Hoppning

Idag blev det hoppning på terrängbanan alltså invigning av årets terränghoppning, haha. Först red jag ut en sväng och jag red i hoppsadeln, första gången på typ ett halvt år och snacka om att det var obekvämt att rida i korta läder! Kommer inte ihåg att det var så obekvämt eller så är jag inte van ;)

Men iaf, i början var han ganska normal varken seg eller pigg. Och han stannade bara en gång på en stock på hela passet och det är verkligen en förbättring än förra året! Ju mer vi hoppade desto piggare häst fick jag! Tillslut gick han av sig själv och hade en jätte bra galopp! Dock fick jag arbeta för att försöka hålla ihop näsan på han lite så att galoppen inte blev allt för lång. När han började ladda själv på hindrena red jag mycket bättre och jag kunde bara sitta och göra ingenting. Sprången blev riktigt bra i slutet och Gabbe var väldigt pigg! 

Nästa gång är han nog piggare från början eftersom han är lite segstartad när det gäller hoppning xD Han lyssnade bra både framåt och tillbaka hela tiden och det var jätte skönt att han var så lydig :) 


Inte en bild från idag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0