Nyår

Jag lyckas alltid bli lite halv dålig på nyårsafton, iår skulle jag på fest hos en kompis men icke då! Huvudvärken är värre än på flera år och illamående. Kul, alla ska ha kul och fira nyår med sina vänner och jag får sitta hemma och väntar in nya året med att sitta hemma i ett hörn och inte må bra. 

Så här har det varit de senaste 3 åren och det börjar bli uttröttande... 

Jaja, sådant är livet. Det består inte bara av fest hej vilt. Mamma och jag har nyss varit i stallet och borstat av min häst. Jag red inte idag eftersom jag varit hängig och seg idag och det är kallt och hårt i backen så det hade inte gått så bra och rida iaf. Men jag rycktade Gabbe i boxen och han var väldigt glad och tyckte det var jätte mysigt. Nu ska vi börja ett nytt år och bara ha kul, det är ju trotts allt mitt SISTA ponnyår!  Jag får faktiskt en tår i ögat när jag tänker på att det här är sista året jag får tävla ponny! Sedan har man ju en häst som inte vill tävla och det får man ta. Han ska få en ny chans i år och vi ska åka på en tävling i april/maj och se hur han beter sig och om han sköter sig och går bra kommer jag få ett sista ponnyår på tävlingsbanan och ha kul eller så får man ta smällen och bara ha kul hemma och träna. 

Eftersom jag inte har så mycket och göra så tänkte jag slänga in en bildbomb om året som varit med Gabbe. 

2011 ett år att minnas, min häst har förändrats så mycket och det är en helt ny häst att rida!


Ny design igen

Nu är det en förändring här på bloggen. En ny header är uppe och i morgon kommer bakgrunder förhoppningsvis upp :)

Tycks om nya headern?

/Sandra

Nu ska här shoppas

Nu ni, nu är det dags att shoppa schabrak igen! Jag är en sådan som aldrig är nöjd med att ha 20 schbrak utan jag vill alltid ha flera. Nu står jag dock i en återvändsgränd med två vägar att gå. 
I dags läget har jag bara råd med 1, kanske 2 schabrak och det ska antingen vara av märket Eskadron eller Glen Gordon. 


Jag tycker att GG schbraken är rätt tråkiga med på ett sätt är de också jätte snygga. Om det skulle bli något av dessa är de rött, blått eller grått av dessa schabrak, eller om någon inte vet ett annat snyggt schabrak från GG?

På min favoritlista just nu är helt klar Eskadron, schabrkaen är välidgt snygga och det är lättare att matcha. 
Av dessa schabrak så är det aningen det blå eller svart/röda, det brun/turkosa, grön/blåa eller det ljuslila eller grå/ blå! Vilket skulle ni föredra?/Sandra

Bloggar?

Jag har så tråkigt nu och jag börjar nog bli sjuk känns det som. Jag sitter här i mörkret med min dator i knät. Nu vill jag hitta olika bloggar och läsa. Vilka läser ni?
Kommentera om ni har någon/några bloggar ni kan rekomendera. Det kan handla om vad som helst, men det vore kul med fridtid, hästar, mode eller foto!

Några bloggar borde ni väl läsa eller? :)

/Sandra

Kallt

Vädret idag var väldigt bra att rida på förutom att det var ganska hårt på marken så det gick bara att galoppera på vissa ställen. Jag red ut på Gabbe idag och han var väldigt fin och kul att rida idag och det var helt tvärt om att rida honom om man jämför med igår. Han lyssnade för små hjälper och var riktigt pigg och fin i sidorna. Jag red mycket skänkelvikningar och öppnor för att få honom mjuk i sidorna och när jag fått igenom honom så bra som jag ville så längde han automatiskt steglängden och han fick bra energi i benen. Det var väldigt kul att rida min ponny idag eftersom allt stämde så bra! I galoppen så ville jag rida honom i en lång form och eftersom han har lätt för att öppna sig i formen i galoppen red jag öppnor för att få honom i en låg form och det fungerade bra. När jag väl fick igenom honom så kunde jag med lätthet reglera formen. Att reglera formen är något jag gör ofta gör i traven och galoppen för att han ska bygga bra muskler och att jag ska känna att han lyssnar på mig och går bra mellan hand och skänkel. 

Så det var ett helt underbart pass idag och det känns så bra att han gick bra redan från början och att det fungerade bra under hela timmen jag red :)/Sandra

Bilder

Kollar man på bilderna ser det betydligt bättre ut än vad det känns, ingenting fungerade och jag var på super dåligt humör och det smittade av sig på Gabbe och jag blev väldigt spänd. Men det känns som om vi kommit en bra bit på en bra väg! Som han gick idag är det värsta som han kan gå på när han är på uselt humör. Och även då är han väldigt fin! Han har alltså fått en bra lägsta nivå på senaste tiden. Även om han blir ostadig i munnen ibland så trampar han på bra och trampar bra med bakbenen och även känns det som om det går hur segt som helst!
/Sandra

3:e världskriget?

Idag var jag och min häst inte överens någonstans! Det blåste som tusan och min häst lyssnade ingenting överhuvudtaget på honom och jag blev arg på honom och då blev han arg tillbaka. Mamma skulle fota men jag red fram först och hon gjorde hö. Inget fungerade, han gick inte fram och han stod emot skänklarna. Han var seg i hela sig samtidigt som han busade och ville galoppera, förklara detta? 

Vi var sura på varandra hela passet och tillslut kom mamma med kameran och sa åt mig att slappna av och sluta vara så arg. I början blev jag sur på henne också och jag satt som en spänd fiolsträng på Gabbes rygg. Jag försökte sparka på för att få en reaktion för skänklarna men inget hände. Mamma sa då åt mig att slappna av för han travade på bra och att det inte kunde gå fortare, men allt kändes så segt. Men nu när jag kollar på bilder från idag så ser det ut som han trampar på bra. Anledningen till att han är sur på alla bilder är just för att jag spänner mig och är på dåligt humör. I slutet blev han fin i graloppen och traven. Han är så fin min häst, bara att hans ryttare är dum i huvudet ibland! 

/Sandra

Smakprov

Smakprov från dagens pass!
/Sandra

Dagens pass gick super!

Det märks så tydligt när min häst är välarbetat och på bra humör. En sådan dag var det idag och dessa dagar är det helt underbara att ha min häst! Han lyssnade väldigt bra redan från början idag. Jag red ut en sväng i skogen och mötte några jägare som vanligt och även denna dag var de ute och jagade mina bästa kompisar, vildsvinen! 

Gabbe var pigg och lyssnade för små hjälper både för skänklarna och handen och allt flöt på jätte bra. Det blev mycket trav och arbetet där. Han var väl arbetad sedan igår för han var fin i sidorna och lyssnade bra för sidvärts rörelserna. I galoppen hade han en god energi och det gick att rida en bra samlad galopp med mycket energi och sedan tänka framåt och han längde stegen otroligt bra.
Han var jätte duktig och det kändes som om vi båda behövde en riktig genomkörare av dressyr igår och det gav ett riktigt bra resultat! 

I morgon åker vi till stallet på förmiddagen eftersom vi ska bort på kvällen. Kameran ska med har jag bestämt och det ska bli bilder och film, några som är sugna?

/Sandra

Dressyrpass

Jag blev glad idag när jag kom till stallet för då sades det att man fick rida på ridbanan igen! Så glad jag blev efter att ha haft en halv galen och knäpp häst i skogen och inte ha kunnat rida ordentligt på hur länge som helst. Och så var det mörkt och det blåste storm när vi kom till stallet.

Så jag red ett dressyrpass på Gabbe idag. Han var både fin och dum ibland. I början var han seg och lite små konstig i munnen men när vi började trava var han riktigt fin, han var dock lite stel i sidorna och i munnen. I galoppen kändes han otroligt bra nästan bättre än i traven i vissa stunder. I traven kändes det som om han gick upp och ner med huvudet hela tiden och inte hittade något stöd eller en stadig form, men mamma sa att det inte såg så ut. Jag blev ibland sur på honom när han iten lyssnade för sporrarna och små hjälper. Men en sak som är betydligt bättre nu är att han lyssnar framåt när man säger till honom ordentligt och förut så skulle han tjafsa emot. Men nu lyssnade han när man väl sa till honom och det är skönt att slippa säga till honom 100 gånger innan man får en raktion. 

Sen så känner jag att jag fått ett stort och jobbigt problem. Nu när Gabbe börjar gå av sig själv och har ett helt annat flyt och takt så har jag svårt att sitta ner och då blev jag spänt och blir jätte hård i vänster handen vilket gör att jag låser handen och han går inte framåt med den sidan. Det måste jag verkligen jobba med IGEN!

Mamma och jag har pratat och kameran ska med nästa gång jag rider på banan för att se att det inte ser lika dant ut som det känns och att jag inte kan bli sur när han går så bra fast det inte känns så! Och det ser jag fram emot.
Vill ni ha upp bilden här då?


/Sandra

Ny design

Nu börjas det göra en ny uppdatering med designen här på bloggen under lovet. Idag har det blivit en ny förändring men det kommer bli mer än så. Vad tycker ni om den nya headern?
Jag arberar på den nya bakgrunden nu, den som jag har nu är bara en början så att jag har måtten. Hoppas det blir bra sen när de är klart :)

Vad tycker ni?

/Sandra

Nya regler

Jag har läst mycket på hemsidor, facebook och bloggar om de nya reglerna för loggor på tävlingsutrustningen. I början blev jag helt till mig när jag läste hur alla tolkat allt men sedan hittade jag denna sida: 

Klicka här

När man läser noga så går de flesta loggor man har på sin tävlingsutrustning att använda fortfarande när de nya reglerna fastställs och börjar gälla. Jag var tvungen att läsa detta noga eftersom jag fått en helt fel uppfattning om detta, när jag läst vad andra skrivit. Men nu kan man läsa här och få ordning på regler och mått. 


Detta bilder är saker jag tror inte kommer bli godkända att tävla i från och med 2013. GPA-hjälmen går nog om jag kan veta hur måtten är på loggan, hoppas att den går igenom annars tycker jag så synd om en massa folk som har dessa hjälmar. 

/Sandra

Strömavbrott

Eftersom vi var i stallet runt 5 idag så hade vi ett ganska stort problem! Det var strömavbrott där och det hade det varit hela dagen, det kan inte varit kul. Men vi gjorde höpåsar och jag borstade Gabbe i mörkret i boxen och jag hade pannlampa och jag var trungen att tänka på var jag tittade så jag inte bländade min häst :D

Gabbe blev nog lite små sur för att vi inte red idag, men det blåste, var mörkt och låg grenar och träd lite överallt så det fick bli en ledig dag för honom. Han blev rycktad och tyckte det var jätte mysigt, han verkade också vara på riktigt bra humör idag och skulle kramas och pussas en del :) I morgon ska jag rida när det är ljust och då ska vi races i skogen!

/Sandra

Stan idag

Idag har jag och familjen varit i stan och shoppat en hel del. Detta har jag köpt idag:
En ny vinter jacka
Ett par Converse (som jag fick i julklapp)
3 T-shirt
2 tjocktröjor

Tur så hade man en snäll mamma som betalade det mesta av detta :D <3

/Sandra

Ännu en jul är över

Nu är julen över för detta år också. Idag så red jag ut på Gabbe på förmiddagen eftersom vi skulle till pappa på eftermiddagen. Det blev lite halvstressit då jag vaknade sent. Gabbe var inte alls kul och rida idag heller. Han lyssnade inte hela tiden och gjorde mig på dåligt humör. Vi kom inte alls överrens idag. Han var pigg och ohyfsade åd han hoppade mellan sidorna av vägen hela tiden och så gjorde han lite som han ville och blev tjafsig när jag försöka säga något. Efter att ha bråkat ett tag med honom blev han helt stissig och började hoppa och studdsa istället. 

Galoppen var det som fungerade bäst idag, han galopperade på bra och var pigg och fin. Jag stod dock i fältsits och lät honom rulla på i sin egen fart och takt, det gick ganska fort men jag hade kontrollen. I traven trampade han väl på bra hela tiden men blev lite små hängig i sidorna ibland, sen att han inte lyssnade 100% på skänklarna hela tiden gjorde mig sur. 

I slutet gick han rätt bra till slut och det trodde jag aldrig skulle fungera då han verkligen var jobbig att ha koll på. 

/Sandra

Är med och tävlar

Jag är med och tävlar hos http://kindofscofield.blogg.se/ om att bli dagens blogg, tävla du med!

/Sandra

Detta fick jag i julklapp

Pengar (ca 800:-)
Ett par ridbyxor i jeanstyg från Hööks
Ett par ridbyxor från Mountain Horse, ett par ljusgröna.
Biljett till Melodifestivalen i Andra chansen i Nyköping.
Trisslotter
Godis
En tjocktröja från Intersport.
Två par örhängen
USB minne på 8 GB

Sen lite annat smått och gått :)

/Sandra


Julafton!

Jag red barbaka på Gabbe idag eftersom det bara skulle bli en lulltur på julafton, som jag alltid brukar göra. Han var pigg och jag skulle inte ridit barbaka då jag inte kan sitta i traven när han börjar trava på framåt.
Det blev en lång skritt först och en lugn trav då det avr det enda jag kunde hantera. Sen blev det galopp när det blev för jobbigt och sitta. Efter galoppen var det helt värdelös att testa att sitta ner, han travade på bra och längde nästan hela tiden och travade fort! Till slut gav jag upp så blev det bara skritt och galopp på vägen hem.

Gabbe var pigg och glad idag, nästan för pigg för att kunna rida barbaka på. Ibland tyckte jag jätte synd om honom då jag studdsade ganska mycket ett bra tag i traven innan jag slappnade av. Jag höll dessutom på att ramla av några gånger då han bocka och busade en del ;)
Han fick ett schabrak och ett par bakskydd i julklapp och sen fick han knäckebröd och morötter och det blev han super glad för.
/Sandra

God Jul

God Jul! 

/Sandra

Dagens pass!

Red som sagt ut med Matilda idag och min häst är abosult itne värd några julklappar i morgon efter dagens pass. I början var han dum och fånig och hoppade till för allt! Ibland slog han på tvärnit och låtsades vara rädd. Iband hoppade han på Felix (Matildas häst), usch vad arg jag blev på honom då. Så himmla töntig!
När vi skulle galoppera var han för pigg och tog bettet och började springa. Han lyssnade inte för att stanna och gjorde som han ville. När jag tog i honom så började han studdsa på stället och laddade! Sen drog han när jag lättade. Jag blev så trött på honom när han inte lyssnade och han bara sprang. I slutet fick han gå först med sprang lika fort ändå. När vi sedan travade av när vi nästan var hemma så var inte inge fin alls, han var för pigg för att gå i en bra och stadig form och gick och små hängde ibland då han tyckte jag höll i honom för mkt. Jag tror han var glad med sällskap och att få springa fort. Men jag blir trött på honom när han inte lyssnar på mig! 

Hoppas han går bättre i morgon för då ska han få ta ut sin energi ensam ;) 

I morgon är det jul! SÅ God jul allihopa!

/Sandra

Tidspress

I morgon är det jul och hela dagen igår städade jag och vi åkte till stan och handlade det sista. Så igår blev det bara ett kort inlägg här på bloggen,ni får ursäkta mig.
Gabbe fick vila igår då jag hade en förskräcklig huvudvärk och jag kännde att det fanns mkt annat att göra.
Idag ska jag däremot rida ut med Matilda klockan halv 12, så ska snart åka iväg till stallet :)

/Sandra

Är så trött

Nu är det äntligen lov, men jag känner mig bara seg. Jag vaknade halv 11 och har städat hela huset sedan dess nu är jag helt slut och mår skit dåligt. Jag tror jag är påväg att bli sjuk, jag ska försöka att hålla mig frisk till på måndag iaf, sen kan jag slappa farmför TV med skidor resten av lovet och bara sega ihop.

Min häst ska få vila men mamma och jag ska åka dit senare och borsta min häst och kolla till Matildas hästar. Sedan ska vi in och handla det sista inför julafton! Vad taggad jag känner mig, eller inte! :(

Jag fick en kommentar om att jag lägger ut för få bilder på mig själv på bloggen. Men anledningen till det är att jag ogillar att göra de, men jag kan lägga ut en idag bara för att det är jul. 


/Sandra

Galen ponny

Idag vet jag inte riktigt vad min häst höll på med. Han var pigg samtidigt som han var seg. Han lyssnade inte jämt på mig och jag blev ibland riktigt sur på honom. Han ville itne länga stegen idag utan han gick i sina ponnysteg som han får fram ibland. Igångsättningarna fungerade inte helt 100 i början och han var rädd för det mesta som fanns i dikena. Ibland kunde han göra tvärnit för något som rörde sig och jag höll på att flyga av några gånger när han stannade i galoppen. Men efter lite om och men och med en sur ryttare på ryggen så började han lyssna bättre och han blev helt okej i slutet. Han har vissa dagar då han beter sig såhär och de flesta dagarna är han pigg och fin. Men idag var det en sådan dag då han bestämt sig redan innan för att inte lyssna och att göra mig på dåligt humör, hoppas det känns bättre i morgon. 

Blev dock inga bilder idag då vi åkte till stallet runt halv 5 och då var de mörkt.

/Sandra

Julklappar

Jag har fått en fråga om vad jag har några idéer om vad man kan köpa till sin familj i julklapp. Jag har, som vanligt, alltid stressigt när det närmar sig jul eftersom jag är så dålig på att planera.
Hon som frågade sa att det inte skulle vara hästgrejor så nu får ni stå ut med att det kommer ett inlägg som rör annat än hästar :) 
Kanske är det en idé till nästa jul eller födelsedagspressent till någon! Jag har hittat några saker som jag är jätte sugen på att beställa. 

LED- duschhandtag, det finns priser på internet som är mellan 149-300:-, detta är en riktigt smart sak som jag gärna skulle köpa. Dessa fungerar på så sätt att de skiftar färg beroende på vilken temperatur det är på vattnet. Färgen går varken på el eller batterier utan de lyser så mycket beroende på hur mycket vatten det sprutar. 

Magneter som föreställer iphone-appar. De finns på internet i ett viss antal och kostar ungefär 160:- och då är det 18 st/förpackning. De har måtten 2x2x0,4 cm

/Sandra

NU är det lov!

Nu är det äntligen jullov och det är en hus skön känsla som helst och nu ska kag bara ta de lugnt i 3 veckor!
Under lovet ska det bli många bilder på Gabbe och mig när jag rider, jag hoppas att det går och rida där det är mycket snö så det blir några bra bilder! Idag ska nog kameran med till stallet om vi hinner åka innan det blir mörkt. Men då blir det bara bilder från hagen och på Gabbe, hoppas han är på bushumör idag också! För då kan de bli roliga bilder :)
/SandraSnart lov

Om exakt 4 och en halv timme är det jullov! Det är verkligen något som är efterlängtat hos mig och kanske hos några av er?
Skolan slutar 12 och innan dess ska vi ha vanliga lektioner till halv 11 sen pyntartävling, som våran klass förhoppningsvis vinner :) 

Slutar ni också idag? I såna fall när?


/Sandra


Hästen är så fin!

Idag var Gabbe näst intill galen och rida. Jag busade upp honom i hagen, först brydde han sig inte om mig men kunde inte låta bli när jag kastade snöbollar mot honom, han är verkligen super söt när han står i enden av hagen och låtsas att inte bry sig, sen kan han inte låta bli att bry sig hur mycket han än försöker. Det syns så vl att han blir sur för det samtidigt som han är glad och nyfiken. Korkade söta lilla ponnyn :)

Sen så sprang vi lite och inget konstigt med det, sen helt plötsligt går han omkull och lägger sig på sidan. Ett tag stannade hjärtat totalt inom mig. Jag tror han ramla för han hade höga styltor. Men han reste sig snabbt och började hosta och fnysa lite. Jag trodde han gjort sig illa för det såg inte alls mysigt ut. Men han ställde sig upp och skaka ite på huvudet sen ville han komma fram och gosa och kramas med mig. Jag fick lite dåligt samvete faktiskt, det var ju jag som busade upp honom så han ramla :(

När jag tog in honom så brukar han vara snäll och gå bredvid mig utan att jag behöver hålla i. Men inte idag, idag var han jtte busig och när jag släppte grimman för ett kort tag och klappade honom på halsen, under en tid på 1/5 sekund så stack han. Han travade iväg med öronen framåt mot skogen. Sen när han märkte att jag inte följde med så stod han och titta på mig. Efter ett tag kom han fram till mig och buffa på mig. Då gav han upp och följde med mig in i stallet.

Är det någon mer som har en sådan här snäll häst?

Efter ett tag var min åigga häst klar att ge sig ut i skogen. Vägen var betydligt bättre idag och det gick och trava och galoppera. Gabbe var pigg och väldit busig. Han var rädd för lite saker på varje sida och ville springa fort hela tiden. Traven kändes okej idag, men det märks tydligt på honom att han inte vill ta spjärn direkt i marken, så hans takt är inte den bästa. Men energin framåt har han just nu i alla fall. Galoppen kändes super, han bjöd bra framåt och jag stod i fältsits eftersom jag vill låta honom rulla på själv. Det var svårare att rida efter galoppen då han blev lite piggare. I slutet gick det mesta ut på att försöka lugna ner honom. Det gick kanske inte jätte bra, men han var välidgt kul och rida idag. Även om det inte var det bästa kanske. 

/Sandra

Dumma snö!

Jag som var så glad att snön äntligen var här, nu har jag ändrat uppfattning totalt. Idag så åkte jag buss till stallet för att jag slutade tidigt och jag ville rida när det var ljust. Jag fixade i ordning Gabbe lite snabbt för att komma i väg så snart som möjligt. När jag kom iväg så stod han emot jätte mycket för skänklarna och ville inte alls gå framåt. Jag blev sur på honom för att han inte gick framåt. När jag tittade ner så hade han styltor som var så höga att det inte alls kan varit bra för hans leder. Jag hoppade av efter 10 min och försökte få bort det men de gick inte. Jag fick vända och gå tillbaka, jag fick dåligt samveta för att jag tvingat honom att gå fortare när han haft svårt att gå stackarn. Han fick många pussar och kramar efteråt och han verkade rätt glad då. 

När jag gick tillbaka var min häst hur pigg och glad som helst, han skulle helst vilja springa fort och galoppera i full fart på vägen. Jag ogillar väder som inte går att rida i! Det här går inte alls, jag börjar få väldiga problem med att rida när det bara blir styltor. Det är nog flera än jag som råkar ut för det här och det är nog flera som blir minst lika sura på det här skit vädret. 

I morgon ska jag rida ut igen och se om det går annars får vi ta en promenad igen. Hoppas det blir minusgrader snart så det inte blir några styltor! :D

/Sandra

Är med och tävlar!

  • http://sallberglina.blogg.se/2011/december/nyarstavling-i-samarbete-med-hippoteket.html
/Sandra

Sverige är bra!

Sverige är inte lämngre bäst i världen i hoppning utan också i dressyr! 
http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/Nyheter/2011/12/FemteplatsforPatrikochToyStory/

Patrik Kittel kom fyra i helgen på dressyrtävlingen i Frankfürt. Tack vare denna 4:e plats tog Patrik nu tillräckligt med poäng för att gå upp i världscup ledning.

Rolf-Göran Bengtsson i hoppning och Patrik Kittel i dressyr. Sverige visar nu att vi är med och fajtas mot världseliten.
Hoppas det håller länge till och att de kommer bra med i toppen i slutet av säsongen då världscuplistan ska fastställas och det ska utses en vinnare.

Precis som Roffe så har Patrik mer än en bra häst och det visar resultat.  

/Sandra

Love you

You are my wings
You are my breath
I don´t care what people say
I can´t live without you
I will love you always
/Sandra

Ännu mer snö!

Idag har det snöat hela dagen noll stopp. Hela världen ser just nu väldigt vit och fint ut men det är inte det bästa vädret och rida i kan jag tillägga. Mamma och jag har idag städat en hel del under hela dagen eftersom det är jul om mindre än en vecka och vi ska vara här på julafton!
Vi åkte inte till stallet förrän runt halv 4 och då var det ganska mörkt men tack vare snön så lyste det ganska bra så man såg vart man red utan större svårigheter.

Gabbe var idag för pigg för sitt eget bästa nästan. Jag försökte att hålla honom på vägen i spåren som bilarna åkt i men han ville gå i mitten av vägen och då fick han jätte höga styltor och han snubblade väldigt ofta. Jag försökte trava så gott det gick men min häst var på båda sidorna av vägen samtidigt och han var rädd för allt som rörde på sig. Jag blev tillslut trött på honom och fick säga till honom ordentligt för att få honom att lyssna på mig och att han kanske skulle börja inse att om han lyssnade på mig skulle han inte halka lika mycket. Efter lite om och men så började han tillslut lyssna och allt gick så mycket bättre. Han gick i bilspåren och halkade ingenting. Tänk om hästarna kunde tänka som vi människor, vad lätt allt skulle vara.
Men tillslut blev han riktigt fin och han trampade på bra och blev fin i sidorna. Blev dock ingen galopp idag då spåren var för smala för att galoppera på och om man red det minsta i snön så blev det styltor. Detta blev min häst lite trött på och började snuddsa när han inte fick galoppera när han ville, men han gav sig när han märkte att det var jag som bestämde. 

Så passet gick inte så bra i början men i slutet blev allt betydligt lättare och Gabbe blev väldigt fin. 

/Sandra

Ridsport!

Ni glömmer väl inte att kolla ridsport på SVT 1 kl 16.00 idag. 
Det håller på i 1 och en halv timme, det är rätt mycket jämfört med vad det brukar göra :)

/Sandra

Fortsätt rösta

Rolf-Göran Bengtsson har gått vidare till att bli top 8 i jerringprisets röstning.
Rösta via internet https://response.questback.com/sr/jerringprisetdel2/
eller via telefon nr: 099-206 03

Nu är det ännu närmare att han kan vinna detta! 


/Sandra

Snöstorm!

Idag har det varit ett kaosväder, det har varit snöoväder hela dagen och det har blåst jätte mycket exakt hela dagen. Jag har varit i stan hela förmiddagen och eftermiddagen för att hitta något att ha på mig på julafton, men jag hittade ingenting! Jag kom hem tomhänt, inte jätte kul faktiskt. 

Vi åkte till stallet runt 5 och det var mörkt men varken jag eller hästen är mörkrädda så det var inga som helst problem. Det var dock väldigt mycket snö på vissa ställen och eftersom det var 0 gradigt eller några få plusgrader så blev det styltor på vissa ställen. Men där han inte hade några så travade jag och han var jätte fin. I början var han dock lite busig och det kan man förstå eftersom det snöade så mycket som det gjorde, men efter lite små bocksprång och snurrande med huvudet så blev han jätte duktig och travade på riktigt bra. Jag vågade inte trycka på honom för mycket eftersom det var halt på sina ställen och så hade han lite styltor. Blev ingen galopp idag eftersom det inte fanns något bra ställe och göra det på. 

Men i det hela så gick det väldigt bra fast det var sådant skit väder. Nu hoppas jag att snön ligger kvar och att det kommer mera snö så man kan tolka och så ha galopprace i snön :D

/Sandra

Heja Rolf-Göran!

Källa: http://mobil.aftonbladet.se/sportbladet/spel/article13948989.ab
Denna bild säger allt! Man kan hoppas att det håller i sig, tänk om Roffe blir den först ryttaren att få jerringpriset. Vad stort det skulle vara för ridsporten och minst för honom själv. Han är så värd att bli mer uppmärksammad än vad han är. Han går från klahet till klarhet hela tiden. Att vinna ett EM-guld är inte lätt och att senare klara av att prestera så bra på tävling efter det och gå upp i ledningen i den totala världscupen är helt otroligt! Och att göra det med 3 olika hästar tyder bara på att han är en av världens absolut bästa ryttare.

Idag klockan 12.00 så avlustades röstingen av jerringpriset och nu ska de 11 nominderade bara bli 8! Resultatet kommer i morgon förmiddag och vi kan verkligen hoppas att han går vidare!

Vad tycker ni? Är han värd detta?
Enligt mig: HELT KLART!

/Sandra

Fredag

Äntligen är det fredag idag, den absolut bästa dagen i veckan! Nu kan man bara slappna av i kväll och bara ta de lugnt och titta på Tv och inte ha skolan eller läxor i baktanken. 

Jag är så trött idag att jag inte red Gabbe. Jag stod och rycktade honom i ungefär 30 min och han tyckte det var jätte mysigt. Ibland så blev han lite småsur för att de andra hästarna stod bredvid honom och åt hö, som det matvrak min häst verkligen är. Det såg ut som han ville ut och rida idag för han verkade inte värst nöjd med att bli borstad och sen insläppt i boxen igen. Han var också på bra humör idag och verkade vara pigg, för ibland kunde han inte stå stilla i stallgången.

Gabe har råkat ut för något som gjort att han fått små bullar på ryggen. De är inte stora utan bara lite hårda. Varken mamma eller jag vet vad det är för något och Gabbe verkar bli lite sur när man trycker på de. Det märks dock inget när jag rider överhuvudtaget. Så de verkar inte störa honom så jätte mycket, utan han blir bara lite öm när man trycker på de för hand. Men en så länge verkar det inte vara något större problem.

/Sandra

Tiden rinner iväg igen...

Igår hade jag inte tid och skriva ett inlägg då jag var tvungen att plugga till redovisningen som jag hade idag.

Men det gick jätte bra och rida, jag skulle egentligen ridit med Mathias men så blev det inte då min häst gillar inte och rida tre st så han fick rida med Matilda ist. 
Men Gabbe gick verkligen jätte bra. Han var pigg och glad som vanligt och han lyssnade på minsta lilla och han blir bara bättre och bättre att rida på vanligt bett vilket är jätte bra. Jag red ut i skogen med pannlampa då det var helt svart. Men helt plötsligt så slocknar lampan och jag är mitt i skogen så jag såg ingenting. Tur att min häst inte alls bryr sig om mörker, eller så litar han på mig när jag säger att det inte finns något farligt fast det är mörkt. I början när jag fick honom så gick han inte om det var lite mörkt men nu kan han gå vart som helst även om det är helt svart och detta gör det mycket lättare att rid när det är vinter och att det blir sena kvällar i stallet. Det är en stor fördel att ha en häst som litar på sin ryttare och inte är mörkrädd för då kan man rida när som helst. 

Jag galoppera inte så mycket idag utan det blev mest trav och olika tempon i den. Han börjar bli riktigt duktig på att samla nu i både galoppen och traven. När han är på sitt bästa humör behöver man inte mer än tänka framåt efter samlingen så länger han. Men det är ganska sällan det är så, men det kommer mer och mer nu. 

Han var verkligen jätte duktig idag :)

/Sandra

Totilas

Nu har man gett ut en e-tidning om stjärnhästen Totilas, världens absoult bästa häst genom tiderna!
Detta läste jag på hästmagasinets hemsida nyligen. Denna häst är så värd detta, eller är det kanske för mkt, nästan lite överdrivet?
Vad vet jag!

Jag tycker det är en kul men lite annorlunda sak som inte händer så ofta.
Vill ni läsa mer om detta så gå på denna länk:
http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=4931
/Sandra

Uteritt i mörkret

Dagens pass gick mer än bra! Det blev lite små konstigt för jag red i ungefär 20 min ute runt omkring i närheten av stallet med pannlampa. Jag skritta, trava och galoppera coh han var jätte fin! Han hängde ingenting i handen och han bar sig jätte bra själv idag. I slutet trampade han på minst lika bra som med hackamoret om inte bättre idag. Han var pigg och glad och lyssnade på minsta lilla skänkel. Det som inte var bra idag är att han är stel i sidan efter att ha gått med hackamore så länge och att man inte kunnat böja och ställa så mkt. 

Sen efter 20 min kommer jag till stallet och Mathias säger att jag ska rida ut med honom. Jag bara hängde på och Gabbe blev irriterad att han inte fick gå in och äta utan fick stå utanför stallet ett bra tag.
När vi väl kom iväg så red vi ut en sväng på 40 min. Gabbe var en riktig åsna i början och lyssnade ingenting för skänklarna i rundningen och ställningen. Så det fick jag jobba med ett bra tag innan han släppte.
När han väl gjorde det så blev han lika fin som när jag red själv. Han var hur pigg och glad när vi började komma överrens igen och han ville verkligen framåt och gick med öronen spettsade framåt samtidigt som han lyssna väldigt bra. 

Både Gabbe och jag tyckte det var super kul med sällskap då det var ett tag sen vi hade det! 

/Sandra

Nu dras det till stallet

Nu blir det snart stallet till min underbara ponny. Hoppas han är på betydligt bättre humör än igår (fast det är inte jag). Skolan gjorde mig bara sur och deppig idag. 

Ska rida ut som vanligt och jag ska rida på bett idag igen för jag måste vänja min häst vid det så han inte blir allt för van vid hackamore.

/Sandra

Dagens pass!

Dagens pass gick verkligen uselt och rida idag. Min häst vilade igår och var pigg idag och lyssnade lika lite som han var pigg, alltså ingenting. Det blåste och jag red där det var rätt öppet så min ponny blev jätte busig men på helt fel sätt. Han gick och slog med huvudet nästan hela tiden och ville dra upp det och springa fortare. Han kunde inte göra några fina avbrott till skritt för då drog han upp huvudet och gick ur formen. 

I galoppen lyssnade han välidgt bra, jag galopperade i fältsits och han galopperade på riktigt bra! Efter det blev han ännu piggare vilket gjorde att han lyssnade mindre och blev bara stressad eller busig, jag vet inte riktigt vilket.
Han travade på ganska bra emellan åt och då skötte han sig jätte bra. 

Jag tror dock att jag börjar bli lite väl hård i handen när jag rider på vanligt bett då både Gabbe och jag är van vid ett starkt hackamore då man inte behöver hålla i alls. Så jag tror det uppstår ett riktigt stort problem där, jag får börja tänka jätte mycket på det och hoppas att det kan lösas så fort som möjligt. 

/Sandra

Önskelista 2012!

Nu sitter jag är och har lite ångest, snart måste alla julklappar vara köpta och allt kommer gå så fort och helt plötsligt står jag här med inga julklappar alls till någon!
Någon mer än jag som är ute i god tid? (not)

Här är min önskelista för 2012:

* En smyckeslåda med många fack och med glaslock så man ser allt
* Lådor som man kan ha papper och pärmar i
* Objektiv till min kamera
* En väst från HV polo (det blev det valet) eller en annan väst, mamma får välja
*Pengar till träningar,ridhjälm,körlektioner och körkort

Vad önskar ni er? Vad är det ni absolut mest vill ha?

/Sandra

Dagen är inge vidare

Dagen har inte börjat något bra alls idag. Det började med att bussen jag tog till skolan fick åka en omväg som tog ungefär 40 min i övertid. Jag kom till skolan 20 över 8 och vi börjar 5 i halv. Vi skulle ha prov också så jag började känna mig ganska stressad. 
Provet gick okej tror jag, inte allt för bra men jag hoppas på ett VG iaf. 

Nu har vi precis varit och kollat på lucia, jag var rätt trött så jag höll på och somna några gånger. 

Gabbe ska få ridas ut en lång sväng idag och hoppas att vi itne möter några jägare eller vildsvin!
Myckjet galopp ska det bli och mycket lösgörande :)

Hörs i kväll!

/Sandra

Rolf-Göran till ryttargalan!

Jag skulle välidigt gärna vilja gå på ryttargalan i stockholm 8:e Janurai 2012. Men det kostar för mycket för att lägga pengar på det tycker jag. Men den svenska stjärnan Rolf-Göran Bengtsson ska dit!
För er som har missat det så leder Roffe hela världscupen i hoppning just nu, tack vare hans 3:e plats i går. Vi har många bra ryttare men ingen är så bra som Roffe.

Vill ni dit? Läs då på hästmagasinets hemsida om priser osv :)

Klicka här för att komma direkt till länken./Sandra

Ogillar måndagar!

Jag är verkligen emot måndagar totalt. Måndag kommer efter en skön helg utan skola, sen går man sent och slutar kvart i 4! Då är det mörkt och jag vill inte rida.
Idag fick min häst vila eftersom det var mörkt och vi hade bråttom då mamma skulle på möte till klockan halv 6 och hon slutade kvart i 5. Det blev en stressig tur till stallet. Jag borstade och rycktade min häst i en kvart och sedan fyllde jag på vatten i boxen och i hagen. 

Gabbe verkade rätt sur när jag skulle åka därifrån, han ville väl ut och springa antar jag. Men vissa dagar är det så här och förresten har jag två prov i morgon så nu är det dags att laga lite mat och sedan sätta sig och plugga.

Ha en bra kväll allihopa, det ska inte jag för den kommer gå åt till att plugga.

/Sandra

Nu börjar det kännas skillnad!

Idag fick jag rida när det var kolsvart ute och det var molnigt så att alla moln täckte den underbart fina månen, som annars hade lyst upp vägen välidgt bra. Jag red ut idag på det vanliga bettet en sväng och nu börjar det känna skillnad på att rida honom på vanligt bett och detta är en positivt förändring. 

Gabbe var glad och pigg idag, dock stod han emot lite i början men efter jag galopperat och fått upp tempot lite så fick han bra energi. Hans steg börjar mer och mer bli bättre på vanligt bett och förhoppningsvis slutar han hänga helt och hållet snart. Mamma ska ringa veterinären i morgon för att han ska komma och kolla hans tänder och se om det är något konstigt där eller om han har någon annan idé om varför han håller på som han gör. 
Det blev mest trav och skritt idag eftersom det var rätt hårt i backen. Men på vissa ställen gick det och galoppera och han var jätte fin i galoppen idag och var snäll och duktig på att samla och sen rida framåt. 

I slutet var han väldigt fin i traven också, då han kommit igång bättre med bakbenen och han sträckte bättre på frambenen också. Jag tränade mycket på avbrott och få fram honom direkt i igångsättningarna och detta resulterade till slut att han blev fin för skänklarna och att han fick bära sig själv och då blev vi båda nöjda med dagens pass :)

/Sandra

Ridsport

Ni missar väl inte att det är ridsport på SVT1 klockan 17.00-17.55! Samandrag från Genève i Schweiz. 

/Sandra

Tråkigt väder

Idag är vädret inte alls på topp. Det är bara grått och molnigt. Idag ska vi åkta in till stan för att äta julbord med delar av släkten. Det ska bli gott och äta det, första julbordet på "riktigt" i år och så finns det ingen snö!

Jag ska väl rida ut idag igen på Gabbe eftersom man inte kan rida någon annanstans. Men det kommer vara kolsvart när vi kommer till stallet eftersom jag inte vet när vi kommer hem från stan.
Så det kommer bli ett stort problem med att försöka ändra designen på bloggen idag, för jag vet faktiskt inte om det kommer finnas tid till det just idag. Måste hinna plugga någon gång också, eller inte det är det sista som kommer på min prioritetslista. 
/Sandra

Nu ska det ändras lite

Jag har suttit idag och gjort en ny header. Jag blev ganska nöjd med den, men jag är inte jätte bra på något när det gäller design. Men jag har problem med att få bakgrunden att sitta bra ihop med headern. Det är just det som jag sitter och försöker lösa nu. Det går inte jätte bra, hoppas att det löses till i morgon och om de gör de så kommer den nya desigen upp i morgon :)

/Sandra


Vildsvin...

Idag hämtade vi hö till hästarna och vi var klara runt 1 och jag red ut då eftersom det fortfarande var ljust. Jag hörde att jägarna var ute i skogen, så jag red åt andra hållet. När jag kom in på en liten grusväg mellan två åkrar så möter jag en jägare. Jag frågar vad det är de jagar, och får svaret vildsvin(som jag redan trodde). Jag red mitt emellan deras "skjutsikte" så jag red fort där ifrån. Och just när jag kommit ut på en större väg så hör jag ljudet av en tuta i en skog längre bort och ut därifrån kommer 6 st vildsvir springandes. SÅ jag ökade farten så jag slapp se de mer. Sen hörde jag bara massa skott. 

Min häst tyckte det var läskigt när de sköt och jag var välidgt spänd för jag fick tanken att snart kommer vildsvinen ut genom skogen där jag red och de skulle vara arga och attackera. Tur så hände ju inte detta. 

Men innan detta hände så var han riktigt fin. Jag red på vanligt bett för första gången på 2 veckor. Det kändes betydligt bättre än det gjort tidigare. Han trampade på jätte bra och han var pigg och glad. Lite hängig var han fortfarande men inte alls så farligt som det varit. Jag trava mest idag och försökte få till hans energi i stegen även när han har bett och detta fungerade otroligt bra och han gjorde vissa väldigt bra längningar. Jag är riktigt nöjd med honom idag. Synd att jag inte ridit med bett tidigare eller att jag inte fick rida på sandbanan för om jag gjort det och han gått så här bra så skulle han utan tvekat så tävla KM i morgon. Men nu var så inte fallet så han får stanna hemma! 

/Sandra

Mörker

Idag var det kolsvart när jag red och jag invigde pannlampan idag. Dagen började inte så jätte bra då det var jätte svårt att få i broddarna i hålen. Broddarna passade inte alls och jag blev skit arg för att de inte gjorde det. Men tillslut fick jag i 2 i varje hov och det tog ungefär 30 min. Sen red jag iväg i regn och blask.

Gabbe var jätte fin och rida idag. Han var pigg och framåt samtidigt som han hade en bra form. Jag trodde att han skulle vara "ponnyaktig" alltså ta massa små steg eftersom han brukar göra det när det är halt. Men icke då, han kände att han hade broddar och han halkade inte en enda gång, så han trampade på jätte bra=)
Skritta och travade bara eftersom jag inte såg så mycket.
Det är väldigt skönt att ha en häst som inte bryr sig ett dugg om att det är mörkt och att det går att rida bra fast det är is på vägen. Eftersom han lyssnade så bra vart jag ville ha honom så halkade han ingenting! 

I morgon ska vi hämta hö så att det finns mat till min häst :)

Vore väldigt härligt med sommar och ljus!

/Sandra

Broddar

Broddar är nog en av de bästa sakerna att ha om man har häst. På sommaren är det bra att ha de om man rider mycket på gräs och det har regnat eller liknande.
Vanligen så brukar jag använda isbroddar även på sommaren då jag inte tycker Gabbe behöver ha långa gräsbroddar. Men har det regnat mycket och det är halt så använder jag såklart gräsborddar men jag använder de hellst inte mer än nödvändigt.

Isbroddar använder jag varje vinter för att hästen inte ska halka. Jag försöker även då få på de så sent som möjligt för att det är inte jätte bra för kotlederna att ha på de mer än vad som behvös då hästarna går ojämt med hovarna. Det bästa är att ha 4 broddhål då det blir lite jämnare, men jag har bara 2 hål på min häst. 

Hur använder ni broddarna? Försöker ni också dra ut på det som mycket som möjligt?Vad anänder ni för broddar?


Jag använder nr 8 och 10 beroende på hur isigt och halt det är. Sen använder jag nr G11 på sommaren :)

/Sandra

Dagen

Nu åker jag snart till stallet och idag ska jag verkligen inte vara lat och skippa broddarna utan idag ska de på! Blir att rida ut idag igen och hoppas på att han inte är allt för taggad och pigg idag så han halkar pga det.
Det blev inte den här veckan som veterinären kom och kollade på Gabbes tänder då varken jag eller mamma haft så mycket tid i stallet vilket har gjort att 3 av de 5 dagarna har varit ganska stressade och det har varit en kort tid i stallet.
Men snart är det lov och då ska jag vara mer i stallet och rida längre sträckor. 
Någon mer som längtar till lovet eller jul kanske? 

/Sandra

Nyss kommit hem

Nu har jag nyss kommit hem från stallet och som sagt så skulle jag inte rida idag. Det blev att gå en sväng på vägen med Gabbe. Precis intill hans hage så höll en skogsmaskin på att fälla massa träd och min häst tyckte inte om det alls. Han stod i andra delen av hagen och blev mer än glad när jag tog in honom. 

Jag rycktade honom först och gjorde rent broddhålen för att i morgon ska han broddas, när jag gick idag med honom så halkade han bara när han höll på och fåna sig. Men i morgon ska de på de små rackarna som gör att hoven blir sne och som tar så mycket på kotleden.
När vi var tillbaka från våran lilla promenad så hade skogsmaskinen kommit ännu närmare och när jag släppte in Gabbe i boxen så var han rädd och sprang runt och vände lite hit och dit. Det kändes inte kul att lämna honom så men det var jag tvungen och göra. Han fick sitt hö innan jag åkte men han lugnande inte ner sig och när jag satte mig i bilen var skogsmaskinen nästan i stallet eller precis bredvid skrittmaskinen och det tyckte inte min häst om alls. Stackare:(


/Sandra

Nu: Stallet!

Nu åker jag snart till stallet och det är kolsvart ute så jag ska inte rida idag får se vad jag hittar på med min bästa ponny idag. Mamma ska på middag ikväll så min bror får skjusa mig:)

Hörs i kväll! :D

/Sandra

Detta väder gillas inte!

Jag blev så glad i morse när det snöade! Det snöade inte lite heller så hela saken blev bara roligare och roligare, jag såg framför mig galoppracen på de små grusvägarna. Men såklart så försvann allt lika fort som det kom. När skolan var slut hade det mesta smält och det var inte lika kul längre.
Det som jag först såg om något positivt blev något helt tvärt om. Åkte buss till stallet idag för att rida när det var ljust.

När jag väl kom iväg så var Gabbe jätte pigg och på bra humör. Men det gick knappt att skritta på vägen, jag hade glömt brodda! Jag hade inte mina broddar där jag brukade ha de så jag hann inte leta längre, för då skulle det blivit kolsvart. Jag fick ändra mina ridplaner och rida en annan väg då det var omöjligt att trava, nästan också att skritta på vägen.

Jag travade på en grusväg där det var gräs i mitten och försökte hålla mig i mitten för att slippa det hårda och ojämna på sidorna. Men det var lättare sagt än gjort det. Gabbe sköt ut bogarna lite här och där och hoppade åt sidorna och blev "rädd" för något. All energi som han hade idag satt i huvudet på honom och han ville bara springa fort. TIllslut hittade jag en väg där man kunde galoppera och det kanske jag inte skulle gjort. Gabbe laddade och jag släppte lite i handen och han fattade galopp. Det gick fort och det var inte det lättaste att få stopp på honom. Men han behöver ju gör av sig med massa energi innan han kan bli så fin som han kan bli. Så idag fick det bli att låta honom rulla på i sitt tempo.

Efter galoppen var han pigg och kunder inte skritta och han ville springa ännu mer. Det var svårt att hålla honom på rätt plats på den hala vägen då han höll på så där. Men vi kom hem hela och jag satt på en pigg häst:)
Längtar till sommaren! Iaf när det inte går att rida någonstans.
/Sandra

Mountain horse vinter collection

Nu sitter jag här i skolan och har riktigt tråkigt. Jag tittade runt lite på internet och hittade Mountain horse´s vinter collection och jag tycker att det fanns mycket fina saker.
En mysig fleece tröja som jag tycker är jätte fin!
En vinterjacka, som finns i många fina färger men jag tycker den ljusblå är finast.
och till sist så gillade jag denna väst väldigt mycket.
Det fanns mycker snygga saker som är både fina och användbara på samma gång. Gå in på Mountainhorse.se och kolla in deras vinter collection höst/vinter 2011!
/Sandra

Bilder från ridturen idag!

Skulle laddat upp bilderna för länge sedan men de har inte velat roterat och blivit åt rätt håll. Han roterat de i både ViewNX och Iphoto men inget har funkat så fick göra det på internet!
Här kommer bilderna åt rätt håll, lite mysigt ser det väl ut att vara?
Min söta lilla glada ponny :D
/Sandra

Vilket underbart väder

Idag var det super fint väder ute och det kändes jätte kul att vara ute i detta solsken. Hästen var jätte pigg och glad som tusan idag. Men det var så hårt i backen att det inte gick och galoppera någonstans och på vissa ställen var marken så ojämn att det inte ens gick att trava. Men på de ställen som det gick och trava gjorde vi det och det gick fort och långt. Han hade bra energi och lyssnade väldigt bra.
Jag red mkt skänkelvikningar för att få honom i fin, han hade energin och viljan på rätt ställe idag, på rätt hjärnhalva. Och han lyssnade väldigt bra för sidan. Öppnan kändes även välidgt bra idag också.
Så idag var han verkligen jätte rolig och rida, precis som de senaste dagarna :)
Solen sken och det var klarblå himmel och min häst var pigg och glad exakt hela tiden samtidigt som han lyssnade bra. Så han var jätte kul idag :D
Det var en sak som inte fungerade idag och det var igångsättningarna, han lyssnade för bra och började galoppera istället. Han fick ju inte galoppera så han blev ltie sur för det så när man la till en lätt sänkel så började han galoppera och studsa på stället. Så om jag hade släppt honom hade han galopperat iväg men det var för hårt så de gjorde jag inte. 

/Sandra

Snart slut eller?

Madde och jag har kommit överens om att hon inte har tid att blogga längre. Så antingen ska jag fortsätta blogga själv på denna blogg eller så ska jag starta en ny med någon annan :) Men nu en tid framöver ska jag blogga själv.

Är det någon som är intresserad att starta en blogg tillsammans med mig? SOm ska handla om hästar och fritiden så klart :D

/Sandra

Halv sjuk

Så fort jag kom hem från skolan idag så slängde jag mig i sängen och skulle sova, jag mådde så illa och hade en sådan fruktansvärd huvudvärk så det är inte sant. Så mamma åkte till stallet själv medan jag var hemma och sov. 
Gabbe fick alltså vila idag och i morgon ska vi ut och rida och hoppas det fortfarande är ljust då :)
Jag mår så pass dåligt fortfarande så jag vet inte om det blir någon skola i morgon, men de återstår och se :) 

/Sandra

Nu börjas det..

Min häst var ju så otroligt fin och pigg igår, men idag blev det inte alls som jag tänkt mig när jag skulle rida. Banan ska man inte rida på ett tag på nu så jag fick rida ut i mörkret eftersom vi vart borta hela dagen hos mina kusiner. Om jag vetat att man inte kunnat rida på banan idag hade jag lätt ridit innan vi åkte till stan när det var ljust men så blev det då inte!

Jaja, min häst var iaf väldigt för pigg. Han travade på stället och var busig och gjorde inte alls det han skulle. I traven var han ganska fin ibland men oftast var det met energin i huvudet som tog över. Ibland kunde han till och med hoppa till och börja galoppera. Han hade öronen spetsade hela tiden och var otroligt glad men det gick inte att rida så speciellt bra eftersom han var så busig. Jag försökte ta vara på energin men då hoppade han till för träd och buskar som blåste i stället. Tillslut galopperade jag rakt fram och tryckte på honom lite för att han skulle ta slut på lite energi, det var något jag verkligen inte skulle gjort. Efter det blev han ännu piggare och busigare och laddade på stället. Sådant här humör är han på just nu och så kommer han inte få gå ordentligt på flera dagar och han kommer bara bli piggare och piggare. Ska bli spännande och se hur vi ska ta oss ann det ;) 
Min lilla bus ponny har fått sin energi i huvudet :P

/Sandra

Uteritt

Idag var det underbart väder för att rida ut i. Åkte till stallet runt 11 redan för att rida när det var ljust och sedan komma hem och kolla TV resten av dagen! Min häst var jätte pigg idag, nästan lite väl laddad kanske. Han travade på stället så fort jag kortade tyglarna. Och ibland började han till och med galoppera på stället med öronen framåt. I traven var han välidgt fin i sidorna och hade välidgt bra takt och han var jätte glad hela tiden. I galoppen hade jag jätte svårt att få stopp på honom ibland, ha ville galoppera fort eller med mycket energi. Han var inte alls hängande någon gång idag vilket kändes riktigt bra. 

Så här fin, pigg och glad har han inte varit på väldigt länge! Det var jätte kul och rida honom idag och jag hade gärna ridit honom en gång till idag, för så fin och kul var han och rida idag :)

/Sandra

Ett problem att skjuta åt sidan...

Vi har fått provsvaren från avmaskningsproven som vi tog och skickade in för analys. Han hade bara 50 maskar vilket inte var någonting för att avmaska ifrån. Så nu är orsak till varför han hänger i munnen och är lös i magen osv ibland avbockat. Nu finns det bara att kolla tänderna kvar annars så blir det att kanske få åka iväg till en veterinär, och det känns inte så kul eftersom de nästan bara hjälper än om hästen är halt. Så det kanske blir en equiterapeft eller något liknande. Men först ska vi ringa till veterinären och kolla tänkderna och se om det behövs göras något med detta, det ska vi göra nästa vecka och mamma ska ringa på måndag :)

/Sandra

Vintern är här

Igår när jag red så var klockan runt 5 och det var mörkt och hela -3°. Det är första gången detta år jag rider när det är minusgrader. Inte för att det gjorde så stor skillnad jag blev hur varm som hellst av att rida så jag måste nog bara rida i väst ett tag tills det blir ännu lite kallare.

Eftersom det var mörkt så red jag på sandbanan som hade börjat frysa en del. Det var inte längre några vattenpölar utan de hade frysit till ispölar. Första gången Gabbe råka trampa i de tyckte han att det lät konstigt och hoppa lite åt sidan och busa till lite. Själva underlaget var inte allt för fruset än så det gick rätt bra och rida ändå för det fanns inte så många gropar utan den var rätt platt. 
Gabbe var verkligen jätte fin idag också. Han kom upp lite mer i halsen och nacken vilket kändes väldigt skönt, men det krävde en del arbete av mig också. Så helt okej är han inte eller så är det för att jag rider på hackamore. Han var väldigt pigg och glad under hela passet och han lyssnade bra för skänklarna och rösten. Energin fanns som vanlig där i bena på honom och lite i huvudet också. Ibland blev han lite för pigg men när han blev det och fick längre steg så arbetade han upp nacken mycket bättre. Men jag hade problem och sitta ner.
Sen tränade jag på skänkelvikningar och försökte få en bättre energi i de och tvära lite mer och få honom en bit rakare men det rungerade inte alls bra. Han tappade energin och han lyssnade inte för fina hjälper, så under en tid var han en liten åsna. Men sen red jag öppnor och längningar och då helt plötsligt blev han jätte fin igen :)

Ännu ett bra pass :D

/Sandra

Falsterbo 2012!

Något som jag verkligen vill åka till falsterbo horse show. Det är betydligt roligare och finare där än i Stockholm. Alla utställningar är utomhus och dressyren och hoppningen är samtidigt och då är det lättare att välja vad man vill se. Jag åker hellre till Falsterbo än Stockholm. Det brukar även skilja lite i utsällnings priser.
Utställningarna i Falsterbo brukar vara billigare än i Stockholm och man betalar bara entré till Falsterbo och den ligger endast på 90:- och då får man se vad man vill, men inte sitta på läktaren för då gäller andra biljetter som man kan köpa till! 

Dit måste jag i sommar, hoppas jag har råd och har tid till det!

Någon som tänkt att åka dit?/Sandra

Hästen fick vila

Idag fick Gabbe vila eftersom jag ville hem och kolla på tv. Men jag tyckte även att han är så fin just nu och han fått gå rätt hårt varje pass och har börjat pressa honom lite mer nu. Så han förtjänar lite vila nu!
Jag borstade lite på honom och rycktade honom fin, han tyckte det var väldigt skönt att bli ompysslad och han stod och njöt samtidigt som han skulle hjälpa mig och borsta sig. Han tog tag i borsten och slog lite med den, då såg han ut som ett barn när de leker med sina leksaker. 

Det var det som hände med ponnyn idag, var i stallet ungefär 20 min bara.

Nu sitter jag och kollar skidskytte! Ha en bra kväll =D

/Sandra

1 December

Idag är det första December och det är ingen snö! Det är så skönt att rida just nu när det inte är varken kallt eller 2 meter snö. Jag tycker att det här vädret är perfekt att rida i fast enda nackdelen är att det blir mörkt klockan halv 4 och då har man ju knappt kommit hem från skolan. Snön brukar lysa upp och det blir mycket lättare att rida när det är snö då allt är vitt och fungerar perfekt som lampor, okej det kanske inte lyser upp helt och hållet men det blir iaf inte lika mörkt som det är nu.

Snön kan komma i mitten eller slutet av December och sen kan det bli runt 5 minus grader.
Jag längtar lite till snön då min häst brukar bygga massa muskler och bli ännu starkare och det är något han behöver just nu. Sen kan ju ingen inte gilla att galoppraca i snön och bara skoja runt! Nu längtar jag till snön!
/Sandra

RSS 2.0