Dagens pass

Gabbe gick inte alls bra idag, han stod emot skänklarna väldigt mycket och jag försökte få en reaktion många gånger men det hände inte så mkt. Efter lite bråk slutade jag rida, så det blev inget pass på Gabbe då han inte alls kändes bra. Mamma ska rida honom i morgon och se om han sköter sig då. Jag red på sandbanan så det var inte så långt och gå in i stallet igen.

Lilleman var däremot jätte rolig och duktig och rida idag. Han var jätte pigg och han lyssnade väldigt bra på skänklarna. Så det var betydligt roligare och rida honom än min åsna. Jag red ut på Lilleman och galoppen kändes välidgt bra och han var spänd som vanligt när man rider ut själv, men det var inte så farligt :)

Ibland är det tur att man kan rida två häsar för då brukar den ena gå bra ;)


 
/Sandra


Fint hästväder

Vilket extremt bra och fint väder det är ute idag! Jag ska ta bussen till stallet om 2 timmar och rida ut på båda hästarna. Jag blir jätte sugen på och rida när det är sådant här väder, igår var det bara muligt och inte alls lika inbjudande att rida i. 

Fast jag har inte kommit på en om min häst ska gå på banan idag som det egentligen var bestämt eller om jag ska göra ett undantag för det fina vädret... det lär jag märka i sista stund, innan jag ska tränsa. 
Jag funderar även på och ta med mig kameran och fota till fotoboken eller om jag skippar det.

Ha en bra dag alla! Gå ut och njut av höstsolen! :D 
Dessa dagar är några av de bästa i mitt liv. Detta hoppläger var några av de roligaste dagarna jag varit med om! Hästen höll nog med om det också! :D
När jag ser dessa bilder vill jag att det ska bli sommar, saknar värmen så mkt!
/Sandra

Ny vecka

Idag börjar en NY vecka UTAN praktikanter =(
Har haft två roliga veckor tsm med tjejorna, men som vanligt hinner man aldrig med lika mycket man tänkt...

Idag börjar vi dagen med veterinären som kommer ut o vaccinerar o gör ett nytt försök att göra UL på pirran...

I em kommer hovslagren ut till 4 hästar, sedan blir det en uteritt med tjejorna i stallet eftersom alla nu har höstlov den här veckan kan man hoppas på många härliga uteritter!

Igår red jag ut på Audna som nu de sista veckorna endast gått ut med praktikanterna o hennes medryttare Sara.
Hon har tidigare- Innan hon fick föl varit en helt underbar häst att rida som är frammåt o glad, en häst med härlig energi helt enkelt =) Men har sedan vi satt igång henne utan fölet varit lite tveksam, stannat, vilat gå hem o abslut inte sökt sig framåt eller neråt i formen!
Igår kände jag igen min fina islänning igen, hon gick på bra framåt i en bra form för henne: låg, vi provade även att trava i töltá lite första gången sen hon blev igångsatt o hon va SÅ fin =) Hoppas hon fortsätter så nu för har stora planer för henne under nästa år! Berättar mer sen om det!

Nu är det inte långt kvar tills min nya pålle kommer =D Längtar o berättar mer när hon anlänt!

Nu är det dags att gå ner till stallet så jag hinner mocka o göra klart allt innan vet. kommer!/Madde

Tävling

I lördags var det debut dags för mig o Bally på tävlingbanorna igen.
Vi startade som sagt en LB:2 på lokalnivå i Kumla. Var vår första start på 18månader eftersom både hon o jag fått bebisar ;)
De senaste veckorna har inte kännts så lovande i dressyr arbetet så förväntningarna var låga.

Väl på framridningen kändes hon faktist bättre än någonsin den sista månaden, hon var väl framme o liksidig!
Red fram i ca 30 min som jag brukar göra o gick sedan in i ridhuset, red runt lite i traven o gjorde några volter innan vi fick startsignal!

Började med en bra uppridning o halt som gav oss en 7a! Hon kändes helt underbart fin i formen, kan inte förstå vilket tävlingshuvud hon har! Taggar verkligen till o gick om möjligt ÄNNU BÄTTRE inne under pogrammet!
Sen kom skritten.. Den vi alltid haft problem med, blev 4 taktmissar-TRAV.. När vi sedan korta upp tygeln börja hon klättra på väggen för hon vet ju att galoppen kommer haha =) I galoppen sen va hon UNDERBAR! Bärig o väl framme, fick 7or rakt igenom på galoppen o lägningarna!
Blev tyvärr rädd i ett hörn vid läktaren o kasta sig innåt så blev en 3a där, lika så i hela skritten eftersom hon trava =( MEN jag är sååå himla nöjd med henne, vi slutade på 60% trots alla missar o det är mer än jag förväntat mig med tanke på att hon inte är helt igång än o har en lång väg kvar!

Nu till nästa helg har vi planerat in KM i dressyr som går i Lb:1, har även anmält till en LB.3 i örebro den 19/11.

Kommer endast rida LB i år eftersom jag inte börjat samla henne än men nästa år kommer vi bli farliga på banorna, det känner jag på mig! =D

Blev tyvärr inga bilder då det var så mörkt i ridhuset =(

men får bli en gammal från 2009.../Madde

Uteritt

De närmaste dagarna har inte passen gått så jätte bra som sagt. Idag red jag ut på vanliga bettet och hoppades på att han inte skulle bli så stumm eller stel i handen. Det funkade ganska bra, ibörjan var han dock ganska dum. När jag rider ut på vanlig bett så får han oftast fram sina ponny steg istället för att länga på de.
Galoppen var det som funkade bäst idag, fram till att man skulle bryta av då min häst blir väldigt pigg och glad att få springa så tog det ett tag att få honom lugn och bryta av.
Han var riktigt pigg och glad och ville verkligen springa fort idag, det var rätt sönt och jag hade inte så höga förväntningar eftersom det inte gått så bra vissa dagar.

Jag är nöjd med hästen idag även om vissa delar av passet inte gick på topp hela tiden. Men det kändes betydligt bättre idag, men inte på topp. Han är fortfarande lite stretig i munnen men jag får rida med lätta händer så hoppas jag att det försvinner.

I morgon ska jag rida ut på Lilleman och Gabbe och hoppas att det blir fint väder, ska åka buss i morgon eftersom jag har lov och mamma jobbar =)

/Sandra

Mamma har vunnit

Mamma fick ett mail idag om att hon vunnit en fotobok! Jag ska få den istället för henne, det är en fotobok med mina bilder på Sigge och Gabbe på hela 30 sidor! Och det är obegränsat med bilder på varje sida och jag får välja layouten helt själv. Jag köpte en fotobok för 2 år sedan och Gabbe har förändrats så mycket så det var jätte kul att mamm vann detta då det finns flera bilder som jag älskar när jag rider och på Gabbe från marken.

Jag gillar att göra detta och förra gången blev den jätte fin och jag kollar i den ibland.

Det kommer bara vara hästbilder i denna bok och alla på Gabbe såklart^^
Kan ta bilder på min gammla bok om ni vill?

/Sandra

Nu vet jag vad jag ska få i julklapp

Satt och snurrade runt här på nätet och så tittade jag in på Hööks en kort sväng. Jag brukar inte köpa ridbyxor där egentligen då jag inte tycker de är jätte sköna, men det finns två jeans ridbyxor som jag älskar, som sitter jätte bra och är nog sköna att rida i. De sitter ganska tajt men färgen är snygg tycker jag.

Iaf, så tittade jag in och såg att de va på Höstrea! 50% på båda byxorna så jag sa det snabbt till mamma som ska beställa hem de och så ska jag få de i en snabb julklapp i förväg! 
Vad glad jag blir att båda var på rea för jag kunde inte välja mellan de, när jag var lite halv fattig men nu får jag båda. 

Helt klart är de snyggare i verkligenheten och jag tycker de är bland de skönaste ridbyxorna jag haft på mig, undra hur de är och rida i. Någon som har ett par av dessa?

/Sandra

Känns inge vidare

Min häst är inte alls på topp just nu, han är pigg och framåt men det är något som inte stämmer till 100%.
Idag var han pigg men ganska stark i munnen och det gick inge vidare och rida. Det är kul att han har hittat framåt bjudningen, men han behöver inte tappa sin stadiga form som han brukar ha på köpet.
Så dagens pass finns inte så mycket att berätta om, jag red runt och red volter och serpentiner på en pigg ponny som inte vill gå jätte bra. Jag försökte att rida med ett lätt stöd och det hjälpte inte så mycket det heller, finns ingen idé att bli sur på honom heller så det blev jag inte, jag red runt på halv glappa tyglar och han gick där han gick med huvudet, ganska långt ner. Sen när man korta så ville han sjunka.

Jag behöver ta hjälp med detta eftersom jag inte har en aning om hur jag ska lösa detta, det känns ganska jobbigt nu, men det är väldigt kul att rida honom på ett sätt eftersom han blivit så mycket piggare. Men det är kostnaden för något annat istället och det är inte så kul...

/Sandra

Någon som ska dit?

Är det någon som ska till Stockholms horse show i år?
Jag ahr inte vart där på två år och det är inget jag saknar. Jag tycker att Falsterbo och Malmö horse show är mycket roligare och mer intressant. Jag ska försöka ävertala mamma att vi ska åka ner till Malmö ner och kolla på Young Rider EM i fälttävlan, om inte hon vill det så får jag hoppas att någon av mina kompisar vill det som kan hålla mig sällskap.

Om det inte blir så, så får jag väl försöka få ner någon till Falsterbo, för dit är det väl någon som vill. Annars har jag väldigt tråkiga kompisar tycker jag. Jag tycker att de här evenemangen är roligare, kanske bara för att det är mitt under sommaren och det är härligare. 

Någon som ska till stockholm i år?

Någon som ska till Malmö eller Falsterbo nästa år?

/Sandra

Går ju inte alltid bra...

Gabbe kändes busig och pigg i stallet idag. När jag började skritta och trava på banan var han super fin! Han travade på riktigt bra och formen var toppen och allt kändes så lätt och längningarna satt väldigt bra. Allt kändes jätte bra!
Sen skulle jag galoppera och det gick väl bra men det kändes inte lika bra, och efter det tappades allt! Han blev stumm och stel och inget kändes alls bra. Jag fattade inte vad som hände.

Allt som kändes så bra vände som på en 5 öring och jag satt där och försökte allt, rida sepentiner, volter och öppna och bakdelsvändningar. Men inget av detta hjälpte. Han gick inte i en stadig form och han gick upp och ner med huvudet och det kändes inge vidare alls. Tillslut gav jag upp.. jag red lätt och red honom i en låg form och travade av och sen skritta jag av. Kändes inte som om det var någon idé att tjafsa med honom. 

Jag vet dock inte hur jag ska lösa detta, så här illa som det kändes idag har det inte känts förut med formen och lösgjordheten i sidan. 
Men de första 15 min var underbara och arbetstraven kändes skit bra och jag ska ta med mig den känslan, den traven han hade då var som att flyga, nej men han trampade på så bra och jag hoppades att hela passet skulle kännas så. Men om det hade gjort det hade det varit otroligt, men man får vara nöjd med det lilla :)

/Sandra

Kul uteritt i mörker

Idag skulle jag ridit ett dressyrpass på banan för att försöka få ordning på min häst, eftersom han mest busat och sprungit fort de senaste dagarna. Men så blev det inte, Malin kom och frågad om vi skulle rida ut (det var väldigt mörkt). Klart man vill rida ut när man får sällskap, så så blev det.

I början var han lite små seg och stod emot en del, men det blev bättre ju längre vi red. Efter galoppen blev han riktigt pigg och det blev en annan ponny. Han gick fram mer av sig själv och han blev mycket gladare efter att ha fått sprungit lite fortare. 
Till slut blev han fin och hans steg längre och hans form blev dock lite låg men det fick fungera idag, 
I morgon ska jag små hoppa lite, är det tänkt men sen kan det ju ändras. 

/Sandra

torsdag

Snart e helgen här o i morgon är det sista praktikdagen för Petra. Sofia är ledig i morgon o har sin sista dag på lördag ist, passar mig bra för då hänger hon med på tävlingen i kumla.

Inför tävlingen känns det fortfarande inte allt för lovande.. Ska ta mig ut på ett dressyrpass idag igen o hoppas hon e lite lugnare helt enkelt.. Planen är att hoppträna ett gymnastikpass på fredag o hoppas hon e lösgjord o inte allt för het på tävlingsdagen ;)

Idag har vi varit iväg o hämtat foderhalm till hästarna och sen har tjejorna spenderat den mesta tiden till att mocka hagarna.. De lär ha träningsvärk i morgon, men jag brukar använda mig av ordspråket " det ska kännas att man gjort något ;)"/Madde

Skolan är tråkig..

Sitter just nu på Naturkunskaps lektionen och just fått tillbaka mitt prov, gick väl bra fick MVG. Detta känns lovande!

Igår hade jag verkligen det superstressigt, skulle ha prov idag och jag fattade inte det vi skulle ha prov på, så jag satt och prata med min syster i 50 min!
Provet gick sämst iaf. 

Gårdagens pass gick bra på Gabbe. Han var jätte pigg och busig. Han var lite små rädd för allt, eftersom det blåste så mycket. Han var också jätte glad och lyssnade väldigt bra framåt men inte lika bra tillbaka. I galoppen gick det så fort att jag grät så mycket och tårarna bara flög, det var jätte härligt att se min häst så glad och busig. Det blir jag verkligen lycklig och se honom vara. Idag ska han däremot gå dressyr på banan, mamma ska på möte så hon skjusar mig och så är jag där i 2 timmar till hon är klar. 

Tänkte träna mycket på volter och ställning, öppna och mycket tempoväxlingar. Det känns kul att rida min ponny just nu då han är så glad och pigg och väldigt sammarbetsvillig, hoppas det är för att han gått över på havre och att det håller i sig länge! :)/Sandra

Tiden går

Tiden springer iväg. Just nu har jag 2 praktikanter här. Petra som började igår pluggar på Real i eskilstuna o ska vara här 1 vecka.

Igår han vi bygga 2 nya hagar till Lisa o Mille. Även rida o lite annat pyssel.
Idag har vi bara ridit =) Började med att ha lite lektion för Petra o Sofia på deras hästar. Åkte sen till ridhuset med Bally för att träna dressyrpogram.. Hon va dock väldigt överladdad o blir då lite studsig o stark.. Känns ju inte speciellt lovande inför helgen men är ju bara åka dit o göra det bästa av läget, är ju ALLTID bra träning att åka iväg o tävla!
Sen fick tjejorna rida ut på islänningarna en kort sväng under tiden ryckte jag lite man på Bally och sen blev det lite småpyssle i stallet.

I morgon ska vi åka o hämta spån o på torsdag ska vi hämta foderhalm till hästarna.

Nu ska jag hoppa i säng.. Helt slut!!


Petra knäppte några bilder idag, får se om det vart några bra i morgon ;)


Madde

Hinns inte med

Igår hade jag så mycket och göra så jag hann inte skriva något inlägg igår kväll så jag kände mig väldigt stressad eftersom jag hade två svåra prov idag! Så jag satt från klockan 1 på eftermiddagen till 12 igår kväll och läste och pluggade till dessa prov där jag inte fattade så mycket. Hade dock ett uppehåll när jag var i stallet mellan 5 och halv 7. 

Passet igår gick verkligen super bra, jag var jätte glad över min älskade häst. Han var jtte fin och faktist väldigt pigg. Jag bestämde mig före passet att inte ha så högra krav då passen alltid går bättre då. Jag behövde knappt säga till honom så mycket och han lyssnade jätte bra på skänklarna och var överraskande pigg. Jag red mycket volter och en del öppna och sluta, travlängningarna känns betydligt bättre och bättre för varje dag nu, och han börjar få fram sina fina längningar som har varit borta under ett tag?
Verkar som han hittat de igen :P 

Idag hade jag som sagt två prov och jag svarade på alla frågor på båda proven, jag vet dock inte om allt är rätt då jag inte fattade exakt alla frågor. Men men, hoppas på VG på båda proven iaf:D

/Sandra

Jackor

Jag som för några dagar sen snackade om att jag behövde (eller kanske bara vill) ha en ny jacka till i vinter.
Jag trivs bäst i jackor som inte ser ut som så mycket stalljackor, eller vad man kan kalla det. Min Kyra jacka är bäst fast den ser ut som en vanlig jacka och inte så mycket som en stalljacka.

Och för någon stund sen tittade jag in på Hööks hemsida och ser att de har 20% på jackor! Och det fanns ett par som ser ut som vanliga jackor och de ser riktigt bra ut, fast det kanske inte går och rida i. Men jag har så många jackor och rida i att jag behöver en som jag bara kan ha i stallet och då tycker jag att det är skönt med en lång sådan. 

Dessa två jackor blev jag väldigt sugen på, jag tycker de ser rätt snygga ut för att vara jackor från Hööks.
Jag brukar inte handla vinterjackor på Hööks, men dessa är snygga så det kanske blir en första gång!

Vad tycks?
/Sandra

Panik!

Jag ahr glömt mina böcker till personal-administrationen och vi har prov i morgon, känns inte jätte kul och jag har panik!

Dagens pass gick väldigt bra fast jag var väldigt stressad över att böckerna är kvar i skolan. Jag red ut i ungefär en timme och Gabbe var verkligen väldigt fin idag. Han var jätte pigg och ville verkligen sköta sig idag vilket var väldigt skönt. I traven kändes han dock lite framtung ibland och i galoppen lät jag honom bara springa för att han skulle ha det kul idag efter att ha gått på banan i två dagar i rad. Och galoppen gick ganska fort idag kan jag säga, han spetsade öronen och laddade på i traven innan han flöt smidigt in i galopp.
Hans travlängningar idag var helt okej och hans vanliga trav kändes super! Han hade inte en ponnytrav som han haft de senaste gångerna jag ridit ut, så det var skönt det också. 

Nu ska jag snart och träffa lite av släkten och vi ska planera släktträffen som är om 2 veckor *läskigt* jag känner knappt min släkt ;)

/Sandra

Helg

Skönt det är med helg, idag har jag varit på stan och handlat en ny graderob. Blev en massa saker som jag för 1 år sen aldrig skulle ta på mig, men man ändras.
Sen var jag även hos pappa en sväng och vi åkte och bowla och jag fick en toppen serie, jag är verkligen bra på att bowla.. eller inte. Men det kändes riktigt bra idag.

Kom hem runt 6 och då var det mörkt när vi åkte till stallet så Gabbe fick gå på banan idag också och jag red en hel del över bommar och det är jtte kul att göra det på min häst för han vet verkligen hur man ska gör för att trampa rätt och arbeta med ryggen över bommarna, riktigt kul förutom att jag ibland hamnar i otakt. 

Han var väldigt fin idag, fast jag skötte mig inte jätte bra tycker jag. Jag blir alldeles för stel i vänster hande och fäljer inte tillräckligt med i svängarna med överkroppen så det blir att jag sitter emot i vänstervarvet, han var ganska pigg idag och traven kändes väldigt bra när jag väl gjorde rätt. Han blev även mycket nöjdare och gladare när jag gjorde rätt och då trampade han på ännu bättre. Vi sitter ihop, gör jag fel blir han sur, gör jag rätt så gör han det. Det krävs verkligen så små saker för att han ska känna att jag gör fel, men när jag väl sköter mig så sköter han sig verkligen super bra! 

/Sandra

lördag

Härliga lördag! vaknade tidigt i morse av en Hugo som sovit väldigt dåligt hela natten =( Så är helt slut i dag..
Började iaf morgonen med att rida ut med Emelie, mamma o Ida en sväng! I morgon ska Babsan få vila efter en fullsatt vecka!

Hästarna har blivit flyttade ut i sommar hagarna ett par dar nu då vi håller på att elda upp en vår stora hög med ris o annat brännbart som ligger mellan vinterhagarna.

Resten av dagen ska jag mestadels ta det lugnt o försöka vila upp mig lite/Madde

Bilder från idag

Kameran fick följa med till stallet idag och jag fotade min häst lite, mamma kunde tuvärr inte fota när jag red detta bra passet eftersom min kamera dog och batterierna tog slut.
Gabbe var riktigt söt på många foton. Han hade öronen framåt på mer än 75% av alla bilder så kan inte lägga upp alla :P
/Sandra

Passet idag

Dagens pass gick väldigt bra i slutet, ibörjan lyssnade han inte så jätte bra och jag blev spänd och sur. Mamma fick sen hjälpa migg att lugna ner mig och sluta vara sur och helt plötsligt blev han jätte fin! Han var lite smått stressad i början, för jag trodde han såg lika seg ut som han kändes men det var tydligen tvärt om.
Men när jag började slappna av behövde jag inte göra någonting och han gick av sig själv. Det är denna känsla som jag älskar hos honom, när man bara kan sitta och göra ingenting. 
Så de sista 30 min kändes riktigt kul att rida och jag satt på en väldigt avslappnad och fin häst, så jag är jätte nöjd med de största delarna av passet. Även galoppen funkade vädligt bra idag. 

Jag har börja fått en känsla av att han går upp med huvudet och går ur formen, men det visar sig att han höjder nacken och tar fram nosen för att komma i rätt form och jag tvingar honom att gå lägre och gör att nosen kommer bakom lod! Detta får jag ju verkligen inte göra! Stakars häst, han vet hur han ska gå och s tvingar jag honom och gå bakom hand. Detta sa jag verkligen träna på och mamma ska få stå bredvid och säga när han går bra tills jag lär mig det själv! Det kändes jätte konstigt men han trivdes och gå där. 

/Sandra

Hoppning!!

Weeiii, idag e jag glad! Har nyss kommit in från ett pass på banan med Bally!
Fick lust att hoppa idag med Bally så blev lite markarbets hoppning. Började med att värma på 5st travbommar på böjt spår o hon var lydig och fin =) Hade sen två räcken med 17,5m mellan på låg höjd, började med att komma på 6 galopp språng hon va JÄMN o fin, inte stark eller springig som hon kan bli! Kändes precis lika bra som sist jag tränade för Micke Schultz, alltså HELT UNDERBAR!
Jobbade vidare med att varier språng mellan 5-8 samt lägga in en 15m volt mellan hindren o allt flöt på bra, var en sån här dag som man inte ville sluta rida, men får ju tänka på att hon inte hoppat sen jan 2010 så tar det väldigt lugnt nu i början! Men SHIT så bra det kändes!

Nu restan av veckan måste jag försöka fokusera mer på dressyren för nästa helg är det ju tävling!

Har dessutom en kul grej på G! Mer info kommer, men kan avslöja så här mycket: Jag har köpt en till häst som kommer i slutet av november ;)/Madde

Vinter jacka

Jag söker en vinter jacka nu när det börjar bli lite kallare ute. Just nu har jag en höst/vinterjacka fårn Kyra K. Det är absolut den skönaste jackan jag någonsin haft, jätte bra passform med mudd så att den sitter stadigt när man rider.
Jackan är marinblå och av modellen Kasper. Den finns dock inte och köpa någon stans vad jag har hittat och det är synd.
Jag fick denna jacka från min moster och den är verkligen den jacka jag älskar mest och jag tycker den är snygg också!  Den kanske inte är den snyggaste jackan men man håller sig väldigt varm i den och den är väldigt bekväm.

Vad tycker ni om den?
Så här ser den ut i brunt, men jag har den i marinblå och då är den snyggare tycker jag =)
/Sandra

Uteritt i regn

Idag skulle jag ridit på ridbanan och trimmat lite dressyr på Gabbe. Men Mathias skulle ha träning så det blev att rida ut med Malin och Lilleman i stället. Min häst har lite kortare ben än Lilleman som är 186 i mkh så han har lite svårt att hänga med i skritten. Men i galoppen och traven går det väldigt bra och han hänger med riktigt bra och han måste ha lite längre steg för att få det lätt och smidigt vilket är jätte bra för honom. 

Idag gick han riktigt bra, i början när vi skritta på långa tyglar var han riktigt seg men när vi väl travat så blev han lite piggare och lyssnade något bättre. Men efter galoppen blev han riktigt fin och väldigt pigg. Jag kunde bara rida lätt rakt upp och ner och behövde inte skänkla alls och skulle han länga stegen behövde jag bara hålla om lite mer så gjorde han det. I slutet var han fin och jag blev jätte nöjd med honom, önskar han kunde va så i början av passen också! 

/Sandra

går bra

Snart är helgen här o den här veckan har gått fort!
Synd bara med det dåliga vädret som varit hela veckan =( Idag ahr vi dock fått mycket gjort, hunnit raka Bally från topp till tå ;) Även tvättat upp nästan alla 40 smuttsiga schabrak vi hade i högen.. Nu ska det bara torka.. Hoppas på sol i morgon de hänger på tork iaf!

Bally har gått riktigt bra den här veckan! Idag efter vi hade rakat henne skritta vi ut i skogen en sväng med Sofia o Sara på väg hem var det ett JÄTTE litet dike.. Det tog hon ett stort skutt över o drog på en RIKTIG bokserie efter! Hon som ALDRIG bockat.. Hon har försökt men aldrig lyckats någe bra! Haha! Måste varit att hon kände sig lite lättre utan all päls ;)

Nu ska jag kolla lite på tv o ladda inför i morgondagen

Ps måste utvärdera min nya MINI trimmer från Globus! Och det va SÄMST! Klarade inte ens av att raka av små strån i huvudet, inte ens när jag rakat med den stora innan! Den tugga o man fick stå länge innan det hände något, på ett ställe lyckades den tugga igenom så nu ser det typ ut som hon har SKABB där.. SNYGGT:.. NEJ! Så jag gav upp med den ganska så fort.../Madde

Ge mig

En sak som jag verkligen vill ha just nu är oranga schabrak och lindor! Eftersom det är Halloween så kom den idén upp för mig att mörka hästar passar bli i ill-orangea schabrak.
Jag vill ha ett sådant men det finns typ inga i dressyr modell till rimmliga priser, det lägsta jag hitta kostade 800:- och det har jag inte råd med just nu om man sedan ska ha lindor till också!
Detta hittade jag som bild på google och det är ett sådant jag verkligen vill ha, undra vad det är för märke? 

Tycker ni att det är snyggt och tror ni det passar bra på mörka hästar som Gabbe t.e.x.?? 

/Sandra

Kolla in

Min dressyr-tränare ska snart åka och tävla VM. Det har gjort ett inlägg om föberedelser dit osv. Vill ni kolla in så klicka här.
Bild från en tärning för henne :)

/Sandra

Höst

Idag var det inge vidare kul dag och rida, jag var hur stressad som helst eftersom bokredovisningen ska vara i morgon och vi har naturkunskapsprov i morgon som inget fastnar i mitt huvud.
Att jag var på detta humör + att det regna och att min häst inte kunde stå stilla i stallgången, gjorde inte början av passet alls bra.

När jag skrittade på långa tyglar var han seg och ville bara stanna hemma och äta, men efter ett tag blev han piggare. I traven var han lite stel i sidorna och lyssnade inte 100% på skänklarna. Han var lite små mot stridig i början också. Traven kändes inte alls något vidare i början och han ville inte länga utan tog korta snabba steg istället för att länga stegen.
Sen galoppera jag och efter det släppte så gott som allt! Han var jätte pigg i galoppen och gick fortare och fortare och han hade öronen spik rakt framåt.

Efter det blev han jätte pigg och glad men han blev lite spänd och blev lite stirrig i stället, men hellre det! Han lyssnade för minsta lilla skänkel i slutet och blev jätt fin. Så i slutet var han helt okej och han längde på bra. Han måste nog komma igång lite först :)
I slutet av passet så blev jag nöjd, i morgon ska han gå på banan och träna längingar och igångsättningar =)
/Sandra

Praktikant

Blivit lite dåligt med uppdatering från min sida..
Har de här två veckorna en praktikant från Vreta gymnasiet så kan inte sitta vid datan så mycket då ;) Nästa vecka kommer även en till praktikant hit från Real i Eskilstuna så förhoppningsvis hinner vi får mycket gjort på gården under tiden!

Har iaf full upp om dagarna o Bally har gått riktigt bra de sista passen så hoppas hon fortsätter med det inför nästa helgs tävling!

Ni får stå ut med bristfällig uppdateringen så hörs vi av när tiden finns!


/Madde

Usch vilket väder!

Det som för några dagar sen var det finaste höstvädret kan kunde önska och idag var det typiskt svensk höst!
Det har regnat och varit grått och mörkt hela dagen, detta har gjort att jag är jätte seg.
Vädret är en viktig faktor för att jag ska vara på bra humör. 

Eftersom det regna så mycket när vi åkte till stallet fick min häst vila idag, han blev tycktad och ompysslad och det nöjde han sig gott med. I morgon ska jag rida ut och plugga hela kvällen!

Har en redovisning och ett prov på fredag och på tisdag nästa vecka så har jag två prov i två super svåra ämnen, jag är körd! 


/Sandra

Fin ponny

Idag var min häst jätte fin och rolig och rida. Red över bommar, tränade galopp i olika tempon och varierade travlängder. Alla kändes riktigt bra, det enda som inte funkade 100% idag var stadigheten i formen. Han gick lite lågt ibland och högt ibland. Hittade inte någon toppen form idag, men jag vara bara glad att han lyssnade för små hjälper och var så pass pigg som han var idag.

Över bommar vet han verkligen vad man ska göra! Han höjer knäna och det är till och med ganska svårt och rida lätt i rätt tempo utan att hamna i otakt. Han har sådan energi över bommar och höjer nacken och knäna och han känns väldigt maffig! Det är verkligen något som han älskar och göra.


/Sandra

Inköpta saker

Mamma har beställt en hel del saker igår (utan att jag visste om det), och hon har mer saker och köpa ikväll säger hon! Vi köpter från Tradera, från Österbo Hästgård så allt är nytt och deras shopp finns på nätet och de säljer direkt där ifrån! Ett riktigt bra tips för de som vill betala mindre för helt nya saker. 
Detta köpte mamma igår;
Minitrimmern som Madde också hade köpt och som jag velat ha ett bra tag.
En hövåg
Detta balsam som är super bra enligt mig!
Ett viktband
/Sandra

God morgon

Nu gick jag precis upp och det har varit riktigt skönt och sova. Har sovit exakt hela natten och det avr ett riktigt bra tag sen man gjorde det. 

Idag är det jätte fint väder och färgerna är mer än vackra, så jag tror att kameran följer med ut till stallet idag så Gbabe kan fotas med träns i dessa fina färger:) Som hösten är nu finns det inget alls att klaga på, himmelen är klar blå och det är inte ett moln på den, träden är gula och oranga och det är runt 4-9 grader:D
Men det bästa är ju ändå hur pigga hästarna blir efter den varma sommaren! 

Det är på hästen som min häst går som bäst!
Märks det någon skillnad på hösten på era hästar/ponnyer?

Här är från hösten första åren jag hade honom! :)
/Sandra

lördag

Tänk lika snabbt som helgen kommer, går den över.. Visserligen är det ju bara lördag idag men vet ju hur snabbt dagarna går..

Idag har vi eldat massa sopor o städat lite på gården..  Blir att fortsätta i morgon!

Red ut en tur på Bally idag, hon var fruktansvärt stark o het.. Ångrar nu i efterhand att jag inte satt på ett skarpare bett.. Blev en ridtur med bråk då hon endast la sig i handen o drog iväg... Körde övergångar KONSTANT men det hjälpte ju inte ett dugg för hon ville bara framåt.. TOK häst ;) I morgon blir det att trimma lite dressyr o hoppas att det går bättre.. Hon har börjat låsa sig lite i vänster tygeln igen.. Hade problem med det tidigare med men lyckades jobba bort det.. Men tog TID.. Hoppas det ska gå snabbare nu ;)Ska se om vi kankse kan knäppa lite nya bilder på hästarna i morgon, Emelie tänkte rida med en sväng på Audna så då kankse jag tar Hjärtat på en tur för B behöver gå dressyr om vi ska kunna tävla om 2 veckor ;)

/Madde

Duktig ponny

Idag var min häst jätte duktig och rida, inte i början kanske för då var han väldigt seg och stod emot lite. När jag väl började slappna av och sätta mig ner i traven så blev han mycket, mycket finare! Jag behövde bara sitta där och inte göra så mycket. Det kändes väldigt skönt för han lyssnade jätte bra på små hjälper!
Idag blev jag verkligen sugen på att åka och tävla KM, men jag vet inte. Skulle behöva åka och träna där innan men jag kan ju inte åka dit själv med mamma eftersom jag behöver hjälp ifall han håller på och är sur! Jag vet ju inte vad jag ska göra så det vore bra om någon kunde åka med. 

Det vore verkilgen jätte kul och tävla dressyr eftersom han kan vara så fin och jag vill ju träna för att han ska bli stadig så vi kan tävla nästa år. Jag är så sugen på och tävla så det är inte sant! 

/Sandra

Tävling om mina favorit ridbyxor!

Jag är med i dressyrmupparna.se´s tävling om ett par Jeanie Moutain horse ridbyxor.
Klicka här för att komma till tävlingen
/Sandra

KM-dressyr

Nu har proppen kommit upp för KM i dressyr på trolldals hemsida och jag har inte bestämt om jag ska vara med, KM går i LB:3 och det var ju okej eftersom det är KM, men det finns inget LB:1 program! Det är ju inte så kul, önskar LB:1 hade kunnat finnas med då det är ett program som jag gillar och vill rida, men så klart så finns det inte med!

Sen, vet jag inte hur min häst är heller med att åka iväg, han har ju varit lite seg och envis med detta och nu har de höjd priserna på startarena också? Det kostade när jag red Canapée 50:-/start för privatryttare och sen har de höjt, och nu ligger det på 100:-/start och det är ju nästan vad en lokal tävling kostar ju? 

Vet inte om jag ska rida där, vore kul och åka och träna med honom eftersom det är det han behöver men jag vet inte om jag åker dit bara för att och rida ett LB:3 program.
Får se vad jag gör, jag vill åka men inte om det är lite halv konstiga program.


Appropå KM, så har även proppen kommit upp för hoppning och det vet jag inte riktigt hur det ligger till, tydligen ska ridskoleryttare rida LD-10, medan privatryttarna rider LB? 

Dressyr och hoppning går i LB på privatponny, borde inte då hoppning och dressyr vara detsamma för ridskoleryttarna? Alltså LC hoppning och LC dressyr?
När jag tävlade var det så, eller jag red LB dressyr och LC hoppning på ridskoleponny.
Det verkar ändras lite hit och dit?
Hur tycker ni det borde vara?

/Sandra

Dagens pass!

Idga red jag ut på Gabbe en sväng i solsken, det var verkligen jätte skönt och rida i detta underbara väder förutom att det var något kallt!
Han var super pigg idag, lite för pigg ibland till och med. Jag råkade sätta på fel bett så jag hade bara det vanliga tredelade och då får han inte galoppera i skogen då han blir stark. Men han var väldigt fin förutom att han var lite för låg även idag. Jag skulle egentligen ha ridit Lilleman även idag men jag mådde inte jätte bra. Nu har Mathias och Malin kommit hem igen och det blir ordning och reda igen, skönt att de är hemma igen :D

I morgon blir det att plugga som den övriga helgen också. Sen ska jag också rida mig lilla bus ponny, i morgon ska han få gå på banan då det är älgjakt och de ska vara och jaga i närheten, så det är bäst att hålla sig undan.

/Sandra

Helg

Äntligen är helgen här! Den här veckan har gått ganska så fort ändå..

Idag har Bally fått vila då mina ridplaner sprack! Hann iaf skritta ut en sväng på Audna på dagen o känna igenom henne, hon var ganska så ömfotad o kände inte alls igen henne.. =( Hon brukar annars vara en väldigt pigg häst med framåtbjudning men nu var hon bakåtsträvande o kändes ovillig.. Så blir att slå på henne skor o hoppas det löser problemet.. Förstår att hon är trött eftersom hon har föl o går ute, vet ju även att Bally var fuktansvärt trött när hon gick med föl dygnet runt!

Ska snart ner till stallet igen o pyssla lite med Bally o tvätta hennes sår, har även kvällen där nere idag! MYSIGT! Det finns väl inget bättre sätt än att spendera sin fredagskväll?? Iaf inte som hästtjej ;)/Madde

Beroende!

Jag har blivit beroende av ett spel på Facebook! Det är en sådant alfapet som väldigt många spelar just nu både på telefoner och på internet. På facebook kan man nu spela två mot två och det är jätte kul, det är dock på engelska men det är bra och träna det också tycker jag :)

Idag ska jag bara rida en häst, nu kommer min lilla ponny plutt hamna som första häst igen och det är bäst att han sköter sig då också! Idag ska jag rida ut i det fina vädret men det är kallt. Det ska bli kul och rida och att kunna anstänga sig lite kanske, de senaste 5 dagarna har det ju varit ganska slappt men att kräva så mycket av båda hästarna. 

Nu ska vi dra till stallet =D

/Sandra

Vinterpigg

Dagens pass var väldigt kul! Både Lilleman och Gabbe var super pigga idag och brydde sig nog lite för mycket åt annat båda två. Det var ju kolsvart och det blåste lite och massa skuggor, båda reds på banan idag då det var så mörkt. Gabbe gick först och han var väldigt pigg men jag är fortfarande väldigt svag och orkade inte riktigt hålla emot honom ordentligt så han fick gå lite halv låg i formen men framåt! Och han var riktigt pigg!:D 

Lilleman var pigg men lite små spänd men han var riktigt fin:) Låg och framåt gick bra idag! Det var då sista dagen som jag red honom, i morgon kommer Malin och Mathias hem =D
/Sandra

ont

Har fruktansvärd huvudvärk idag, och till det så har min lilla Hugo haft feber o ont efter sina 1års sprutor igår så varit väldigt gnällig o ledsen =(

Nu har vi nyss ätit o måste ta mig ut o rida med Sara o Emelie, men verkar inte vara någon som kan passa Hugo under tiden så får se hur det löser sig..

Igår red jag ett dressyrpass på Bally hon var lite trött i kroppen så blir lite ändringar i schemat i veckan.. Blir skritt idag iaf!

Har lagt upp en ny sida på hemsidan som heter Till Salu, kolla gärna in där:

http://hellmans.eu

 

/Madde


Reflex- ett måste i mörkret!

Nu har det börjat blivit mörk redan vid 6 på kvällarna. Därför är det extra viktigt att ha reflexer på sig nu, sen är det även älgjakt som gör att man bör ha reflexer på sig.
Jag använder reflexväst på mig när det är halv mörkt och när det sen blir svart så blir det på med benreflexer och täcke! Jag har även ett par reflex, tjocka vinter vantar som jag köpte på hööks förra året, de är jätte sköna.

En sak som jag dock saknar är ett par bra senskydd/benskydd med reflexer. De som jag sett på hööks var väldigt hårda så jag köpte inte de.
Men vet ni någonstans där det finns senskydd/benskydd med reflexer?
De är å mycket smartare än att hålla på med massa band osv.

Dessa vantar är jätte sköna och jätte bra, enligt mig
Finns det andra skydd än dessa?

/Sandra

Inte det smartaste!

Idag gjorde jag verkligen inte det smartaste valet. Jag åkte till stallet för jag kände mig lite bättre idag.Men att rida två hästar när man är jätte förkyld och ont i halsen och verkligen inte orkar göra någonting det är inte att rekommendera.

Lilleman gick lite halv bra idag, ganska spänd och lyssnade inte till 100. Men i slutet blev han lite bättre. Skritta och travade bara för jag orkade inte mer. Sen var jag inte så stark så att jag kunde rida opptimalt så passet i efterhand gick bättre än vad jag trodde då med tanke på omtändigheterna.

Gabbe var däremot är jätte bra! Han var dock väldigt pigg men han gick fortare och fick sina ponny steg istället för att länga sina steg och bli en dressyrponny istället. Men han fick gå så idag eftersom jag inte orkade göra så mycket åt det. Men det var jätte kul och rida honom eftersom han var så pigg och glad :)

Nu mår jag inte så bra, efter att jag kom hem från stallet hade jag feber. Inte så hög feber bara 37,5 men i vanliga fall har jag som max 36,3. Men jag känner mig väldigt seg. Så ingen skola i morgon heller men förhoppningsvis är jag frisk till på torsdag då vi har ett viktigt prov, för om vi missar prov på den lektionen får vi inte göra något om det området! Jätte dåligt!Nu förstår jag hur det är att vara sjuk, jag som typ aldrig är det.

/Sandra

Hemma

Idag har jag inte hunnit mycket.. Varit själv hemma med Hugo hela dagen och han börjar ju bli en stor kille nu så har slutat sova förmiddagen.. Blir därför att mocka o göra ordning allt i stallet när han sover lunch!

Har varit o hämtat ut Eldinas pass idag.. DYRT!! Men nu är hon registrerad o har ett pass iaf =)
Fullständigt namn: Eldina Från Strömkärr

Nu inväntas Bountys pass oxå, kan ta ett tag såg att de hade ca 300 ansökningar i bara september månad.. Hihi :P

Nu sitter jag o väntar på att Jesper ska komma hem så jag kan gå ner o kolla till min stjärna o hennes kota om den fortfarande e svullen, i morse var hon HELT bra igen men ska se hur det ser ut efter en dag i hagen.. Om hon är bra kanske jag hinner med ett dressyrpass på banan annars får hon vila idag!/Madde

Kort

Blir en kort update idag..

Har haft en gnällig liten Hugo hemma så inte hunnit med så mycket! Har iaf fått ihop nästan alla betyg o andra papper som ska skickas in till Dingle där jag gärna vill börja plugga i Januari =)

Vi har iaf varit iväg o hämtat 60 säckar med spån, som tur var så följde snälla Vera med, även Jesper o Ida så gick snabbt o smidigt idag!

Väl hemma han jag mata Hugo innan Audnas nya medryttare Sara kom ut för första gången, så blev alltså ingen middag för mig idag.. Red en kort sväng men Audna var lite trött o verkade inte så motiverad idag, bally hade lyckats få ett litet sår på v. kota o va lite svullen.. Hon som ALDRIG haft ett sår på sina ben.. Hoppas att det inte blir värre än så, hon var iaf fin idag o jag älskar min nya sadel!!/Madde

Sjuk

Usch, nu är det ungefär 1 år sen exakt som jag senast var ledig från skolan för att jag var sjuk på riktigt! Jag mår inte alls bra, jag har jätte ont i halsen och jag är jätte snuvig. Var hemma från skolan idag och det var tur det för jag har varit segare än sengångare. 

Nu har vi precis varit i stallet och jag ville inte rida så länge för att jag inte skulle bli sämre, jag red bara Gabbe idag. Så Lilleman fick alltså vila. Jag red barbaka ut en sväng på 20 min och då skritta och trava jag och att jag aldrig lär mig, jag kan inte rida barbaka på min häst ute i skogen, han är för pigg och han får för mycket energi i benen så jag har jätte svårt att sitta rakt upp och ner! Gabbe var likadan idag. Han var jätte pigg och glad idag, sp han var jätte duktig idag :)


/Sandra

Vinter?

Idag var det endast 7 grader när vi åkte till stallet! Nu börjar det bli höst och snart kommer snön det lovar jag.

Lilleman gick väldigt bra idag, han hade gått i skritten precis när jag kom så behövde inte skritta så mycket så jag skrittade bara i 5 min innan jag började trava och idag var han helt klart på sitt bästa humör. Brydde sig inte om att det blåste eller att det började bli mörkt. Han var jätte avslappnad och lyssnade jätte bra på mig. Traven gick jätte bra hela tiden och galoppen var han jätte pigg och gick av sig själv. Han fick galoppera på rätt bra idag för han gick så själv och han ville springa så han fick göra det, fast jag hade kontroll och jag behövde bara sätta mig ner så samla han sig :) Jätte duktig!

Gabbe blev tömkörd idag och han var rätt duktigt jämfört med vad han kan vara, idag kunde jag till och med tömköra honom( han brukar driva med mig). I vänster varv var han duktig efter galoppen då han blev piggare ocjh hans trav blev hur fin som helst och skritten blev mkt bättre än innan galoppen. I höger varv är det något som stör honom för han vill knappt gå i det varvet och står emot jätte mycket. Tillslut gav vi typ upp för han ville inte. Nu ska han tömköras 1 gång i veckan, så är det! Men han var duktig under den tiden han lyssnade:D

/Sandra

Kallt!!

Brr i morse var de -4grader när jag gick ut till stallet!
Har faktist fryst hela dagen även fast jag haft raggsockor, vantar, mössa, jacka + en tjock dunväst.. Jag ÄR eb väldigt frusen människa o HATAR vintern.. På vintern har jag ofta dubbla byxor, 3 tröjor + en tjock overall över allt detta.. Jag struntar faktist i hur man ser ut, även fast man ser 100kg större ut så är det viktigt att man inte fryser!

Idag har vi haft full rulle i stallet o börjat riva vägger för att kunna bygga spolsplita!

Red Babsan på gärdet idag med min NYA sadel!! Ja jag fick med mig en SUPER SKÖN! Jaguar XKC, rödbrun!
Och gissa vad allt detta löste, JO..
* Jag sitter som en GUD
* Bally är numera stadig i övergångarna
* Bally har fått tillbaka sitt steg
*Bally gör superfina ökningar o tempoväxlingar

Ja jag menar den har gjort att vi är tillbaka på banan igen där vi slutade innan hon fick sin vila o föl! Känns SÅ himla bra!! =D

Nu på kvällen fick Audna kolik känningar =( Troligen pga frostgräst.. SÅ vi har gått med henne o gett henne parafinolja, efter ca 30min fick hon igång magljuden o "klippet" i sitt steg igen så hoppas hon slipper kolik i natt! Hon har även fått på sig sitt vintertäcke med hals så hon inte blir kall i natt.

Nu ska jag sitta o värma mig en stund sen spela lite spel med familjen! I morgon blir det att hämta spån

Vet att vi inte hunnit ta några nya bilder, men ska verkligen fösöka få tid i veckan!/Madde

Bilder från idag

Lilleman och Nimbus
Lilleman
/Sandra

Tröttare än tröttast

Jag har varit så trött de senaste dagarna, men hästarna har varit tvärt om!
Igår red jag ut med Matilda på båda hästarna. Lilleman var jtte duktig efter ett tag, då han var väldigt spänd men efter galoppen blev han riktigt fin.
Gabbe var galen rätt ut sagt! I början när vi travade han var precis som Lilleman, spänd och lite oarbetsvillig men efter galoppen blev han också jätte pigg och jätte fin. Då kändes han inte konstigt igår när ponnyerna hade galopptävling och båda var riktigt taggade och vi hade svårt att bromsa.

Idag så var det Rally SM vilket gjorde att vi inte kunde rida ut så båda hästarna fick gå på banan idag. Red Lilleman med sporrar och vilken skillnad han lyssnade jätte bra och han var riktigt fin idag.
Gabbe däremot var lite halv dum, han verkar inte riktigt frisk min ponny i vänster bakben. När jag började trava och slappna av så gick han jätte bra och trampade på väl men i vänster galopp vill han inte gå fram utan blir seg och otaktig i bakbenet! I höger går han däremot lite bättre, piggare och inte alls lika mycket ur takt. Men han vill gärna gå lågt och det är inte likt honom att gå som han gör just nu, imorgon ska vi longera honom mycket i galopp för att se om han är ojämn då också.. Min lilla bus ponny!
Tog även lite bilder på både Gabbe och Lilleman i hagen idag, några kommer upp jär i kväll eller i morgon när de är regiderade.

/Sandra

Trött

Så nu är dagenslut, dags att kolla på idol =)

Har hunnit med allt utom att hämt spån idag! Nu på kvällen har jag tvättat Bally med torrshampoo och smörjt sakerna tills i morgon! kl 9 åker vi mot sharpman och hoppas vi hittar en sadel!

God kväll!
/Madde

fullt upp

Full rulle idag!

Börjar dagen med att åka in till sjukhuset, sen vidare till hemlig destination..

Hem ta med släpet och åka till åkerstyckebruk o möte mamma, byta bil med henne!
Hon ska köra ner sin häst hit idag!

Hem igen åka till XL o hämta spån!

Sen ska det hinnas ridas, mockas osv...

Hann inte raka babsan igår, och lär ju inte göra det idag heller..

Lisa blev sjuk igår kväll, först kolik liknande symtom som försvann, men övergick i fång symtom! Konstigt nog så står hon i fångställning men då med bakbenen väldigt långt bakom sig o fastnar typ i den ställningen, ringde o prata med veterinär så ska se hur hon ser ut nu om det blir att ringa ut någon under dagen!

Ne full fart!/Madde

Galen ponny

Red Lilleman först idag och det gick itne jätte bra idag, han var spänd och lite små tjafsig idag och det var lite nya saker runt i omgivningen där jag red och det reagerade han på så han blev väldigt spänd. Eftersom de ska ha SM i rally där snart så har de satt upp massa pinnar, skyltar och band.
Men men, det går nog bättre i morgon =)

Sen longerade mamma och jag Gabbe eftersom han var lite knackig igår. Först sprang jag med honom och han var lite små seg och sen sprang mamma med honom för att jag skulle se. Han såg inge konstig ut alls tyckte jag, så mamma longarade honom och fasen vad busig och galen han blev. Han sprang, bocka och hoppa jämfota rakt upp i luften! Öronen var spetsade framåt och han var jätte busig. Det hade nog varit väldigt kul och rida honom tror jag eftersom han var så busig.

Sen tog vi in honom eftersom han inte gick att longara i grimma, och i stallet var han busig och såg hur glad ut som helst så han gjorde lite som han ville denna lilla busponny^^
Ungefär så här glad såg han ut :D
/Sandra

klättra

Började dagen med en ridtur innan allt regn kom =)

Red ut o klättra i skogen, försöker klättra 1 dag i veckan då det är mycket bra träning för hela kroppen!
Innan jag klättrar skrittar jag fram ca 15 min sen joggar jag ca 7-10min innan vi beger oss upp i backarna! Vi har sån tur att vi har så himla fina o bra klättervägar, man kan variera allt från gräs, till stand, till grus med olika lutning o längd. Jag brukar börjar med en kortare gräsbacke sen gå över o klättra 2 gånger upp o ner i en längre och ganska brant sandbacke o avslutar med en lättsluttande med lång grusbacke.

Nu har jag varit inne i stan o handlat så nu ska jag ner o mocka klart i stallet.

Hoppas hinna klippa babsan ikväll innan helgen.. det återstår att se ;)

Vi håller alla tummar o TÅR i morgon!/Madde

Stakars ponny

Nej och nej, min häst har börjat blivit stel i bakbenen igen! Jag tyckte att han var lite knasig och rida i förrgår när han inte gick av sig själv och galoppen var seg. Mne igår när jag red på banan så lyssnade han ingenting alls och jag blev sur på honom. Jag fick ingen reaktion av sporrarna eller skänklarna alls i galoppen! Han var hackig och seg i bakdelen och det kändes inte alls bra. Han var inte halt och han var väldigt fin i traven, dock lite seg och lång i formen och det är han aldrig, så något är fel...
Idag ska jag rida Lilleman ut i skogen och Gabbe ska longeras och se om han är seg och ojämn idag eller om det bara var igår.
/Sandra

Kolla in!

http://svt.se/2.128686/1.2556612/rolf-goran_bengtsson_om_sina_hastar_os_och_aldern
Svt har intervjuat Rolf-Göran Bengtsson :D

Den är lång men den är riktigt intressant! Jag har kollat på hela och han låter så vettig och han är riktigt bra :)
/Sandra

pause

Haft full rulle hela förmiddagen, hovslagren har varit ute o sen har jag tvättat o städar fortfarande..

Tvungen att ta en liten pause, kikar du in på 5årsfinalen i breeders!

Mycket fina dressyrhästar! Kolla live här:

http://www.equisport.tv/LIVE.html


/Madde

Licens prisökning+ponny- och häst licens varje år!

Nu har jag läst om licensprisökningen.. Usch och fy! Varför ska ridsportförbundet göra ridsporten ännu dyrare? Varför ska de ändra allt nu? Är de påväg att gå i konkurs eller?
Anmälningsavgifter, bensin och nu detta. Nu ska man tydligen börja betala ponny- och hästlicens varje år också. Och detta blir alltså ännu dyrare och desutom om man har en ponny inte vill tävla, blir halt eller att den säljs och så har man betalat 500:- för ingenting+ den avgiften som man ska betala för hästen. Det ända som typ bli bra med detta är för de som tävlar regional på ponny och häst, men det blir desto dyrare för de som vill tävla lokala tävlingar.
Detta tycker jag börjar gå åt helt fel håll och jag tycker inte detta ska införas från och med nästa år.

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5907
Klicka här om ni är emot detta. Det är väldigt många som skrivit på denna namnlista.

Nya priset för lokal tävling för ett år blir 200:- för ponnylicens + 500:- ryttarlicens+ bensin för varje tävling+ anmälningsavgift = Dyrare än förut och inte ett dugg roligare..
/Sandra

Som sagt

så blåste det idag och det märktes på Lilleman, jag red ett varv runt kvarteret och skritta och trava och han var riktigt fin och fram för skänklarna. Han var avslappnad och fin i sidorna. Sen red jag lite på terrängbanan och han var jätte fin där med i skritten och traven, sen galopperade jag och i början gick det bra, sen blåste det lite och han började hoppa lite åt sidorna och blev spänd så jag red en kortis på banan och galopperade bara och sen travade jag av och skrittade ut en kort sväng.

Min häst var riktigt fin idag, jag red honom på terrängbanan också. Han var jätte fin i början och trampade på och mamma hade kameran med, jag red öppnor och lite skänkelvikningar och på volter för att få honom fin i sidorna.
Men när mamma tog upp kameran så blev jag spänd och jag satt inte still och Gabbe gick skit...
Allt som kom med på film gick åt pipan, han blev seg och tappade all energi och jag sitter inte still utan är spänd överallt och då blir min häst helt fel.
När mamma sen lägger ned kameran så blev det en annan häst och en annan ryttare! Jag blev avslappnad och hästen gick av sig själv och trampade på jätte bra och jag behövde inte göra någonting.
Det är helt sjuk hur mycket jag spänner mig så fort kameran kommer upp jag jag ska se hur jag rider.
Min tränare sa senast jag tränade att filma är en bra sak och du ska få se hur bra du sitter och rider och hur bra hästen går när du bara slappnar av och inte gör någonting.
Hur går det att se om jag spänner mig på filmen och allt blir fel?!

Jag vill ju se hur det ser ut när min häst är fin men det går inte... inte just nu iaf!

Så jag vet inte om jag ska lägga upp filmen eller inte från idag... Vill ni det?

/Sandra

Härligt!

Idag har det varit en fartfylld dag!

Började morgonen som vanligt, trött som bara den gjorde ornding allt i stallet, upp duscha o for in till stan!
Första stopp blev på polisstationen där jag fixade ett nytt pass! Jo för vi ska åka på BRÖLLOPSRESA! Länkar till det underbara stället vi ska till!

http://www.ving.se/kanarieoarna/playa-del-cura/sunprime-riviera-beach-spa

Åkte sen o käkade lunch med Ida o Jesper på sibylla! MUMS!
Sen for vi mot sjukhuset för lite ärenden, vidare till odal o shoppa mat till hästarna, sen hämtade jag upp Madde som skulle med ut till stallet!

Väl hemma svida jag om igen o gick ut med Ida på en Power Walk! Gick tungt idag men skönt att ha det gjort!

Hem o lagade mat, slängde i sig mat och gick ner till stallet!

Tog en ridtur med Emelie ute på gärdet, red lite dressyr på bally, mycket övergånger på RAKT spår o hon lossnade o blev riktigt fin! Var lite starkt i galoppen, så gjorde mycket övergångar och flyttade bakdelen undan skänkeln i traven mellan fattningarna blev super fin! <3

Stanna i stallet ett tag o hjälpte Emelie lite o pratade med de andra lite!

Ni kanske har hört hysterin över att de ska införa nytt system för licenser nästa år! Själv tycker jag det är bra, men väldigt många som är emot!

Kolla in på ridsport för att läsa mer

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/10/Nyttlicenssystemfran2012/


Nu ska jag kolla lite på tv, hörs i morgon! Fullsatt dag då med!
Har föresten vunnit en sån här för 150kr på tradera! ÄNTLIGEN! Budat på många men inte vilat sträcka mig mer än till det priset ! =)
/Madde

Blåsigt väder

Vädret är underbart idag och det är nästan klarblå himmel, men det blåser väldigt mycket. Så det ska bli väldigt spännande och rida hästarna idag som båda blir lätt spända när det blåser och allt rör på sig.
Det som är positivt med att det blåser är dock att det går att rida på terrängbanan eftersom det blöta trokar när det blåser så båda hästarna ska gå där idag och kameran ska med! Ska se om mamma vill fota när jag rider båda hästarna eller om det bara blir film och bild på Gabbe, det märker vi :)

Bildbomb kommer ikväll och även en kortare film, om jag vet hru man gör film på denna dator. Det finns en massa kul i programmet imove men jag har inte riktigt förstått hur det fungerar. Men det blir ett projekt i kväll då mamma ska på möte och jag är själv hela kvällen! :D
Min söta kompis:D
/Sandra

Måndags pass

Idag red jag ut på båda hästarna och Lilleman var jätte fin idag också, lite spänd ibland men lyssnade väldigt bra på skänklarna och han var pigg och super glad idag:) Så det var kul att rida honom idag :)


Gabbe red jag en lite längre sväng på och han var riktigt fin, blev lite små hängig i handen ibland men de sista 20 min skötte han sig as bra. Liksom Lilleman var Gabbe pigg och glad idag!
Galopperade och travade en hel del och Gabbe började tagga lite för mycket ibland och började hoppa på stället och var jätte glad. Jag tycker att man kan släppa gränserna och race lite ibland så jag släppte Gabbe ltie idag och han var glad, han visste fortfarande att jag ville ha kontroll så han sprang inte men han ville inte springa fort så han längde sprången i stället och höjde huvudet en aning och jag såg att hans öron var spik raka och han var glad:D
Min lilla pålle från en uteritt för ungefär 2 år sen ;)
/Sandra

Vad lat jag är

Vaknade halv 11 idag och jag började inte skolan fören kvart över 2, det kändes så värt att åka till skolan idag för en lektion. Nej, men vi skulle göra klart vårat projektarbete och gjorde vi det? NEJ!
Vi blev inte klara och det var ju kul... det ska redovisas på torsdag och rapporten ska in på onsdag. Så nu ska vi göra resten själva. 

Idag ska jag i alla fall rida ut på hästarna och det blir nog bara en kortis på båda två eftersom det kommer bli mörkt snart och vi ska snart åka till stallet och klockan är redan 5. När jag kommer hem blir det att plugga gärnet och göra klart allt och det känns rätt bra. Projektet i första hand, sen ska jag förhoppningsvis slänga in ett inlägg här också :)

Sen kan jag ju passa på och säga att jag är ledig i morgon från skolan =D
Två dagar i rad där man bara har två lektioner och jag gick ju idag, så spanskan får ledigt från mig i morgon!

/Sandra

Måndag

Jahapp nu var det ny vecka igen då!
Tycker tiden går så himla fort, tänk att det nyss var sommar o snart är det snö överallt! Den här sommaren sprang förbi nästan obemärkt..

Igår fick Bally vila, idag ska vi skritta ut en sväng med Ida sen blir det ett kortare dressyr pass på banan efter! Dock i hoppsadeln, ska ju iväg till Sharpman i helgen o förhoppningsvis får jag med mig en underbar dressyrsadel hem =D

Har nyss varit inne på en power walk, samma igår kväll o ska försöka hinna med det iaf 5 dagar i veckan så man blir fit! Det är ju självklart nödvändigt att träna på annat sätt än endast ridning för att bli mer smidig o balanserad, kör även boxning o hoppas kunna börja på gympa i höst igen!

Nej nu ska jag slappa en stund innan det e full rulle igen ;)/Madde

Shit vilken dag!

Vädret har varit skit idag och det har regnat hela eftermiddagen. Men hästarna lyfte verkligen upp det idag.
Jag var lite seg under och gjorde massa läxor så vi kom inte till stallet förän halv 5.

Jag red först Lilleman och jag red ett varv runt kvarteret först och skrittade och travade. Sen red jag lite på sandbanan och fy tusan vad bra det gick!
I början så skulle jag bara galoppera honom på banan men han var ltie svårsvängd på volter så jag red lite fram- och bakdelsvändningar för att få honom fram för skänkeln samtidigt som han lyssnade åt sidan! Allt släppte och han blev hur fin som helst. Så här bra har han aldrig gått när jag ridit honom. Sen efter lite arbeten med det så red jag lite kvarts framdelsvändningar på ett ruter i trav och i slutet blev han jätte fin för båda skänklarna. Och galoppen funkade super efter arbetet och han lyssnade jätte bra för ytter sknkeln och svängde bra:)

Gabbe min absolut bästa vän och bästa hästen i världen. Idag var båda hästarna bäst!
Gabbe red jag först ut runt kvarteret och skrittade och travade precis som med Lilleman. Även på Gabbe red jag mycket fram- och bakdelsvändningar. För att få honom runt skänkeln och framåt. Eftersom allt släptte efter förra träningen så slappnade jag bara av idag och jag behövde inte göra någonting på hela passet idag. Jag bara satt där och styrde och höll om. Han var pigg och framåt i alla gångarter utan att behöva säga till honom hela tiden. Bakdelsvändningarna gick toppen när jag lärde mig på hur jag skulle göra på honom. De sista två vändningarna jag gjorde behövde jag bara titta vart jag skulle så hängde han med!
Så detta passet gick så himmla bra! Så här vill jag verkligen att han ska vara varje dag och särskilt på tävling!
Imorgon ska jag rida ut på båda hästarna :)
Och på tisdag också och på onsdag ska Lilleman vila och Gabbe ska ridas på terrängbanan. Och på torsdag ska båda hästarna ridas på sandbanan och fotas!
/Sandra


Detta ska bli intressant?

Lite efter i hästnyheterna, som de flesta kanske redan vet så har Edward Gal, den hålländska stjärnryttaren som red Totilas tidigere, fått ett blivande stjärnskott.
Jag läste på ridsportshemsida om detta idag, hästen heter Jack Sparrow och är 4 år och svart. Han är hur fin som helst!
Edward uttalar sig också om att detta är en typ av häst som han gillar. Det ska bli riktigt spännande och följa detta nya ekipage och att Edward kanske får en stjärna som han får utveckla själv.

Jack Sparrow är en svart hingst som är 4 år (Johnson-Wolkentanz II-Don Primer) som har vackra rörelser som kommer kunna utvecklas och jag tror på den i framtiden eftersom Edward får den så pass tidigt :)


Tror ni på denna i framtiden och kommer den bli lika vacker som Totilas?

Vill ni läsa mer klicka här
/Sandra


Tröttmössa

God morgon!

Blev inget bloggande igår hade fullt upp som vanligt!
PÅ förmiddagen fixade jag med hö o halmrullar, halmade upp i ligghallen o mockade stallet.
Efter lunch kom en tjej o proade Audna, tänkte skaffa en medryttare på henne, det gick bra o hon tyckte det var SÅ kul att få komma ut!

Sen umgicks jag lite med Emelie en stund i stallet o gick sen upp o lagde GOD mat till familjen!

Blev en sen ridtur så blev med reflexer för första gången i år, joggade ut en sväng med Madde o Sabaah o Bally var verkligen SUPER fin!!

Avslutade kvällen med Nya Pirates filmen! Den va grymt bra!! =D

Idag ska jag ta det ganska lungt, ta hand om vanliga sysslor i stallet o se om vi kan börja riva lite väggar så vi får fart på bygget med spolspiltan! =D

Här kommer några bilder på Lisa dagen efter hon kom hit.. så smal!
/Madde

Tusan också..

jag som trodde Katrineholm bara skulle ha regional dressyr när det var DM, nu visade det sig att de skulle ha med LB:1 lokal, och jag som sa att jag skulle vara med och ge min häst en ny chans på tävling eftersom det är hemmmplan. Anmälan gick ut idag och jag vill inte betala så mycket i efteranmälans avgift i fall min häst inte har lust att tävla då.. och sen är det Cecilia som ska dömma också inte LB klassen tror jag men hon är iaf där och kanske kan se hur Gabbe kan bete dig om han inte är på humör.

Är det fler än jag som alltid lyckas missa anmälningar till tävling?
På flera föreningar så har de att man slipper betala efteranmälan om man tävlar för den klubben, men det har ju inte Katrineholm och det är synd för då hade jag lätt varit med och hade gett min häst en chans. Synd att jag inte läste proppen tidigare så jag kunde tävlat då :P Men men, sånt är livet ibland och jag har råkat ut för detta förut :P

/Sandra


Ridpassen idag

Idag red jag först ut på en fiolsträng, alltså Lilleman. Han var väldigt spänd idag och det gick inte så bra i början, men efter att böjt honom och fått igenom honom i sidorna blev han fin! Galoppen idag gick väldigt bra för att hade egen framåtbjudning och galopperade på bra.

Gabbe var däremot väldigt fin idag! Jag hade gårdagens träning i bakhuvudet hela tiden och slappnade av hela tiden och tog djupa adetag ibland för att överdriva avslappningen ibland. Han lyssade jätte bra på skänklarna och han gick jätte bra och jag red ut en kort sväng först och sen red jag en sväng på terrägbanan.
Det var en jätte stor skillnad idag, galoppen var det som gick sämst idag för där blir jag fortfarande lite stel, men när jag väl slappnade av där blev han fin och lyssnade för skänkeln och fick mer energi.


Bilder från första träningen med Gabbe, 1 månad efter vi köpt honom.

/Sandra


Gammal film

Jag sitter just nu vid min gamla dator då Mac:en har fått lite semester och på den finns inga redigeringsprogram eller gamla bilder och filmer.

Jag sitter just nu och redigerar lite bilder, men så kollade jag in en film som mamma filmade när jag red för ungefär 2 år sen och shit! Jag skämms, jag sitter som en åsna med händerna nedtryckta i sadeln och knäna uppe i hakan. Hästen går och såsar och det finns ingen energi alls och jag låter honom gå där? Det märks att det första året fick han bestämma och jag lät honom gå där han ville, och hur bra är det?:P Om jag kanske började rida ordentligt det första året kanske vi hade varit bättre och kommit längre än vad vi är idag. Men filmen är rätt kul och se på ändå, för att de utvecklingen och de syns att han hade en rätt bra längning redan där som nu blivit utvecklad och mer bärig.
Är det någon som vill ha något och skratta åt så kan jag lägga ut filmen någon dag, om ni vill :P


En bild från samma dag! :P

/Sandra


RSS 2.0