Idag hoppning!

Idag blev jag jätte sugen på att hoppa med min söt ponny, så det gjorde vi.
Nu börjar han verkligen tycka det är jätte kul igen och låg på bra nästan hela tiden och jag behövde bara hålla om så takta och hoppa han av jätte bra hela tiden, precis som gamla Gabbe.
Jag känner dock ingen press på att hoppa högre höjder på honom och idag låg väl det högsta på 80 ungefär.
Jag vill ha en bra känsla så han blir glad och anser att hoppningen blir kul igen till hösten kanske han är tillbaka på de höjder han varit tidigare, men inte ska han tävla de iaf.
Jag vet att han kan, men vi båda vill ha viljan och just nu är vi båda nöjda och glada att hoppa små hinder och få en jätte bra känsla ist för att hoppa över 1m osv och vi gör hellre roliga övningar och tänker inte på höjden.

Jag tycker, vill inte peka ut någon, att många tycker att höjden är viktig och att känslan är skit spelar ingen roll eller om språnget är bra bara de kommer över hinder på 120-140 på ponny.
Jag fattar inte det? Det är skillnad om man hoppar det någon gång ibland om man tävlar på de höjderna, men de som bara tävlar LD,LC och LB varför är det så viktigt att hoppa 130 om man bara tävlar 1m?
Varför vill man hoppa det 1 gång i veckan?

Jag har också varit i det stadiet att jag vill hoppa så högt som möjligt, men vad ger det om man ändå inte tävlar de höga höjderna?
Någon som håller med? 

Jag tycker att det är okej att hoppa den höjden man tävlar ungefär 1 gång i veckan eller kanske 10 cm högre.
Varför slita ut hästen?
Kom ihåg att jag snackar om ponny höjder!

/Sandra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0