<3


Fina du<3 

FREDAG!

Känner mig så otroligt trött efter en hel skolvecka, men satan vad de går fort! Snart är det studenten och sen?.... ja det är en bra fråga vad som händer sen! 

Nu känns det skönt med helg och vad ska jag hitta på? Jo, i morgon ska jag rida lite och sedan in till stan och fika med en kompis :) 
På söndag ska jag troligtvis hitta på något med en annan kompis om vi kommer på något vettigt vi kan göra. 
 
En sak som jag är sååååååå sugen på är att åka till Stockholm en hel dag och bara gå i affärer och sedan äta lunch i storstaden samt på kvällen gå ut och äta på någon restaurang, men jag vet ingen som är sugen på att hänga på. Har inte lust att göra det själv alls och det vore skönt att umgås lite med kompisar, som jag sällan har tid med eller huvudet orkar med, men så kan det vara! 
 
 
Någon som är sugen på att hänga på min fina idé? ;D

Studenten och uteritt

Åh, idag har vi provat studentmössor och kollat tillbehör! Tänk att det inte ens är 1 år kvar i skolan! Är ganska nöjd med hur min studentmössa troligtvis kommer se ut :) 
Ska beställa den innan fredag, får se om det blir i morgon eller fredag. Skoldagen var ganska lugn idag och jag ska sätta mig och plugga lite snart. 
 
Sedan red jag ut med Mathias och Malin idag på en av mathias hästar och det är sjukt kul att rida och jag vet inte hur jag ska klara av att inte göra det efter 3:an för som det ser ut nu så kommer jag nog inte hinna eller ha råd och ha kvar någon häst, beroende på vad jag ska göra! 
 
Gabbe borstade jag bara lite på idag och han var ganska uttråkad som vanligt nu för tiden, men med lite hö så var han ganska nöjd :)

Liten kort skritttur

Idag fick Gabbe komma ut en jätte kort sväng på vägen. Skrittade ut i typ 10 min och i början var han lite små konstig men han blev super pigg och glad efter ett tag ;) Det känns att allt inte är 100 men jag ska skritta honom barbaka i några dagar innan tisdag nästa vecka. 
 
I morgon får jag rida ordentligt för första gången på typ 3 veckor...

Åh :(

Visade sig att det var fel tisdag som vi bokat tid hos equiterapeuten :( Det är nästa tisdag! Så nu ska Gabbe vila 1 vecka till och det betyder 1 vecka mindre att rida :( Jag är verkligen jätte deppig när jag inte får rida och jag börjar känna mig seg och verkligen helt ointresserad av allt. Så för det mesta går jag runt coh lyssnar på musik istället för att göra annat. MÅSTE RIDA snart! Jag vill rida min ponny <3 Han är för bra för att vila och ha ont :(
 

Helgen är förbi

Idag så åkte vi till stallet runt halv 6 och jag tog ut Gabbe ur hagen och lät honom äta gräs i typ 20 min. Han är så uttråkad så det bara sjunger om det, stackarn. Han är så pigg och har hur mkt överskottsenergi som det bara går att få i hans kropp. När han fick äta gräs så tog han grimmskaftet och drog. Ibland kudne han bara trava iväg med mig i enden, lille ponnyn <3 Jag sprang med honom för hand och skulle egentligen longera för och se om han blivit bättre eller sämre, men det gick inte. När jag sprang med honom var han mer i luften och typ 1 m före mig. Han sprang och lyssnade inte på mig alls. Han var inte värre men han vill fortfarande inte sätta ner höger bak ordentligt. Skippade att longera eftersom han nog skulle springa och busa och kanske göra sig illa. Så hoppas vi är igång och rida snart :D 
 

Sm-fälttävlan

Var i Örebro och kollade fälttävlan igår eftersom det var en del man känner som var med och tävlade. Det var förresten också SM för juniorer som var en av klasserna. En kompis till mig  vid namn Oscar ledde efter dressyren och terrängen igår och han höll i hela vägen i banhoppningen (som jag följde på equipe) så han vann SM för juniorer och alltså bäst i Sverige i sin ålderskategori, inte illa! Grattis till honom :) Först seger på Strömsholms **-stjärniga fälttävlan följt av NM-silver individuellt och NM -silver lag och nu SM-guld individuellt. Kan man mer än säga hur otroligt duktig han är! Nu väntar bara EM. Hoppas all lycka håller i sig! 


Det är otroligt duktiga ryttare som är Juniorer i år som kommer bli väldigt duktiga i framtiden, nya mästerskaps ryttare till och med? Är imponerad i högsta grad för dessa människor som rider så bra! 
 
Resultat i SM i fälttävlan för Juniorer hittar ni här  :) 

Oj!

Ni får verkligen ursäkta att jag inte skrivit på länge, men jag mår inte så super bra just nu... inget vill gå som jag vill och det länns inget vidare. Skolan har börjat och det gör saker verkligen inte bättre, och det som är värst är att min häst inte går att rida heller. Inget går i min väg just nu som sagt.
 
Kan säga att jag färgade håret i förrgår, samma färg som tidigare för att det var dags att göra det :)
Före
 
Efter

Tisdag

Har fått tid på tisdag tror jag det var, haha det lät som hon i telefon sa den 4:e september men sa att det skulle vara så snart som möjligt och jag kanske inte påstår att om 2 veckor är snart?! Ska skicka ett sms i morgon och höra, men jag tror det är på tisdag klockan 15.00 som vi ska till equiterapeut och kolla Gabbe :D

Ont i huvudet

Har så ont i huvudet och känner mig allmänt seg efter första skoldagen. Det blev dock lite bättre efter lite tabletter och en tur till stallet! Gabbe börjar bli väldigt uttråkad och sur nu och jag försöker få tag i equiterapeuten men hon svarade inte idag, ska prova i morgon under skoldagen att ringa henne och hoppas på svar! :D 
 
Rycktade Gabbe idag men han ville inte alls stå stilla och när jag hämtade honom i hagen så stod han och hoppade på stället och sparkade bakut i luften! STÅ STILL! det var min första tanke! Knäppa häst som inte vet att han har ont?! 
 
 

Schema

Detta är mitt schema, rätt soft med 3 sovmornar, tiderna och sluta: Mån:14.55 Tis: 15.25 Ons: 15.00 Tor: 15.45 Fre: 13.45! 
Helt okej! 

Då var skolan igång

Sitter här och har haft första lektionen som bara bestod av snack om kursen Filosofi och att bli med på kort. Nu har vi låååång lunch innan nästa lektion börjar som är Redovisning och Beskattning och det ska bli spännande och se vad den kursen har att erbjuda, inte för det kommer visa sig de närmaste 2 veckorna! Sist idag har vi svenska och usch vad jag inte längtat efter det! Slutar 3 idag...

Hoppas det är fler som återgått till skolan nu så jag inte är den enda som plågas ;) Men det är rätt okej ändå men jag har ju inte hunnit blivit skoltrött än... Bara 2 dagar kvar

Idag var jag hos tndläkaren 20 över 9, tur så började mamma sent idag så hon skjutsade in mig och hann till och med åka med henne hem efter hon handlat :) Nu är det bara 2 dagar kvar till skolan börjar! Då kommer det finnas mkt tid till att blogga då jag har håltimmar jämt och ständigt! ;) 
 
Idag ska jag åka buss till stallet och ska bara borsta min häst och göra hö. Mamma hämtar mig sen efter hon slutat jobba :) 
 
 

Vilken slö dag!

Har lyssnat på musik 0 stopp idag och det finns en del låtar som är riktigt bra som gått på repeat hela dagen! En killgrupp med unga kollar men bara 1 som är sjukt söt och snygg! Nu ska jag inte bete mig som en fjortis så det är bara att glömma, men drömma kan man väl göra? ;) 
Sedan var det tänkt att åka och kolla på küren på Eriksberg men så blev det ikke för jag mådde inget vidare. 
 
Åkte till stallet runt 6 och borstade honom i hagen och myste mkt med min fina vän. Sedna tog jag på grimman och gick en sväng med honom, väntade även på att Malin och Mathias skulle komma hem så de kunde kolla Gabbe. Idag var han halt, för första gången på 1 vecka, tack säger jag! Det syndes otroligt tydligt vart det satt så nu ska vi ringa och boka tid hos en equiterapeut så får vi se om hon gör något eller om det är en veterinär sak, det är väldigt svårt och se vilket av det de är. Mamma ska ringa i morgon och hoppas att vi får en så snabb tid som det bara går och att han blir bra fort! :D 
 

Eriksberg

Idag var det Eriksberg hela dagen för att jobba som funktionär på tävlingarna där med lag SM och andra klasser. Satt med samma domare hela dagen och det var väldigt kul och sjukt lärorikt! Kändes inte alls som man satt där några längre timmar, tiden gick så jäklans fort hela dagen. Mycket fina hästar finns det och hur duktiga är inte vissa ryttare? Det fanns några få ekipage som såg strålande ut ihop och verkligen utstrålade om! Det var kul också att få höra domarens kommentarer och vad som var lite sämre och det som var bra med ritten och hästen. Kanske ska bli dressyrdomare någon dag? Haha, nej tror inte riktigt det är min grej ;) 
 
Åkte därifrån runt 5 och handlade lite på vägen, åkte sedan hem och packade upp och drog fortast snarast till stallet. Där min häst börjar bli extremt uttråkad! Idag stod han inte still en sekund och jag kunde inte ha honom inne i stallet pågrund av det. Gick en promenad på 10 min ungefär och han var glad över att få komma ut. Bara i morgon kvar på hans vila, på måndag ska vi kolla honom på lina och syns det inget ska jag prova och rida, beter han sig konstigt är det Västerås som gäller! 
 
 

Fredag

Idag är veckan snart slut, jag har tagit kontakt med några om vad deras syn på Gabbes problem kan vara och vad jag ska eller bör göra. Så får vi se om jag får svar idag eller på måndag. Till dess ska Gabbe vila för igår var han tydlig. I vänstervarv gick han väldigt bra på terrängbanan men så fort jag bytte till höger varv stanna han. Jag hoppade av och sprang med honom och han var inte halt men stel i högerbak som sagt. Så nu ska han vila tills vi vet vad vi borde göra... det är synd, det här var det absolut sista sak som jag ville skulle hända. Att Gabbe blir halt under sista halvåret av 2012, eftersom det är sista ponnyåret och han gått så bra ville jag tävla! Nu blir det troligtvis inte så och DM som jag tänkt vara med på, fast på skoj. Det finns inte i tankarna längre :( 
 
Jaja, hellre en pigg och frisk häst än tävlingar :) 
 
Lycka <3

Kändes bättre

Red Gabbe idag som sagt, red ut en sväng först för att känna på honom. Skrittade mycket först innan jag provade att trava, det kändes helt okej, lite motstridig och stod emot lite men kändes inte konstig. Red sedan på banan så mamma såg och där fungerade allt ännu mindre, han stod emot jätte mkt först men när jag väl fick honom i trav så gick han ganska bra. Han hade bra flyt och energi i frambenen men bakbenen hängde inte riktigt med och han stod emot lite. Ju med jag trava desto bättre kändes det. Provade sedan att fatta galopp och då tog de stopp. Han vägrade gå som vanligt och efter det fick jag skritta av för det hände inte någonting! Får se, i morgon ska jag rida ut och prova att fatta galopp där, galopperar han normalt där så är det inget fel på honom :P
Men ska bara galoppera lite, för det känns lite konstig att han är fin i skritt och trav och sedan har han ont i galoppen... men sista passet i morgon så får vi se om vi får åka med honom nästa vecka. 

Har just gjort...

...blåbärspaj <3

Sol och sommar

Idag är det verkligen ett sommarväder och det är endast 1 vecka kvar till den där saker så kallat skolan börjar. Jag som just slappnat av i min kropp och bara njuter av ledigheten. 
 
Vad som händer idag är inte så mkt, skulle egentligen tävla men hästen mår ju inte så bra så det blev skippat. Saker säljs förfullt av mina hästsaker som ligger ute, så kul! Sedan ska jag prova och rida min häst för vi är inne på att åka iväg till en equiterapeut för att kolla honom, men för att han ska kunna bli behandlad så ska han ju inte vara halt, så vi måste kolla när jag rider om han är det eller inte, för om så är det onödigt att åka. 

Mamma slutar sent så stallet blir senare ikväll :) 

Idag kommer bli en fin dag

Idag vaknade jag och var på jätte bra humör. Igår kväll satt jag läääänge och kollade på hästannonser på internet.  Jag har kommit på något ganska smart faktiskt. Jag kommer aldrig i hela mitt liv att kunna sälja Gabbe inom 5 måndader det kan jag säga redan nu. Har faktiskt funderar på att låna ut honom på foder om jag inte har kvar honom och tävlar honom som stor häst, som just nu är den idé som överväger mest. Men iaf, satt och läste mkt bra annonser igår av tjejer i 14-16 års åldern som ville ha en häst på foder. Väldigt smart, sen kan man ju också välja hur långt bort hästen är och vart den är! Perfekt! 

Blir det så, så kommer jag verkligen ha koll på var min underbara bästa vän är och vad som händer med honom :) Själv har jag inte tänkt köpa någon egen stor häst då jag inte har lust med det, är alldelles för fast vid ponnyer! Har ingen tanke om att bli bäst lixom så varför ska jag ha det? Men jag har haft en tanke om att låna ut Gabbe och låna en stor häst. Finns även det mycket på nätet som söker ryttare och fodervärdar, då kan man ju bara lämna tillbaka den ifall det inte funkar och man har alltid någon som man kan prata med om hästen. Sedan finns det ju olika seriösa människor när det gäller detta, men jag skulle alltid ställa upp för fodervärden om det var några problem! :) 
 
Men det här var en snabb tanke som flög förbi snabbt i huvudet på mig igår kväll, men just nu pallar jag inte ens att låna ut honom... :( 
Min lilla musse pigg! Tycker faktiskt han är lite lik Musse pigg här ;D

Gabbe bättre

Redan idag märktes det skillnad på Gabbe, det knakade inte alls i hans bakben och han var inte alls lika stel! Hoppas resten går över snart också. I morgon blir det att åka på tävling med Malin och Mathias och innan det ska min häst longeras och om det inte märks något ska jag prova och rida, för han verkade må mkt bättre idag, piggare och gladare! :D

Min lille bäste vän <3

Nu är OS över och jag satt klistrad framför TV när herrarna spelade handbollsfinalen igår ;) Synd att det inte riktigt höll hela vägen, men det var ju Frankrke de mötte och de har vunnit alla mästerskaps guld sedan 2008, så kanske inte så kontigt. Bra med ett silver iaf. 
 
Hästen mår inte bättre och det verkar vara något jätte konstigt med honom, tror det sitter i ryggen nu faktiskt, en spänning eller något liknande. Vi longerade igår och såg inte så mkt eftersom min häst var med i luften än i backen. Fina kaprioller gjorde han ungefär 5 meter över marken. Pucko häst. Men så fort jag satt upp blev han konstig och vägrade gå, precis som i lördags. Men om det är ryggen, borde han inte inte vilja trava då? För när man börjar rida så går han i skritt och trav, men så fort man ska galoppera första gången stannar han och går inte mer. Vet faktiskt inte vad det är, men han verkar glad så vi får se vad vi gör, han ska vila en vecka nu så får vi se vad som händer :) 
 
Fina ponny må bra! <3 

Forklaring

Gabbe var inte halt igår utan han verkade stel i höger bakben och när vi började klämma vid höger bakknä så reagerade han och det knakade lite om honom. Vi tror inte att det är någon större fara men han ville inte galoppera för jag tror han hade ont och i galoppfattningarna trampar han ju under extremt mycket med bakbenet, så det var troligtvis någon rörelse som gjorde mer ont än traven. Idag ska han longeras för att se hur han reagerar. Han var så otroligt fin i traven på framridningen med allt dog när vi skulle börja galoppera, stackars ponny <3 

Kul tävling...

Åker dit Gabbe beter sig jätte konstigt och verkar ha ont, tvingar honom inte. Stryker båda klasserna och åker hem och han är oren och han ont lite över höger bak knä. KUL... not!
 
 
Stackars häst <3 Hellre prestera på något top än att tvinga honom när han har ont.

Sommarlov eller?

Är det verkligen så att jag har sommarlov eller är jag bara ledig från skolan? Jag förstår inte var all tid tagit vägen och dagarna bara rullar förbi. På lägret den 20-22 juli kände jag att nu är det dags för tävling och debutera LA, dagen därpå: Ja den 11 Augusti är lagom det är långt kvar! Jo, tjena! Dagarna har rullat förbi och jag står här den 10 augusti och bara; what? Ska bli kul att tävla men kanske inte debutera, men nu ska jag ta mig i kragen och ta mig igenom det programet och målet är 50% ;) Kommer inte rida på 60% och det är jag nog medveten om, men vem bryr sig? Bara glad om jag kommer igenom programet, så får vi slipa på detaljerna senare :) 
 
Os, det är det som har tagit det mesta av min tid! Kollat på allt som går och kolla på även om sporten är tråkig och inget svenskt deltagande. Idag är det handbolls semi med Sverige som jag bara måste se och innan dess ska det packas, rida Gabbe och duschningen får ske efter matchen eller till och med i morgon bitti? Får se min starttid som jag hoppas kommer snarast möjligt! :) 
 
I <3 my little pony, ska bli kul och tävla i morgon och nu taggas det! 
 
Kan aldrig sluta titta på honom, han är så fin! <3

Startlista

Startlista inför LA:n i Surahammar :)
 

Tagga medalj

NU taggar vi till en ny svensk medalj i ridsport, jag tror på våra svenska ryttare och att de kan prestera :D Tror på guld eller silver faktiskt, men vem som tar det, det är en annan fråga, eftersom att Roffe är struken pga av Casalls hälta på besiktningen. 
 
 

Första ridpasset

Skulle ju egentligen in till stan nu men är rätt trött och mår inte 100 så skippar det. Har precis kommit hem från stallet och har ridit första passet idag. Red bara i 30 min så det blir troligen ett ridpass till i kväll sedan. Det gick inte jätte bra. Red ut först och sedan red jag igenom programet på sandbanan och han stod emot skit mkt hela tiden. Skit jobbigt, jag spände mig och han stod emot! Åh, vad sur jag blir på mig och honom fast det är helt och hållet mitt fel. Ska göra samma sak i kväll sen för att få igenom honom, för det måste jag om jag ska tävla på lördag. Ska bara slappna av och åka häst inte rida så mkt :P 
 
 

Ska snart åka till stallet

Idag blir det en tur till stallet redan på förmiddagen för jag och en kompis ska senare in till stan för att ta en fika och kolla när alla springer KK-joggen! :D Ska bli roligt att träffa Bella igen och ska bli kul att titta på alla som sliter ute i joggingturen ;)
 
Vet inte riktigt vad Gabbe ska göra, det har regnat på terrängbanan så det kanske är blöt, sanbanan vet jag inte hur den är om det ens går och rida på den. Annars blir det väl att rida ut igen som jag absolut inte vill just idag ;) 
 

Tävlingar sista ponnyåret

Sitter nu och kollar och anmäler till tävlingar för det sista ponnyåret för mig. Så här långt har jag kommit:
 
11 Augusti Surahammars RF LB:0 och LA:1 (debut) 

15 Augusti Katrineholms RF LB:1 och LA:1

8 September Mellösa RK LB:1 och LA:1 (troligtvis LA) 

Sedan är det tävling på Katreinholms RF, västra sörmlands sportryttarförening och en del andra tävlingar men dock har proppen inte kommit på dessa tävlingar än eftersom Ridsportsförbundet har semester och granskar inte propparna! Sedan vet jag inte vilka klasser som kommer ridas eftersom jag inte vet hur han går, men dessa klasser går just nu och jag hoppas att han går så bra så jag kan rida andra LA-program. 
 
 

God morgon!

Idag är det en ny dag och dags att ta nya tag! Blir ännu en lugn dag idag och det känns otroligt skönt. Är väldigt nervös inför eftermiddagen då hoppningen avgörs i lag! Sverige ligger delad silverplats och idag vet vi om det blir en medalj eller inte. ALLA måste hålla alla fingrar och tår inför detta :) 
 
Gabbe får ridas ut idag eftersom det blev ett hopp/dressyrpass igår på terrängbanan. 
 
 

Hoppat terräng

Idag hoppade jag och Gabbe terräng. Kände mig skit taggad innan men den tändningen dog när jag precis skulle hoppa. Varken jag eller Gabbe hade någon större lust ändå hoppade vi lite grann iaf och et blev lite stopp här och där, men i slutet var han pigg och glad och vi hoppade en liten bana och han skötte sig jätte bra! 
 
Hoppade bara typ i 30 min och sedan så red jag lite "dressyr" eller vad jag kan kalla det för att passa på att ta vara på hans enrgi. I början var han inte alls rolig i galoppen, stod emot och gick allmänt segt. Men efter lite tempoväxlingar så blev han riktigt fin. Började bära sig bra och så, det avslutades jätte bra :) 
 

Mycket hästsport

Dagen har endast bestått av OS och tv-samt dator tittande! Os-hoppningen gick super för Sverige och vilken revanch för Lisen efter avramlingen igår och idag bara går in och kör järnet och får endast 4 fel trots sin smärta, det är stort! Sverige ligger delad 2:a med 4 andra länder och allt avgörs i morgon och jag hoppas på medalj :) 
 
Sedan har det varierat med os-hoppningen på TV och dator på svt play och samtidigt har jag också kollat på SM i ponnyhoppning vissa delar av dagen också så mycket hästsport + andra sporter idag har det varit :D
 
Gårkvällen var riktigt trevlig, träffade mycket människor och lyssnade på en del bra musik, kom hem typ 2 och idag sov jag till halv 1, fansen så skönt!

Nu ska jag snart åka till stallet och ta en lång uteritt på Gabbe babbe ;D  

Fullspäckad dag

Dagen kommer bestå av mycket idag. Först är det en fösmiddag framför TV:n och OS för att kolla hästhoppningen och Roffe ska försvara de gul-blåa färgerna :D 
 
Sedan blir det stallet redan vid 2 för att hinna hem till handbollen som är runt halv 4. Blir att rida ut idag en kort sväng och i kväll kommer en kompis och hämtar mig för då blir det Kajrocken, en musikfestival i Katrineholm, det ska bli riktigt skoj :D  

Fredag

Egentligen skulle jag ut idag på en festival här i Katrineholm, men mitt huvud är inte på topp och jag vill ta det lugnt denna fredags kväll. Får se, förhoppningsvis blir det fest,drickande och dans till musik i morgon kväll om jag hittar någon som ska dit ;) 
 
Gabbe fick vila idag då han och jag var trötta och vi förtjänade att vila idag :D 
 
BARA 1 vecka kvar till LA:1 debuten *nervös*

Slutat jobba

Nu är sista dagen för arbetet slut och nu är det ett två och halv vecka sommarlov nu innan skolan drar igång. Trodde det skulle vara skönt att sluta jobba men nu känns det inte alls bra just nu... kommer sakna vissa personer otroligt mycket, som jag troligtvis aldrig mer kommer se igen =( Så fina människor det finns och lätt att lära känna och prata med. Saknar det redan :(

Tiden borta!

Det finns ingen tid för bloggning tyvärr. Nu är det dock bara 2 dagar kvar av sommarjobbet och efter det kommer det verkligen finnas med tid och då kommer det är lägesrapport på hur det går med Gabbe och vad som är tanken framåt. Det blir skönt att få sommarlov i 2 och en halv vecka innan skolan börjar :D 
 
Hoppas ni läsare står ut men jag är så trött efter att gå upp klockan 6 varje dag och tiden efter skolan går åt till stallet. 

RSS 2.0