Bett problem

Min häst är för pigg i skogen ibland, när jag rider på mitt vanliga Sweet Iron bett så går han bra i skritt och trav men så fort jag börjar galoppera så får jag problem med att stanna vissa gånger. Jag vill inte slita tag i honom för att han ska stanna så det känns jobbigt att det ska ta så lång tid att stanna honom.
Men här om veckan så provade jag och rida med ett Pessoabett på honom i skogen. Då blev det istället ett nytt problem, i skritten och traven fick jag en effekt av att han blev lång och hängig men i galoppen fick jag iaf stopp på honom.
Ett tag fick jag fundera på vad som var bäst? Att få en hängig häst i mun och få stopp på honom eller en fin häst i två gångarter och ta ett tag och få stopp på honom. Nu har jag fått tips att testa och rida på ett pelhambett och se hur det går! Hoppas det går bra för han är så pigg och glad i skogen och det känns sådär och veta att det tar tid att stanna om man ska galoppera. Det är inte så att han sticker och skiter i mig utan det är att han aningen drar upp huvudet eller så krullar han ihop nacken och galopperar på stället ist. Men de flesta gångerna är han duktig och lyssnar bra, det är bara ibland han inte gör det.

pelham bett på bilden!

Det bettet som både jag och min häst älskar att rida med är Sweet Iron bett:)


Någon som testat detta bett?
/Sandra


Kommentarer
Postat av: Denise

Jo så fort min ponny blir såld ska jag köpa storhäst. Abbe ser/låter väldigt fin ut, men ska nog köpa en lite yngre häst för annars blir dom så dyra.

2011-07-14 @ 09:35:23
URL: http://denisemarklund.blogg.se/
Postat av: LinnJ

Jag har ridit med ett sånnt bett på min förra ponny, och det fuknade jättebra! Jag hade också provat pessoa innan, men det funkade inte heller för mig... men sedan så fick jag idén att provs det bettet, och det funkade kanon :D

2011-07-14 @ 23:36:42
URL: http://linnkeelane.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0