Underbar ponny

Idag var det en helt annan ponny jag satt på. Jag red dressyr på terrängbanan och det kändes riktigt bra. I början var han lite seg men han kom igång bra efter galoppen. Jag galopperade fram lite på volter och red öppna på långsidorna och volt och sen öppna ut i galopp. Efter att ha gjort det i båda varven blev han jätte fin i traven också. Han blev piggare och lyssnade bättre på fina hjälper.
Jag provade att rida ökningar på diagonalen men det var lite för blött och min häst är alltid så fånig och känslig på mjuka underlag om det inte är toppen. Om det inte är det så länger han inte så mkt som han kan, men men, han lyssnade bra iaf och man kan väl inte rå för att hästen är känlig och inte vill ta några risker. Det kanske är bra:)
I sista galoppen så fick han gå i en lägre form och jag bara satt där och slappna av och jag hade nästan långa tyglar, jag var lätt i handen och hade bara ett lätt stöd och han galopperade med luftiga språng och var fin i formen, runt och låg.
Vi trivdes riktigt bra i den galoppen och galopperade runt, runt och det kändes som om vi skulle kunna galoppera å i 4 timmar, allt rullade bara på bra och han lyssnade på minsta skändel och ökade språnglängden och så fort jag satte till mig lite och klämde lite med låren så samla han sig. Så höll vi på ett tag och vi var jätte avslappnade båda två =D
Älskade min häst idag, synd att kameran inte var med:( Den följer kanske med på lördag, för i morgon ska jag rida ut!
/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0