Gårdagens ridpass

Som jag skrev tidigare idag så var ridpasset igår ganska flum, både jag och Gabbe behövder det ibland.
Han skulle egentligen klippts igår men eftersom han var så rädd och stirrig så gick det inte, det räckte att lägga fram lådan med rakapparaten i så började han flåsa och blev rättutsagt livrädd. Stakare, jag var i skolan så jag var inte med.. Men när vi åkte hemifrån runt 6 så tog jag in honom till stallet och han var rädd fortfarande! Han tittade och hade spetsiga öron och han var överallt och stueppe på tårna och massa annat. Undra vad som hänt, eftersom han är så himmla rädd varje gång man han en rakapparatlåda, eller så vill jag inte veta!
Men iaf,han var så spänd och rida så jag fick rida på sandbanan eftersom det är det enda stället jag har koll på honom när han blir så här. Jag skrittade en sväng på vägen först och han var spänd och tittig och näst intill livrädd för allt!
Jag skulle rida dressyr men det blev markarbete ist. Matilda hade lagt upp en liten bomövning med galoppbommar på kortsidan och så vände man mellan två hinderstöd och red in på medellinjen på ett voltspår så hela övningen blev som en stor volt.
Jag galopperade i olika tempon på galoppbommarna och hästen hade öronen spikrakt framåt och var verkligen jätte glad, sen efter travbommarna så fatta jag galopp och efter 2 varv fattade han vad han skulle göra. Så han hoppade iband över de sista travbommarna i galopp. Han kunde knappt trava utan galopperade framåt och var jätte glad.
Jag brydde mig inte om formen utan lät honom rulla på och ha kul på sandbanan.
Det var riktigt kul att rida igår :D
/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0