Löst?


Nu är mitt problem så gått som löst när det gäller att rida ut på min häst. Jag testade att rida på Pelhambett och det gav en bra effekt utan att han blev obekväm eller för seg.
Med detta bett kunde jag rida många tempoväxlingar på ett väldigt lätt sett och det har jag inte kunnat på ett tag. Han lysnade extremt bra på min vikt och sits och var väldigt lydig i mun utan att bli hängig. Nu ska jag rida ut på detta några gånger och ha den ganska löst spänt för det hade jag idag. Sen efter några gånger ska jag lätta på kedjan och hoppas att man tillslut kan rida lika lätt och fint med vanligt tredelat som han vanligtvis går på.

Vissa tycker att det är fel och betsla upp en häst så den får ha massa skit i mun. Men på det sättet ser inte jag på saken, har man betten för man ha ett problem och vill lösa det på lättaste sätt så är det okej. Men vissa använder det till att hästen ska böja på nacken och att de ska kunna säga att deras häst jobbar i form fast de bara pga bettet böjer på nacken.
Om man känner att hästen sticker eller blir dragig så tycker jag personligen att det är bättre att prova ett sätt och lösa detta problem istället för att dra och slita i hästens mun. Sätter man då på ett något skarpare bett så gör det att man slipper dessa dragkamper! Skarpa bett ska bara användas i fall det behövs och man inte kan rida på lättare bett och inte bara för man tycker att det ser snyggt ut. Dessa anledningar har jag också hört att vissa tycker det är snyggare att rida på skarpa bett bara för att det ser ut som om de är starka och allt. Men jag tycker att de som rider på vanliga bett har den bästa hästen eftersom den lyssnar på det!

Är det någon som också hört detta och håller ni med eller inte?

/Sandra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0