Passet igår

Hade så mycket att plugga igår så jag hann inte skicka in ett inlägg om passet. Jag red honom på banan och han var riktigt fin och han kändes väldigt fin och rida. Jag red som vanligt på hackamore och han var väldigt fin i energin och han lyssnade bra på små hjälper.
Det känns som om han snart kommer bli jätte fin för små hjälper då man peta till honom lite hårdare så hoppa han framåt. Det kändes jätte kul att få en sådan reaktion för efter det kunde man bara hålla om och han lyssnade. Jag red mycket igångsättningar och avbrott för att få honom kvick och få framåtbjudning. Det lossnade fort och jag slapp sitta och nöta med det.
Jag har också kommit på en väldigt bra sak som gör att Gabbe lyssnar bra för skänklarna, det är att göra som jag har fått ett tips om. När hästen sätter ner högerbenet ska man peta till med vänster skänkeln och tvärt om. Jag vet inte funktionen för det men det funkar väldigt bra! När han tappade energin så gjorde jag det bara två gånger och han lyssnade framåt direkt. Det var faktiskt en stor överraskning, men det är så lätt och göra och det funkar så det är skönt att kommit på ett sätt att lösa motståndet på honom. 

/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0