När blir man pigg??

Jag har varit så sjukt trött o seg de sista dagarna, allt känns tungt! Man vill mycket men kroppen hänger inte med...

Idag var det samma rutin som alla dagar, mocka o fixa till hästarna i morse sen for jag in till stan på jakt efter
* 6st lysrör till stallet
* Halogen rörelselampa till utanför stallet
*Lågenergiglödlampa till stora ligghallen
*4st lampor till badrummet


Jag for runt överallt o antingen hade de det ena o inte det andra så slutade tillslut upp i lampaffären där ALLT fanns, men ATTANS så DYRT! det vart... Pusst, ja men vad gör man nu blir det bara mörkare o då vill vi ha LJUS =D

Sen åkte jag hem o red ut med Madde o Sabaah, vi joggade fram på rakbanan o jag körde galoppfattningar på Bally på tillbaka vägen för att få henne att sätta sig mer på bakbenen, hon har sm sagt de sista gångerna blivit väldigt springig o stark så det behövde hon verkligen och krävde ca 20 fattningar innan hon gick som en klocka i en samlad fin galopp! Shiit att hon inte alltid är så, helt underbart <3
Klättrade sen x3 och båda hästarna skötte sig verkligen super vart lösgjorda o fina, så skritta hem på långtygel sen o pyssla om hästarna!

Gick upp för att mata hugo sen ner till stallet igen för att träffa Emelie o Pirrans ägare, hjälpte henne linda Lisa idag igen för ATTANS så fin hon var i benen i morse! Så fin har inte varit en enda dag sen hon kom =D

Nu sitter jag o glor lite på Idol

Trevlig helg!
Försten har vi några lediga platser på lösdriften o i stallet, kika gärna in på min hemsida!

Http://Hellmans.eu


/Madde

Övning

Detta var övningen jag fick rida idag

Det röda är skritt, det gröna är halt och det blåa är trav, längs långsidan ska det föreställa öppna. Sen från öppnan är det en volt i hörnet sen fortsätta på fyrkanten. De blåa långa strecken är travlängning på översta delen på diagonalen, sen är det vanlig trav den nedre delen av diagonalen =)
Det är perfekt för att förbättra hästens lydnad både framåt och bakåt.
Öppnan och volten gör att hästen blir mjuk i sidan och lyssnar på innerskänkeln och ytterskänkeln.

/Sadra


Vilken förbättring!

Som sagt så tränade jag Gabbe idag, och det var hur skönt och rida som helst eftersom solen låg på och det var ljust. Gabbe blev dock ganska svettig eftersom han har så lång päls! 

De senaste två träningarna har inte gått super som ni kanske läst på bloggen tidigare men idag var det verkligen något helt annat. Ibörjan av passet när jag red fram själv på terrängbanan på väntan att Matilda skulle träna klart, så vad han en åsna och jag trodde att hela passet skulle gå så dåligt eftersom när jag väl blir sur så blir jag stel och hela passet är så gott som skit redan efter framridningen, men så blev det icke.
Jag var lite stel i början, men redan från början sa Cecilia att det var en klar förbättring sedan sist. Han kanske inte lyssnade så bra som man kan önska som max men han såg mer sammarbetsvillig ut och vilade bättre på stegen. Så hon sa att det såg mycket bättre ut än vad det kanske kändes.
Men sen red jag en övning som jag ska lägga upp senare ikväll tänkte jag för den funkade jätte bra för att få Gabbe att lyssna. 
Denna övning red jag och det gick rätt bra i båda varv, övningen gjorde jag först i lättridningen, sen kom problemet, nedsittningen!

Jag blev mer spänd än en fiolsträng och hästen blev seg och lyssnade inte alls och allt berode på mig! Så nu sa hon att jag överred och att jag bara skulle ha en tanke om att jag bara skulle åka häst och inte rida så mycket för det gör att jag tar över arbetet och han bara slappar runt. 
När jag efter hårt arbete slappnade av så blev det en underbar häst jag red. Hans energi i stegen förändrades helt och han gick av sig själv! Cecilia sa att så där ska han gå och att hon aldrig sett honom gå så mycket av sig själv. Hon tyckte om hans steg hur de såg ut med energin och hon blev nöjd med oss båda.
Så hon gav tips om att jag skulle bli filmad och se skillnaden på när jag spänner mig och när jag slappnar av, för hon sa att hästen ser mycket bättre och gladare ut och jag sitter mycket bättre och jag kunde rida med glappa tyglar och han gick kvar. Jag hade inget i handen överhuvudtaget och jag blev skit glad och så slappnade jag av mer och hästen också och allt gick bara bättre och bättre :) 

Detta var passet och han får MVG i betyg helt klart!
Bild från förra träningen!
/Sandra

Vilket väder

Nu är det verkligen sommarvärme ute, idag igen! Det ska inte bli lika kul och träna, jag hade nog hellre velat rida ut i dessa 24 grader ist. Men men, det ska bli lite kul och träna idag.
Jag hoppas Gabbe är på sitt bästa humör fast det är varmt och han har en sådan lång päls. Jag hoppas också att Cecilia ser någon skillnad, för Gabbe har gått bra alla dagar den senaste veckar förutom igår då.
Men hästar är hästar och ingen kan tvinga dom och göra något om de inte är på humör för det, och så är det! :)
Antingen blir han en fin häst idag...
eller så blir han en åsna :)
Nej, men min häst älskas alltid av mig även om han är det nedre djuret idag! :D
/Sandra

stress

Haft en väldigt stressig dag o varit på ganska dåligt humör hela dagen med pga olika saker..

Har iaf haft strömavbrott mellan 9-14.. Så vi åkte in till stan kl 11 o åkte o käka lunch på kolgrillen med Vera o Ida! Det var väldigt mumsigt =D

Sen åkte vi iväg för att hämta havre, hämta 11 stora tunnor så nu ska det räcka ett tag, och tacksamt pris jämfört med odal med!! Tog dessvärre nästan 3 timmar så tiden drog iväg o jag kände stressen som drog sig på..

Väl hemma tog jag hand om en skikande trött bebis som va hungrig ;) Laga mat till familjen sen käka vi innan vi gick ner till stallet! Fixade ordning det sista sen hade vi stallmöte, gick igenom lite vad som hänt sen hästarna kom in och lite vad som händer och gick igenom lite rutiner osv så alla är med på noterna :P

Tog sen en ridtur på babsan, blev en sväng på banan hon va lite off o lyssnade dåligt så blev mycket övergångar o galopp, hon va dock inte hundra med på mina hjälper idag o vart lite springig emellan åt! Nu ska hon få gå ut i skogen fre-sön!

Sen hjälpte jag Emelie med hennes nya häst Lisa! Lisa är ett hollänskt hbl som kom förra onsdagen, hon är FRUKTANSVÄRT undernärd o ser vanvårdad ut! Igår när hovslagen var här så hade hon tom en gammal hovböld som de inte tagit reda på! Hon såg dessutom HEMSK ut om fötterna som om resten av kroppen =( Blir så ledsen när jag ser en häst som fart så illa! Det jag hjälpte henne med var att rycka manen som var väldigt lång o stripig.. Hjälpte henne dessutom att linda bakbenen eftersom hon varit JÄTTE tjock om bakbenen varje morgon =( Hoppas verkligen att hon äter upp sig snart o blir häst för jag kan säga att den här hästen får stanna här föralltid! Hon ligger inte bara Emelie varmt om hjärtat utan jag har fått väldigt starka band o känslor för henne! Inte många hästar jag känner så starkt för men hon är en väldigt fin själ!

Nej nu ska jag kolla lite på idol!


Tur att man red 2 hästar idag

Idag var det tur att jag red två hästar idag. För så avslutades mitt humör iaf på näst intill topp.
Jag började med att rida min häst på terrängbanan eftersom jag ska träna honom i morgon och jag ville ha honom fram för skänklarna och väl igenomriden till imorgon.
Det gick väl sådär kan jag säga, han lyssnade helt okej på skänklarna efter att tjafat lite först. Han trampade på rätt bra och energin fanns där. Men såfort jag gjorde något fel så drog han upp huvudet och fick lite smått damp.
Galoppen funkade rätt okej och traven mestadels också fram till att han började slå lite med huvudet. 

Det kan ju inte alltid gå bra, men jag hoppas och ber att min häst går bra på träningen i morgon. 

Sen red jag stora stjärnan från idag. Lilleman red jag på sandbanan och det var riktigt kul att rida honom idag! Han lyssnade inte så bra i morgon på skänklarna så jag ropade på mamma, så att det blev ändring på det. Han travade på jätte bra faktiskt. Och han sökte sig nedåt och framåt så gott som av sig själv och jag var super glad och mitt humör vände som på en 5 öring! Galoppen kändes helt okej idag men där har jag lite att arbeta på då jag inte är van med en så stor galopp. Men i slutet av galopparbetet bar han sig jätte bra själv och fick en bra energi i galoppen. 
En sak som jag bara måste öva på med honom är att räta upp mig i avbrotten, för jag har lätt att hamna framåt då och han drar upp huvudet. Men det är bara att träna på! Men han var jätte duktig idag =D
Jag provade också att sitta ned på honom och det gick en lång sida sen blev jag trött. Matilda sa att det inte såg så ansträngande ut och hon tyckte det var tårkigt, för jag hade sagt innan att jag skulle studdsa som en studdsboll och det gjorde jag inte.
I morgon ska jag som sagt träna Gabbe och Lilleman ska få vila :)
/Sandra

Hoppande häst?

Idag vilade min ponny och jag red bara Lilleman. Jag red på terrängbanan och jag red ensam men mamma var med ner till nedersta delen av terrängbanan. Han var jätte pigg och hoppade och studdsade väldigt mycket i början. Så jag red väldigt mycket avbrott och igångsättningar och red volter med honom ställd och vl igenomböjd för att få honom att slappna av och bli låg i foren. Ibland var han riktigt fin och slappnade av och sökte sig nerdåt men ändå höll igång sin energi och det blev väldigt kul att rida honom. Men sen kom det vissa stunder så han började springa lite smått och spände sig och hoppade åt sidan för blåst och annat. 

Tillslut fick jag säga till honom att sluta med det och försökte igen få honom lång och låg men han var för spänd. Jag började avsluta honom och få honom lugn och avslappnad men det var inte det lättaste.
Sen kom Matilda och räddade mig, hon skulle också rida så jag red en stund i närheten av henne och då blev det en helt annan häst. Han sökte sig nedåt och slutade med sina små dumheter och blev riktigt fin, jag kunde tillochmed galoppera lite utan att han höll på och spänna sig. 
Och när han började slappna av lyssnade han mycket bättre och han blev väldigt fin och han lyssnade jätte bra på skänklarna och små hjälper när han blev avslappnad :)
I slutet var han jätte kul och rida, i morgon ska jag rida på banan med honom.
/Sandra

Sharpman

Nu har sharpman öppnat en WEBSHOP!
Helt suveränt tycker jag som bor en bit bort, ska visserligen dit den 8e o prova ut sadel men då kan man ju kika in vad man kan beställa för just nu v 39-41 har de toppen erbjudnaden o fri frakt! Kolla in vet jag!/Madde

Jaha

Så nu har hovslagaren varit här, han hann dock bara med 5 hästar idag pga illamående.. Så de resterande 3 får vänta tills nästa vecka!

Nu ska jag käka sen ner o ta in hästarna. Ingen ridning i dag!

I morgon ska jag iväg o hämta havre sen fota med sandra o sen ha stallmöte.. Vet inte hur man ska hinna allt runt omkring bara..Han e underbart fin!! Så man blir tårögd varje gång ;)


/Madde

Ingen telefon!

Är det bara jag som är helt beroende av min mobil? Jag lämnade in den för reperation för 1 timme sen och nu, nu har jag en gammal skit mobil! En SE.. Jag var även smart att glömma kopiera kontakterna från telefonen till nya SIM-kortet... så nu har jag inga nummer alls!
Fy vad synd det är om mig nu.. min mobil räknas vara klar mellan 2-3 veckor! Kommer jag överleva detta?!

Jaja, idag ska Gabbe få vila för det förtjänar han gott och väl att få göra. Men det ska inte jätte hästen göra, honom hade jag tänkt rida på terrängbanan idag och rida honom lång och framåt precis som jag blivit tillsagt att göra. Dessutom ska jag galoppera och rida lite arbete där. Blir nog inte så långt pass idag eftersom jag har en hel del att göra här hemma. Men hoppas pållen går bra idag och att han sköter sig och att han inte är för laddad och pigg efter att ha vilat igår.
/Sandra

ÄNTLIGEN!!

Har inte kunnat blogga eller ens besöka internet det senaste dygnet!
Jag har 3 som internet o deras nät låg nere HELA dagen igår...

Aja inte mycket att göra åt nu e jag här!

Börjar med att uppdatera om måndagens ridning. Blev ett dressyrpass på Bally, började rida ue på gärdet men hon va så jäkla pigg så gick in på ridbanan efterv 10min.. Och hon fortsatte att förvåna! Hon e ju helt underbar trots att hon blir snabb när hon är pigg är hon fin i munnen utan att bli framtung! Men jag å andra sidan fick sitta o bromsa/göra halvhalter konstant med magen.. SÅ jag hade lite lätt träningsvärk igår ;)
Eftersom hon var så grymt pigg så tog jag vara på den energin o red mesradels volter o rakfram, alltså basic!

Igår blev det en skritt tur i skogen o idag ska hon vila!

Hade även veterinären ute igår, vaccinerade fölen, och de va som 2 ljus <3
Emelie Vacc sin nya häst lisa o skulle göra UL på PIrran... Men det gick inte eftersom hon blivit helt knäpp o ställer sig o slår mot en! Vet försökte ge henne lugnande men det gick inte heller, inte ens en brems fick vi på så efter ett tag gav vi upp.. Får se om vi pker iväg med henne till Flenmo på Fredag o gör UL ist men känns ju lite hopplöst.. tror inte det är nåra problem att lasta men kommer definitivt bli jobbigt att leda henne till stallet från transporten om det är hästar längst vägen! Hon tror ju hon är en hingst o att ALLA hästar är brunstiga!

Idag kommer hovslagaren ut till 8 hästar så blir en heldag i stallet!

Kanske hörs ikväll igen!
/Madde

Underbar häst!

Min häst verkar vara på bra humör vissa dagar, de senaste dagarna har varit sådana. Idag var han super kul och rida! Skritta på långa tyglar var dessvärre väldigt tråkigt tyckte min häst och var lite små seg där, sen så red jag ganska mycket skrittarbete på korta tyglar för att få fram honom.
Ibörjan var han seg och hade inte kommit igång med bakbenen än. Så det blev att peta till med spöt lite grann ibland för att påminna honom att gå fram. Skönt att han börjar lyssna bättre och bättre på spöt så man bara behöver peta till lite så lyssnar han framåt.

I traven var han skit fin, han trampade på och gick väldigt bra i formen, dock sjönk han lite ibland med det var bara att låta honom gå i en lägre form eftersom han gått i rätt hög form de senaste dagarna. För jag tycker det är viktigt att man han reglera formen så de inte går i samma form hela tiden, det är också en sak som jag får beröm för av mina tränare. Jag kan rätt ut sagt rida på långa tyglar i galoppen och han går kvar i form, det är inte alla hästar som kan det. Och han och jag har hittat knapparna för hur jag ska göra för att han ska höja formen samt sänka den. Och det är riktigt kul och bra för ryggen att kunna göra det. 

Galoppen gick minst lika bra den som traven. Han kunde även reglera formen väldigt lätt här och han var verkligen framåt idag och var lätt att samla och hålla igång energin. Idag var allt jätte bra efter mindre eller mer arbete, förutom skritten på långa tyglar. Men den kan man väl överleva utan för en dag? =D

Hoppas han är lika fin på träningen, annars blir jag sur på mig själv eftersom det förmodligen är jag som gör något då så han blir seg! Eftersom han var så pigg på banan igår...
/Sandra

Lite tävlingsuppdatering!

Sverige är äntligen tillbaka i superligan i hoppning! Efter och ha vunnit sista omgången i den divitionen under superligen, så vann de hela grejen och är då det land som får vara med i högsta divitionen nästa år! Det är sp kul tycker jag för det är där den svenska banhoppningen idag passar så väl in!
Har man en europamästare och andra bra ryttare och man kommer 5:a i EM så ska man vara med där tycker jag!
Ännu en glad dag att vara svensk!
I laget som vann red Rolf-Göran (han som tog EM-guld individuellt), Malin Baryard-Johnsson, Angelica Augustsson och Svente Johnsson!

I helgen avgjordes SM i fälttävlan och jag hade några vänner som var där och tävla. Det gick rätt okej för de allihopa tror jag, de kanske inte kom placerade men de gjorde riktigt bra resultat. Igenomsnitt fick de 60,00 straff tror jag inom laget! Det är riktigt bra!
Vann gjorde Hermanstorp 2:a Mariestad 3:a Årsta-Runsten
Detta var då de lag som vann SM i lag-fälttävlan för ponny! :)
Örebro som jag känner några ryttare ifrån, de kom 9:a av 27 lag och det är inte illa det heller! Good work, girls!
Bild från ridsport.se.
/Sandra

Dagens pass!

Nu är jag hemma efter att ha ridit både Gabbe och Lilleman idag.

Lilleman; Jag red ut med Matilda en sväng runt rökärr. Han var lite seg och lyssnade ibörjan lite som han ville, men efter att han började lyssna och fick respekt för mina skänklar blev han väldigt fin! Jag har ju inte ridit honom på ett tag så det var svårt att veta hur hårt jag kunde ta i handen, eftersom han är jätte känslig när det gäller handens funktion. Det tog ett tag men när även det släppte blev han jätte rolig och rida. Det ska bli kul att fortsätta rida honom så kanske det släpper fortare och vi kommer mer överens.


Gabbe: Han var en duktig pålle idag, som kanske önskat att sin matte kunde rida någon gång. Jag blir på honom väldigt stel i vänster handen och låser den och det gör att han inte kan röra sig framåt och blir seg. Jag blev rätt arg på honom när han inte lyssnade innan jag insåg själv att jag avr alldeles för hård i vänster handen. När jag sen tänkte på det och ledde lite lätt och rörde på lillfingret på vänster handen blev det något helt annat att rida på! Han blev verkligen jätte fin. Han fick ett helt annat steg och en annan energi. Traven i slutet var underbar och galoppen kändes jätte bra! Hoppas han är så här på fredag när jag ska träna för Cecila.
I morgon ska jag rida ut på Gabbe och Lilleman ska vila, mamma ska på möte så han får vila idag så får Gabbe vila på onsdag.
/Sandra

Fint väder

Det är underbart väder idag och nu sitter jag i skolan och vi ska ha föreläsning*woho* vad kul...
Jag är verkligen jätte seg och trött idag och jag vaknade 1 timme före klockan i morse!

Som Madde och jag har bestämt så är det nu dags för nya bilder till bloggen igen, så det ska tas nya bilder nu i veckan och i helgen. Kanske kommer upp några bilder på när jag rider Lilleman, om ni vill ha de förstås?
Han är 186 cm hög så jag kanske ser lite liten ut, så får se om Madde stannar och fotar när jag rider honom:)
Gabbe ska iaf fotas när han rids och han har världens längsta päls och han går inte och raka så ni få stå ut med att se när jag rider runt på en nallebjörn ;)
Idag ska jag rida ut på Gabbe och Lilleman om detta underbara väder håller i sig! Det är molnigt men det är solsken och lagom varmt, det ser dock ut att det kan börja regna. Men hoppas inte på att det ska göra det!
Ha dé bra, nu ska jag sova middag på denna föreläsning om nyföretagare.zzzzzzz
/Sandra

tröttis..

Idag är jag en tröttis... Seg som bara den!

Planerna för dagen är att fixa o pyssla, finns hur mycket som helst att göra så vet inte riktigt vart jag ska börja!
Ska försöka skriva ut bokstäver till ridbanan, fixa grinden som krympt! Ska även städa undan så vi kan sladda ridbanan! För nu funkar ju traktorn igen efter att ha stått isär 3 månader.. Så JA ridbanan behöver sladdas MÅNGA varv ;) Sen i ikväll blir det att rida ut en sväng med Bally! Har planerat in 2 dagar den här veckan med dressyr så vi kan börja trimma inför tävlingen bara en månad kvar nu!

Har föresten ändat tävling blir Kumla den 29e en klass: LB:2 ist för Vänsta, SKILJER 100kr!!! I startavgift samt att det är nästan 3 mil närmre till Kumla än Kolbäck! SÅ jag sparar alltså både bensinpengar o startavgiftspengar!


Jag och Sandra har föresten bokat in 2 dagar för fotografering den här veckan! Ni får dock stå ut med håriga hästar för Bally ska inte rakas förens nästa vecka ;)


Nej nu ska jag sätta fart, hörs senare =)


I morgon kommer veterinären o Vaccinerar båda fölen, samt för Ultraljud på Pirran!
/Madde

Hästfrimärken

Igår när vi var i stan så var det frimärkets dfag i Katrineholm och vi åkte dit för att köpa hästfrimärken!
Vi valde att köpa en rad (5 frimärken) för att ha att skicka med. 
Sen köpte vi även dessa bilder, här under. Det är bilder på ekipaget och en bild på hur frimärket ser ut!
De var jätte fina tyckte jag!
Närbild på Malin och Filippan
Närbild på Hannes och Gaston
Jag tyckte att bilden och frimärket på Jan Brink och Briar var helt klart finast!

/Sandra

Lille- och jätte lilleman

Jag åkte till stallet redan runt halv 1 idag bara för jag skulle prata med Malin om de framtida 3 veckorna.
Malin och Mathias ska åka till USA i tre veckor *avis*, så jag ska rida Malins häst Lilleman under dessa tre veckor.
Det ska bli super kul, han är så rolig och rida tycker jag och det var ett tag sen men det är spännande och kul att rida honom.
Han är så känslig men ändå lite halv seg ibland. Så nu ska jag rida honom och Gabbe så mkt jag hinner, då jag har skola också!

Det var meningen att jag skulle rida honom idag lite på banan efter att Malin ridit ut en sväng innan, men så blev det inte. Vi kom överens om att jag ridit honom så pass mycket och jag har satt igång honom tidigare, så jag känner honom väl och vet hru han beter sig. Så vi skippade det. I stället red jag min häst på terrängbanan.  

Idag avr han riktigt fin! Jag var jätte nöjd med honom efter passet. Han lyssnade väldigt bra på sporrarna och skänkeln, nästan direkt från början. Mamma sa att jag stod på tå i mina sitgläder så jag kortade de ett hål och genast trampade jag ner hälen och fick genast mkt bättre uppmärksamhet av hästen! Med bara ett hål i skillnad? Det är ju jätte konstigt att en häst känner skillnad på det! I galoppen var han jätte pigg och lyssnade jätte bra framåt och samlat! Jag var jätte glad på honom idag.
/Sandra

Söndag

Sitter just nu o softar lite framför Tvn tsm med Emma =)

Igår va vi ute på krogen, och för engång skulle hade jag verkligen JÄTTE kul!! Brukar annars inte tycka det är så roligt att gå ut, men hade helt enkelt rätt sällskap av mina underbara brudar ;)

Ikväll ska jag rida ut en sväng på Babsan o klättra lite =) Just nu håller Jesper o janne på att plasta in vårat Hösliage, blir spänannde att se hur många rullar de får in men kommer garanterat räcka hela vintern till lösdriften!

Känner att det är dags för att uppdatera med lite nyare bilder?! Ska kolla med Sandra om vi kan ha en dag snart som vi fotar lite!

Har vunnit några auktioner på Tradera oxå, riktigt bra priser kan man lyckas buda sig till! Uppdaterar senare om vad jag vunnit ;)

NU ska jag fortsätta vara lite social, hörs senare!/Madde

Inhandlat

Vi var även i stan idag och var vid Ingvaldstorp på deras loppis och små rea som de hade i affären. Jag hittade ingenting jag behövde! Mamma försökte övertala mig att hon skulle köpa lite täcken, men min häst behöver verkligen inte fler! Jag behöver ingenting jag heller för jag har redan för mycket av allt.
Så mamma köpte bara två saker som jag verkligen behöver inom hästdelen av mitt liv och detta blev:
En frisörsax, en ny, då den förra var jätte bra fast den var begangnad.
Men jag ville ha en ny.
Sen tvp vita stigbygel-plattor då de andra börjar bli gula.
/Sandra

Bilder på min älskade vän<3

Här gömmer jag mig,matte! Så kanske du inte ser mig?
Söt eller? ;D
Matte? Vad gör du där uppe?
Älskade häst<3

Lördags mys!

Jag red ut idag på Gabbe men först så satt mamma och jag i hagen hos Gabbe för han roade oss så mycket. Han är så mycket gladare att gå i den hagen han går i nu, han får äta gräs och sen har han en hög med grenar som han älskar att leka och kasta med och äta på! Det är så kul att se honom glad och att han har kul. Han hade verkligen det idag. Sen så plockade mamma och jag bort lite pinnar i hagen och vi hade sällskap av den myssjuka häst.
Jag hade med kameran dit och fotade när han busade och det blev väldigt bra ljus eftersom det var en svag sol och det började bli skymmning. Bilderna kommer upp senare i kväll när de är redigerade. 

Uteritten gicm väl sådär, han var lite små seg men trampade på rätt bra ändå. Han kändes lite stel och små seg i bena efter gårdagens hoppning kanske. Vi skrittade, travade och galopperad. Men han blev lätt anfådd och jag vet inte varför. Han äter nog för mycket i hagen och blir trött. Nu ska han få ta det små lugnt i några dagar så det inte blir en stor chock och att han mår dåligt efter att bytt hage till så mycket och äta. Men idag var han inte lika tjock som igår och han gillar verkligen att gå i den hagen och det är skönt iaf! :)
Nu ska jag börja redigera bilderna =D
/Sandra

Lördag

Tog en härlig skritt tur i skogen på Babsan i morse <3

Nu har vi firat Hugo och snart ska vi käka sen blir det att gå ut o festa lite =)/Madde

Hoppning

Idag var det hoppning som gällde för mig och Gabbe på banan då det stod några låg hinder där. Han är inte alls som när jag köpte honom, han vill inte hoppa och jag var tvungen att nästan tving honom och hoppa hela tiden! Han lyssnade inte jätte bra på skänklarna och jag fick rida bestämt! Efter att jag hoppat ett hinder på 80 cm blev det lite mer fart och vilja hos honom men han vill inte hoppa för att det är kul. Vart har viljan tagit vägen egentligen?
Ja jag hoppade på volt, red en liten bana och hoppade ett plank, smal hinder på 80. Sen fick det vara nog och passet fick ta slut. Det är inte kul att hoppa några högre höjder på honom för han vill inte och det är så sjukt tråkigt tycker jag!

Men men, tur att han är fin i dressyren iaf

Han fick föresten gå i sin hage idag igen, äntligen! Han var glad och han åt som om han inte sett gräs på flera år. Han hade verkligen gått upp i vikt! Haha, han som just blivit fin, han har nu börjat bli tjock igen och sätter fett lite över allt. Nu ska han hålla igång och ridas så han håller sin kropp någorlunda fin :)
Han var iaf glad att gå där igen!
/Sandra

fullt upp


Hann tyvärr inte blogga igår, full rulle hela tiden alltså ;)

Igår så mockade jag o fixa klart inne i stallet på morgonen, sen efter lunchen drog jag in till stan på jakt efter presenter till Hugo som vi ska fira i morgon. Fynda massa fina kläder o brände deg..

Fick då ett samtal frå min vän Elin som stod med sadelprovade ute hos sig o var lite osäker på om hon skulle slå till på sadeln eller inte så åkte ut dit o kollade lite på den o fick träffa henne en stund med =D

Åkte sen in till stan o hämtade upp en halt Madde som skulle med ut till stallet!

Hem bytte om o gick ut o red. Byggde ett lite räcke på banan o hoppade faktist med Bally!! Fösta gången sedan mars 2010!! Hon va inte helt med på noterna o kändes precis som första gången jag hoppa henne, hoppar av lite hur hon vill... Red dessutom på vanligt bett, så nästa gång blir det att prova gagen så jag kanske har någon som helst chans att få igenom halvhalterna i anridningen. Ska försöka börja rida lite markarbetes/hopp nu 1gång i veckan. Hindret igår låg på max 50cm o tog 4 språng, sedan red vi lite bommar oxå, det fick allt väl räcka då det var första gången på över ett år för henne som hon fick se hinder ;)

Idag har jag fixat i stallet, städat lite ute o i huset med för den delen eftersom vi får gäster i helgen =)

Va ute o red en sväng på Bally under lunchen, blev en kort uteritt på 40min, där vi tränade tempoväxlingar i trav o galopp och hon va RUGGIGT! FIN! Svarade bra för hjälperna o va kvick! Nu är det bara styrkan som saknas så kommer hon va KALAS sen ;)

Nu ska jag snart laga mat sen ska jag in till stan o handla o hämta Emma vid tåget! Får se hur mycket jag hinner uppdatera i helgen när vi har fullt med folk!


Bilden är från vår sista dressyrtävling i April 2010, enda starten vi gjorde det året eftersom jag var gravid! Blev en vinst i LB:1 med 71% =)/Madde

Ingen RGB

Ingen Rolf-Göran i globen i år! Så synd, jag hade gärna velat se honom där efter allt som hänt i EM så skulle det vara jäkligt kul att se honom rida där och ta emot applåderna från publiken som han troligtvi har på sin sida!
Han har valt att åka till finalen i Glob chmpions Tour i stället för till Globen och det kan jag förstå, men det är riktigt tråkigt men man vill ju att Sverige ska prestera Internationellt också så det är nog ett klokt val att avstå Globen.

Synd att han avstår att rida där för sitt land och det stöd som han fått och kommer få i framtiden, av dessa människor som finns i hästvärlden i Sverige!
Detta är dock inte helt fastställt och man kan hoppas på att han kommer rida i Globen under Stockholms Horse show!
Källa: http://svt.se/2.128686/1.2541606/bengtsson_kan_missa_sthlm_horse_show
/Sandra

Dagen har varit full upp!

Jag har inte hunnit blogga något idag för det har varit så mkt under dagen. Jag har handlat present till mamma som fyller i morgon och skoldagen har varit seg och jag har hållt på och somnat på 3 lektioner. Jag hade egentligen inte tid och rida idag men eftersom min häst rör sig så lite i sin hage så tog jag en skritt och travtur barbaka i mjukisbyxor och gympaskor. Han var ltie halv bråkig och ville rida längre.

Men har man inte tid så blir det så här ibland. Läxor har vi gott om kan jag säga så det tar upp mkt tid just nu.
I morgon kommer även min syster hit och vi ska fira mamma och på kvällen ska vi äta smörgåstårta! :D

Allt pluggande idag tog livet av mitt huvud så jag ställde mig och baka för att tänka på något annat och efter det kunde jag fortsätta med läxorna. Nu är klockan snart halv 11 och jag har bara 2 läxor kvar att göra sen ska jag sova! :)

/Sandra

Regn

Fy, vilket skit väder det varit idag rätt ut sagt! Det har regnat hela dagen och varit molnigt. Så skoldagen idag var seg och jag var väldigt skoltrött!
Dagens pass blev att rida dressyr på banan på Gabbe. Jag red först ut en sväng på 15 min och red sen på banan. I början var han ltie seg och lyssnade inte jätte bra. Traven kändes seg men han travade på rätt okej iaf,fast det kändes segt. I galoppen var han seg de första gångerna. Men när jag sen galopperade igen så var han riktigt fin!
Jag slappnade av och behövde inte gör någonting, han galopperade runt i ett bra tempo och lyssnade bra framåt och tillbaka. Det var skönt att bara sitta där och slappna av. Sen så fick han skrittas av i skrittmasinen :)
En nöjd ryttare efter lite motstånd i början =D.
/Sandra

Hugo 1 år

Idag fyller vår son 1år!! Han e underbar o det bästa som hänt <3

Vi började morgonen tiiidigt! Gick upp 04.45 o gick ner till stallet, Donna skulle åka på slakt o hade lovat ägarna att hjälpa till, backade till släpet, linda hennes ben o vips så var hon lastad o klar, inte alls svårlastad som de trodde.. Hoppas hon får det bra i trapalanda nu =´(

Sen mockade jag o gjorde klart allt, måste säga att hästarna va lite smått chockade att komma ut 05.45 i mörkret ;) Men jag va klar med allt i stallet strax innan halv sju så då gick jag upp o gjorde välling till min födelsedags pojke som vakna 10min senare =)

Sen packa vi o åkte in till stan för att hämta Emelie med 2 barn o hund! Med transporten på o Ida bakom oss i Silverradon åkte vi till XLbygg i ålsäter för att ösa spån.. Jippi, SPÅN + REGN, haha ja vi var som 3 små snögubbar efter 1,5h var både bilen o transporten fyllda, nu hoppas vi klara oss i ca 2 månader, men blir nog iaf 1-2 vändor till innan vintern!!

Nu är vi inne efter att ha varit i stan o handlat, innan det tog jag en ridtur på Bally som var helt TOKIG idag! SÅ het som hon var idag har hon inte varit en enda gång sen jag börja rida henne.. Gick knappt att trava hon va stark o ville bara springa fortare, sen tog jag en galopp på rakbanan o hon va SÅ HIMLA FIN! bärig o luftig galopp med en mjuk o fin mun! Precis den känslan man vill ha hela tiden <3

Ska snart gå o duscha hugo, lägga honom, ta mig ett bad! BEHÖVS verkligen idag ;)

sen blir det ner till stallet o välkomna Emelies nya häst som kommer ikväll, ska bli spännande!/Madde

Smart?

MIn häst som är rädd att bli klippt så har jag nu hittat en rätt bra lösning, kanske?!
Letade runt på internet och hittade en mini klippmaskin. Den ska man använda till att klicka huvud, ben och andra ställen (förutom kroppen, då det är för mkt hår). Den låter inte så mycket och är jätte liten och får plats i en ficka!
Den kan nog vara bra och träna med eller vad tror ni?
LED-lampa finns på den för att få bättre sikt och koll på vart man klipper. Den väger inte så mycket och finns som jag har hittat, i färgerna lila och blå. Den kostar inte så mycket heller utan mellan 150-200:-

Vad tror ni om detta? :)
Tror ni min häst kan vänja sig vid den?


/Sandrahoho

Vilken dag.. Är helt slut o har inte ens hunnit rida!

Avslutade dagen lika misslyckat som den började..
Hoppas verkligen morgon dagen flyter på bättre.. För i morgon är ingen vanlig dag!! DÅ fyller Hugo 1år! Tänk vad fort tiden har gått!!/Madde

Uteritt

Dagens uteritt kanske inte var den bästa vi ridit, jag red på vanligt bett så dum som jag var. Han var stark och pigg så han blev lite lång och hängig idag. Han tog tag i bettet ibland. Men han var väldigt rolig och rida idag eftersom han var så pigg och laddade som tusan hela tiden.
I slutet var han riktigt fin och blev väldigt fin i sidorna. I morgon ska jag rida dressyr på banan och hoppas att han är pigg och lyssnar då.
Jag skrittade och travade bara idag då han var för pigg för att galoppera på och jag kände att jag inte ville tjafsa för mkt med honom. 

/Sandra

Hemma

Ännu en skoldag slut och det kanske inte fick det bästa slutet kanske, spanskan som varit så lugnt och slappt fram till idag då vi fick en diagnos! Det gick jätte dåligt.... men har man minne som en kossa som jag så är det så att man inte kommer ihåg årstiderna!

Dagens ridtur blir som sagt i skogen för att ta det lugnt.
Inlägget om passet kommer så fort jag kommer hem från stallet! 

Mamma fyller också år på fredag.. och jag har ingen aning om vad jag ska ge henne! Någon som har någon idé??


/Sandra

Bilder från DM i fälttävlan i Nyköping del 2

/Sandra

Dagens pass!

Idag har jag varit ledig eller haft studiedag som lärarna kallar det.
Dagens pass blev att rida ut med Malin och Mathias. Vi red över till andra sidan för att klättra lite. Gabbe var rätt pigg och glad och hängde med de stora hästarna i traven och han var riktigt pigg och fin. Något stark blev han ibland i handen men reagerade bra på skänklarna och lyssnade igen.
Vi travade väldigt mycket och jag fick träningsvärk i benen och i fötterna (mina skor gör ont om man rider lätt för länge). I morgon ska jag rida ut och tida honom lång och låg för att inte få träningsvärk efter klättringen.

Min häst fick även gå i skritten idag och han tyckte det var lite små kul, var över 1 år sen han gick där senast. Men han skrittade på väldigt bra och var vid grinden framför honom hela tiden, så han verkade inte värst trött eller liknande och han torkade från sin svett när han gick där också. Det är skönt att ha en skrittmansikn även om man kanske inte använder den ;)

/Sandra

Biler från DM i fälttävlan i Nyköping 18/9-11 Del 1

Bilder på Elise från igår :)
/Sandra

Sjuk

Det verkar inte ge med sig.. går fram o sen tillbaka igen..
Idag har jag haft jätte ont i hvudet hela dagen, och har väl varit lite av en dålig dag.. Vill inte prata om det allt för mycket helt enkelt...

Idag ska Bally Vila o jag med... så vi får höras mer i morgon!
I morgon bitte kommer ju som sagt Idkontrollanten o chippar o idkollar båda fölen =)/Madde

Nu var jag hemma igen då!

Jag sov kvar hos Mathias och Malin från lördag till söndag och eftersom jag åkte med Matilda på tävling på lördagen och stannade kvar i stallet under natten. Vi gick upp halv 7 och gjorde i ordning hästarna och åkte i väg till Nyköping. Det gick väldigt bra för både flen och Katrineholm. Alla skötte sig super bra för många var det debut i fälttävlanssamanhang. Evelina kom 5:a i 70 klassen och Elise kom 2:a och även 2:a i DM! Grattis till er :)
Resten fick bra resultat de också :)

Kom hem runt halv 8 idag till stallet då rå, sen red jah och jag lånade Malins sporrar och shit vilken ponny! Han gick verkligen super bra, jag red på banan då det var för mörkt för att rida ut. Första gången jag rider på banan med strålkastare sen i vintras. Han lyssnade jätte bra och tjafsade inte någonting och hans energi var på topp. Jag red inte så länge eftersom han var så pigg och glad och så fin och rida. Galoppen är helt annorlunda nu och han reaktion på skänklarna är helt otroligt att han lärt sig på 3 dagar. 

Igår red jag honom på terrängbanan och hoppade lite, han var inte så pigg och var inte riktigt på humör, hoppa gjorde han men han hade itne jätte lust till de. Men det kan ju inte gå bra jämt :)

/Sandra

Söndag

I morse tog hade jag morgonfodringen i stallet, tog ut hästarna o fixade klart allt
innan jag gick upp o umgicks med svärmor o co!

När de sen åkte hem så red jag o Ida ut på en ridtur! Kanske den sista?! ;)

Sen har vi varit iväg på lite äventyr o seriösa snack!

I morgon är den fullspäckad dag!

09.00... Då håller vi tummarna ute i skogen
13.00 Hyresnämds möte på Stat
19.00 Möte Hulta Gård, upptaktsmöte inför start av NY ryttarförening!

På tisdag så kommer Tina ut o Idkontrollerar samt chipmärker fölen, sen på em ska vi åka o hämta spån! Har inte fått tag på halm så det räcker till stallet, utan bara till lösdriften iår så blir spån där inne...

Har föresten anmält till Ballys o min första tävling på 1,5år!! =D YEY längtar! Mjukstartar med 1 klass, blir den regional LB:3! Har aldrig ridit det så blir ju ändå lite nytt o spännande ;) Tävingen är den 29 oktober i Kolbäck!
Helgen efter är det KM på hemmaklubbe o sen blir det förhoppningsvis två startare med MSV när strömsholm har sina kvällsdressyr tävlingar i november!


Inte speciellt skrivsugen idag som ni märker..

och i morgon hinner jag nog inte uppdatera så mycket..

Vill avsluta med att säga GRATTIS RGB TILL EM GULDET!! så JÄKLA BRA!!/Madde

Kolla in det här!

Kolla in den här länken! HELT SJUKT! Kanske inget man förväntar sig när man är ute o
kär transport med häst i...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13638262.ab

Idag har jag städat lite, fixat i stallet o varit ute o ridit en sväng med Madde o Sabaah, nu umgås jag lite med Hugo Farmor, Faster o Kusin som är på långväga besök!

Snart ska jag ner o ta in hästarna för kvällen, blir en längre uppdatering i morgon!/Madde

Em över och dags för DM

Ja EM i hoppning gjorde kanskte inte det bästa, första dagen var perfekt men sen gick det utför. De tog en säker 5:e plats och en biljett till OS, som var det stora målet. Nu har Sverige lag i alla tre riddiciplinerna i OS i London nästa år.


Nu laddas det från min del för DM (distriksmästerskap) kanske inte lika stort men lika kul:)
Det är DM-helg i Södermanland denna helg och jag ska följa med Matilda som ska tävla DM i hoppning idag och DM i fälttävlan i morgon, följer med som stöd för hennes mamma i morgon ;)


/Sandra

Horze -60%

Fick ett nyhetsbrev från Horze att de hade 60% på utvalda varor o FRI FRAKT! Tom söndag!!

Hitta in fort som attan o fynda ett par snygga ridbyxor för 287kr Tidigare pris 719Kr!!Kunde inte låte bli att beställa hem ett par till av mina favorit handskar! Blev ett par vita denna gång, så nu har man ALLA färger i skalan o ca 5 par av både svarta o blå.. Men lyckas ALLTID tappa bprt höger handsken.. Så har bara 2 kompletta par.. Behöver nya tävlingsvantaar så varför inte passa på när det e fri frakt, dessutom har de bra pris! Endast 349Kr!!
/Madde

Kollat in Hööks

Sitter och kollar in Hööks hemsida igen, jag hittade en lite små gulligt schabrak som måste vara en nyhet då jag inte sett det förut!
Det är fårn Showmaster och finns i dressyr och allround.
Det finns i rött, svart/grått och i beige. Jag skulle kunna tänka mig att köpa det för att det är gulligt med en "sagohäst" på. Det kostar också endast 149:- :)

Vad tycker ni? :)
/Sandra

Sjuk

Fy blir ju bara sämre =( I natt har jag hostat så jag spytt i sängen två gånger.. Jag vet inte NICE! =(
Så har fått sova i sittande ställning vilket medfört ENORM ryggvärk...

Nu har jag hamnat i feberträsket igen o känner att jag måste vila några timmar.. Blir nog ingen ridning idag heller, men vad gör det hon brukar ha 2 vilodagar i veckan nu eftersom hon fortfarande är under igångsättning så hon får sina 2 på raken helt enkelt.. Om nu inte ett under skulle ske o jag blev frisk innan kvällen ;)

Ringde o bokade tid till Sharpman idag med, ska bli roligt att åka dit, va verkligen JÄTTE länge sen jag va där.. Hoppas man hinner skrapa ihop några slantar så jag kan köpa nya ridbyxor, strumpor o vinterhandskar oxå, sadeln som jag hoppas köpa blir på avbetalning helt enkelt =D

Har ju nu gått ner 20kg sen jag började med GI den 25 april! Känns underbart! Har totalt gått ner 30kg sen jag fick Hugo! Så nu sitter inte mina kläder så bra längre.. Tom ridbyxorna som var för små INNAN jag fick barn hänger löst nu.. SÅ måste helt enkelt inhandla lite nya kläder :D

Nej nu ska jag lägga mig på soffan o hoppas att Hugo håller sig lite lugn så jag kan vila..

Här var vi för 2 år sedan! Sista hindret på DM i fälttävlan, Bally fastna i hindret o gick ner på knä, lyckades komma upp snabbt men jag for av lika fort! Riktigt surt då vi hade LEDNINGEN inför terrängen!


/madde

Torsdag

Idag är det torsdag och det betyder att det är fredag och helg sen!
Helgen blir att följa Matilda på DM i hoppning i Vingåker och sen på söndag ska jag med Mathias och Malin och Matilda till Nyköping på DM i Nyköping.
Så helgen kommer bli fullspäckad så det blir nog kul :)

Dagens pass blev att rida ut en sväng och sen en kort stund på terrängbanan. Min häst lyssnade jätte bra idag, det gäller att vara bestämd med inte för hård. Idag lyssnade han på minsta lilla skänkeln den mesta delen och det var välidigt kul. Men han känns lite längre nu och han har mer energi och framåtbjudning men då blir han lätt lång och jag har svårt att sitta emot. Detta är något vi båda måste träna på. Eftersom han inte riktigt orkar gå så här så blir han lite hängig i stället för bärig. Nu ska vi träna muskler och lite sånt så blir han nog riktigt fin om han börjar acceptera små hjäler:)
/Sandra

Snabbt o smidigt

La ut min sadel på annons på hastnet, nu 2 h senare är den såld o hämtad!
Det kallar jag snabb o smidig affär! Inte ofta det händer ;)

I morgon tänkte jag ringa både Strömsholm o Sharpman o se om de har någon röösli eller Jaguar sadel som kan tänkas passa min Babsan, isf bokar jag tid o åker dit o kollar!
Fördelen med att köpa hos Sadelmakare är att de har räntefri avbetalning! Det gillar vi, annars skulle man ju aldrig ha råd att köpa sadel ;) Har ju sadlar hemma så jag klarar mig en stund i väntan på drömsadeln!

Nu ska jag kolla på robinson sen blir det sängen!/Madde

Dagen

Idag har jag varit på super humör i skolan, jag var aktiv på alla lektioner och svarade på många frågor och lärarna verkade förvånade eftersom jag brukar vara rätt tyst. Men det var faktiskt kul i skolan idag.
Hade håltimme i 2 timmar och under dessa gjorde jah klart engelskan och spelade biljard. Det var jätte kul och jag vann över killarna :)
Idag ska jag rida ut och ta det lugnt eftersom vi tränade igår. Ska rida honom lång och låg men med mkt energi och han ska lyssna på mig för minsta lilla.
Men innan det ska jag kolla på EM i hoppning. Har suttit framför TV sen 4 och kollat på det. Snart (kl 5 ) ska de svenska ryttarna visa vad de går för! Hoppas de uppför sig och rider som igår, det verkar vara en jätte svår bana och av de första 26 ekipagen så är det bara 1 0:a! Konstigt!
Hejja Svergie!
/Sandra

Sjukstuga

Här hemma är vi fortfarande dåliga o jag mår sämre idag än på hela veckan =( Har blivit fruktansvärt snorig o hostar hela tiden =( Hugo mår oxå jätte dåligt.. Hoppas det vänder snart!

Idag får hästarna vila..
Idag skulle Donna o Blackie få byta hage ( tills staketet är klart i lilla ligghallen) Då Trodde Bounty självklart att Donna va hans mamma så han försökte hoppa över grinden stilla stående, vilket slutade med att han hängde över trägrinden o fick kämpa ett tag tills han kommit över.. Han sprang upp på vägen precis när soppbilen kom, men jag han springa ut o stanna honom.. Fy så otäckt! Fick in han på stall o konstatera att han klarat sig undan med fläksår från haserna o uppåt.. Nu lär han iaf stanna i hagen för han blev lite rädd o fick sig nog massa stötar från eltråden med!

Annars har det varit lugnt o allt är klart för kvällen. Hugo o jag är själva hemma idag så blir en tidig myskväll o hoppas man får sova några timmar iaf...

 


Blåst

Hmm vilket härligt väder.. Detta blåsande följs ju självklart av strömavbrott både igår o idag, därav den dåliga uppdateringen.. Samt att min lilla kille blev jätte dålig i natt så åkte in till sjukhuset i morse, han har krupp o det är jobbigt både för honom o oss, blir inte så mycket sömn =(

Igår red jag Bally en sväng på banan, gick bra!
Idag skrittade vi ut en sväng, blåste lite mindre idag än igår ;)

Har även bestämt mig för att sälja min Globus Clic, dressyr sadel så om någon är intresserad hör av er, är en svart dressyrsadel , 18" i sitsen o vid bom. Den är i behov av att stoppas om o är lite sliten på högra kåpan av dragkedjan på ridstöveln ( inget man tänker på om man inte vet om det..), så hade tänk mig ca 4.800kr för den.

Nej nu ska jag kika lite på tv :P

Har föresten sett att ALLA svenskar va felfria idag o ligger nu 3a med laget! BRA JOBBAT!!'/Madde


Träningen

Träningen idag gick bra. Inte mer eller mindre, utan bra. Det började med att jag blev sur och blev på dåligt humör för att jag inte kunde rida fram på banan och det gjorde att jag blev sur innan jag ens börjat träna (ingen bra början) Sen red jag fram och Gabbe lyssnade ganska bra var lite fånig ibland bara.
Efter jag ridit fram så satt Cecilia upp på honom och så fick hon arbeta med den lilla fina åsnan. Han har ju sitt temprament, men kommer man överens med honom och tar över hans vilja så är han jätte fin! Så synd att han alltid ska försöka bestämma. Sen satt jag upp och det var en riktigt stor skillnad. Han lyssnade för minsta lilla och det kändes rätt bra på slutet. Är halv nöjd med honom, men det kändes absolut bättre än förra träningen!
Bild från förra träningen!
/Sandra

Snart bär det av..

... till stallet, träningen blev framflyttad och eftersom jag slutade tidigt idag och mamma också så var det okej från min sida.
NU sitter jag och håller tummarna för EM laget i hoppning. Malin startade bra och ligger just nu 8:a och red felfritt!
Resultaten kan ni följa här =)
Jag hade visst fel om laguppställningen, Svante skulle visst inte rida utan det skulle Henrik Von Eckerman göra. Svante vad bara reserv.
/Sandra

Konstigt väder?

Här har det under dagen varit Sveriges konstigaste väder, det har blåst hela dagen (någon strom som skulle komma hit), sen har det regnat lite hit och dit! Har verkligen varit jätte konstigt väder hela dagen!
Tanken idag var att rida på terrängbanan men det var för blött så det blev att rida ut en sväng på 20 min sen red jag lite på banan. Gabbe var jätte duktig, han lyssnade jätte bra och han gjorde det mesta jag sa till honom. Jag är jätte nöjd med honom. Jag red volter och mycket tempoväxlingar och gjorde honom kvick, galoppen kändes väldigt bra idag. Vi tog lite skutt också på några små hinder bara 3-4 skutt ellernågot sånt, han blev lite snopen när jag vnde på hindret första gången, men han blev glad och hoppade!
Någon dag ska jag hoppa där:)
I morgon ska jag träna för Cecilia igen och hoppas att det går bättre än förra gången.
/Sandra

segt...

Usch idag är jag inte alls pigg.. Ont i halsen som bara den o matt i hela kroppen..
Kul att börja morgonen med att traska ut på gärdet o fösöka fånga Fina som självklart RYMT ändå, fast det e full ström på hagen.. Tog in henne i stallet o Elbands beklädde hennes grimma o man, vips! Nu har hon stått i hagen i 3 timmar utan att rymma ;) Hoppas det fortsätter så! Men hon e envis va på staketet direkt när jag släppt ut henne igen men då fick hon sig en liten kyss av staketet!

Bally o Bounty står o gnäggar på varandra med jämna mellanrum, men absolut ingen oror, utan de betar, gnäggar o betar så ska nog gå bra det här! Känns ändå lite kämpigt i mitt modershjärta att höra dem sakna varandra..

Idag ska jag fösöka ta det lite lungt, damsuga lite o sen ut o skritta en sväng i eftermiddag med Emelie/Madde

Dagens pass!

Jag red ut på Gabbe idag och det gick väldigt bra, han var lite bråkig ibland, men det mesta gick jätte jätte bra. Tränade på avbrott och igångsättningar mellan skritt och galopp och igångsättningarna gick bättre än avbrotten kan man lugnt säga.
Han skötte sig jätte bra idag och är nöjd med ponnyn idag.
Efter det frågdes jag om jag ville rida ut med Matilda på Lucky. Det gjorde jag och han var väldigt pigg och ltie busig i början och gjorde ltie som han ville. Han var verkligen super pigg!
Efter galoppen,som gick väldigt fort, då var det som att trycka på en knapp, han släppte totalt och blev jätte fin och låg. Jag behövde inte ens hålla i tyglarna. Så då blev han riktigt fin :)
/Sandra

kväll

Nu är jag inne för kvällen!

Tog en härlig galopptur på Babsan efter lunchen, tur va väl det för sen har det bara gått
utför med min hälsa o mår riktigt dåligt nu, så blir att lägga sig tidigt idag med alvedon =(

Nu har vi iaf fått el på alla hagar på framsidan så kanske Emmas lilla rymmare stannar i sin hage ;)

Sen har jag ÄNTLIGEN fått upp mina båtrep till grinden in till ridbanan! Bild kommer någon dag:P

Nu ska jag kolla på tv sen blir det sängen!
Hålelr tummar o tår att min lilla fölis är kvar i hagen i morgonbitti, eftersom det blir första natten utan mamma i hagen nu då!!


Hitta in på min gamla bilddagbok o kolla tillbaka, alltid kul med Gamla bilder.. Det här är från 2 år tillbaka på dagen, då var jag o babsan o träna terräng i Nyköping!

/Madde

Ny vecka

Ny vecka, nya tag!

Började morgonen med att täcka o ta ut alla hästar, fick sen byta täcken på de som gått ute i natt i det här regnvädret.. Skönt att Babsan ska in ikväll <3

Mocka o gjorde ordning Ballys box o klart allt i stallet medans Hugo sov, så nu är det bara Höpåsar o ridning kvar!
Tänkte ta en ridtur ikväll innan hon ska in, går nog inte att undvika regnet idag eftersom det tydligen skulle regna hela dagen..

Ska försöka hitta lite motivation här hemma o börja städa.. Ser förjävligt ut eftersom jag legat dålig.. Mår lite bättre idag men väldigt ont i halsen fortfarande =(

Måste in till stan senare o försöka hitta gummistövlar till min pojke, fattar inte att det ska vara så svårt..

Idag blir det en bild på min Mammas hjärta! Hon kommer flytta hit i oktober o stå på stall =)
/Madde

Snart dags för sista EM..

Nu har EM i dressyr och fälttävlan ägt rum och nu i veckan är det dags för banhoppnings ekipagen att visa vad de går för. Dressyren och fälttävlan gjorde sin grej och fixade båda en OS biljett till London nästa år så nu hoppas vi att svenskarna fixar detsamma i banhoppningen.
I det svenska laget som startar ingår:
Angelica Augustsson
Rolf-Göran Bengtsson
Malin Baryard-Johnsson
Svante Johansson
Det är nog det bästa laget som Sverige kunde få fram enligt mig och jag hoppas de klarar sitt kval till OS!
EM i banhoppning går i Madrid i Spanien och det är ungefär 30 grader där och förtävlingarna som varit där har det gått bra för svenskarna och det har blivit en del svenska sgrar, det lovar gott :)
Ninja la Silla och Rolf-Göran!
/Sandra

Hann inte..

Jag hann inte skriva något igår, jag arbetade hemma hela dagen igår och mama och jag städade bort massa grejor i förådet. Sen åkte vi till stallet runt 6 och jag red barbaka i 30 min ungefär, han skulle ta det lugnt idag och det fick han verkligen göra.
Han var jätte duktig och travde på riktigt bra. Vi galopperade ytterst lite och det han gjorde kändes bra, han är dock lite stel i höger sidan. Det ska arbetas bort idag då jag ska rida dressyr.
På onsdag är det dags och träna igen tror jag det var?
Jag och att komma ihåg tider går inte alltid ihop..
/Sandra

dålig

Vet att uppdatering inte varit den bäst..

Men mår iaf lite bättre idag, i morse kände jag mig pigg så hoppa upp på Bally o skritta en sväng.. Ångra mig lite efter en stund när det kändes som alla organ i mig skulle hoppa ur..
Aja hon blev iaf motionerad ;)

Resten av dagen har ag spenderat liggandes framför Tvn, och det behövdes verkligen! Känner mig mycket piggare nu o hoppas det fortsätter åt samma håll så man får något gjort här hemma!

I morgon ska jag separera Bally o Bounty, så mitt <3 ska få komma in på stall! Så himla skönt för henne, men kommer självklart bli en jobbig period när han ska avvänjas! Kommer att göra det tvärt o helt enkelt ställa henne på framsidan.. nackdelen är ju självklart att de hör varandra när de gnäggar, men hoppas att lillkillen ska stanna kvar i hagen med sina kompisar o inte sakna sin mamma allt för mycket!
har ju även kommit en ny häst, ett islandssto som heter Tölva, hon har gått i hagen brevid nu o Bounty verkar gilla henne! De kommer gå i samma hage när jag väl tagit in Bally så då kanske han får lite annan fokus ett tag ;)

Om jag mår bättre så i veckan, vilket jag hoppas! Så kommer Babsan schema så ut enligt följande:

Mån: Galopp
Tis: Jogga
Ons: Skritta
Tors: Vila
Fre: Klättra
Lör: Skritta
Sön: Uteritt

Ida har börjat rida Abbe mer nu efter att hon blivit arbetslös så hjälper endast till någon dag i veckan, o denna vecka ska även Emelie rida honom någon dag så jag får sällskap =D Men han kommer att ta det lungt nu i en vecka med skritt o lite joggning efter att ha tävlat 2 helger med bra resultat så förtjänar han verkligen det!!

Nu ska jag hoppa i säng o försöka vila upp mig så jag e pigg o FRISK i morgon!/Madde

Dagens pass!

Jag tänkte hoppa idag men det blev bara att rida över bommar på terrängbanan. Han var rätt fin, han lyssnade kanske inte 100 hela tiden, men han var rätt okej hela passet. Jag red på en volt över bommar och bytte håll och varv hela tiden. Han tyckte det var väldigt kul och han skötte sig bra över bommarna. Han har lärt sig att han inte behöver öka över de och inte bli så lång.
Men han blev lite hängig i handen ibland det var typ det enda negativa med passet annars var jag jätte nöjd!
/Sandra

Hagbilder ifrån idag.

/Sandra

Bilder från dagen!

¨
Om passet och fler bilder kommer senare, efter jag kollat klart filmen jag kollar på nu " De tre musketörerna"
/Sandra

sjuk

Igår på dagen började jag må jätte dåligt med hög feber o ont i halsen med en sprängande huvudvärk!
Gick o la mig väldigt tidigt med alvedon o halstabletter..

Hade en hemsknatt o vakna sjöblöt flera gånger..
Vid 4 på morgonen kände jag hur det spände o stack i hela ansiktet o kollade mig i spegeln,
HJÄLP! Jag var helt uppsvullen med Angelina Jolie Läppar! Tog alvedon o tagegyl o la mig igen, gick inte att sova så väckte jesper o åkte in till Akuten.. Kul..
Var en liknande allergiskreaktion som jag fått 2 gånger förut, men läkaren tyckte det hägde ihop med den höga febern o insluensa symtom, dock var jag i ett sånt tidigt stadie så fick inget penicillin än, utan fick kortision, morfin o febernedsättnande med tavegyl o ska fortsätta med det, om jag blir minsta sämre igen blir det att åka tillbaka..
Suck! Har verkligen inte tid med det här, men mår redan lite bättre efter alla mediciner..

Idag är Abbe iväg o hoppar i Etuna, hade gärna åkte med om man mått lite bättre..
Monika är o hämtar sin nya häst idag som ska gå på lösdriften, ska bli skoj att se henne sen, hoppas jag orkar g ner till stallet en sväng iaf..Men nu blir det att ligga o kurera mig i sängen..

Tack snälla Emelie som red Bally en sväng igår, idag ska hon vila så hoppas man orkar ut i morgon, annars kanske Em kan ta henne igen?! =D

Ha det gott, o hoppas ni mår bättre än mig...

/Madde

Bra lösning

Jag har haft jätte stort problem med Gabbes man, han har alltid så tjock och lång man så innan varje tävling eller ibland annars också, så måste vi friesera honom. Jag har provar en mankniv och det funkade så där.
Sen var mamma och jag i en häst affär och hittade lösningen!
Globus frisörsax är jätte bra, man klipper som vanligt och hårstråna släpper precis som om man rycker. Den är jätte bra att använda om man vill slippa förstöra hästens man när man rycker och sina händer.
Vi köpte den för 89:- och det är den absolut värd eftersom den fungerar. På 10 min var hans man perfekt tjock och knoppa och man kunde lätt ändra på knopparnas storlek genom att ta bort mer hår och då bev knopparna mindre:)
Det är ett tips till er som vill ha en bra man på era hästar utan att behöva rycka! Min häst som är känslig och rycka han reagerade ingenting på när vi använde detta :)
Någon som har använt/använder också den här?
/Sandra

Ridit med Matilda

Idag var tanken att rida ut och då kom Matilda samtidigt så vi red ut tillsammans. Hon red Felix, och varken han eller Gabbe gillar och gå först när man rider så i början gick det lite i slowmotion. Men när vi kom ut på vägen efter skogen så galoppera vi för att få igång de, och då kan man säga att Gabbe tände till ordentligt. Han blev pigg och saktade man av så trava han på stället och laddade och släppte man lite i handen så gick det fort i galoppen.
Efter det hade min häst inga alls problem att gå först, för det var han tvungen till för att inte bli allt för knäpp. Men det var riktigt kul och rida när de piggnade till lite. Gabbe gick bra i formen och hade sin egna energi vilket gjorde det lättare för mig att tänka på min sits osv:)
I morgon tror jag att det bli dressyr på terrängbanan, kameran kan följa med om ni vill ha bilder? :)
Bilder från idag, det var soligt och vackert väder idag och eftersom min häst bara står och glor i en sjukhage hela dagarna så fick han äta lite gräs och han stod stilla på gräset och åt och jag slapp hålla i honom:) Så tog lite bilder med mobilen, rätt bra bilder för att vara från en kamera mobil.
Visst har han lång päls?
/Sandra

Det fanns en tid...

då allt var bra. Jag pratade med en kompis idag i skolan om hur det var att rida på ridskola när man var mindre och inte kunde något. Man hade inga krav och allt bara rullade på, hästarna gjorde allt och det fanns inget press från någon i omgivningen.
Helt plötsligt så blev man bättre och bättre och alla runt omkring i ens omgivning började prata om en och satte krav på en som ibland var omöjliga att klara av.
Varför kommer dessa krav upp? Varför ska omgivningen lägga sig i det man gör när man rider?
Det började bra i stallet när jag började vara skötare som en mindre tjej, alla var snälla och pratade med alla och man var aldrig ensam. Man red helt som vanligt och allt var kul och man pratade om passen efter man gjort klart hästarna. Man var också helt ärlig om hur passet var.
Men allt förändrades, när jag vann KM i dressyr och hoppning på ridskoleponny så blev kraven helt andra på mig. Jag började hålla mig undan, alla pratade inte med mig längre? Vad hände? Jag tävlade ju bara och råkade slå den som alla trodde skulle vinna, var det något fel?
Men det släppte efter ett tag och efter 4 månader fick man iaf ett hej i stallgången. Men detta varade inte länge det heller, när jag fick börja rida en privatponny (Maddes ponny), så var ingen med mig längre,jag var ensam, detta gjorde att jag slutade som skötare och red en gång i veckan fortfarande.
Jag tog med mig min foderponny några gånger när vi hoppade för det tyckte vi var kul, jag och ridläraren vill säga! Ingen annan tyckte det, våran då varande lärare viste hur duktig min ponny var och vi hoppade bana på 110-115cm och vissa hinder högre, och det var samma bana som alla andra hoppade fast lägre.
Jag klarade mina höjder jätte bra.
Detta fick jag ta skit av! Jag hörde röster om att jag ville skryta över hur duktig hästen var och hur bra jag var! Men vad kom det ifrån? Jag sa inte att ridläraren skulle höja? Det var hon som gjorde det, varför ska jag hoppa hinder på 60 cm, när jag tränar och vill bli bättre?
Det är en sak om man hoppar hemma på skoj eller gymnastikhoppning så finns det ingen anledning av att hoppa högt, men när man tränar vill man bli bättre och testa sina gränser. Men det fick man tydligen inte? Det är ju en sak om man hoppar 120-130 flera gånger i veckan eller något när man ändå inte ska tävla på några höjder, det är kanske lite onödigt?
Efter detta slutade jag helt på ridskola. Efter det är jag knappt på någon ridskola längre.
Varför finns det en sådan svartsjuka eller vad man kan kalla det?


/Sandra

Tävlar

Hitta en länk hos http://showjumper.se/

Och är nu med o tävlar om en SUPER SNYGG väst hos Skara Hästsport!!

/Madde

Underbar ponny

Idag var det en helt annan ponny jag satt på. Jag red dressyr på terrängbanan och det kändes riktigt bra. I början var han lite seg men han kom igång bra efter galoppen. Jag galopperade fram lite på volter och red öppna på långsidorna och volt och sen öppna ut i galopp. Efter att ha gjort det i båda varven blev han jätte fin i traven också. Han blev piggare och lyssnade bättre på fina hjälper.
Jag provade att rida ökningar på diagonalen men det var lite för blött och min häst är alltid så fånig och känslig på mjuka underlag om det inte är toppen. Om det inte är det så länger han inte så mkt som han kan, men men, han lyssnade bra iaf och man kan väl inte rå för att hästen är känlig och inte vill ta några risker. Det kanske är bra:)
I sista galoppen så fick han gå i en lägre form och jag bara satt där och slappna av och jag hade nästan långa tyglar, jag var lätt i handen och hade bara ett lätt stöd och han galopperade med luftiga språng och var fin i formen, runt och låg.
Vi trivdes riktigt bra i den galoppen och galopperade runt, runt och det kändes som om vi skulle kunna galoppera å i 4 timmar, allt rullade bara på bra och han lyssnade på minsta skändel och ökade språnglängden och så fort jag satte till mig lite och klämde lite med låren så samla han sig. Så höll vi på ett tag och vi var jätte avslappnade båda två =D
Älskade min häst idag, synd att kameran inte var med:( Den följer kanske med på lördag, för i morgon ska jag rida ut!
/Sandra

Långritt

Inne från en härlig långritt på 1h o 45min med Babsan, hade sällskap av Madde o Sabaah! Mycket trevligt!!

Nu ska jag kolla på Robinson sen sussa :P/Madde

torsdag

Idag har vi slitit hela förmiddagen!
Började med att mocka stallet i morse, sen ut i ligghallarna som vi tänkt tömma med traktorn innan hösten, men eftersom den e trasig så blev det MÅNGA kärror.. Ca 30st totalt i båda ligghallarn, som tur var hade jag både Ida o mamma som hjälp! Sen halmade vi upp så de har det mysigt inför hösten!
Sen har vi fixat ny halm in till stallet o lagt ny cement i ballys box så hoppas den hinner torka innan lördag när hon ska stallas in =D

Längtar tills jag får in mitt <3 på stall! Idag blir det en uteritt tsm med Madde o Sabaah!Här har ni bally i sitt esse, Haha, helt galen som vanligt o tror hon kan hoppa HUR långt som helst ifrån hinder.. Kan bli lite farligt i terrängen ;)


/Madde

Dagen!

Idag red jag på banan för jag hade lust med det, men det var verkligen fel dag och göra det kännde jag försent. Jag var på dåligt humör innan jag red och dessa dagar bör jag rida ut! Borde jag ha lärt mig för länge sen, mitt humör drabbade hästen, stakarn, han var jätte fin idag när han lyssnade på mig men jag gjorde många misstag som kanske inte var det bästa för honom. Men i slutet var han fin och jag slappnade av och det blev han nöjd med :)
Jag tyckte han kändes lite konstig på slutet och han hade inte en så bra takt enligt mig, så mamma ska rida i morgon och så får jag se om hon förstår vad jag menar. Hon tycker han ser bra ut i bakbenen men det känns inte bra! Men det får hon känna i morgon.
/Sandra

Hej hopp

Hej på er! Full rulle som vanligt! Hugo är hur speedad som helst just nu och vill INTE sitta still en sekund :P Förutom den timme han sover på dagen..

under den tiden han jag måla klart i stallet o mocka boxarn..

Har även varit inne en sväng till stan o handlat idag och nu på eftermiddagen red jag min sessa!!

Kan inte beskriva vilka LYCKORUS hon ger mig! Shit vilken häst!

Idag red jag en sväng på banan för första gången sen jag satt igång henne! Dumt av mig för hon va KALAS fin o ville ju såklart inte sluta rida *hihi*.. Men fick nöja mig med en halvtimme för hon är ju som sagt inte van att jobbas! Men red lite bommar, skänkelvikningar o mycket galopp! Hon va SUPERfin i galoppen!! Bärig o frammåt! Hon är så himla rolig att rida, går helt enkelt inte att beskriva!

Nu ska jag kolla på tv, för idag är det ju BONDE!!!/Madde

John Whitaker

Jag ser jätte många som har John Whitaker ridbyxor eller annat från hans collektion.
Är det någon häst som använder det? Jag gör inte det för jag tycker inte om att gå runt i andras namn i för stort tryck på byxorna.
Schbraken från hans märke kan däremot finnas många fina och snygga jag skulle kunna tänka mig, även vissa hjälmar ser helt okej ut. Det är det enda jag skulle kunna köpa från hans märke, men det är bara min åsikt.
Vad tycker ni? Är det snyggt med någon annans namn på ridbyxor med ett tryck, visst det finns de med något mindre tryck och några med ett jätte tryck! ;)
/Sandra

Vår?

Idag var det verkligen sommarväder, om man bara tänker på hur himmelen var ljusblå och inte ett moln på den, temperaturen var dock lite för kall för att vara sommar så vi kan säga att det var vårväder.
Jag red ut på Gabbe idag eftersom vädret var så fint. Han var rätt seg idag, i början var han inte jätte snäll, lite bråkig och gjorde inte riktigt allt jag ville han var seg och trava väldigt sakta. Men efter att ha travat ett tag och kört varierat tempo så blev han väldigt pigg och lyssnade mycket bättre. Efter galoppen var han riktigt fin och galoppen idag kändes underbar. Vi körde lite långgalopp dvs stod upp i fältsits och lät honom bara galoppera på och när jag skulle bryta av rätade jag upp mig och satte mig i sadeln sen bara rörde lite på handen och så samlade han och galopperade med jätte bra energi utan att galoppa fråmåt!
Den galoppen kändes väldigt bra och jag skulle mer än hjärna vilja känna den känslan igen. Efter galoppen kunde han även länga travlängden utan att öka farten. Så sista delen efter passet gick verkligen kanon! Då var jag riktigt nöjd med ponnyn :)
/Sandra

Spö regn

Min häst fick stå i går eftersom det spöregnade och min häst har inte vilat på flera dagar så han förtjänade det.
Det var ingen i stallet som ville rida, så alla hästar fick vila i stallet.
Vi fick smörja alla våra saker som ligger i sadelkammaren eftersom det blivit något fel med fuktigheten där så mina träns och lite annat börja mögla. Men det var att ta en svamp, vatten och sadeltvål så var allt som borta.
Någon mer som har råkat ut för detta?
Tur så fixade det sig med att det fanns en avfuktningsmaskin sattes in i sadelkammaren så nu hoppas jag att det funkar så man slipper ha mögel på allt!
Jag blev jätte sugen på och hoppa idag, men min häst ska ta det lugnt idag och bara ta en tur i skogen, tror jag iaf:D
/Sandra

Hej igen

Tiden springer iväg...

Igår red vi ner till sjön med hästarna o badade lite, super mysigt =D Sen fixa vi allt i stallet o for in till stan...
På kvällen åkte vi över o fika hemma hos Jimmy o Jennifer o pratade lite om framtida tävlingar!

Blev inte så många bra bilder från tävlingen eftersom jag bara har standard objektiv såkan jag inte zooma in.. så blir ganska långt ifrån o kvaliten försvinner när man försöker göra dem större tyvärr =( Men här kommer 3 st:Idag ska jag börja fixa i Ballys box, o försöka mocka ur lite i ligghallarna så jag kan få in ny halm där! Eftersom traktorn fortfarande är trasig blir det till att göra allt för hand.. Kommer bli TUNGT!!

Båda hästarna har planerad vila idag så jag ska försöka hinna med mycket runt om ist ;)

Hoppas ni får en bra dag

/Madde

Sitter här och försöker roa mig..

Nu sitter jag här i skolan och slutar om 1 och en halv timme. Jag har engelska och personaladministration kvar. I kväll ska jag rida dressyr tror jag eller rida ut, han var ju fin igår och rida så får se vad vi båda känner för sen i kväll.
Vad tycker ni om att hästar och ryttare ska kunna gå på olika bett? Jag känner att det är ett sätt att kunna visa att man kan rida på olika skarpa bett utan att hästen blir störd. Men sen är det ju jätte bra att kunna visa att man kan rida på vanligt tre eller två delat bett. Det där är en sak som man kan disskutera, men när jag väl tänkt efter så är frågan, vill man visa vad man kan eller vill man bara ha en underbar känsla när man rider?
Jag tycker att känslan går helt och hållet före hur det ser ut. Så för sig själv vill man ha som mål att kunna rida på vanligt bett och slippa tjaffsa med sin häst! :)
Bett är ett av de mest disskuterande sakerna inom hästsporten och alla har olika kommentarer om detta. Man kan dela med sig av sina tankar men man måste ta hänsyn till andras kommentarer och tycke och inte alltid kommentera allt alla säger och trycka ner en i jorden!
Mycket skitsnack uppstår också inom hästsporten då det finns en enorm avendsjuka hos många. Sluta med att trycka ner andra. Tur att jag inte är drabbad för sådant tycker inte jag om!
/Sandra


Dagen efter tävlingen...

Nu kan jag nämna lite om tävlingen för idag är jag på bättre humör. Det gick ganska bra på framridningen då jag red fram i ridhuset själv i början. Sen började han fåna sig med att bara ställa sig och vägra gå.
Precis som förra tävlingen. Sen gick jag ut och red lite på sandbanan innan jag skulle gå in på banan och han var inte alls glad, han ville ingenting och jag kände att jag inte ville pressa honom eller tvinga honom till någonting så jag valde att inte starta. Överdommaren kom fram till mig efteråt och sa att hon tyckte min häst var fin och att hon tyckte att det var tråkigt att jag inte startade men hon sa att det var bra att jag såg till hästens bästa och inte tänkte på resultat eller tävlingen.
Så vi åkte hem, men han kändes inte helt ren när jag red honom och något var fel även denna gång. Men jag sket i tävlingen eftersom hästens bästa går före min vilja.
Men dagens pass var något helt annat. Red med Matilda och hennes Felix. Vi skrittade först runt kvarteret och det tog ca 15 min, sen red vi på terrängbanan och han fånade sig lite i början men det var något helt annat än igår och det kändes helt okej. Han var piggare iaf och det var det viktigaste.
Sen kom mamma ut för jag ville veta vad hon såg. Och så började jag galoppera och efter det släppte det och han blev underbart rolig att rida. Hans nacke var högt och han hade egen framåtbjudning och mamma ville ha en filmkamera för att jag skulle kunna se hur det såg ut. Sen hade Matilda och jag lite galopprace och båda hästarna blev jätte glad a och min häst började hoppa och bocka med öronen framåt och sen tvärvända och han hade verkligen kul! Och jag blev överlycklig över detta pass för han hade så kul och jag också.
Efter racet var han pigg och glad och det gick jätte bra och rida! Synd att han inte gick så här igår:) Men men hästar är hästar och det kan ingen ändra.
/Sandra

Woho!

Inne en snabbis!
Varit iväg på hopptävlinge HELA dagen i Kumla. Jimmy hopptävlade Abbe o det gick kalas!

Felfria grundomgång 120, omhoppning gick i winning round: 130cm! Även felfria där o SATAN vad han hoppar den hästen! Blir helt tårögd så duktig han är! Blev en 4e plats idag!! Så himla duktiga!!

Vi har även bestämt att lägga ut honom på Annons idag! Så om ni vet någon som är intresserad hör av er! En riktig kvalitets häst med kap för 150hoppning!

Uppdaterar mer sen ska äta nu sen ner o mocka!

Ps nya bilder kommer sen...


/Madde

Dålig dag!

Jag tänker inte ens nämna tävlingen och så är det.
Idag har det varit loppis och det var rätt kul,Anki och Matilda var också där vilket gjorde det ännu roligare.
Nu ska jag snart åka till stallet och rida med Matilda, våra ponnysar (tror jag vi kom överens om) ska få ut och galoppera i skogen :D För att göra de lite glada.
/Sandra

Jag är skit taggad!

Jag sitter här och laddar som bara den över tävlingen idag, jag har inte så stora förväntningar egentligen då han inte har tävlat på läääänge och jag vet hur han kan bli. Men ändå vill jag ha lite förväntningar på honom att om han sköter sig så kan han gå riktigt bra för det vet jag!
Men jag ska bara ta det lugnt och sansat i början och andas och inte bli upprörd eller stressad för att han inte går framåt, för det kommer han göra efter ungefär 20 min :) Men när jag sitter på hästryggen vill jag att han ska lyssna direkt och det är det jag har gjort fel på tidigare tävlingar för jag har stressat upp honom och då vet han inte vad han ska göra! Men idag ska jag tänka på det och bara ha kul! För denna tävling ser jag som träning, samtidigt som det måste gå bra eftersom mitt resultat räknas till laget ;) Woho, bra början, inte lite press eller vad? :P
En sak som är kul också är att så fort jag hoppat av hästen och hämtat portokoll är det 6 st jag måste skicka sms till xD Haha om hur det har gått. Det vore ju kul om man kunde skicka något intressant och kul;P
/Sandra

God morgon

Har varit uppe ett tag o hunnit sitta o drömma lite om en nya garderob.. Alltå med ridkläder ;) Händer inte allt för ofta att jag köper vanliga kläder ;)

Är väldigt förtjust i kingsland, men hittat ett nytt utmanande märke som jag tycker har GRYMT snygga kläder! Kolla in på deras hemsida!! http://spooks.se/
Finns mycket snyggt där som man skulle vilja ha :P

Idag är jag ledig från morgonpasset i stallet, ska ska inte gå ner fören efter 9 när Hugo ska sova, tänkte då mocka o fixa klart allt för efter lunch bär det av mot dressyrträning. Ska bli spännande att se Malin o hennes medryttarhäst!

Sen i eftermiddag blir det uteritt med Madde o Sabaah!

Hörs senare! I morgon ska Abbe hopptävla i Kumla 120-120 så hoppas hans skor sitter kvar, har självklart som vanligt, 2 lösa skor....


/Madde

Dagens pass!

Vad jag älskar min ponny ibland alltså, jag valde att rida själv idag och inte dressyträna. Och det gjorde jag helt rätt i! Jag red dressyr på terrängbanan och han var riktigt fin, riktigt riktigt fin. Det känns toppen till i morgon där jag hoppas han är lika dan och rida då.
Han var pigg och glad och hade en väldigt bra enerig i traven och främs i galoppen, han hade en väligt fin energi och sammlad galopp idag och det var helt underbart och rida i med tanke på hur det känts tidigare.
Sen så duscha jag honom och räknade lite på när jag skulle rida och när vi behövde vara i stallet i morgon osv. Jag kom fram till halv 1-1.
Sen smörjde jag och fixade man och svans på Gabbe. Han märkte direkt att det var något på gång för han började trippa på tårna och ville absolut inte stå still! Haha, han var verkilgen en bus ponny idag, men riktigt duktig.
När jag kom hem slängde jag mig på datorn och ville kolla tiden i morgon, och jag startar 16.58!!
Tävling kombinerar jag med att gå upp tidigt och rida tidigt, men inte här inte!
Så jag startar sent på eftermiddagen och kommer hem sent på kvällen, hoppas på bilder av mamma så jag kan lägga in de här med ett inlägg om tävlingen :)
Önska mig lycka till? :D

/Sandra

Gårdagens ridpass

Som jag skrev tidigare idag så var ridpasset igår ganska flum, både jag och Gabbe behövder det ibland.
Han skulle egentligen klippts igår men eftersom han var så rädd och stirrig så gick det inte, det räckte att lägga fram lådan med rakapparaten i så började han flåsa och blev rättutsagt livrädd. Stakare, jag var i skolan så jag var inte med.. Men när vi åkte hemifrån runt 6 så tog jag in honom till stallet och han var rädd fortfarande! Han tittade och hade spetsiga öron och han var överallt och stueppe på tårna och massa annat. Undra vad som hänt, eftersom han är så himmla rädd varje gång man han en rakapparatlåda, eller så vill jag inte veta!
Men iaf,han var så spänd och rida så jag fick rida på sandbanan eftersom det är det enda stället jag har koll på honom när han blir så här. Jag skrittade en sväng på vägen först och han var spänd och tittig och näst intill livrädd för allt!
Jag skulle rida dressyr men det blev markarbete ist. Matilda hade lagt upp en liten bomövning med galoppbommar på kortsidan och så vände man mellan två hinderstöd och red in på medellinjen på ett voltspår så hela övningen blev som en stor volt.
Jag galopperade i olika tempon på galoppbommarna och hästen hade öronen spikrakt framåt och var verkligen jätte glad, sen efter travbommarna så fatta jag galopp och efter 2 varv fattade han vad han skulle göra. Så han hoppade iband över de sista travbommarna i galopp. Han kunde knappt trava utan galopperade framåt och var jätte glad.
Jag brydde mig inte om formen utan lät honom rulla på och ha kul på sandbanan.
Det var riktigt kul att rida igår :D
/Sandra

Tjoho!

Började dagen med att ta ut alla hästarna =D SÅ härligt att de står inne nu! Bara Babsan som saknas i stallet sen är det fullt :P

Red sen ut en sväng med Ida, Abbe o hundarna =D Joggade o red lite sidvärtsrörelser o Babsan va KALAS fin <3 Shit, mina känslor för henne finns inte i ord! Tänk om ALLA hästar kunde vara lika underbara som henne! Visst jag har jobbat måånga år för att få henne hit men hon e som sagt underbar!

Har mockat o fixat i stallet, fyllt vatten o träffat Madde som har Sabaah i stallet, vi ska rida ut en sväng i morgon eftermiddag. På förmiddagen ska jag åka o ha dressyrträning för Malin ( hon som fotograftera på våran vigsel) Ska då även få en skiva med alla bilder som jag tänkte lägga upp här sen =D

Nu ska jag ta det lugnt en stund sen ner o pyssla lite mer i stallet!Här kommer en FAILbild på Babsan o mig 2009.. inte många hästar som kan hoppa som henne, helt orädd och som ni ser, hoppar av INNAN sista galoppbommen o klarar sig då alltid.. Helt o hållet tookig! Men så himla bäst!! =D

/Madde

Trött

Jag är så himmla trött nu så jag hoppas ni överlever tills i morgon för att veta hur passet gick idag och hur min häst inte alls var sig själv idag...
Men passet var fail och vi hade bara kul!
Men mer info får ni i morgon:D
Någon ville ha bild på mig i mörkt hår! Här är den, tagen med webkameran på macdatorn :)
/Sandra

Fail

Nu är hagen klar o städat i stallet =D

Nu väntas middag sen uteritt o insläpp av alla hästar! Hoppas Fina håller sig i boxen o inte hoppar ur :S

Tack Monika för hjälpen med hagen idag!! Guld värt!

Sitter just nu o kollar på gamla bilder o MASSA failbilder, som inte är så svåra att få med min hopphäst som är TOOOKIG! haha, hittar endel nyare med på Abbe...
NÅGON som är nyfiken på en sneakpeak?!

Tycker gott o väl man kan bjuda lite på sig själv, även i ens sämre esse.. Eller vad säger ni kära läsare?

Nej nu som sagt middag sen ut igen! Hoppas ni haft en trevlig dag!/Madde

Hösten

Idag är det 1september o det innebär att det nu officiellt är HÖST =D
Helt underbart enligt mig, då detta är mina FAVORIT årstid!

Vilken årstid är er favorit?

Just nu är det perfekt ridväder, lagom temperatur o INGA jobbiga småkryp!

Just nu är jag inne på Lunch, har fått upp alla isolatorer så nu återstår tråden, tror dock inte den kommer räcka så ska försöka få upp det jag har innan 5, annars måste jag in till granngården o köpa mer..

Igår blev som sagt en blöt ridtur.. Idag har det lovats fint väder så hoppas kunna komma ut en sväng på mitt <3 idag som jag har lånat ut de sista gångerna.. Vill ju rida henne själv, men så svårt eftersom Abbe inte är så lätt att låta någon annan rida.. Funderar på att kanske rida på banan en sväng idag o försöka ha lite bommar. Hon lär ju bli HELT galen om hon får se bommarna :P Min hopptoookiga häst =D Om inte så blir det en uteritt helt enkelt får se vad tiden erbjuder..

Ner o fortsätta nu!/Madde

Nu har jag fått min mac dator!

Nu är det då dags att börja blogga från skolan också utan att det är(olagligt enligt lärarna på lektionerna).
Alla sitter med sin datorer nu på en gång och sitter inne på nätet! Det är hur skönt som hellst detta är och det är roande på rasterna nu och man kan hålla kontakt med flera än bara de som är i en klass.
Mamma åkte till stallet idag för att vi skulle få hjälp och försöka raka min häst, men det lyckades heller inte denna gång. Så på tävlingen på lördag får han se ut som en teddybjörn sen få vi lösa det efter åt, vi kommer få droga ner honom. Det var så synd, stakarn får se ut som en teddbjörn och bli trött och svettig.
Jag vet inte varför han inte vill bli klippt? Det är ju jätte konstigt.
/Sandra

RSS 2.0