Tur att man red 2 hästar idag

Idag var det tur att jag red två hästar idag. För så avslutades mitt humör iaf på näst intill topp.
Jag började med att rida min häst på terrängbanan eftersom jag ska träna honom i morgon och jag ville ha honom fram för skänklarna och väl igenomriden till imorgon.
Det gick väl sådär kan jag säga, han lyssnade helt okej på skänklarna efter att tjafat lite först. Han trampade på rätt bra och energin fanns där. Men såfort jag gjorde något fel så drog han upp huvudet och fick lite smått damp.
Galoppen funkade rätt okej och traven mestadels också fram till att han började slå lite med huvudet. 

Det kan ju inte alltid gå bra, men jag hoppas och ber att min häst går bra på träningen i morgon. 

Sen red jag stora stjärnan från idag. Lilleman red jag på sandbanan och det var riktigt kul att rida honom idag! Han lyssnade inte så bra i morgon på skänklarna så jag ropade på mamma, så att det blev ändring på det. Han travade på jätte bra faktiskt. Och han sökte sig nedåt och framåt så gott som av sig själv och jag var super glad och mitt humör vände som på en 5 öring! Galoppen kändes helt okej idag men där har jag lite att arbeta på då jag inte är van med en så stor galopp. Men i slutet av galopparbetet bar han sig jätte bra själv och fick en bra energi i galoppen. 
En sak som jag bara måste öva på med honom är att räta upp mig i avbrotten, för jag har lätt att hamna framåt då och han drar upp huvudet. Men det är bara att träna på! Men han var jätte duktig idag =D
Jag provade också att sitta ned på honom och det gick en lång sida sen blev jag trött. Matilda sa att det inte såg så ansträngande ut och hon tyckte det var tårkigt, för jag hade sagt innan att jag skulle studdsa som en studdsboll och det gjorde jag inte.
I morgon ska jag som sagt träna Gabbe och Lilleman ska få vila :)
/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0