Dagens planering

Idag var det från början meningen att jag skulle rida dressyr på terrängbanan men det regnar så mycket och om det ska vara möjligt utan att halka måste jag brodda och det tänker jag inte göra. Men eftersom det regnar så blir sandbanan bättre och det går och rida där utan att det är för hårt eller att det dammar så mycket.
Det blir såklart fortfarande ett dressyr pass men när jag rider på sandbanan har jag lättare att komma åt honom och rida honom bättre, men han blir lite surare. Bra variation är bra för ridning i vanliga fall(när det inte är sommar och för hårt på vägarna) rider jag inte på samma ställa 2 gånger i rad, det händer iaf väldigt sällan.
Min häst tycker mycket bättre om variation än att gå och lata sig på sandbanan därför är det bra att kunna rida dressyr på terrängbanan för då blir det iaf en annan miljö!

Dessa saker har jag tänkt göra på dagens ridpass;
*Rida mycket tempoväxlingar, då han har en möjlighet att bli lite seg på sandbanor.
*Mycket volter och flytta och ställa honom och få honom mjuk i sidorna
*Skänkelvikningar, öppnor och slutor
*Till sist rida igenom LB:1 programet

Blir knappt aldrig som jag planerat när jag rider för det slutar nästan alltid med att jag gör något helt annat beror på mitt och ponnyns humör, börjar vi bråka får vi hitta på något annat sätt att göra saken på eller göra något helt annat och sen återgå till den jobbiga situationen.


Rida i spöregn är inte alltid det roligaste!

/Sandra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0