Duktig ponny

Idag gick min hasts jatte bra igen. Han hade god energi och lyssnade mestadels hela tiden. Hans takt har blivit så bra att det är jätte kul och rida honom. Jag red mycket samla sen framåt för att få en kvick bakbensaktivitet och en kvick reaktion för skänklarna. Detta fungerade jätte bra. Ibland stängde han av och skänklarna reagerade han inte alltid på. Men efter att bara petat till lätt med spöt så fick man en god reaktion! Det kändes riktigt bra och rida.

Jag red mycket volter och tränade just på att få honom fick för skänklarna och tillslut behövde jag bara använda låren för att få fram honom! Sådana effekter är väldigt skönt att ha på honom och det ligger ett enormt jobb bakom det och nu börjar han orka bära sig bättre och snart kan han nog börja ha den goda takten han har under ett helt pass och det ska bli ännu roligare när han orkar de :)

Nu blir det bonde söker fru! =D

/Sandra

Snyggt!

Jag hittade ett välidgt fin pannband idag på internet och det skulle nog passa Gabbe väldigt bra tror jag. Jag är verkligen jätte sugen på och köpa detta men vet inte om jag ska lägga mina pengar på något annat som jag inte har 10 saker av. Pannband är något av de sista min häst behöver för jag har så mycket i alla möjliga utseenden.


Jag är inne på och köpa något av detta och högst upp just nu är det svarta med stora silvriga pärlor, det längst ner.. Men jag tror även han skulle passa i de gråa som är nr två på bilden. Dessa färger är de som jag kan välja på så all min utrustning är av rostfritt stål allså grått.
Detta pannband är lagomn mycket bling bling på. Det ser ut att vara ganska brett och det tycker jag är snyggt. Man kan använda detta pannband utan att det blir för mkt. Jag tycker personligen nästan att det är snyggare med stora och färre pärlor på än om det ser ut som att det bara lyser med massa små pärlor.

En stor hiss till detta! Vad tycker ni? Är det snyggare med färre pärlor eller ska det vara mycket?

/Sandra

Äntligen hemma

Nu är jag så trött så det är inte sant. Jag har haft full rulle hela dagen idag, först skolan där jag hade 1 prov som inte gick så jätte bra. Sedan blev det att hem och fika och skynda sig till stallet innan det blev mörkt.
Lyckades inte jätte bra med det faktiskt för vi kom till stallet runt 3 och då var det nästan mörkt redan då.
Så jag skyndade och göra i ordning Gabbe och så gav det sig iväg.

Jag var på något sätt välidgt spänd och irriterad på något, tror det är för att vi haft vildsvin vid stallet och jag vågar knappt rida ut. Jag har en känsla av att de ska komma och attackera mig och äta upp mig och hästen. Så i början blev allt bara skit!
Men tillslut kom vi ut i från skogen så jag bara fick skog på en sida och då blev det något helt annat. Min häst blev mycket piggare och lyssnade jätte bra. Det känns seriöst som om han flyger fram när man rider ut. Hans energi i benen blir helt annorlunda och allt känns jätte bra. Jag är verkligen jätte sugen på att ta med kameran i helgen för att få se han på film. Det känns så annorlunda och bra just nu de största delarna av passen och det vore kul om det ser lika bra ut som det känns. Så hoppas att mamma är villig och filma och fota i helgen :)

Idag ställde jag ganska mycket och försökte få upp honom lite i formen eftersom han lätt blir för låg. Jag red också mycket skänkelvikningar för att få honom för skänklarna. I galoppen blev han pigg och busig så i början blev det lite små race innan jag var tvungen att få ihop honom för att få tillbaka kontrollen ;)

/Sandra

Hjälmar!

En av de viktigaste sakerna när man rider är ju HJÄLMEN!
Nu är det nog dags att byta ut min gamla trogna vän och låta den bli ersatt. Det känns lite illa eftersom den jag har nu är jätte skön men väldigt utsliten.
En sådan här hjälm har jag nu och den är verkligen jätte skön!
Men just nu är jag riktigt sugen på någon av dessa:

En Charles Owen Wellington

En Charles Owen Fiona.

Vad har ni för hjälmar och är den bra/skön?

/Sandra

Passet igår

Hade så mycket att plugga igår så jag hann inte skicka in ett inlägg om passet. Jag red honom på banan och han var riktigt fin och han kändes väldigt fin och rida. Jag red som vanligt på hackamore och han var väldigt fin i energin och han lyssnade bra på små hjälper.
Det känns som om han snart kommer bli jätte fin för små hjälper då man peta till honom lite hårdare så hoppa han framåt. Det kändes jätte kul att få en sådan reaktion för efter det kunde man bara hålla om och han lyssnade. Jag red mycket igångsättningar och avbrott för att få honom kvick och få framåtbjudning. Det lossnade fort och jag slapp sitta och nöta med det.
Jag har också kommit på en väldigt bra sak som gör att Gabbe lyssnar bra för skänklarna, det är att göra som jag har fått ett tips om. När hästen sätter ner högerbenet ska man peta till med vänster skänkeln och tvärt om. Jag vet inte funktionen för det men det funkar väldigt bra! När han tappade energin så gjorde jag det bara två gånger och han lyssnade framåt direkt. Det var faktiskt en stor överraskning, men det är så lätt och göra och det funkar så det är skönt att kommit på ett sätt att lösa motståndet på honom. 

/Sandra

Har svårt att välja...

Jag har nu på morgonen tittat runt på olika ridvästar som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Jag har en dunväst nu som är vit och från jacson som jag tycker är väldigt skön att rida i och den är rätt fin också. Men jag skulle vilja ha en till eftersom vitt inte lämpar sig så bra i stallet egentligen så den blir fort skitig.

Denna väst har jag nu i vit:
Det finns flera västar som jag hittar nu som jag är intresserad av men jag vet inte vilken... det är så att jag ska önska mig en väst i julklapp och jag vill ge mamma två alternativ, så vilka tycker ni?
Har några alternativ här nedanför men kom gärna med tips om ni vet någon snygg ridväst.


Denna är från HV Polo.

Även denna är från HVPolo

Denna från Mountain horse

Kom med förslag eller kommentar vilken ni tycker är snyggast! 

/Sandra

Hjälperna

Om övningarna jag skrev om tidigare i kväll fick jag en fråga om hur hjälperna används i de olika övningarna och i en skänkelvikning så går ryttarens hjälper till så här:
Innerskänkeln ska vara bakom sadelgjorden och den verkar för sidförande.
Ytterskänkeln den bör vara i normal läge kanske något framför sadeln och den verkar mothållande och den ska sköta framåtdrivningen.
Innertygeln ska vara ledande, men var försiktig så inte hästen blir för böjd.
Ytterskänkeln passar och reglerar ställningen och är till för förhållanden.
Sätet hjälper till att hålla rytmen.

/Sandra

Övningar

Jag fick en förfrågan om jag kunde lägga upp en övning som jag brukar använda mig av när jag lär en häst skänkelvikningar eller för att förstärka sidversrörelserna hos hästen. Den vanliga övningen som jag använder fanns i tidningen och det är denna:


Efter att ha ridit den några gånger så provade jag denna övning på Gabbe och den funka bra den också:)
/Sandra

Stockholms horse show!

Jag satt och kollade på dressyren, Küren, innan vi åka till stallet. Jag tycker att Tinne vilhelmson-silfvéns häst var väldigt fin och den kändes så lyhörd och taggad så det var ett riktigt nöje att kolla på och jag var 100% säker på att hon skulle vinna helt klart. Men så blev inte resultatet, utan det var 1 ryttare kvar och det var Patrik Kittel på Toy Story. Jag själv tyckte att Tinnes häst var finare och att deras program var bättre än Patriks. Toy Story var välidigt på och full av energi men fick många missar tycker jag, men ändå så vann de.

Det var Patriks första Världscups seger och det blev inte på sin stjärnhäst Scandic, men ibland komm
er det glädjande besked och det var kul att han fick sin första världscupseger på sin andra häst.
Både Tinne och Patrik red egentligen sina andra hästar, Patriks första häst är Scandic och Tinnes första häst är (eller var iaf) Favourit. Det är väldigt kul att ha ryttare som har fler än en bra häst. 

Heja Sverige!


Bild från Aftonbladet. 

/Sandra

"Jag gör de senare"

Någon som känner igen citatet "jag gör de senare" när man pratar om läxor. Det är något jag använder mig välidgt ofta av i de situationerna jag inte har lust att plugga och göra saker som ska lämnas in eller till prov. Jag gör de alltid i sista stund och är väldigt dålig på att prioritera rätt. 

Dagen idag har varit hur skönt som helst, vaknade upp i morse av en dum huvudvärk och jag kunde knappt prata. Sedan har jag bara suttit framför TV hela dagen och kollat på skidor då det är den säsongen nu. 

Jag och mamma åkte till stallet vid 4 och jag skulle rida på banan eftersom det blåste så dant och vi ville helst inte ha ett träd över oss och så ville jag ha något av passet så det inte blev som igår, lite flumm ridning. Men när vi kommer till stallet så han han trampat av sig en framsko så jag red inte eftersom det känns väldigt onödigt att slita på hoven. Så jag rycktade honom och han var på ett väldigt bushumör så det hade varit välidgt kul att rida honom. Men sådana här tillfällen får man räkna med när det är höst och jätte lerigt. 

/Sandra

Hann inte blogga

Hann inte blogga igår eftersom det först var skolan och sen skynda sig till stallet och till bussen sen för klassfesten.
Hästen var jätte fin och pigg igår och det var kul och rida honom. Jag tror dock jag märkt att jag har för långa läder och rida ut med i mina dressyrläder. Så nästa gång ska jag korta de minst 2 hål. Min häst hade jätte bra energi och var välidgt busig. Han stog i fredags och sen rida ut dagen efter i blåst. Han trippade på benen och ville verkligen galoppera hela tiden. Han hade en bra samlad trav och hans längningar kändes bra. Jag hade gärnat ridit lite längre men de hann jag inte göra. 

Kvällen igår var riktigt kul på klassfesten och hela klassen var där så det var kul :)

/Sandra

Idag känns det bättre

Nu är jag på betydligt bättre humör och skolan idag var ganska seg och jag mådde så illa att jag inte orkade göra provet som var sista lektionen. Tur så fick jag flytta det till på tisdag så det känns bättre.
Imorgon är det dags för öppethus i skolan så ska vara i skolan på en lördag mellan 9-12. Men sen är man ledig på måndagen så det känns helt okej. På kvällen ska vi ha klassfest och det ska bli så kul! Längtar verkligen. Innan det ska Lovisa och jag gå och käka kebab och ladda :D

Idag fick min häst vila så jag borstade och rycktade min häst. Han verkade väldigt glad idag och stod och njöt och bra slappnade av och stod med öronen framåt hela tiden. Han skulle också pussa på mig ibland också. Det var kolsvart ute och han har gått på banan 2 dagar i rad så han fick vila för att slippa bli uttråkad av att rida på banan :)
/Sandra

Har ingen lust att blogga..

Jag har ingen som helst lust att blogga idag, har suttit mestadels hela kvällen och grinat för att jag näst intill hatar 3 personer som är min nära, eller rättaresagt var nära.

Hästen gick inte på topp alls idag, kanske berodde på mitt humör. Gjorde samma sak som igår ungefär och han fattade snällt galopp från skritt och så där men sen hade han sina stunder då han tjafsade lite och jag blev sur på honom ibland idag, men det var pga mitt humör och det var mitt fel och det kände jag att det skulle inte hästen få ta min ilska. Så jag red honom lugnt idag och ville ha vissa resultat men nådde bara några av de. Men så fick det vara. 

/Sandra

Arlanda

Sitter nu på Arlanda o inväntar vår avgång till LAS palmas! Känns jätte jobbigt o saknar min Hugo så grymt mycket redan nu!! Men är ju " bara" en vecka ska försöka njuta av den o vila upp mig så mycket det bara går/ Madde


Min häst var så fin idag

Så här bra som Gabbe gick idag vet jag inte när det var senast. Han var fin och pigg redan från början, tuvärr gick det inte jätte bra att fullfölja övningarna på så sätt som jag tänkt från början då det stod en massa hinder i vägen.
Som jag läste i boken idag så red jag fram honom i lång och låg form i ett ganska lugnt tempo sedan kortade jag honom bit efter bit och så började jag göra avbrott på alla sidor av ridbanan till skritt och skritta 5 steg sen trav igen. Detta gjorde jag för att få honom kvick för skänklarna. Sen la jag också volter i varje hörn för att få honom runt skänkeln och fin i sidorna.
Efter en del avbrott och en del volter blev han jätte fin och jag började galoppera honom i en lång form för att "strecha" som det stod i tidningen. Efter och ha gjort det och varierat tempot och lagt volter blev han jätte fin och bärig och jag började arbeta honom i en högre form och en mer varierad galopp.
Sen fattade jag galopp från skritt och bara efter två fattningar lyssnade han för minsta lilla skänkel.
Det var helt otroligt att han reagerade så, det har han inte gjort på väldigt länge. Sen så började han bära sig själv och kom upp i formen vart efter han fick bättre bakbensaktivitet.

Det var verkligen helt ovant att rida honom för så fina skänklar och hjälper som idag, jag blev nästan gråtfärdig efter passets slut. Jag var så nöjd med honom och Gabbe såg ut att vara väldigt nöjd och glad han också. Så här som jag ridit honom idag ska jag fortsätta med att göra, både på ridbanan och i skogen.

Sen när han började lyssna mer för små hjälper började jag flytta honom lite lätt i öppnor på långsidorna och lite sidvärts innan för spåret osv. Det gick jätte bra det också. Tidningen som jag berättat om hjälpte verkligen och det fungerade.

En sak som var lite knepig som stod i boken, som fungerade men min kropp hängde nog inte med.
I längningarna så skulle man peta till med en skänkel i taget och inte båda. När hästens vänstra ben sträcker på sig ska man peta till med höger skänkel och så tvärt om. Mina skänklar var inte alls vad vid det, MEN DET FUNGERADE, de få steg som jag försökte på. Det är något jag verkligen måste lära mig in för det blev en helt annan takt och jag hoppas att detta sätt hjälper mig att utveckla hans längningar ännu mer:) 

Min älskade fina häst<3
/Sandra

Vill ni ha några övningar?

Vill ni att jag ska lägga in bilder från tidningen på övningar? Är det någon av er läsare som har problem med något eller vill få idéer på hur ni kan utveckla dig som ryttare och hästen. Bara att kommentera vilket område jag ska lägga in om! Ett smakprov kommer i kväll efter ridpasset. 

Något finns det väl som ni läsare vill ha hjälp med eller vill ni bara ha övningar att göra, KOMMENTERA så ska jag lägga ut exempel på övningar. 

Smakprov kommer i alla fall ikväll

/Sandra

Nu har jag inskaffat denna tidining

Nu har jag fått tag på den tidningen jag pratade om här om dagen "Allt om dressyr". Det finns massvis med övningar från igångsättningar till att samla och rida öppna och sluta, allt detta finns i minsta lilla detalj.
Har man en häst som är svår att få runt för inneskänkeln så finns det 6 övningar för bara det och om en häst inte vill gå fram finns det 5 övningar för det, även tips finns med.
Det står även bra övningar som gör att hästen länger på rätt sätt och hur man bygger upp en häst för att orka samla på rätt sätt utan att tappa energin. 

Jag har hittat 3 övningar som jag ska prova idag. Detta handlar om längningar, min och hästens balans och sidvärs med energi i hästen. 

De övningar som finns här i kommer ge mig många bra idéer för mig som har lite brist på det ibland. Jag kan hoppas att min häst kan hjälpa mig med dessa övningar på ett bra sätt och att vi kan utvecklas lite till på de områderna som vi inte är så jätte bra på. Det är verkligen jätte skönt att det finns många övningar inom samma område, för känner man att en inte fungerar kan man ju alltid prova en annan men ändå få samma resultat! 

En stor fet HISS till denna tidning, har ni dåligt med idéer när ni ska rida eller vill ni bli bättre på något kan ni alltid köpa denna tidning. Jag rekomenderar den verkligen. 


/Sandra

Semester

Vet att jag lyst med min frånvaro i bloggen har varken haft tiden eller energin att sätta mig framför datorn o skriva helt enkelt....

De senaste veckorna har flytit på i vanlig ordning med massa slit o jobb men även underbara stunder med mina hästar o familj =D

Bally går som en klocka just nu i både hoppning o dressyren därmed har jag de sista veckorna låtit henne ha lite kul i skogen o endast ridit på banan engång i veckan när vi hoppar. Hoppade igår o gick bra vilka språng hon har i sig! Man blir så lycklig <3

I morgon natt åker jag o Jesper till Playa del Cura på en vecka semsester! Ska bli så skönt att få komma bort o vila upp sig o bara njuta! Men känns samtidigt VÄLDIGT jobbigt att lämna allt ansvar här hemma med hästarna o min underbara son..

Under veckan som jag är borta kommer min mamma bo här o passa hugo o hästarna, även ida kommer hjälpa till o rida Bally så hon underhålls ;)

Ne nu ska jag återgå till planering o packning för snart kommer Hugos faster, kusin o farmor på besök../Madde

Får man inte åka dit, får man hitta en lösning

Jag pratar om Stockholms Horse show 2011. Jag som har skolgång på lördagen kunde inte åka så jag får väl nöja mig med att kolla på Tv:n. Dock missar jag lördagens uppvisningar och tävlingar eftersom vi ska ha klassfest på kvällen.

Om ni som jag inte ska åka till Stockholm i helgen så har ni tiderna här som kommer sändas av SVT.

SVT sänder från Globen

Fredag 25 november
16:55 SVT Play/Mobil: Isländsk special -Islandshästar, internationell tölttävling
19:30 SVT Play/Mobil: Stjärnstafetten

Lördag 26 november
15:30 SVT Play/Mobil: Matinéföreställning

Söndag 27 november
11:00 SVT1/Play/Mobil: Grand Prix-hoppning
14:30 SVT1/Play/Mobil: Grand Prix-kür
21:50 SVT24/Play/Mobil: Fyrspannstävling och kändishoppning 

Stafettparen klara för Globen

På fredagskvällen under Stockholm International Horse Show blir det stafetthoppning, där kändisarna från Stjärnornas hoppning bildar lag med ryttarstjärnor.

De fem stafettparen är:
Musse Hasselvall/Malin Baryard-Johnsson
Jenny "Velvet" Pettersson/Douglas Lindelöw
Caroline af Ugglas/John Whitaker
Anders Östman/Angelica Augustsson
Mia Coldheart/Jessica Kürte

 

Källa: Tidningenridsport.se


/Sandra


Shit vad tiden rinner i väg

Igår satt jag och en klasskompis med rättskunskapen i fyra timmar utan något vidare resultat. Så jag hann tuvärr inte skriva något om ridpasset idag så det kommer nu istället. 

Gabbe reds på banan och dressyr eller markarbete kanske man kallar det när man rider över bommar. Men han var väldigt fin. I traven så var han riktigt pigg, men ibland så kortar han sig och stänger av för skänklarna så det är att smacka på honom och då går han fram. Jag vet inte riktigt vad jag gör för att han ska reagera med att stanna upp. Men när han lyssnade så var han trevlig och rida och han verkade väldigt nöjd. 

Jag red en övning som gick ut på att rida över bommar på ena långsidan, sen bryta av några meter efter det och sedan skritta och fatta falopp från skritt på kortsidan och galoppera först mellan galopp sen samlad, och sedan bryta av innan bommarna och börja om. Denna övning fungerade jätte bra på Gabbe som måste bli kvick för skänklarna och i sina steg och reaktionsförmåga.
Efter några gånger så blev han väldigt fin och lyssnade för minsta lilla och han tyckte det var kul. 

Även galoppen kändes väldigt annorlunda och fin idag han var mycket snabbare och hitta en bra takt och energi. Efter passet verkade han väldigt nöjd och glad. Jag tror han verkligen tyckte han skötte sig jätte bra på det passet för han såg verkligen överlycklig ut. Han var väldigt söt och korkad min lilla,knasiga ponny :)

/Sandra

Nu bär det av i mörkret

Nu ska jag snart sticka iväg till stallet efter att ha varit hemma i 3 timmar snart. Slutade tidigare från skolan idag då våran lärare på sista lektionen var på kurs, skönt. 

Idag ska min häst gå på banan idag och jag har tänkt att hoppa lite men är inte helt säker, det beror på vilket humör han är på idag. 
Mamma har föresten köpt ett nytt regn täcke till Gabbe som han ska ha nästa år, då det inte är fodrat. Kommer inte ihåg vad det var för märke men det passade jätte bra på min ponny, ett av de få täcken som sitter bra på honom framtill. Det var ljusbrunt kan man nog kalla det och jag älskar det! Synd att man måste vänta ett år till att han kan använda det. 

/Sandra

Vad sur jag blir!

Idag när jag var ute och red på Lilleman så red jag ut på vägen. Han var verkligen jätte fin i skritten och traven, väldigt fin! I galoppen var han pigg och låg på väldigt bra och han kändes super. Sen började de skälla i från skogen, för en vecka sen skälldes det också från samma del av skogen och det höll på och skälla i 2 timmar då. Och då blev han väldigt spänd och gick i en hög form och mer uppåt än framåt.
Jag red en bit till innan jag vände och red tillbaka. När vi var på samma ställe som vi hörde skalen en stund innan så tvärstannar han och tittar ut på åken och hundarna skäller som puckon och kommer springande i 190 mot oss och Lilleman blev väldigt rädd.
Det gick fort hemåt eftersom hundarna (eller vad det var) sprang efter oss och skällde. Stackars häst...
Sen efter 10 minuter hade vi sprungit i från de eller något och då började hästen lugna ner sig men var väldigt spänd. 
När jag kom tillbaka till stallet så travade jag på banan för att rida honom låg och få honom och slappna av. Han blev då riktigt fin sen när han slappnade av mycket så avslutade jag. 

Jag vet inte vad det är för hundar? De har hållt till i den skogen i 1 vecka och vem är ute och jagar när det är mörkt? Och brukar inte jägare ha reflexer på sina hundar eller så brukar de väl ropa på de och ha bättre koll på de? Det är något väldigt konstigt med de hundarna tycker jag... 

/Sandra

Min kära lilla ponny

Min ponny var verkligen jätte fin idag och rida, han var pigg och lyssnade jätte bra (de sista 20 minutrarna) I början var han inte alls fin, jag kunde inte sitta ner på honom för jag red bara i skor och fick inget stöd alls av varken chaps eller stövlar så det mesta var nog mitt fel. Men iaf, han var i början mycket seg och stod emot skänklarna hela tiden. ibland så stanna han och sura. Sen burkar allt gå bättre när jag sätter mig ner och arbetar honom mer, men jag kunde inte sitta ner eftersom jag inte hade ångot stöd så det blev jätte problem. 
Galoppen kändes ganska bra redan från början men traven gick inte alls. Tillslut gav jag upp jag gick in i stallet medan mamma höll i hästen och gick och satte på mina stövlar.

Vips, så gick han jätte bra. Jag kunde sitta ner och arbeta honom och jäklar vilken trav han fick. Jag fick stöd och kunde sitta ner och allt gick så mycket bättre och han blev jätte fin. Han gjorde fina ökningar och fina öppnor. Jag behövde inte alls bli lka hård i skänklarna och han lyssnade för minsta lilla och jag blev mer än nöjd med honom.

Det är något som är fel på mig att få ett bra stöd med bara skor och regnbyxor. Jag tror det är något skit som jag fått för mig att jag måste ha något på bena annars får jag inge bra stöd alls. 

Någon som känner det samma eller är det mig det är fel på?


/Sandra


Denna vill jag ha!

Jag tittade just in på hästmagazinets hemsida och hittade en tidning jag ska köpa så snart som möjligt. Det är en dressyrtidning med tips,råd och övningar om hur man blir bättre i dressyr och får hästen mer avslappnad. Det står hur man blir en bättre ryttare och hur man blir en bättre tävlingsmänniska. Även mycket övningar inom vissa områden t.e.x hur man sammlar på rätt sätt och hur man gör bra övergångar och avbrott. Detta låter som en jätte bra idé, och jag är väldigt intresserad om hur den kommer vara och om den är till nytta. 

Tidningen heter "Allt om dressyr" och det kommer även finnas intervjuer med Patrik Kittel.

Om denna tidning är bra så är det en bra idé och hjälp till många som vill förbättra sin dressyrdel inom ridningen. 

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=48297

Gå in på länken och läs mer och kanske köpa den? För det ska jag göra.

/Sandra

Dagens pass!

Gabbe var verrkligen jätte fin idag, jag red ut på honom och han var pigg och hans energi var tillbaka i hans ben. Det kändes så mycket bättre än igår och jag ville rida hur länge som helst men det kan man ju inte göra. Han var pigg och hade en bra form idag och i galoppen ville han springa fort så det fick han göra. Lite svårt att ta tillbaka men det avr bara att börja flytta honom så samlade han sig jätte bra och det blev lättare att få stopp på honom.

Lilleman var ganska duktig idag men han var lite små envis men i slutet gick han helt okej :)

Har så mycket och göra därför blev det ett jätte kort inlägg.
Nu ska jag städa rum, prova kläder och göra läxor. Så kvällen blir fullspäckad, sen får man se om TV tar upp all tid i slutendan.

/Sandra

Fredags kväll

Kom hem halv 4 från skolan och åkte till stallet vid 4 och red på Gabbe på vanliga bettet eftersom han gått så länge på hackamore trodde jag det skulle bli lite skillnad, men icke! Han hängde efter galoppen och blev allmänt seg och det var han inte alls under tiden jag red på hackamore. Ska i morgon rida ut på Lilleman och rida Gabbe på banan på hackamore då rå eftersom han gick så kort pass idag för det kändes inge vidare och det kändes fel att slita vidare så jag travade av honom och skippade passet. 

Har just nu kommit hem från bion. Har varit med Petra och Lovisa och kollat på Breaking Dawn och den var skit bra tycker jag jämfört med vad många sagt. Böckerna och ljudböckerna är helt otroliga, alla dessa bilder man får av alla händelser och allt, det var exakt som i filmen så det var helt sjukt! Det var riktigt skrämmande! Men den var riktigt bra och jag vet inte om jag kommer kunna vänta ett år till nästa del. 

/Sandra

Ingen ridning idag

Mamma skulle på möte idag klockan sex och vi åkte hem ifrån 5 så jag hann inte rida. Jag borstade och rycktade min häst i en halvtimme ist. Anki och Matilda kom också så stod och prata lite med de i 10 min innan vi var tvungna att åka hem. Ibland önskar jag att jag var betydligt mindre än vad jag är. Då hade vi kommit på en väldigt bra idé eller snarare en kul en, men så är det så synd att man är så stor så man inte får rida c-ponny :(

Lucky får stå för bilden :D

/Sandra

Nu taggas det!

Nu är det så gott som spikat att jag ska vara med på KM i dressyr, det finns bara en sak som kan hindra detta nu men det tänker jag inte nämna. Gabbe har gått så otroligt bra, i alla fall i skritt och travarbetet de senaste 10 dagarna så nu är jag sjukt taggad att tränings-tävla igen. 
Jag är inte med för att vinna eller något liknande, men jag vill att min häst ska komma ut och kanske bete sig normalt på en "tävlingsplats", jag ska se detta som en träning och inte en tävling för varken min eller Gabbes del. 
Jag är nöjd om jag rider över 55% efter dessa omständigheter vi haft. 
Jag hoppas han sköter sig och ger sig med sina dumheter. Jag hoppas även att jag kanske kan få lite hjälp, det får vi väl se. 

*
Vinsten i KM i hoppning 2008! Hade haft Gabbe i 2 och en halv månad då och han skötte sig väldigt bra, men jätte busig i omhoppningen.
/Sandra

RÖSTA

https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/

Eller

på telefon nummer 099-200 02
Rösta på Rolf-Göran Bengtsson på webben så kostar det inget och om man inte bryr sig om att det kostar så rösta på telefon nummret :D 

I år måste Roffe vinna för det första för att han förtjänar detta och det är bra för ridsporten! RÖSTA på bara!/Sandra

Så klart, skolan förstör som vanligt

Jag hade en kompis som frågade för ett tag sen om jag kunde följa med till Globen, men så klart kunde jag inte det eftersom jag ska vara i skolan den heglen..
Vi skulle gå på lördag förmiddag och eftermiddag i sånna fall men vi ska ha öppethus i skolan på lördagen så jag kan inte följa med. Vad gör man inte? Vi visste detta för länge sedan och lärarna ger oss inte ledigt då så vi får frånvaro om vi inte kommer.
Tur så är vi lediga på måndag om två veckor då vi är i skolan på lördagen och det är ju bra eftersig men ändå...
Skolan är viktigast i livet just nu, så det är bara att hänga i, man måste ju vara en bra förebild så det är dags att sluta klaga :)

/Sandra

Två duktiga hästar

Idag red jag Gabbe på banan eftersom det var mörk. Han var faktiskt riktigt fin, låg men väldigt pigg och framåt.
Det känns som om något har släppt i honom i alla fall i hans energi och framåtbjudning. Galoppen är fortfarande ett problem då han på banan blir seg och går i en väldigt samlad galopp men lyssnar bättre framåt nu men hans fattningar är inte jätte bra, jag tror det är jag som gör något men vet inte vad.
Jag red lite över bommar och i början var min häst lite för pigg att han tog för långa steg över bommarna, tillslut fattade han att han skulle köra energin uppåt och då fick han väldigt fina knälyft :)
Men han var kul och rida idag och han känns mycket bättre på något sätt, finns fortfarande saker att jobba på men det är bara att arbeta på. Jag ska prova att rida på vanligt bett på fredag och hoppas han känns bra då :)

Sen red jag Lilleman på banan idag också och han var också väldigt fin, i traven kändes han pigg och det var lätt att variera steg längt och formen på honom. Han var jätte kul att rida idag då han kändes mer uppmärksam och lyssnade väldigt bra. Galoppen var han pigg i och ibland gick det lite väl fort men det var bara att räta upp sig och leda lite så blev han fin där med. I slutet gick han nedåt själv och trampade på självmant och det var jätte skönt :D

/Sandra

Veckans ridschema

Detta är Gabbes ridschema detta vecka

Måndag: Rid dressyr på banan
Tisdag: Rida ut en lång sväng, galoppera mycket och träna mycket avbrott och igångsättningar och göra honom uppmärksam.
Onsdag: Rida ut en sväng en ganska kort sväng. Ingen galopp utan avbrott och igångsättningar.
Torsdag: Rida dressyr/markarbete med bommar på banan.
Fredag: Han ska vila eftersom jag ska på bio.
Lördag: Rida ut och träna galopparbete.
Söndag: Longera/tömkörning eller uteritt.

/Sandra

Hackamore

det är ett bettlöst bett som jag har på Gabbe för att han blev ganska hängig i munnen när jag red. Jag tror att det sitter i munnen någonstans och för att vila munnen ett tag så rider jag på ett hackamore.
Hackamore är ett skarpt bett som rids på pigga hästar eller alla hästar som inte kan gå på vanligt bett.
Jag tycker att det är viktigt att kunna rida utan och med bett för att få hästen ridbar på ett varierat sätt och att hästen inte ska bli allt för stum i handen. 

Eftersom det är ett väldigt skarpt bett så ska man passa sig för att ta tag i det för mycket och rycka till, om man gör detta kan det sluta illa. Man ska också se att det inte sitter för långt ner så att nosgrimman hamnar på nosbenet för då kan hästen bryta nosbenet om man tar tag för mycket. 

Gabbe trivs väldigt bra på hackamore och går minst lika bra då, om inte bättre. Dessa "skänklar" som de kallas, som sitter där bettet ska sitta, de finns i två olika varianter och ju längre de är destå skarpare blir de, jag rider på ett ponny hackamore och då är det inte lika skarpt. 

Hackamoret har ett hävstångseffekt och det är därför det är så skarpt, om man är oerfaren med detta bett ska man passa sig att rida med för mycket i handen och hålla för mycket då det kan ge en negativ effekt och det blir väldigt skarpt. Jag red i början, eftersom jag var väldigt oerfaren med det, på ganska långa tyglar i början för att se hur han reagerade och hur lite jag behövde ta och det gick väldigt bra :)

Det enda som jag tycker är lite svårt med att rida med det, är att det är ganska svårt att ställa de tycker jag, i början iaf.

Hästarna blir enligt mig mer mellan skänklarna med detta bett både i stödet i handen och på böjda spår får man de mer igeom i sidorna på ett rätt sätt, ett sådant sätt som man vill ha med ett vanligt bett också.

Tummen upp!

/Sandra

Hackamore

Fick en fråga idag om vad som är bra att rida på hackamore, varför jag gör det och vad det är som är bättre att rida på det än på vanliga bett eller de stora skillnaderna. Detta kommer jag dock svara på i morgon under skoldagen. /Sandra

Tisdag

Idag red jag först ut på Gabbe en ganska lång sväng på 1 timme och 25 min. Han var så himmla fin och så pigg idag så jag tog en längre sväng än vad som vad tänkt från början. Hans energi i benen gick inte att gå miste om och han hade en takt som jag oftast känner på stora hästar och sällan på ponnyer, detta var spännande och kul :)
Jag red mycket avbrott och halvhalter för att få honom uppmärksam samtidigt som han var pigg, han gjorde det så bra att i galoppen fick han springa i sitt eget tempo= galet fort. Jag han börja tänka hur jag ska få stopp på honom, han hade så fria galoppsprång och han kom långt på de och jag behövde bara höja hande räta upp mig och sätta mig ner i galoppen och han samlade och bröt av. Så idag gick han verkligen super! 

Sen red jag Lilleman på banan och han var lite spänd i början så jag började rida 8 volter och ställde igenom honom och gjorde halvhalter bara genom att räta upp mig, och jag fick lätt den reaktion jag ville ha. Han blev jätte fin efter ett kort tag så han började slappna av och då började jag variera hans steglängd och han var pigg och lydig så det var inga problem alls. Till och med galoppen fungerade bra för att vara på banan tycker jag. Han var pigg och kunde även där variera galoppsprången. Så även han gick jätte bra idag :)

Nu är det dags för plugg, är inte alls sugen... men det är bara att ta tag i detta och se om man förstår något till provet i morgon vilket jag knappast tror men ändå^^


/Sandra

Nöjd med hästen idag också!

Red som sagt på banan och dressyr idag på min häst, på hackamoret såklart. Shit vad fin han kändes idag. Han kändes annorlunda redan från början, han trampade på bra och annorlunda på ett bra sätt. Det gick inte fort men han hade betydligt bättre energi redan i början av framtravningen.
För att få honom kvick och fin för skänklarna red jag mycket tempoväxlingar och igångsättningar och avbrott. Allt fungerade jätte bra och jag behövde bara sitta där och inte gör så mycket för det mesta. Det var riktigt skönt att rida honom när han går såhär. Även galoppen fungerade väldigt bra efter att ha ridit en övning med galoppfattningar och halter och trav-tempoväxlingar.
Jag var så glad för att han gick så här bra idag, och jag längtar redan till att rida honom i morgon. Egentligen skulle jag vilja rida min häst i 4 timmar till idag men det vore inte rätt ;)
Pigg och lyhörd för det mesta det kan man säga att han var under dagens pass. I morgon ska kameran med till stallet, men det blir inga bilder när jag rider,då jag ska rida ut i morgon eftersom både mamma och jag sluta tidigt. 


/Sandra

Är det ett måste?

När jag red ut med Matilda igår så pratade vi välidgt mkt och alla och inget. Hon frågade mig om jag skulle köpa någon stor häst och jag blev väldigt tveksam faktiskt.
Min häst kanske inte är den bästa hästen man kan ha ridmässigt då han kräven en rutinerad och bestämd ryttare, men jag tycker han är bäst! För mig är han allt. 

När jag köpte Gabbe så ville jag tävla mycket och komma någonstans, men vart efter han inte vill det så har jag gett med mig. Jag behöver inte tävla jag har klarat mig i 2 år utan att tävlat och vunnit massor. Förut var jag som många andra och ville tävla och vara bäst... men nu har jag ändrat uppfattning helt. Är det viktigt och tävla?
För mig är det inte det längre och vem har sagt att man inte kan rida en ponny när man fyllt 18 år?
Det är så konstigt att om man inte är för stor för sin ponny och den trivs med en, varför måste man då sälja den och köpa stor häst?

Min häst har utvecklats så enormt mycket sen jag köpte honom och han under sina bästa dagar helt underbar och rida. Jag vill hellre rida ponny och min ponny som jag har utvecklats med jag skulle kunna rida honom livet ut för att han är som han är. Han blir bättre och bättre under tidens gång. 

Så mitt svar nu är att om jag köper stor häst måste jag sälja Gabbe och som det ser ut nu, skulle det aldrig finnas i mina tankar att göra det!

Under de tre åren jag har haft honom är det bara 4 som ridit honom utöver mig själv och det finns en anledning till det. Jag låter inte vem som helst rida honom för att han är så speciell. Men jag gillar honom mer än något annat.
Han är viktigare än alla tävlingar!

Han kommer under 2012 få nya chanser att åka på tävling, vill han inte, då är det så läget är. 
/Sandra

Mycket och göra, bara tuta och köra!

Nu är det riktigt mkt i skolan faktiskt så jag är lite halvdålig på att uppdatera. Denna vecka har vi inlämningar i svenska och geografi och sedan har vi matte prov på måndag och jag fattar ingenting! Sen så har vi rättskunskaps inlämning också... man hinner inte med så mkt förutom att gå i skolan, rida och plugga. Sådana här tider vill man helst skicka i skolvärlden och på fredag är det bio som gäller.

Iaf, så är det måndag idag vilket betyder att mamma slutar sent, så det blir att rida ut på Gabbe en kortis och sedan rida lite på banan. Hoppas han är lika fin som han vart de senaste 4 dagarna för då blir jag jätte nöjd. 

Lite kort om vad som händer med ridningen idag, skriver om hur passet går sen.


/Sandra

Uteritt med Matilda!

Idag var min häst mer än rolig att rida, fy fasen vad fin han var. Jag red ut med Matilda och Lucky och jag red ut på hackamoret för första gången (kanske inte det smartaste). Han var pigg och glad redan från början och både Matilda och jag tycker han är super söt i hackamore. Kameran ska med på tisdag och då ska han fotas med hur han ser ut i hackamore och då ska ni få se vad söt han är!
I början var han lite små motstridig men det gav sig fort. Hans steg var så bra med energi så det är inte sant, han näst intill flög fram! Han tycker det är så kul att ha sällskap och det tyckte Lucky med. Vårat fina galopprace på två ponnyer som ville springa fort var kanske inte det smartaste på ett hackamore. Jag vill inte ta för mkt i det, så det blev tt räta upp sig och knipa lite med låren så samlade han jätte bra! Lucky fick lite så damp emellan åt men och Gabbe hängde med på ett hörn. Men i helhet var båda ponnyerna glada och pigga och Gabbe var super fin och lyssnade till 100% på små hjälper! Så skönt!

Lilleman gick det däremot inte jätte bra med eller 80% av ridturen gjorde det. Han blev lite fånig för en hög med soppor som låg i vägkanten. Men innan det och efter vi kommit förbi sopporna så blev han jätte fin igen :)

/Sandra

Min häst är fin

Idag red jag först ut i skogen på Lilleman, han har ju vilat i två dagar sen började det bli skymmning och allt man såg var bara dimma.. han var väldigt spänd idag och göra i ordning i stallet. Men när vi väl kom ut så var han jätte fin och avslappnad, tills vi blev bort schasade av den där fyrhjulingen vi möter ibland. Lilleman såg den på långt håll sen startade han den och jag var tvungen att vända med Lilleman. Efter det var han super spänd och var rädd för allt, jag försökte leda honom och klappa honom och försöka lugna ner honom, men det gick inge vidare. Sen blev vi också skrämda av en bli som gasade skit mkt bakom oss sen gasade extra när han åkte förbi.. Kul!!

Gabbe var riktigt fin idag igen, jag gillar verkligen och rida honom på hackamore, man slipper ha så mycket i handen och man slipper slita på munnen. Jag red ut en sväng på honom först i mröker och dimma, sen red jag på banan och vissa gånger av passet var det skit kul att rida honom. Men ibland blev han väldigt uppstannande och ville itne trava framåt och lyssnade inte på skänklarna. Men när han lyssnade och var pigg och glad var han super fin. Blev lite små arg på honom ibland när han inte lyssnade, men i helhet var han verkligen jätte fin.
Galoppen har inte känts så här bra på jag vet inte hur länge. Han galopperade i en bra bärig form och hade riktigt bra med energi och han bar sig själv:) Detta kändes super bra!

I morgon ska jag rida ut på båda igen:)
En stor hiss till Hackamoret, om man hanterar det på rätt sätt vill säga.

/Sandra

Fullt upp

Just nu är det såtrröj o fullt upp..
Sandra får just nu stå för störta delen av bloggandet tills jag har tiden igen!/Madde

Fredagens pass

Idag var det en väldigt konstig dag. Jag provade att rida på hackamoret och det kändes väldigt bra. Jag skrittade ut en sväng först och när jag travat ett tag så blev han helt plötsligt blir han jätte halt, han kunde knappt gå. Och jag fick värsta klumpen i magen, att det hände så fort att jag inte fattade något. Jag hoppade av och gick tillbaka till stallet då det var kolsvart så jag kunde inte heller kolla hovarna. Men när jag gick tillbaka så var han pigg och glad så han verkade inte ha så ont och han travade på stället. Jag ställde in honom i boxen för att sedan springa med honom på banan när Matilda och Mathias ridit klart. 

Jag sprang och han visade ingenting... jätte konstig. Så jag gick in och gjorde i ordning honom och red en sväng på banan eftersom han inte var halt. Och han var riktigt fin idag och han var mkt piggare och gladare när jag red på hackamoret. En riktig skillnad på energin i steget och han blev mkt mer arbetsvillig. Han var dock för låg när jag red lätt men när jag red arbetstrav var det lättare att rida upp honom i formen och han blev jätte fin och han hade en sån fin trav att jag fick svårt att sitta på honom. Jag var mer än nöjd med honom. Så något i munnen stör honom verkar det som..

Nu ska han gå på hackamoret ett tag och nästa vecka ska vi ringa veterinären för att kolla hans tänder =)/SandraSvar på frågestunden

Nu ska ni få svar på fårgestunden jag hade här på bloggen och bilddagboken.

Hur länge har du ridit och vad fick dig att börja rida?
Jag började rida när jag var 6 år och det var tack vare att min mamma som jag började få ett intresse för hästar och ridning för att jag fick följa med henne när hon tävlade och när hon red lektion.

Hur ser din drömhäst ut? Ska du skaffa stor häst snart eftersom du bara får tävla ponny ett år till?
Drömhäst och drömhäst vet jag inte riktigt vad det är för någon. Men jag vill ha en häst på 165-169cm som gillar både dressyr och hoppning och som gillar att arbeta. Den ska helst också vara lättlärd och när jag börjar rida den ska den kunna utvecklas, för jag vill inte ha en klar häst. Den ska vara lätt i munnen och lyssna på skänklarna och en häst som är snäll och mysig och hålla på med. Helst en skimmel ;)

Har du någon pojkvän?
Nej

Vad har du för sadel?
En Globus clic

Hur högt har du tävlat?
LB dressyr LB hoppning (lokalt)
LA dressyr och LA hoppning på Clear round

Vilken gren gillar du bäst?
Det beror helt och hållet på vilken häst jag rider, jag är en sk. allround ryttare. På Gabbe är dressyr roligast iaf :)

Det var några svar, hinner inte och svara på fler just nu!

/Sandra

11-11-11-11-11-11

Nu är väl alla beredda på 11-11-11-11-11-11!!
Nu så är det snart det.. om två minuter så ska alla vi i klassen vara med om en historisk händelse;)
Och alla ni andra också!

Jag har tråkigt, ville bara uppmärksamma alla på en historisk händelse som bara sker en gång till i vårat liv!

/Sandra

Jag ogillar svackor!

Gabbe var inte alls rolig och rida idag, i början av passet var finare än han någonsin varit och jag var helt förbluffad för det. Han ville gå jätte lågt i formen och ville inte alls gå i en högre form och han tryckte sig neråt. Men när jag satte mig i arbetstrav och höjde händerna så fick han en helt annorlunda trav jag aldrig känt han gjort förut! De första 15 minuterna var jag helt överlycklig för han hade en jätte fin samlad trav och jag trampade på med mkt energi och jag kunde sitta emot och få upp huvudet på honom. Sen efter 15 min arbetstrav arbete så galoppera jag och det skulle jag inte gjort. Han gick inte alls bra efter det. han blev låg och jag kunde inte längre få upp huvudet på honom och han lyssnade inte alls på skänklarna. 

Att något så jätte bra kan vända på en 5 öring är inte alls kul. Jag ska prova att rida Gabbe på hackamore i morgon och se om han känns bättre, hoppas faktiskt på det för då vet jag att det sitter i munnen och att det inte sitter någon annanstans.

Men han kan ju inte ha ont... han gick ju så super bra i början... jaja får se i morgon :)

/Sandra

Nya sakerna

Mina nya saker hämtade mamma och jag i tisdags och jag red i mina nya ridbyxor från hööks sedan dess. Jag tror inte jag har haft på min skönare ridbyxor! Se är streschiga mjuka och super sköna att rida i! Mamma beställde båda byxorna jag ville ha men de andr ska jag få i julklapp (jag vet inte om det).
Men de ridbyxor jag använder nu är oskodda och de är ändå super bra och rida i, helt klart ett av mina favoritridbyxor och snygga är de också.
Gabbe fick använda ett schabrak av de två i köpte och det andra ska han få i julklapp, han fick använda det andra bara för att se om det gick att ha ett allround schabrak till en dressyrsadel. Det passade jätte bra, nästan lite stort men fint och jätte bra passform. Kanske inte lika snyggt med ett allround schabrak till en dressyrsadel men jag avr tvungen att köpa det för de var snygga tycker jag :)

Sedan kom också sakerna från Österbo Hästgård och den lilla rakapparaten var med och vi ska börja vänja min häst vid ljudet av den om ett tag. Måttbandet använde vi på både Lilleman och Gabbe för skojsskull och Gabbe vägde 410 tror jag, med vinterpäls som en isbjörn. 

Detta är ridbyxorna jag nämde
och det här är schabraket. Även om de kommer från Hööks är de jätte bra att ha till vardags eftersom de båda passar så bra och är helt okej i utseende :D

/Sandra

Iphone

Provar blogga från min nya iphone :) kanske kan lyckas med ett bildinlägg under dagen/madde


Dagens pass!

Idag var det ombytta roller, Gabbe reds ut och Lilleman gick en kortis på banan.

Gabbe skötte sig väldigt bra, han lyssnade jätte bra framåt och jag gjorde många igångsättningar för att få honom kvick precis som igår. Han var ganska fin i formen hela tiden idag och jag känner mig en aning lättad då faktiskt. Han hoppade dock till ibland för små saker och det tycker jag inte om :P Men han var fin i sidorna och gick att reglera böjningen och ställningen väldigt mycket. Så ett stort + för min häst idag. Han var också väldigt pigg och glad men han fick inte galoppera något för jag ville ha kvar den känslan jag hade och ville inte släppa den fina formen han hade idag så han fick skippa det. Tror dock han hellre hade velat galoppera fort idag än att leka dressyrhäst, men man får inte alltid som man vill. 

Lilleman var minst lika duktig han, vi hade lite bråttom eftersom mamma skulle bort och jag skulle bara rida en kortis på banan. I början var han jätte fin i traven och travade på väldigt bra och var rätt låg i formen och han  var nöjd och glad. Sen togs de andra hästarna in och han blev hoppig och studdsig men när alla var inne och efter lite om och men så travade jag små volter och red öppnor på långsidorna och så fick jag hans uppmärksamhet och han blev minst lika fin som innan. Så han var duktig så gott som hela tiden, och mamma tyckte han såg väldigt trevlig ut. Blev bara lite galopp och han var verkligen pigg då och jag lät honom galoppera på. 

Nöjd med båda hästarna, det är jätte kul att det är mer än igår som båda går bra :)


Väldigt gamla bilder från 2008! :P

/Sandra


Julklappar?

Är det bara jag som inte vet vad man ska önska sig i julklapp i år?
Jag är inte intresserad av att få massa märkessaker eller någon telefon eller kamera... jag vet faktiskt inte alls vad jag vill ha eller behöver. Kanske pengar till körlektioner och träningar? Sen har jag ju fått massa saker under åretsgång så jag har allt jag behöver och lite till..

Har ni börja tänkt på vad ni vill ha? 

Vad ska ni önska er i år?

/Sandra

Roffe nominerad

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=48328

Rolf-Göran Bengtsson som i år tog EM-guld i hoppning är nu nominerad till årets manlige idrottare och det vore jätte kul och bra om han vann!
Det skulle inte vara bra för ridvärlden om man kunde få lite mer uppmärksamhet och om han vann så skulle ridsporten ta ett pris där det är flera mer populära sporter är med och också är nominderade.
Det är nog stort att han är nominerad bara det!

Det vore jätte kul och bra om han vann detta pris, för både ridsporten och Roffe själv, han är så värd detta pris tycker jag.
/Sandra

Frågestund

Jag tänkte ha en frågestund här på bloggen, fråga mig vad som helst! Allt mellan himmel och jord är välkommet. Jag kommer svara på alla frågor. Varför jag har denna frågestund är för att jag fått flera frågor på bilddagboken och de säger att jag gärna får svara på de på bloggen så att de lär känna mig bättre. 

Fråga på, vad vill ni veta om mig?
Svaren kommer på torsdag kväll!

/Sandra

Vilka hästar!

Idag red jag som sagt både Lilleman och Gabbe, och dessa två hästar skötte sig väldigt bra idag.

Red ut först på Lilleman och även om han vilade igår och jag red ut själv var han super fin! Han brukar ju bli lite spänd när man rider ut själv i vanliga fall. Men han var pigg och fin i sidorna och lyssnade till 100% och jag var hjätte glad när jag satt av honom när jag kom tillbaka till stallet. Ska se om jag hinner rida ut på honom i morgon också innan det blri för mörk =D 

Mathias fick idag hjälpa mig med min häst, eller han gav mig lite tips och råd vad jag kunde göra för att inte få honom så hängande i halsen. Han lät precis som min mamma, exakt samma sak! Kändes ett ögonblick som om jag hade två mammor på samma ställe, lite små läskigt! Det kanske finns något vettigt i det hon säger då?

Jag red mkt tempoväxlingar för att få igång bakbena och få honom kvitt för skänklarna och i början vad han lite små seg men efter att ha ridit lite övningar så blev han jätte kvick och lyssnade otroligt bra. Jag blev väldigt glad för det. Men det var ändå för mkt stöd i handen för min del. Så jag fick ett nytt tips om att ställa honom utåt och ta hjälp av staketet. Det gjorde att han blev lite kortare men ännu piggare. Galoppen kändes väldigt bra jämfört med andra dagar. När jag försökte sätta mig ner så gick det inte så bra, han hade god energi och det blev jätte svårt att sitta ned så jag red lätt hela passet idag. Hans galopp kändes i slutet väldigt bra! Jag red mkt avbrott och galoppfattningar för att gå igång honom även där och det blev ett bra resultat i slutet! 

Nu vet jag hur jag ska göra hoonm kvick och pigg, men fortfarande tar han för mkt stöd i handen..
Men en sak i taget får man vara nöjd med, ett problem kanske är borta, bara ett kvar ;)
Idag var jag väldigt nöjd med båda hästarna idag och jag åkte hem från stallet super glad, det var ett väldigt bra tag sen! Men det är skönt att kunna göra det :D/Sandra

Halloj

Tiden springer iväg som vanligt...

Har haft fullt upp som vanligt o knappt hunnit med stallen, varit tvungen att gå ner o göra klart allt på em/kvällen både igår o idag.. Kom som sagt 4 nya hästar i helgen: mer jobb =) Visst är det bra men än så länge så går ju Hugo hemma så man får knåpa ihop tiden så gott som det går med ridning osv..

Igår vilade Bally, idag har hon fått komma ut i skogen en sväng mestadels skritt o lite jogg. I morgon är planen att vi ska hoppa om tiden räcker till!

Har inte hunnit ladda in bilderna än så får se när man har tid med det.. Ska även skriva om nya hästen! Hoppas hinna med det någon gång under veckan../Madde

Mörker

Idag red jag ut en kort sväng på 20 min i kolsvart mörker. Det är skönt att ha en häst som inte är mörkrädd den här årstiden och han var riktigt fin idag. Jag red barbaka och skritta och travade bara. Han hade ingen ponnytrav idag utan han hade en taktmässig trav och det gjorde att det blev lätt att sitta ner. Han var fin i sidorna och han var inte hängig idag och han gjorde fina öppnor och hade bra energi. Så idag skötte sig min häst jätte bra :D
Det kändes skönt att han skötte sig bra idag och att han bar sig själv! Kanske börjar släppa lite? Eller så var det bara en bra dag för min häst idag. 

I morgon ska jag rida ut på Lilleman och Gabbe =)


/Sandra

Ogillar Höst!

Det finns många bra saker med hösten, det är skönt att rida då det är perfekt temperatur, det finns så många fina färger och man får ta på sina hästar täcken!
Det finns dock saker som är helt fel med denna årstid, det börjar bli väldigt kallt i slutet av hösten, när alla löv fallit fråmn träden och det blir väldigt tomt,MEN det värsta av allt, det blir mörkt klockan 4! Och det är kolsvart klockan halv 5. Hur tänkte man när man ställde fram klockan vid vinter tid och inte tvärt om?! 

Nu är klockan snart 5 och jag väntar på att mamma ska komma hem från jobbet. Skoldagen har varit rätt skön och jag fick MVG på ännu ett prov, fast läraren inte brukar ge ut det. Det är rätt bra eller hur?

Gabbe får dock gå på banan idag igen eftersom det är så pass mörkt. Jag ska nog rida ut en sväng runt kvarteret vilket tar 15-20 min. Sen får jag se om jag bara travar och skrittar ute och sen är det klart eller om det blir lite arbete på banan =)
Hörs i kväll! :D

/Sandra

Hoppning på schemat

Idag hoppade jag på min häst och det var ganska kul, i början var det inte alls kul och rida honom för han lyssna inte på mig till 100%, knappt 10%.. Men sen när jag väl började hoppa tyckte han det var kul och han började lyssna mkt bättre. Jag började med att hoppa ett räcke på en volt och sedan hoppade jag en kombination på tre galoppsprång emellan och han ville hoppa och han var ganska pigg, lyssnade framåt bättre än vad han brukar när man hoppar.

Sen hoppades lite plank på volt och snett-igenom. Han hoppade allt hur han än kom, sen hoppade jag kanske 70 cm bara eftersom han inte är jätte hoppglad längre och sen så har han inte hoppat på länge och så stod han igår, och jag vill itne överanstränga honom eller hoppa högre än vad han vill hoppa utan att stanna först. 

Idga kändes det som vi kunde hoppa högre med eftersom han blev lite små framtung och lite hängig i landningen så skippades det och vi ville ha kul istället. 

'
/Sandra

R.I.P Hickstead

Jag läste just på ridsport vad som hänt på tävlingarn i Varona, världscupen i hoppning!
Hickstead som tillsammans med sin ryttare Eric Lamaze tog OS-guld i Hong-Kong, dog idag mitt på banan efter sin avslutade ritt. 

Det här är saker som kan hända vem som helst, men att det skulle hända just världs ettan i hoppning är nog en av de tragiska saker som kan hända. Jag lider med alla, den här hästen var så underbart fin och har visat sin bästa kapacitet och sin vilja att tävla och hoppa högt. 

Tävlingen avslutades och ryttarna tågade in på banan för att visa sin respekt och sorg för vad som hänt, det hölls även en tyst minut för en av världens bästa hästar och publiken var i chock.

Läs mer, det måstes! 

http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=1163496
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article13893972.ab


För att se detta kolla in SVT:s hemsida
http://svtplay.se/v/2592309/hastsport/har_segnar_os-hasten_ned

R.I.P Hickstead

/Sandra

Klubbmästare

Idag har jag o Bally varit iväg o tävlat.
Idag var det KM i dressyr hos klubben Öja- västermo. Va ett litet startfält på 7 ekipage.
Bally var väldigt taggad o pigg idag.. Men gick helt ok, fick till skritten o hon va ändå med på noterna dock lite stark o pigg emellan åt...

När jag fick protokollet trodde jag de gjort fel.. Hade en 6a o 2 7or.. resten var 8or o 9or!! Haha, ja så bra kanske hon inte gick men iaf, vi fick ihop 76.2%!! och med det så VANN vi klassen o KM! =D Så blev en blågul rosett med hem!!

Blev några bilder men har inte tid att ladda in dem nu så får komma i veckan ist!

Igår kom dessutom MIN NYA häst!! Bild o info om henne kommer förhoppningsvis i morgon./Madde

Idag var min häst pigg

Idag blev uteritten på Gabbe i kolsvart mörker. Jag började rida klockan 4 och när jag var tillbaka var det helt svart.
Hästen var väldigt pigg och jag red på vanligt bett och ingen martingal denna gång. 

Jag skrev förut att jag skulle rida mycket öppna och skänkelvikningar om han var pigg men det fungerade inte alls. Han vek sig bara halsen och ville inte riktigt vara sammarbetsvillig. Så det blev att ställa istället och få honom rak i halsen men ändå ställd. 
Det blev lite små race istället även om han var pigg och lite små stark. Det var knappt så att jag fick stopp på honom och det gick inte att sitta ner i hans samlade galopp för den hade en sådan energi, så jag fick stå i fältsits och släppa honom lite smått och det tyckte han var riktigt kul men det var inte lika lätt att stanna, jag satte mig ner och han samlade sig istället och då gick det bra att rida öppna i galoppen, sen var han pigg och busig hela vägen hem.
Lilla korkboll. Mamma och jag kollade lite i hans mun idag och det kändes som om hans tänder är lite vassa, så det kan vara så att vi måste raspa de innan han slutar med att hänga sig i handen.

Hoppas på att kunna göra det nästa vecka och hoppas på att det hjälper :)

/Sandra

Den kommande dagen

Idag kommer det inte bli så mycket gjort, eller det kanske är det det kommer bli! I morgon är det loppis i Duveholmshallen i Katrineholm och vi + 200 utställare till kommer att vara på plats klockan 10.00 till 16.00. 
Sen efter det så ska vi hem byta om och duscha sen är det släktträff, jag ska träffa släckten som jag aldrig i hela mitt liv har träffat, och jag som blir sjukt nervös när jag träffar nya människor... det kommer inte sluta bra. 

Jaja, idag har vi packat klart det sista och bakat till efterrätten i morgon kväll. Dagens pass på Gabbe blir att rida ut och ha lite galopp race, eller det beror helt och hållet på vad han är på för humör. Är han pigg så blir det bog att rida mycket skänkelvikningar och öppnor för att då har han energin där, är han seg så får det bli race. 

Sen senare i kväll ska vi till stan och hämta mina två paket som ska komma (hoppas de har kommit iaf) från Hööks och Österbo Hästgård! 

Inlägg i kväll om sakerna, om de kommit, sen om passet. Dock kommer jag inte hinna göra något inlägg på hela dagen i morgon. Eftersom vi ska vara på loppisen halv 9, sen när den är slut är det släktmiddag, sen runt 12 när det är klart så ska jag tydligen till Malin och Mathias (mitt i natten?) och sova i ungefär 3 timmar sen är det tävling på Söndagen. VIlken helg, och när ska jag göra mina skolarbeten?
Får väl skylla mig själv att jag är dålig på att prioritera. 

Ha en bra dag!

/Sandra

Stjärnhoppningen i Globen!

Jag kollade in på Hastmagasinet.se och hittade ett klipp om att Erik Segerstedt ska vara med och det är riktigt kul och se när han hoppas med en häst;)

Han visar riktigt bra sjävförtroende och han har nästan bättre självförtroende och förtroende till hästen än vad jag har, även om han bara ridit i 2 månader, det är lite kul :P
Klicka här för ett klipp

Klicka här för att se när han hoppar och håller på och ramlar av, fast han inte medger de:P 
Klicka här

De vågar ju hoppa lite högre iaf
Klicka här

Det ska bli kul och se hur han klarar Globen, han säger i ett av klippen att han är van att visa upp sig i ett fulltsatt Globen och att han nästan alltid kommer 2:a! Han är bara för kul och skön den killen :)

/SandraDagen!

Idag har dagen varit väldigt kul och bra dag. Jag har varit ute så gått som hela dagen. Madde hämtade mig runt 11 och sen åt vi och snacka. Sen skrittade jag på Abbe, tror jag hästen kallas;) för att möta Petra med sin häst. Och denna häst var väldigt snäll och väldigt fin i munnen, en sådan mun vill jag ha på min stora häst. Även om vi bara skritta så var han väldigt fin :)

Sen lämnade vi hästarna i stallet och gick och fikade. Efter fikat så red Madde och Petra och jag fotade. Det blåste och mina fingrar frös lite smått, men hoppas på några bra bilder iaf. När Petra skulle hem med sin häst fick jag skritta med på Bally och hålla de sällskap. Även hon var fin och skötte sig jätte bra, en sådan lugn häst vill man ha i skogen.
Efter att vi lämnat Petras häst och skrittat till Maddes stall så gick vi till Mathias för att Petra skulle med till stallet när jag red Gabbe. Det tog ungefär 20-25 min och gå och jag har träningsvärk! 

Min häst skötte sig inte idag heller, han kändes skit hängig i munnen! Jag fattar inte varför han blivit så helt plötsligt men det stör mig. Han piggnade till lite efter galoppen och det kändes väl okej att rida men kan inte påstå att det gick bra. Men men, han är duktig när det gäller att inte dra upp huvudet när man galopperar med långa tyglar, ist så söker han sig nedåt och det är då lättare att ta upp honom:) Efter att galoppen kommit igång och han blivit piggare i traven kändes det ganska bra. Bara att arbeta på att han kan bära sig själv, ett riktigt krävande jobb men rätt kul om det fungerar. Jag har en idé med hjälp av min tränare som jag hoppas fungerar efter ett tag :)


/Sandra

Bilder

Idag har Sandra varit här o knäååt lite kort

här kommer smakprov berättar mer om passet senare ;)/Madde

Morgon

God morgon, har stallet nu på morgonen så hinner kolla lite på nätet innan de ska ut för dagen!

Ska göra klart allt i stallet sen blir det att åka in till stan en snabbis o handla innan mina praktikanter komma tillbaka på besök =) INGET jobb idag för dem men en FIKA ska vi minsan ta då vi inte riktigt han med det förra veckan..

Idag ska Bally få gå ett dressyrpass o så ska jag rida igenom pogrammet inför söndagen!
I morgon ska hon ut o skritta
på lördag blir det lite markarbetshoppning!
Sen på söndag är det alltstå tävling, KM i Stora sundby klass: LB:1/Madde

TIll salu

Eftersom vi ska ha loppis på Lördag har vi gått igenom hela förådet här hemma och jag hittade mycket saker som jag inte behöver eller som inte passar till min häst eller utrustning. Tänkte lägga upp lite saker och bilder här. Alla saker är så gått som nya eler använda bara några få gånger. 

Om man är intresserad eller vill ha mer info är det bara att maila.
Sandra.best.13@hotmail.com

Jacson stalltäcke/bommulstäcke eller vad man kan kalla det:)
Bara använt 2 gånger sen har det legat i förådet, är i nyskick! :)
Stl: 125 cm


Ett rostfritt två-delat och ett mässing två-delat
Båda stl: 11,5 cm
Bakskydd Stl: Ponny
Framskydd
Stl: Ponny

/Sandra

Bloggriket

Det har hänt en hel del nya saker på bloggriket och man var tvungen att registrera om och det gjorde jag just nu, så klicka in här http://bloggriket.se
http://bloggriket.se
http://bloggriket.se
för att komma till sidan och se hur den nya förändringen är och ett lättare sätt att hitta bloggar till just sina intressen! :D

/Sandra

onsdag

Haft en grymt seg dag, haft ont i magen hela dagen o varit allmänt seg..
Började iaf dagen med att mocka, sen for jag ner till Ica för att hämta ut ballys nya täcke
ett rött Amigo horse ware med hals 200g fyllning! Nästan likadant som på bilden dock en skarpare röd färg o hon passa SÅ bra i det! =DRed sen ut en sväng med Sara o Audna.
Fortsatte sen med stallet o efter att allt var klart gick jag upp o dog några timmar på soffan framför tvn..

Har nu varit nere o fodrat lösdriften o nyss lagt Hugo i sängen i väntan med Bonde söker fru!

Här kommer två bilder från förra veckan som petra tagit. En från dressyrträningen o en från markarbetshoppningen =)


/Madde

Oturs dag!

Jag red ut som planerat på Gabbe idag, men det var inte alls den här uteritt jag ville ha idag!
han var väldigt pigg och ganska spänd i början och så mötte vi två bilar och han fick lite små damp eftersom han var på bus humör. Sen red jag på vägen och möter två traktorer så jag får vända in på en annan liten väg och vända 2 gånger är ju kul.. Sen när vi väl kommit förbi de så galopperar vi och det kändes riktigt bra, jag stod i fältsits hela tiden fr att han skulle få galopper fritt och fort gick det! 

Sen rider jag in på en väg så det skulle ta lite längre tid och rida och då står det en fyrhjuling mitt ute på åkern, och när han som kör den ser mig åker han ut på vägen och åker mot mig! Han gasar och kör skit fort och jag är tvungen och vända (för på båda sidor av vägen är det 4 meter djupa diken och hur kul är det och hamna i de! 

Det blev ett helt fel intryck till min häst som nog såg att detta var något farlig och skulle springa ifrån, stakare! Men han som körde körde fortare och fortare och gasar mer och mer! JÄKLA IDIOT! Och min häst blir stirrig och börjar hoppa och spänna sig och bara vill ta bettet och dra. 

Jag började skritta (hade travat fort innan för att visa fyrhjulingen att han skulle vänta tills jag var borta från vägen) och då kör han fortare och är bara 5 meter ifrån mig och Gabbe! Gabbe blir då helt stirrig och blir rädd. Och Idioten skiter i det, tillslut stannar han och jag börjar trava in på en annan väg och precis när jag ska svänga in på den så gasar han och kör förbi och Gabbe blir rädd.... 

Vilka puckon det finns! Fattar de ingenting, och det finns de som inte verkar ha någon respekt för hästar och bara verkar vilja jävlas med en!

Min häst blir efter detta jäkligt spänd och jag skrittar honom på korta tyglar och pratar med honom och klappar honom massor för att visa att han inte gjort något fel, tillslut efter 5 min så slappnar han av.
Stakars ponny <3


Någon som råkat ut för samma sak någon gång?

/Sandra

Försöka bli lite peppad?

Det är inget vidare fint väder ute men idag ska jag rida ut på Gabbe även om detta väder som är just nu gör mig seg,trött och jag vill hellst bara stanna inne.
Men har man en häst så måste man ju ta hand om den i alla väder och hur man själv som ägare mår.

Idag har jag tänkt rida ut i en timme eller mer beroende på hur han beter sig, eftersom att pelhambettet gjort att han blivit lite stumm senaste tiden så ska jag rida på vanligt 3-delat silver bett och martingal på honom idag för att se hur det funkar, då han i skogen blir pigg och drar upp huvudet. Hoppas att det fungerar så jag slipper bettsla upp honom. 

Längtar tillbaka till sommaren så man kan rida med t-shirt och ha soligt väder och inte bara höst väder när det är gråmulet och mörkt dygnet runt!

/Sandra

Så här kan den se ut

En fotobok kan se ut så här, detta är den jag gjorde våren 2009.
Det var några sidor :)
/Sandra

Fotobok klar!

Nu satte jag in den sista bilden i min fotobok som snart ska beställas. Min häst tog upp 27 sidor och min katt fick bara 2.. Är det rättvist?
Jag tyckte den blev ganska bra, det blev lite mycket bilder på vissa sidor och varje sidas bakgrunds färg är svart, men det såg så "lekit" ut annars om man skulle ha alla möjliga färger. 

Jag kan ta kort på min gamla och lägga upp lite bilder på hur den såg ut. Det var lite skillnad och göra den då och nu, när jag gjorde den förra så hade jag bara haft Gabbe i ett halv år och hade knappt några bilder på honom, nu har jag över 1000. Så det blev svårt att välja vilka bilder som skulle få pynta mina 27 sidor:) Men det blev nog okej hoppas jag. 

Är det någon mer som har en fotobok?

Jag tycker det är rätt smart att göra en sådan ibland för annars finns bilderna bara på datorn och USB och pajar datorn och USB så är alla bilder borta + att det är kul att göra också!

/Sandra

Bilder

Jag har lite små tråkigt och jag blir så inspererad att rida om jag kollar på bilder när ett pass kändes bra. 
När ma själv och sin häst är i en svacka brukar bilder och känner efter hur det passet gick och vad man gjorde och resultatet. 

Detta är några bilder från pass som kändes riktigt bra och roliga!

Vad brukar ni göra om i och er häst är i en svacka och ingenting funkar?

 

/Sandra


Nu kändes det bättre

Idag var min häst mycket, mycket bättre och rida och det var rätt kul och rida idag. Mamma skulle egntligen ha ridit honom idag men jag blv sugen på att rida honom efter att ha fixat med fotoboken idag och sett alla fina bilder på min söta ponny :)

Red på banan idag igen, fast först skrittade jag ut i mörkret i 15 min. Han var så mycket bättre och rida idag och jag slappnade av mer och behövde inte bli arg på honom någongång. Behövde som mest bara bli bestämd och det kändes väldit skönt. I början i traven var han jätte fin och hände inte alls och blev inte stark heller, med efter vänster galoppen blev det värre. Han kändes hängig och stark, men har var pigg så man får väl nöja sig med en sak idag. 
Jag red även över upphöjda galopp bommar och han tyckte det var jätte kul! Han blev pigg och galopperade på bra efter första gången och han fick mycket mer energi och lyssnade bättre framåt. Han sträckte sig som vanligt överdrivet mycket över bommarna men han tyckte det var jätte kul och det kändes bra.

Någon gång i veckan eller nästa vecka är det dags och hoppa tycker jag och det tror jag Gabbe kommer tycka är helt okej hoppas jag :D

/Sandra

RSS 2.0