite på baken hit och dit och var spänd.
Efter lite volter och klappar så gav han sig och han blev riktigt fin att rida. Han var dock lite pigg och trampade på lite väl mycket, men i slutet var han lugnare och fin i sidorna och han hade koll på baken och han gjorde fina öppnor.

I morgon ska jag rida ut på Gabbe i skogen för där är han oftast något lugnare än på terrängbanan :)Dagens ridpass

Det var det -12 grader så jag tog det väldigt lugnt med Gabbe idag. Mörkret hade kommit och jag red ut en sväng med pannlampa, men jag hade bara på den i 5 minuter eftersom det var en klar himmel så lyste månen upp vägen och det var nästan som att rida när det var ljust. Gabbe var super pigg och busig idag. Han blir alltid pigg när det är kallt ute. Jag red i ca 20 minuter i skritt och trav eftersom jag inte brukar galoppera när det är mer än -10 grader ute när hästen inte är van vid det vädret.
Redan från början var det full fart på honom och han taktade nästan när vi skrittade på långa tyglar. När jag väl började trava var det full fart samtidigt som han hoppade åt sidan och blåste lite för han såg eller kände tydligen att det fanns något i skogen. Jag klappade på honom och han slappnade av! Det känns som om han känner sig säkrare med mig för varje dag som går och det är verkligen super härligt!
I slutet var han fin i sidorna och för skänklarna fast han hade mycket energi kvar och ville springa mer än vad han fick göra. 


Passen igår

Nu tänkte jag skriva om passen igår.
Jag red ut på Gabbe en timme först. Han var pigg och glad hela tiden och lite små busig lite då och då. Ibland så kunde han även hitta på lite hyss som att springa iväg i traven och galoppen, men så fort jag började samla så lyssnade han, i alla fall en stund innan han gjorde ett nytt litet ryck. Det var jätte kul att rida honom för han verkar tycka allt är så kul just nu och det är verkligen härligt att rida en häst som är så glad för allt och njuter av att ha kul samtidigt som man kan kräva saker av honom också och han gör saker friviligt när jag påminner honom.
Det blev ganska mycket galopp  och mycket trav och allt fungerade bra. I slutet var han fin i sidorna och väl igenomriden fast det blev ltie bus emellanåt.
Jerker red jag på terrängbanan och även han var jätte fin, efter lite åsnefasoner vid stallet. Men när vi kommit igång och jag började rida volter och ställa igenom honom ordentligt blev han lydig och fin i sidorna och formen. Jag kom också på igår vad jag gör som jag inte ska göra. Jag har en tendens att bli lite stel i handen, men så fort jag rör lite på den lyssnar han jätte bra! Så ett tag tänkte jag bara på det och då var han jätte kul och rida :DVart tog inlägget vägen?

Jag har skrivit två inlägg idag men inget av de har publicerats, är inte det väldigt konstigt? Jag skrev iaf om dagen i skolan och vilken press jag hade igår kväll. Jag satt igår när jag kom hem från stallet och pluggade 20 glosor i spanskan, gjorde det muntliga framförandet som jag skulle göra på spanska sen skulle vi också ha muntlig på engelska. 

Jag tänkte ett tag att jag skulle stanna hemma idag för det var så mycket och jag hade ju inte förberett mig alls på någonting, men i morse så tänkte jag efter och jag kan inte stanna hemma för detta. Så jag gick till skolan idag och det var nog rätt val. För det muntliga framträdandet av spanskan blev framflyttat och spanska glosorna var ganska lätta efter lite om och men av träning. Engelskan satt jag i en grupp av tre och utan lärare så det var skönt!
Så nu är all stress över för den här gången och jag är mycket lättad och kan slappna av. Jag ska skicka in engelskan sen och sedan träna på det muntliga i spanskan. Men först ska jag till min lilla ponny bus :) Ska bara rida en kortis idag eftersom det är -15 grader! 

Ha en bra kväll :D


RSS 2.0