Sådant händer inom ridsporten!

Jag satt just och läste på ridsport om hur det gått för svenskarna i NM i fälttävlan i Danmark i helgen. Vissa svenskar hade riktigt bra placeringar och kom hem med några medaljer därifrån. Som på många andra tävlingar så är det något tråkigt som ska hända, och denna gång var det en svensk häst och ryttare som råkade ut för något olyckligt.
Det var i terrängmomentet som olyckan var framme. Det svenska ekipaget red an mot en stock och bakom stocken var det nedåt stup och det var inte hästen beredd på. Så de kommer i den snabba farten som man har i terrängen och efter hindret går de omkull. Hästen bryter nacken och avlider omedelbart.
Det är dessa händelser som vissa människor anser är ridsport. Att det bara är olyckor som sker och att allt inom sporten är farligt.
Visst, hästsporten är kanske inte den minst riskfyllda sporten i världen men är enligt mig den absolut roligaste! Man kan aldrig förutse hur ett pass ska gå eller vad hästen tänkt göra just idag, det är denna längtan att veta som gör att jag gillar ridsport, eftersom man aldrig vet vad som kommer hända just under dagen! Vissa dagar kan vara förjäkliga medan de flesta dagarna förhoppningsvis är helt underbara.
Vi som håller på med ridsport vet att varje gång vi sätter oss på en häst, finns det alltid en risk att något ska hända även om procenten är liten att det ska det. Men ändå så älskar vi det =D

Länken till utklippet hittar ni här;
http://www3.ridsport.se/Tavling/Falttavlan/Nyheter/2011/07/SvenskhastforolyckadesunderNMiDanmark/


Kommentarer
Postat av: ..

ett tips, skriv gärna vem av er som gör inläggen ;)

2011-07-11 @ 18:54:01
Postat av: Jennifer

usch vad hemskt :/

håller själv på med fälttävlan.

Men som du säger. Man kan inte förutse vad som ska hända. Man kan dö bara av att gå utanför dörren liksom..

2011-07-12 @ 21:24:36
URL: http://jenniferalindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0