Min häst var så fin idag

Så här bra som Gabbe gick idag vet jag inte när det var senast. Han var fin och pigg redan från början, tuvärr gick det inte jätte bra att fullfölja övningarna på så sätt som jag tänkt från början då det stod en massa hinder i vägen.
Som jag läste i boken idag så red jag fram honom i lång och låg form i ett ganska lugnt tempo sedan kortade jag honom bit efter bit och så började jag göra avbrott på alla sidor av ridbanan till skritt och skritta 5 steg sen trav igen. Detta gjorde jag för att få honom kvick för skänklarna. Sen la jag också volter i varje hörn för att få honom runt skänkeln och fin i sidorna.
Efter en del avbrott och en del volter blev han jätte fin och jag började galoppera honom i en lång form för att "strecha" som det stod i tidningen. Efter och ha gjort det och varierat tempot och lagt volter blev han jätte fin och bärig och jag började arbeta honom i en högre form och en mer varierad galopp.
Sen fattade jag galopp från skritt och bara efter två fattningar lyssnade han för minsta lilla skänkel.
Det var helt otroligt att han reagerade så, det har han inte gjort på väldigt länge. Sen så började han bära sig själv och kom upp i formen vart efter han fick bättre bakbensaktivitet.

Det var verkligen helt ovant att rida honom för så fina skänklar och hjälper som idag, jag blev nästan gråtfärdig efter passets slut. Jag var så nöjd med honom och Gabbe såg ut att vara väldigt nöjd och glad han också. Så här som jag ridit honom idag ska jag fortsätta med att göra, både på ridbanan och i skogen.

Sen när han började lyssna mer för små hjälper började jag flytta honom lite lätt i öppnor på långsidorna och lite sidvärts innan för spåret osv. Det gick jätte bra det också. Tidningen som jag berättat om hjälpte verkligen och det fungerade.

En sak som var lite knepig som stod i boken, som fungerade men min kropp hängde nog inte med.
I längningarna så skulle man peta till med en skänkel i taget och inte båda. När hästens vänstra ben sträcker på sig ska man peta till med höger skänkel och så tvärt om. Mina skänklar var inte alls vad vid det, MEN DET FUNGERADE, de få steg som jag försökte på. Det är något jag verkligen måste lära mig in för det blev en helt annan takt och jag hoppas att detta sätt hjälper mig att utveckla hans längningar ännu mer:) 

Min älskade fina häst<3
/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0