Herre gud vad bra han är!

Inte nog att Patrik Kittel för några dagar sedan red på 72% på sin nya prinsessa! Igår så vann han med denna nya häst. Hon är bara 8 år och så vinner de redan tävlingar på ganska hög nivå, undra var deras framgång kommer leda. Jag tycker iaf de passade jätte bra ihop och den häst hästen kommer bli jätte fin när hon bygger lite mer muskler och blir stadigare i sina rörelser. Kittel är så bra, han riden mjukt och bra på alla hästar. 

Bild från http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2012/4/Se-Patrik-debutera-med-Uno-Donna-Unique/.
Där man även kan läsa artickeln. 

Uteritt

Idag var Gabbe minst lika fin som igår. Jag red ut även idag och han var jätte pigg även idag. Idga red jag mycket tempoväxlingar och avbrott för att få honom kvick och red mycket och ställde honom åt båda sidor och han släppte riktigt bra ganska fort :) 

Nu ska Gabbe få semester i 4 dagar när vi är i Berlin. Mamma kanske longerar honom någon dag om hon har lust annars så får han gå i skritten förhoppningsvis så att han får röra sig lite iaf :P Fina ponny i skit väder

Fy fasen vilket jäkla skit väder jag red i igår. Det började spricka upp och solen gav en liten skimt när jag red iväg, sen måste himmelen fått kortslutning eller något för när jag började trava så spöregnade det! Det blev jätte kallt och jag blev jätte blöt. Hästen blir så fin när det är dåligt väder för han piggnar till och gör allt jätte bra. Öppnorna satt hur bra som helst och även skänkelvikningarna fungerade jätte bra. I galoppen hade han jätte bra energi och det kändes som om det gick jätte fort men det gjorde det inte alls. Genom att bara räta upp mig så samlade han sig och den här samlade galoppen har han aldrig haft förut! Han hade en sådan energi och verkligen galopperade på stället, duktig ponny där. Sen genom att lätta lite på låren från sadeln så gjorde han en jätte ökning och jag hamnade lite ur balans och lite efter för jag ver verkligen inte beredd på den reaktionen från honom, men det var kul och nu vet jag att jag inte behöver göra så mycket för att han ska lyssna! :D

Han var verkligen jätte fin igår :D

Gårdagen

Passet igår var 75-25, när han gick bra så gick han otroligt bra! Han lyssnade då hela tiden och för små hjälper och jag kunde bara sitta där och hänga med och styra^^ De 75% gick jätte bra och jag var super nöjd med honom då, sedan fanns det dem delar när han skulle börja tjafsa lite och jag var tvungen att övertala honom att göra saker. Men han gav sig ganska fort och kunde fortsätta, så höll han på ibland och jag förstår inte varför han helt plötsligt kan göra något konstigt och sedan 10 sekunder senare går han jätte bra ;) 

I galoppen bar han sig bra själv och när han kommit igång och lyssnade så gjorde han jätte bra längningar i en stadig form och kunde samla bra utan att bli tung i handen! Kändes jätte bra :) 
I traven gjorde han bra öppnor och längningar. Han var dock stel i vänstersidan i början och det tog ett bra tag för honom att lossna! Men när han gjorde det så blev han fin och lösgjord :D

Fasen vad allt händer på en gång

Shit, de senaste dagarna har varit fullproppade av saker så jag har inte hunnit skriva så mycket här. Snart är det resan till Berlin som gäller åker redan i morgon förmiddag så då kan ni räkna med att det inte blir någon inlägg alls under tiden jag är borta eftersom jag troligtvis inte kommer ha tillgång till internet. Internet och mobilen= dyrt utomlands! 

Det ska ialla fall bli så himmla kul att umgås med mina syskon utomlands i värmen som troligtvis kommer komma. Känner mig så sjukt taggad till att upptäcka nya saker och träna min engelska yttligare för att bli bättre, sen måste jag ju även passa på att prova olika ölsmaker som Tyskland är så kända för ;)

Vi ska även åka på sitesing för att höra om den kända historien som har hänt i Tyskland och Berlin med Berlinmuren och andra världskriget m.m. 

Kommer bli spännande att höra och åka dit när man har hört så mycket om staden och det som hänt där :)

Patrik Kittel med sin nya häst

Kolla in denna på länk för att kunna se dressyrtävlingarna i Tyskland. Även idag klockan 12.11 så gör Patrik Kittel sin första start med sin nya häst Uno Donna Unique hoppas att de passar jätet bra ihop så att de kan tävla mycket och utmana de bästa ryttarna i framtiden. Hästen är så fin tycker jag och det ska bli jätte spännande att se dem ihop. Sitter i skolan nu men följer tävlingarna via http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/2/ om ni också vill kolla så klicka bara på länken! :DFin ponny

Idag var fin häst jätte kul att rida, lagom med energi och framåtbjudning. Red ut en sväng och arbetade mycket i trav och även en del galopp för att få honom starkare och stadigare där. Gjorde även mycket igångsättningar och halter för att få honom snabb för skänklarna och få en snabb reaktion. Det löste sig fort och han lyssnade 100% hela tiden. För att få honom lös och fin i sidorna red jag mycket öppnor och det känns att han börjar bli starkare i sidvärtsrörelserna för han gör de snabbare och bättre för varje dag som går! 

I slutet mötte vi Malin när vi var ute och galopperade ganska fort och han slog på tvärnit. Efter det var han spänd och inget fungerade. Stackarn hoppade åt sidorna och var jätte spänd och han reagerade på allt som rörde sig lite. Han började även snubbla på sina ben när vi travade för han var så rädd och spänd. Klappade honom och talade lugnt med honom för att han skulle slappna av, det tog en tid men tillslut så avslutades han lösgjord och avspänd. 
Lilla fina ponnyn <3 


Så sant så


Skolan!

Sitter i skolan nu och har precis haft provet i Affärsjuridik som jag varit nervös över i mer än 2 veckor. Jag kan inte påstå att det gick värst bra men jag hoppas verkligen att jag blir godkänd ;) Det var så mycket som snurrade runt i mitt huvud och jag var skit stressad i slutet :o
Nu är det över iaf och i eftermiddag får vi tillbaka våra spanska prov och jag HOPPAS det gick bra... kort dag idag, it likes! Slutar runt 1 men sedan ska jag till Safiren och gymnasiemässan för att lyssna på lite musik (som inte är jätte bra) med snygga killar. Gabbe tror jag skulle passa in gruppen de är lika söta allihop :D Fast jag tror Gabbe skulle bli den som är sötast och mest flickkär i den gruppen tror jag. Så klart snackar jag ju om Youngblood från Melodifestivalen 2012.

Gabbe ska få ut och galoppträna idag i eftermiddag! Ha en toppen dag alla :D


Vädret i helgen

Det ser ut tt vara lite varmare i Berlin än här hemma i Sverige :D Vädret är iaf lite jämnare där!
Denna bild visar vädret och temperaturen i Berlin
Det här är Sveriges temperatur! Lite skönare, inte mycket men lite iaf :)

Vart tog söndagen vägen?

Hela söndagen bara rann iväg! Jag vaknade och sedan skulle jag helt plötsligt gå och lägga mig? Dagen igår gick mest ut på att städa lite och tvätta kläder som ska med till Berlin i helgen. Sedan har jag suttit bänkad framför TV när världscupavslutningen i hoppning där Roffe slutade på 6:e plats! Hans bästa resultat i världscupfinalen ever! Bra! :D 

Passet på Gabbe blev att rida ut och skritta och jobba honom eftersom han var ute och klättrade igår kändes det som om han behövde gå i en låg form och sträcka på benen och inte få någon träningsvärk. Han var jätte fin och han var otroligt pigg och glad hela tiden. Verkade som om han hade sovit bra under natten ;) Var ute i 45 min och travade nästan hela tiden.

Lördag

Idag är det lördag och det har inte hänt så mycket förutom att sitta framför TV:n och kolla film + avslutningen av dressyr världscupen! Jag är så stolt över våra svenska ryttare med Patrik och Tinne, de rider så himmla bra och har verkligen super hästar! Men såklart var det Adelinde som vann igen... fast hon inte alls hade en lika bra ritt som den som kom 2:a. Snackar om att hälften av domarna dömde högt bara för att hon heter som hon gör... irriterande! 
Men det är väl sådant man får räkna med fast det är jätte synd för hon rider på 86 % fast hon har närmare 4 riktigt stora missar, då är väl något fel?! Domarna satte procentsatser mellan 81-89% är inte det en för stor skillnad? 
Jaja, hon kan ju vinna OS i sommar även om hon rider fel program eller har många missar det får man väl räkna med. 

Runt 4 åkte vi till stallet och jag red ut med Malin och Chico idag och Gabbe var mycket finare och gladare idag än igår. Vi red över till andra sidan stora vägen och klättrade. Båda hästarna tyckte det var jobbigt och det syntes att Gabbe inte klättrar så ofta ;) Han blev ganska trött efter klättringen men höll sig fortfarande pigg. Det blev mycket trav idag och Gabbe kommer få ut och joggas i morgon för att han inte ska få träningsvärk stackarn!:D 
Det är mycket roligare att rida ut med någon och ha sällskap så länge man bara är 2 st! Både jag och Gabbe tycker det är kul med sällskap och han blir mycket piggare och måste arbeta lite hårdare för att hänga med de stora hästarna och det som är bra med det är att han går framåt av sig själv! :D
Duktig ponny idag alltså! 

Blä för snö-slask!

Idag har det regnat vissa stunder och snöat den andra tiden! Vilket tråkigt väder rätt ut sagt. Var inte alls sugen på att rida idag men det var ju inte bara jag kan jag också påpeka ;) Min häst hade fått vila idag om inte vi hoppat igår. Anledningen till att han inte kunde vila då är att han inte hoppat på hur länge som helst och jag vill inte att han ska bli stel eller få ont någonstans, så idag blev det att rida ut med Malin och Lilleman. 

Min häst verkar ha något helt emot och gå först när man skrittar och travar, vet i fasen varför men så är läget. Men han var inte alls jätte fin och rida idag utan bara okej. Han lyssnade inte 100 på mig någongång utan han gick på sina moln idag och verkade missat att jag satt på hans rygg... Han gick inte i någon stadig form vissa stunder och han lyssnade inte alltid på mina hjälper. Men efter galoppen förändrades allt, han ville gå först och det skulle gå fort i skritten och traven. Efter vi hade galopperat så blev det en helt annan häst och han blev riktigt fin och rida, lättare i handen och lyssnade bättre på små hjälper! Det gick ganska fort i galoppen eftersom Gabbe har hälften så korta galoppsprång som Lilleman som är 186 cm hög ;) Så Gabbe fick jobba på bra i galoppen för att hänga med och efter det fick han en ordentlig energikick :D

Så det avslutades ganska bra trots allt :D

Världscup avslutning!

Idag börjar SVT 1 och 2 sända värdscupavslutningarna i dressyr och hoppning.Just nu sitter jag bänkad och väntar på att dressyren ska börja som jag kan följa via SVTplay. Så jag missar ingenting fastän jag sitter i denna tråkiga byggnad som kallas skola. 

Det här är tiderna för dagen och resterande tider för avslutningarna i dressyr och hoppning. 


Det som är så kul är att de att första tävlingsdagen som var igår, så gick Rolf-Göran in och gjorde det han skulle och slutade 6 eller 7 tror jag! Om han håller i och fortsätter så finns det en chans att han vinner den totala världscupen och det vore så jäkla kul!
Hejja Roffe!

Hoppning

Idag blev det hoppning på terrängbanan alltså invigning av årets terränghoppning, haha. Först red jag ut en sväng och jag red i hoppsadeln, första gången på typ ett halvt år och snacka om att det var obekvämt att rida i korta läder! Kommer inte ihåg att det var så obekvämt eller så är jag inte van ;)

Men iaf, i början var han ganska normal varken seg eller pigg. Och han stannade bara en gång på en stock på hela passet och det är verkligen en förbättring än förra året! Ju mer vi hoppade desto piggare häst fick jag! Tillslut gick han av sig själv och hade en jätte bra galopp! Dock fick jag arbeta för att försöka hålla ihop näsan på han lite så att galoppen inte blev allt för lång. När han började ladda själv på hindrena red jag mycket bättre och jag kunde bara sitta och göra ingenting. Sprången blev riktigt bra i slutet och Gabbe var väldigt pigg! 

Nästa gång är han nog piggare från början eftersom han är lite segstartad när det gäller hoppning xD Han lyssnade bra både framåt och tillbaka hela tiden och det var jätte skönt att han var så lydig :) 


Inte en bild från idag

HEJ! :D


Njuter av livet

Även om dagarna är fullproppade så känns det som om man har tid att slappna av samtidigt som stressen tränger igenom kroppen på mig. Livet leker ganska bra just nu när det är torsdag eftermiddag och alla läxor för veckan är färdiga.
Hästen gick riktigt bra igår, det blev en uteritt i solskenet och värmen som uppstod. Han var pigg och glad hela tiden och busade en del med de fåglar vi höll på att rida på hela tiden som satte sig på vägen strax framför oss, hela tiden! I galoppen fick han galoppera långa språng och gå i en låg och ganska lång form för att få galoppera framåt och bara få ett flyt. Han var jätte duktig igår och det gör att det känns extra kul att hoppa terräng på honom idag som jag har planerat att göra :D

Hemsk dag eller inte...

Shit, idag i stallet så hade jag en kniv i hjärtat ett tag på grund av en viss anledning som jag inte tänker nämna här, tyvärr. Jag kan säga att det satt en kniv i hjärtat redan när jag började rida min häst och jag hade gråten i halsen hela tiden, fram till att vi åkte hem! 

Om man räknar bort det så var det ganska kul och rida Gabbe idag. Han var ganska pigg och han lyssnade jätte bra på skänklarna nästan hela passet. Vi hade vissa utbrott under ridpasset men de gick fort över och vi båda var nöjda. Jag trodde även att jag skulle få rida i snö storm idag men det slapp jag göra. Det var snöstorm hela vägen hem ifrån till stallet som varade i ungefär 10 min sen blev det klarblå himmel och sol! Då red jag ;)
Jag red mycket tempoväxlingar på busponnyn idag och gjorde en hel del galopparbete då jag känner att det är där det behövs mest arbete just nu. Traven kändes ganska nice hela tiden förutom att det känns som om jag arbetar hårdare än min häst ibland ;) Red över lite bommar några gånger och min häst vet precis vad det är han ska göra så han samlar och höjder knäna väldigt bra!

Efter ett svettigt ridpass med en varm ryttare och en häst som var jätte svettig så var det terrängträning så mamma och jag stannade och kollade på några vi kände och så var vi lite sociala också ;) 

Jag blev sjukt sugen på att hoppa terräng på min ponny! Mamma och jag har planerat att göra det på fredag, det känns som om det är bäst att jag hoppas själv lite först och får koll på min galna ponny innan man kanske är med på några träningar längre fram :D De sista passen

I lördags red jag ut en sväng eftersom vi skulle åka till Stockholm på eftermiddagen så fick det bli en snabb uteritt. gabbe var jätte pigg och super söt! Allt gick så jäkla bra och traven flöt på super och hans takt och steg satt som om han aldrig gjort annat. I galoppen gick han galoppera framåt och jag stod i fältsits och lät han länga sina steg. Det var länge sedan han fick göra det och han tycker verkligen om det och det gjorde jag också! Det kändes som om han skulle kunat galoppera i flera timmar i det tempo han hade för allt flöt på bra och han ville gå i en låg form med huvudet:D Ett kul och bus pass med en blanding av seriösa inslag ibland ;)

I söndags red jag lite över bommar på banan för att bygga upp hans form i en bättre gång och det fungerade faktiskt helt okej. Han verkade vara på riktigt glatt humör och allt flöt på för det mesta. I galoppen ville han gå i en något för låg form men jag lät honom göra det och bara tänkte att han skulle lyssna för små hjälper framåt och tillbaka och stuntade ganska mycket i formen just då. Sedan jobbade jag för mycket med att få upp formen och det gjorde jag genom att rida öppnor i galopp och en del volter där jag hade ett bra stöd på yttertygeln och att han rundade sig för inner. I slutet så hade han en bra form och en bra energi i både traven och galoppen! BRa pass här med! :D

Helt slut

Dagen igår var så kul som det bara kan vara på Bodaborg. Jag, min syster,hennes kille och min bror var det absolut det bästa laget som varit där ;) Eller kanske inte, men vi vann hela 14 stämplar + 2 som inte fungerade som vi fick rätt på men vägrade ge oss stämplar! Till lunch fick vi tacobufé och till efterrätt vaniljglass med chokladsås. mummsi! Vi gav oss på många svarta banor jag tror vi provade alla men klarade bara 3 tror jag, men det var så kul och vilka vinnarskallar vi hade alla 4. Men vi hade riktigt kul och vi har bestämt att vi ska dit någongång i sommar och ta alla stämplar, och där med basta!
Idag har jag ont överallt och mitt huvud verkar vara på en annan planet och det bara gör så himla ont! Gick hem från sista lektionen för det kändes som om jag skulle svimma där ett tag. Nu mår jag bättre men inte bra och jag har tre inlämningar som ska vara klara onsdag och torsdag och det känns väldigt långt borta att jag ska bli klar... bra med planering!


Är nästan sjuk!

Jag mår inget vidare. Inlägg om dagen på Bodaborg och ridpassen lördag och söndag kommer ikväll! 

Regnar noll stopp på fredag den 13:e

Det har regnat exakt hela dagen och det gör mig så extremt osugen på att plugga faktiskt istället har jag varit 4 timmar i stan med mamma istället för att göra mina läxor, fy skäms! Fredag den 13:e är det också idag och det är vanligen min tur dag och det var det även idag, eller inget dåligt har hänt iaf. 

Vi åkte till stallet runt 5 och då regnade de som mest när jag red, så tysiskt! Men min häst älskar dåligt väder och helst ska det spöregna, vara ganska kallt, blåsa och lite blixtar och åska på det så är det ett toppenväder för min häst! Korkade åsna ;) 
Idga gick han så klockrent när det regnade och blåste, fy vilken trav han hade exakt hela tiden idag. Skänkelvikningarna var det inget snack om att de var väldigt bra för att vara Gabbe. Jag red mycket tempoväxlingar för att få ordning på honom och hans energi. Det gick fasen mig lättare att rida framåt än att ta tillbaka vilket oftast är tvärt om. Även i galoppen flöt allt på super och han gjorde jätte fina öppnor och slutor i galoppen. Man skulle nästan önska att det var skitväder varje dag men det skulle man som ryttare nog tröttna på, men min häst han går alltid som bäst när vädret är så tråkigt. Detta gör att jag får motivation även om det spöregnar för hästen går alltid så bra då! :D 


Bilden är från ett läger 2009 och det spöregnade alla 4 dagarna men min häst hade inget emot det inte ;)

Vart tar dagarna vägen?

Ja det är dagens fråga - Vart tar all tid vägen och dagarna rullar förbi?! Lovet är redan slut och av de 5 läxor jag ska ha gjort har jag gjort 0! Så jäkla lat jag är och sen har jag haft mycket annat och göra...

Idag var vi i stan och jag köpte en del saker b.la. present till min syster och hennes kille som vi ska och hälsa på i Stockholm i morgon! Jag fick även med mig ett par svarta byxor som jag letat efter som passar bra men idag då ni, då hittade jag några som passade jätte bra och så blev det även en kortärmad skjorta som är så snygg! 

Min snygga skjorta som blev mitt impulsköp idag, visst är den helt okej? :D
Skjorta från H&M för endast 99:-, helt värt de små pengarna. 
De efterlängtade svarta byxorna som inte är jeans, de första par byxor som inte är jeans från min sida^^
Finns att köpa på Lindex för endast 299:-
Fick även mitt Hööks paket med mina skor och mina två hovkratsar :)
Skor från Hööks 679:- 

Dressyrpass

Idag var det ett dressyrpass som gällde för mig och Gabbe. Skritta och travade ut en sväng först för att han skulle piggna till lite, det kändes riktigt bra han var välidgt fin i munnen och lyssnade jätte bra för små hjälper. På banan sedan hade vi lite små konflikter men han var väldigt fin och rida om man jämför med den senaste veckan. Hans takt och swung i traven var betydligt bättre och det kändes en otrolig lättnad inom mig då jag trodde den takten hade försvunnit men det hade den inte, phuuu! 

Han var jätte fin i traven och jag red mest serpentiner och volter och red inte så mycket komplicerade rörelser då jag ville att han skulle vara pigg och glad på sandbanan någon gång :D I galoppen var han ganska pigg redan från början och det kändes riktigt bra! 

Duktig ponny idag :D

Duktig ponni

Skriver mer om passt senare :D

Nu är det bättre

Vädret är sååååå mycket bättre idag, fortfarande lite molnigt men det är sol och lite bli himmel iaf på ena sidan av huset. Så vad händer idag då? Jo jag ska börja med mitt pluggande, neeeeej... Så tråkigt! Gabbe ska få gå ett hårt dressyrpass idag som han betedde sig igår får han inte göra. Han ska inte ha sådana ponnysteg för då är det svårt att göra något på honom. Ponny

Idag var min ponny en riktig ponny och rida! Han hade ponnysteg hela tiden och hade lite envishet i sig.Det där med att länga och rida i en samlad galopp fanns inte i hans huvud någonstans. "Travlängningarna" skulle gå fort med korta steg och galoppen skulle man upp med huvudet och springa fort och matte skulle bara sitta och styra. -Jaha! Det var min tanke det. Tillslut blev jag riktigt sur på hans beteende och försökte tvinga honom att dra ut sina steg men det ville inte han och istället började han gå på sned och upp med huvudet. Det märktes dock lite skillnad i munnen på honom, han hängde inte lika mycket som han gjort den senaste tiden och han gapade inte heller kändes det som förutom de gånger jag var tvungen att ta tag i honom lite för att få stopp. Vilken ponny han kan bli ibland men med öronen framåt så kan man inget annat än garva åt honom i efterhand :) 


Sötaste åsnan ever <3

Bussen

Nu sitter jag och skriver inlägg från bussen påväg in till stan för att träffa Lovisa och gå på bio, men innan det ska vi äta men var det vet vi inte än ;) Efter denna påskhelg som varit så har jag ätit alldelles för mycket godsaker och godis så idag blir det nog en dricka och popcorn i allra högsta grad. För idag känns det som om jag aldrig mer vill äta godis och det var ett delmål jag hade under påsken, att äta så mycket som möjligt och tröttna på det så jag inte vill äta det på ett tag. Jag tror jag lyckades ganska bra med det! :D Nu: Stallet

Nu går snart bussen till stallet och idag ska jag mocka,göra hö, rida och smörja min häst alla saker! Mycket att hinna med och jag hoppas hinna med det på 5 timmar, haha :D Bättre väder, tack!

Det finns inget värre än tråkigt och regnit väder i Sverige... Igår var jag så himmla lättad att min häst varit ner drogad och fått sina tänder kollade för då bör man ju inte rida samma dag ;) Det var skit väder rätt ut sagt och det hade regnat hela dagen så det var inget mig emot. Idag är vädret inte alls bättre någonstans förutom att det inte regnar lika mycket,än. Det blir alltid så att himelen öppnar sig och det blir spö regnt så fort jag ska rida, jag tror väderguden har något emot mig och min häst ;) 

Men idag finns det lite motivation för att ge sig ut i detta väder och det är om det blev någon skillnad på det lilla veterinären tog på Gabbes tänder igår för det verkade en liten skillnad igår för han lödrade inte lika mycket när han åt höet igår som han kan göra ibland. Så det var bra, hoppas att det känns en liten skillnad när man rider också även om det säkert inte kommer göra det :P Det märker jag sen! 

Ha en bra dag även om vädret gör en lite smått deppig så är det bästa att hitta på något kul för det ska jag! Ägna hela dagen i stallet och på bio är något jag kan göra oftare, om man har tid...

Nej! :(

Läste nyss på ridsport att Malins lilla, otroligt fina Räv ska säljas. Jag som hade hoppats att han skulle bli Malins nästa stjärna ju efter Tornesch, men så blir det väl inte då! Jag som tycker den hästen är så fin :') En sådan fin häst förtjänar det bästa och man hoppas att han kommer långt med Kevin istället fast det inte är samma sak. Men men så är det när pengar är det mesta inom hästsporten!

Rolig dag =D

Idag är dagen fullspäckad, först kommer jag vara i stallet i sådär 5-6 timmar och fixa och rida såklart.
Inte nog med det så är det Bio ikväll med Lovisa som gäller. Runt 7 går bussen in till stan och då ska vi äta innan vi går och ser Hunger Games! Hoppas verkligen den filmen är bra för det är många som säger det. 

Eftersom jag knappt kommer vara hemma idag får ni tyvärr vänta till ikväll för ett inlägg om hur dagen varit, det får vni stå ut med tycker jag :D 

Har någon av er sätt den? Är den bra? :D


Blä!

Jag vet inte hur man ska tycka att ens hästs tänder ska vara i vissa situationer. Gabbe kan vissa dagar gå och gapa och hänga lite smått i handen även om jag lättar överdrivet mycket. Men idag så var ju veterinären i stallet och kollade hästarnas tänder. Gabbe hade tydligen finast tänder och han bahövde bara raspa pyttelite. 

När jag sedan fick veta vad veterinären sagt så blev jag först glad eftersom han har både bra tänder och hovar och det är man näjd med som häst ägare, sedan vände det positiva till det negativa. Jag tänkte "-Fasen att det inte var något med tänderna! Vad är det för fel då då och varför går han och gapar ibland" Det hade känts bättre om det varit något med tänderna, men tydligen var inte fallet så. 

Men så vet man det iaf och hoppas att det bar aär tillfällighet och att han slutar med det snart :)

Idag kommer veterinären

Idag ska äntligen Gabbes tänder kollas och förhoppningsvis slipas också. Han går ju och gapar ibland när jag riderspeciellt i galoppen. Jag hoppas att det har med tänderna och göra och om han får de fixade att jhan slutar göra så. 

Mamma slutar snart och vi ska åka till stallet direkt för tiden när veterinären skulle komma är inte helt klar och jag ska försöka hinna rida innan men det får vi se. Sedan kommer jag väl få rida med hackamore ett tag kanske för det fick jag göra senast och det har jag inget som helst emot för Gabbe går så bra på det förutom att han inte alls går att ställa åt sidorna och att det finns en begränsning om vad man kan göra med detta bett. I två dagar står jag nog ut ;) 


Gabbe är iaf super söt med hackamoret på :D

Vilken dag

Min häst var helt borta idag. Jag red ut en sväng först och snacka om energi han hade och vilken trav! Jag kunde dock inte galoppera då han blev lite vl pigg och hoppade åt sidan lite vart annat eftersom det blåste så dant. Så jag tänkte att jag skulle rida lite på banan eftersom han var så fin och pigg så jag kunde galoppera lite! Det ångrar jag... fy vad dåligt det gick då. Han dog och lyssnade bara när han hade lust och inte när jag ville! Sedan har vi då våra perioder på passet då Gabbe tycker det är bättre att stänga av allt och bara skita i mig som sitter på och bara börjar samla sig och vägrar gå framåt. Då blir jag oxtokig på honom och efter att det har hänt typ 3 gånger så blir vi så osams och resten går skit. Jag var ju så dum att jag inte gav upp heller utan satt och nötte bara... och det skulle jag inte gjort.

Började bra avslutades i katastorf näst intill :P Jaja, ska inte rida på banan på lääääänge nu, iaf inte de närmaste 3 dagarna kanske på torsdag om jag rider över bommar och gör något han tycker är kul annars blir det på fredag.

Första dagen

på lovet idag. Sov till 10 idag och det kändes sååååå jäkla skönt att inte behöva sätta klockan för att man ska göra något. Idag har jag bestämt att jag inte ska göra någonting överhuvudtaget! Ska bara slappa och lugna ner mig och sen ska jag ju också rida min busponny. Blir antagligen att rida ut idag efter vårat skit pass igår eller så ska jag rida på banan idag också och få igenom honom som jag inte fick igår. Kanske ska rida över lite bommar så han blir lite gladare. Får se :D

Färgat håret

Idag har min syster färgat håret på mig och vi har även varit hos min morbror och ätit trerättersmiddag! Fick även en present där kusinerna med föräldrarna ska betala mina stallskor :) 

Längtar också till den 27 April då min syster, hennes kille, min bror och jag ska till BERLIN!Shit vad tiden springer iväg!

Igår var tiden bara borta med vinden! Min syster var här och hon gick en sväng med mig och Gabbe först och sedan gick hon tillbaka till stallet medan jag travade och galopperade. Han var riktigt fin under tiden jag red och han hade en sådan energi! Riktigt kul och rida! Sedan fick min syster skritta av honom i 20 min. 

Idag var det ett rent skit pass, red dressyr på banan och han gick som en åsna! Gjorde som han ville och jag fick riktiga horn på huvudet och det kom blixtar ur hjärnan. I mellan åt var han fin i traven och fick sitt swung men när han blir trött dör han och vägrar göra verken det ena eller det andra... inte kul för då går det inte att påverka honom överhuvudtaget! Mysig fredagskväll

Har just kollat klart på en fillm på kanal 5 som var riktigt bra faktiskt. Poseidon hette den och efter denna film kommer jag verkigen inte vilja åka båt på ett bra tag! 

Jaja, det har varit snöstorm exakt hela dagen så jag red bara ut i 20 min på Gabbe. Han var fin och väldigt pigg idag och det var nog mest pågrund av vädret. Han går alltid så jäkla bra när det är skit väder för han verkar vända det till något positivt, bra tycker jag :D 


Dagens planer

Första dagen på lovet blir igen lat dag. Åker till stallet senare i kväll då jag ska städa hela förmiddagen vid undantag för vissa program på TV. Senare i eftermiddag ska vi in till stan och fika hos min faster.

Dagens ridplaner är antingen att rida ut eller rida på banan idag igen, det beror helt och hållet på vad tiden blir :D 


Have a nice day :D

Inget att berätta

Finns inget att berätta om passet idag, traven som brukar vara Gabbes styrka var hemsk idag! Han gick inte alls bra , hade ingen takt och hans huvud gick upp och ner. Det kändes som om han inte orkade bära sig för 5 öre idag... 

Galoppen gick däremot super idag. Han lyssnade bra framåt och tillbaka så det var väl det enda som var positivt så det blev mest ett galoppass idag pågrund av hästens dagliga humör. Det är bara att jobba på! Svar på fråga

Hur rider du och vad är ditt mål med ett ridpass? Tycker du att en häst ska gå i en form hela tiden eller tycker du att den ska varieras?

Ja du, det är bra frågor det här. Jag har verkligen olika mål varje pass med Gabbe eftersom både han och jag är på olika humör varje dag och vi är välidigt beroende av att den andra är på bra humör också likaså en själv för att ett pass ska gå så där bra som man vill. Min häst har utvecklats mycket under den senaste tiden och det gör han fortfarande så mina mål med varje pass är väldigt varierande beroende på vad jag vill under just den dagen. Målet som jag har varje ridpass är att min häst ska bära sig själv, lyssna för skänkeln och att jag ska använda så små hjälper som möjligt sedan är det lite små delmål jag har också som varierar pass till pass och det är att han ska lyssna sidvärts jätte bra och smidigt, göra bra öppnor och slutor, öka och samla gångarterna på ett snabbt och smidigt sätt.
Jag har lärt känna min häst så väl, så när jag sitter upp och börjar rida känner jag direkt om mitt mål kommer att nås eller inte. Är det en sådan dag som man känner att hästen eller jag är på dåligt humör får man snabbt omvandla sina planer och göra något som är mer realistiskt. 

Angående formen så tycker jag att det är bra att variera den väldigt mycket under ett ridpass. Jag brukar rida i en låg och djup form i början av ridpasset och kontrollerar om han är med på noterna framåt eller inte. När jag är nöjd med det så börjar jag sakta ta upp formen vart efter och när jag sätter mig i arbetstrav vill jag ha en ganska hög form för att han ska trampa under sig och få sina fina steg. Sedan rider jag i olika formen i trav och galopp lite beroende på vad jag gör. Jag låter honom gå i en ganska låg form när jag gör något han tycker är jätte jobbigt och en hög form när jag tycker det fungerar och att han bär sig själv. När jag avslutar rider jag i en låg form och låter honom vila på stegen :) 

Hoppas det var ett något bra svar iaf :)

Jobbar öppna i en låg form
Försöker rida honom i en bra hög form men han går inte riktigt som jag vill där ;)

Påsklov

Snart är det lov, idag är det sista dagen innan man är ledig i lite mer än 1 vecka! Ni fattar inte hur skönt det känns, eller det kanske ni gör? Släppa all stress ett tag och bara göra saker man vill och en del kul saker kommer hända mig det kan jag lova. Det börjar med att min syster kommer i morgon, sen ska vi och fika hos pappa på lördag och min syster ska rida min häst och det ska bli riktigt kul att se ;) På söndag ska vi till mina kusiner och äta och fira mig :D Hoppas på pengar där faktiskt så jag kan köpa mina ridskor som jag gärna vill ha utan att behöva betala själv :P

Under veckan ska jag vara mycket i stallet och mysa med min häst och det känns som om jag behöver en ordentlig genomkörare av städning bland mina saker och täcken! Det ska göras om det är fint väder ute :D 

Jag hoppas även att mamma ska fota när jag rider någon gång också så det blir nya färska bilder här.

Mysig skogstur

Mysig skogstur var precis det jag och min häst gjorde idag. Han var jätte pigg och super fin och rida. Travade nästan bara hela tiden och det blev ingen galopp eftersom han måste bli starkare i traven och då känns det bättre att träna den i skogen! 

Me love mi horse 4-ever <3 

I morgon blir det att rida ett dressyrpass på ridbanan och sedan rida ut på Jerker också! Hoppas vädret är som idag för då kan man inte önska något mer :D

Nu blir det stallet

Sitter på bussen snart påväg till busponnyn :D Idag är det onsdag

och skolan är en låååång dag! Eller egentligen inte ;) Slutar kvart i två, så det är väl inte så länge då. 
Efter skolan ska jag hem och köka onyttiga saker och sedan får jag städa :( Min syster kommer hem i helgen och det ska bli kul men det måste nog se bebodligt ut hemma och inte som en soptipp som det gör just nu! 

Idag ska jag rida ut på Gabbe igen och vi ska nog galoppträna lite så att han får lite bättre kondition och lite sådant som behövs. Det är jätte fint väder så det känns jätte bra att rida ut fast det är väldigt kallt... 


Vad du är söt min kära lilla ponny, vad du är snäll min kära lilla häst :D <3

Hv Polo in my <3

Mamma och jag var på häst och hund i Flen idag och jag såg världens snyggaste outfit! Alla saker var från HV polo som just nu är mitt absoluta favorit märke, så extremt snygga kläder de har! Dessa saker ska inhandlas efter sommaren när jag fått mina sommarjobbspengar, om jag nu får något! Vad snyggt det här skulle vara på Gabbe och mig ;) Ett av schabraken ska det vara, men vet inte vilket det beror helt och hållet på hur färgerna passar ihop i verkligheten. Jag vill tjäna pengar nu så jag kan köpa detta :O 

Visst är det snygga grejer de har?

Piggelin

Ja idag var min en glass, en piggelin alltså. Han verkade vara på jätte bra humör och var riktigt fin och rida idag också. Han hade dock lite mycket energi på fel ställe ibland. Han hoppade mellan olika sidor på vägen och i galoppen fick han sträcka lite på sig och jag hade nog att försöka hålla honom i mitten av vägen. Han gjorde riktigt bra skänkelvikningar och ökningar med den energi han hade! Det var så lätt och kul att rida idag också och vädret gjorde varken mig eller hästen på sämre humör! Klarblå himmel och sol passade mig bra och temperaturen låg på 5 grader och det tyckte min häst om, så båda var nöjda :D 


Hästen var jätte fin!

Jag red Gabbe igår efter att han har vilat i tre dagar när vi var i Skåne. Han var glad att se mig kändes det som för han kom och pussade på mig när jag skulle hämta honom i hagen. Först red jag ett varv runt kvarteret och skrittade och travade, han kändes super fin och pigg som bara den i benen, inte framåt utan uppåt och han hade en fin fin form och allt flöt på!
Jag red sedan 40 min på banan och jag skulle kunnat rida i 5 timmar till. Allt kändes så bra! Känslan jag fick var helt underbar. Han kanske inte gick 100% framåt men han hade sitt swung i stegen även i den samlade traven. I galoppen fungerade det mesta och han gjorde skapliga öppnor och han lyssnade framåt och tillbaka. Han var fin i sidorna även fast han hade vilat så pass länge. Jag tror att han behövde den här vilan för att kunna återhämta sig och få vila benen. Nu hoppas jag och ber att han håller i det här, vem vet? Han kanske behöver vila 3 dagar i månaden, i rad och sedan gå alla andra? Lite mycket kanske men han mår bättre av att gå så mycket det bara går. Sedan han jag ju alltid en variation i min ridning mellan uteritter och ridning på banan. SÅ han är glad med det just nu och jag är så glad för att ha en häst som vill gå mycket och behövder göra det för att må bra, för ju mer jag rider desto bättre mår jag! :D Så min häst och jag passar i hop jätte bra när det gäller den delen :)


Shit vad mycket och göra!

Hej, nu har jag vaknat ur min bloggdvala! Helgen har varit helt underbar och det har varit super kul. Det var första fälttävlanstävlingen för året så det kom riktigt bra ryttare dit och det kom några från Damnark, Finland och Norge också. Det var jätte kul och se alla hästar tagga till ordentligt i terrängen efter en lång vinterperiod. Vissa hästar kanske tände till lite väl mycket. Våra hästar skötte sig jätte bra, förutom att de var lite väl pigga! Jerker taggade som fasen på dressyrbanan, en dressyrbana!
Vi tog en sväng på Flyinge också och man kan ju säga att det är Sveriges hästälskares mekka! Anläggningen är super fin och det finns allt! Hästarna går på tomterna vid husen och det finns hur många ställen som helst och rida på. Det märks att i Flyinge byn har hästarna förtur i det mesta, det är så underbart att se. Jag skulle gärna flytta dit, men det blåser lite för mycket för det där nere i Skåne. 

Denna helg har varit jätte bra och det har varit kul att träffa en massa människor och se så fina och glada hästar :D

RSS 2.0