Vilken förbättring!

Som sagt så tränade jag Gabbe idag, och det var hur skönt och rida som helst eftersom solen låg på och det var ljust. Gabbe blev dock ganska svettig eftersom han har så lång päls! 

De senaste två träningarna har inte gått super som ni kanske läst på bloggen tidigare men idag var det verkligen något helt annat. Ibörjan av passet när jag red fram själv på terrängbanan på väntan att Matilda skulle träna klart, så vad han en åsna och jag trodde att hela passet skulle gå så dåligt eftersom när jag väl blir sur så blir jag stel och hela passet är så gott som skit redan efter framridningen, men så blev det icke.
Jag var lite stel i början, men redan från början sa Cecilia att det var en klar förbättring sedan sist. Han kanske inte lyssnade så bra som man kan önska som max men han såg mer sammarbetsvillig ut och vilade bättre på stegen. Så hon sa att det såg mycket bättre ut än vad det kanske kändes.
Men sen red jag en övning som jag ska lägga upp senare ikväll tänkte jag för den funkade jätte bra för att få Gabbe att lyssna. 
Denna övning red jag och det gick rätt bra i båda varv, övningen gjorde jag först i lättridningen, sen kom problemet, nedsittningen!

Jag blev mer spänd än en fiolsträng och hästen blev seg och lyssnade inte alls och allt berode på mig! Så nu sa hon att jag överred och att jag bara skulle ha en tanke om att jag bara skulle åka häst och inte rida så mycket för det gör att jag tar över arbetet och han bara slappar runt. 
När jag efter hårt arbete slappnade av så blev det en underbar häst jag red. Hans energi i stegen förändrades helt och han gick av sig själv! Cecilia sa att så där ska han gå och att hon aldrig sett honom gå så mycket av sig själv. Hon tyckte om hans steg hur de såg ut med energin och hon blev nöjd med oss båda.
Så hon gav tips om att jag skulle bli filmad och se skillnaden på när jag spänner mig och när jag slappnar av, för hon sa att hästen ser mycket bättre och gladare ut och jag sitter mycket bättre och jag kunde rida med glappa tyglar och han gick kvar. Jag hade inget i handen överhuvudtaget och jag blev skit glad och så slappnade jag av mer och hästen också och allt gick bara bättre och bättre :) 

Detta var passet och han får MVG i betyg helt klart!
Bild från förra träningen!
/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0