Hästen är så fin!

Idag var Gabbe näst intill galen och rida. Jag busade upp honom i hagen, först brydde han sig inte om mig men kunde inte låta bli när jag kastade snöbollar mot honom, han är verkligen super söt när han står i enden av hagen och låtsas att inte bry sig, sen kan han inte låta bli att bry sig hur mycket han än försöker. Det syns så vl att han blir sur för det samtidigt som han är glad och nyfiken. Korkade söta lilla ponnyn :)

Sen så sprang vi lite och inget konstigt med det, sen helt plötsligt går han omkull och lägger sig på sidan. Ett tag stannade hjärtat totalt inom mig. Jag tror han ramla för han hade höga styltor. Men han reste sig snabbt och började hosta och fnysa lite. Jag trodde han gjort sig illa för det såg inte alls mysigt ut. Men han ställde sig upp och skaka ite på huvudet sen ville han komma fram och gosa och kramas med mig. Jag fick lite dåligt samvete faktiskt, det var ju jag som busade upp honom så han ramla :(

När jag tog in honom så brukar han vara snäll och gå bredvid mig utan att jag behöver hålla i. Men inte idag, idag var han jtte busig och när jag släppte grimman för ett kort tag och klappade honom på halsen, under en tid på 1/5 sekund så stack han. Han travade iväg med öronen framåt mot skogen. Sen när han märkte att jag inte följde med så stod han och titta på mig. Efter ett tag kom han fram till mig och buffa på mig. Då gav han upp och följde med mig in i stallet.

Är det någon mer som har en sådan här snäll häst?

Efter ett tag var min åigga häst klar att ge sig ut i skogen. Vägen var betydligt bättre idag och det gick och trava och galoppera. Gabbe var pigg och väldit busig. Han var rädd för lite saker på varje sida och ville springa fort hela tiden. Traven kändes okej idag, men det märks tydligt på honom att han inte vill ta spjärn direkt i marken, så hans takt är inte den bästa. Men energin framåt har han just nu i alla fall. Galoppen kändes super, han bjöd bra framåt och jag stod i fältsits eftersom jag vill låta honom rulla på själv. Det var svårare att rida efter galoppen då han blev lite piggare. I slutet gick det mesta ut på att försöka lugna ner honom. Det gick kanske inte jätte bra, men han var välidgt kul och rida idag. Även om det inte var det bästa kanske. 

/Sandra

Kommentarer
Postat av: Jonna -tanneryttarna

sv: Vad skönt att höra , allt är bra med mig :) Kom nyss hem från stallet , är helt slut i kroppen efter ridningen!

2011-12-20 @ 22:40:11
URL: http://tanneryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0