Shit vad tiden rinner i väg

Igår satt jag och en klasskompis med rättskunskapen i fyra timmar utan något vidare resultat. Så jag hann tuvärr inte skriva något om ridpasset idag så det kommer nu istället. 

Gabbe reds på banan och dressyr eller markarbete kanske man kallar det när man rider över bommar. Men han var väldigt fin. I traven så var han riktigt pigg, men ibland så kortar han sig och stänger av för skänklarna så det är att smacka på honom och då går han fram. Jag vet inte riktigt vad jag gör för att han ska reagera med att stanna upp. Men när han lyssnade så var han trevlig och rida och han verkade väldigt nöjd. 

Jag red en övning som gick ut på att rida över bommar på ena långsidan, sen bryta av några meter efter det och sedan skritta och fatta falopp från skritt på kortsidan och galoppera först mellan galopp sen samlad, och sedan bryta av innan bommarna och börja om. Denna övning fungerade jätte bra på Gabbe som måste bli kvick för skänklarna och i sina steg och reaktionsförmåga.
Efter några gånger så blev han väldigt fin och lyssnade för minsta lilla och han tyckte det var kul. 

Även galoppen kändes väldigt annorlunda och fin idag han var mycket snabbare och hitta en bra takt och energi. Efter passet verkade han väldigt nöjd och glad. Jag tror han verkligen tyckte han skötte sig jätte bra på det passet för han såg verkligen överlycklig ut. Han var väldigt söt och korkad min lilla,knasiga ponny :)

/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0