Ridpasset

Det blev dressyr på terrängbanan och det gick super bra efter ett tag iaf. Gabbe blir så seg om han inte går ordentligt och jobbas igenom varje dag. Nu har han tagit det lugnt i 3 dagar vilket betydde att han var seg! I början var det lite problem då han måste lyssna framåt för att kunna böja och ställa sig i sidorna.
Fick bråka lite med honom ett tag för han blev lite tung och sprang eller så blev han seg och lyssnade lite halvt.
Ringde mamma så fick hon komma och gapa lite på mig, och helt plötsligt blev det lättare och han blev finare och jag kunde fokusera på mig själv och hästen gick.
Blev inte så mycket galopp som jag hade velat eftersom han inte gått så hårt på några dagar, men nu ska jag klara mig utan mamma i 2 dagar och rida själv.
Måste verkligen lära mig känslan själv, jag är helt ovan hur det ska kännas och då blir det fel när hästen orkar bära sig och jag säger ner.
Sen har jag lätt att bli hård i vänsterhanden och låsa den. I höger varv är det inga problem då jag får stödet på yttertygeln, vilket man ska ha när man rider. Men i vänster varv blir vänsterhanden innerhand och allt blir fel!
Så nu ska jag rida men en aning längre vänster tygel i vänster varv och sen lätta ofta och röra på handen lite hela tiden (med lillfingret) för att inte bli stel och stark.

Mamma åker föresten till Stockholm tisdag-onsdag så jag ska sova hos Malin och Mathias då. Åker buss dit runt halv 6 och sen åker jag hem onsdag förmiddag.


/Sandra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0