Dressyrpass

Jag blev glad idag när jag kom till stallet för då sades det att man fick rida på ridbanan igen! Så glad jag blev efter att ha haft en halv galen och knäpp häst i skogen och inte ha kunnat rida ordentligt på hur länge som helst. Och så var det mörkt och det blåste storm när vi kom till stallet.

Så jag red ett dressyrpass på Gabbe idag. Han var både fin och dum ibland. I början var han seg och lite små konstig i munnen men när vi började trava var han riktigt fin, han var dock lite stel i sidorna och i munnen. I galoppen kändes han otroligt bra nästan bättre än i traven i vissa stunder. I traven kändes det som om han gick upp och ner med huvudet hela tiden och inte hittade något stöd eller en stadig form, men mamma sa att det inte såg så ut. Jag blev ibland sur på honom när han iten lyssnade för sporrarna och små hjälper. Men en sak som är betydligt bättre nu är att han lyssnar framåt när man säger till honom ordentligt och förut så skulle han tjafsa emot. Men nu lyssnade han när man väl sa till honom och det är skönt att slippa säga till honom 100 gånger innan man får en raktion. 

Sen så känner jag att jag fått ett stort och jobbigt problem. Nu när Gabbe börjar gå av sig själv och har ett helt annat flyt och takt så har jag svårt att sitta ner och då blev jag spänt och blir jätte hård i vänster handen vilket gör att jag låser handen och han går inte framåt med den sidan. Det måste jag verkligen jobba med IGEN!

Mamma och jag har pratat och kameran ska med nästa gång jag rider på banan för att se att det inte ser lika dant ut som det känns och att jag inte kan bli sur när han går så bra fast det inte känns så! Och det ser jag fram emot.
Vill ni ha upp bilden här då?


/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0