Detta väder gillas inte!

Jag blev så glad i morse när det snöade! Det snöade inte lite heller så hela saken blev bara roligare och roligare, jag såg framför mig galoppracen på de små grusvägarna. Men såklart så försvann allt lika fort som det kom. När skolan var slut hade det mesta smält och det var inte lika kul längre.
Det som jag först såg om något positivt blev något helt tvärt om. Åkte buss till stallet idag för att rida när det var ljust.

När jag väl kom iväg så var Gabbe jätte pigg och på bra humör. Men det gick knappt att skritta på vägen, jag hade glömt brodda! Jag hade inte mina broddar där jag brukade ha de så jag hann inte leta längre, för då skulle det blivit kolsvart. Jag fick ändra mina ridplaner och rida en annan väg då det var omöjligt att trava, nästan också att skritta på vägen.

Jag travade på en grusväg där det var gräs i mitten och försökte hålla mig i mitten för att slippa det hårda och ojämna på sidorna. Men det var lättare sagt än gjort det. Gabbe sköt ut bogarna lite här och där och hoppade åt sidorna och blev "rädd" för något. All energi som han hade idag satt i huvudet på honom och han ville bara springa fort. TIllslut hittade jag en väg där man kunde galoppera och det kanske jag inte skulle gjort. Gabbe laddade och jag släppte lite i handen och han fattade galopp. Det gick fort och det var inte det lättaste att få stopp på honom. Men han behöver ju gör av sig med massa energi innan han kan bli så fin som han kan bli. Så idag fick det bli att låta honom rulla på i sitt tempo.

Efter galoppen var han pigg och kunder inte skritta och han ville springa ännu mer. Det var svårt att hålla honom på rätt plats på den hala vägen då han höll på så där. Men vi kom hem hela och jag satt på en pigg häst:)
Längtar till sommaren! Iaf när det inte går att rida någonstans.
/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0