Ännu mer snö!

Idag har det snöat hela dagen noll stopp. Hela världen ser just nu väldigt vit och fint ut men det är inte det bästa vädret och rida i kan jag tillägga. Mamma och jag har idag städat en hel del under hela dagen eftersom det är jul om mindre än en vecka och vi ska vara här på julafton!
Vi åkte inte till stallet förrän runt halv 4 och då var det ganska mörkt men tack vare snön så lyste det ganska bra så man såg vart man red utan större svårigheter.

Gabbe var idag för pigg för sitt eget bästa nästan. Jag försökte att hålla honom på vägen i spåren som bilarna åkt i men han ville gå i mitten av vägen och då fick han jätte höga styltor och han snubblade väldigt ofta. Jag försökte trava så gott det gick men min häst var på båda sidorna av vägen samtidigt och han var rädd för allt som rörde på sig. Jag blev tillslut trött på honom och fick säga till honom ordentligt för att få honom att lyssna på mig och att han kanske skulle börja inse att om han lyssnade på mig skulle han inte halka lika mycket. Efter lite om och men så började han tillslut lyssna och allt gick så mycket bättre. Han gick i bilspåren och halkade ingenting. Tänk om hästarna kunde tänka som vi människor, vad lätt allt skulle vara.
Men tillslut blev han riktigt fin och han trampade på bra och blev fin i sidorna. Blev dock ingen galopp idag då spåren var för smala för att galoppera på och om man red det minsta i snön så blev det styltor. Detta blev min häst lite trött på och började snuddsa när han inte fick galoppera när han ville, men han gav sig när han märkte att det var jag som bestämde. 

Så passet gick inte så bra i början men i slutet blev allt betydligt lättare och Gabbe blev väldigt fin. 

/Sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0