Underbar häst!

Min häst verkar vara på bra humör vissa dagar, de senaste dagarna har varit sådana. Idag var han super kul och rida! Skritta på långa tyglar var dessvärre väldigt tråkigt tyckte min häst och var lite små seg där, sen så red jag ganska mycket skrittarbete på korta tyglar för att få fram honom.
Ibörjan var han seg och hade inte kommit igång med bakbenen än. Så det blev att peta till med spöt lite grann ibland för att påminna honom att gå fram. Skönt att han börjar lyssna bättre och bättre på spöt så man bara behöver peta till lite så lyssnar han framåt.

I traven var han skit fin, han trampade på och gick väldigt bra i formen, dock sjönk han lite ibland med det var bara att låta honom gå i en lägre form eftersom han gått i rätt hög form de senaste dagarna. För jag tycker det är viktigt att man han reglera formen så de inte går i samma form hela tiden, det är också en sak som jag får beröm för av mina tränare. Jag kan rätt ut sagt rida på långa tyglar i galoppen och han går kvar i form, det är inte alla hästar som kan det. Och han och jag har hittat knapparna för hur jag ska göra för att han ska höja formen samt sänka den. Och det är riktigt kul och bra för ryggen att kunna göra det. 

Galoppen gick minst lika bra den som traven. Han kunde även reglera formen väldigt lätt här och han var verkligen framåt idag och var lätt att samla och hålla igång energin. Idag var allt jätte bra efter mindre eller mer arbete, förutom skritten på långa tyglar. Men den kan man väl överleva utan för en dag? =D

Hoppas han är lika fin på träningen, annars blir jag sur på mig själv eftersom det förmodligen är jag som gör något då så han blir seg! Eftersom han var så pigg på banan igår...
/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0