Vintern är här

Igår när jag red så var klockan runt 5 och det var mörkt och hela -3°. Det är första gången detta år jag rider när det är minusgrader. Inte för att det gjorde så stor skillnad jag blev hur varm som hellst av att rida så jag måste nog bara rida i väst ett tag tills det blir ännu lite kallare.

Eftersom det var mörkt så red jag på sandbanan som hade börjat frysa en del. Det var inte längre några vattenpölar utan de hade frysit till ispölar. Första gången Gabbe råka trampa i de tyckte han att det lät konstigt och hoppa lite åt sidan och busa till lite. Själva underlaget var inte allt för fruset än så det gick rätt bra och rida ändå för det fanns inte så många gropar utan den var rätt platt. 
Gabbe var verkligen jätte fin idag också. Han kom upp lite mer i halsen och nacken vilket kändes väldigt skönt, men det krävde en del arbete av mig också. Så helt okej är han inte eller så är det för att jag rider på hackamore. Han var väldigt pigg och glad under hela passet och han lyssnade bra för skänklarna och rösten. Energin fanns som vanlig där i bena på honom och lite i huvudet också. Ibland blev han lite för pigg men när han blev det och fick längre steg så arbetade han upp nacken mycket bättre. Men jag hade problem och sitta ner.
Sen tränade jag på skänkelvikningar och försökte få en bättre energi i de och tvära lite mer och få honom en bit rakare men det rungerade inte alls bra. Han tappade energin och han lyssnade inte för fina hjälper, så under en tid var han en liten åsna. Men sen red jag öppnor och längningar och då helt plötsligt blev han jätte fin igen :)

Ännu ett bra pass :D

/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0