Kanebys Gambler del 1

Jag fick en kommentar idag om att jag skulle skriva lite om Gabbe när jag köpte honom, vad han gjort och hur han var och rida.
Kommer i 2 delar, första delen är om hur han var innan och hur början av de första året gick, i andra delen skriver jag om hur det blev som det blev och var han är nu, och hur han har förändrats.

Det började med att mamma och jag åkte och kollade på 5 hästar (alla ponnyer), en del i småland och i stockholm men ingen av de fångade mitt intresse, då de aningen kunde hoppa och inte alls funka i dressyren eller tvärt om och jag ville tävla i både diciplinerna.
Sen såg vi Gabbe och han stod i Eskilsuna och det var ju inte så långt så vi åkte och provred. Första intrycket var nog inte det bästa då han naffsades och bet mig hela tiden och första tanken var, hur kommer jag kunna borsta denna häst i boxen, han kommer ju äta upp mig!
Sen provred jag honom redan från början så jag fick aldrig se honom från marken. Han var lätt och sitta på och snäll och rida fast lite seg och ibland lyssnade han inte alls på skänklarna. Men det var något som jag fastnade för! Jag kände att han hade potential och att han kunde utvecklas.
Jag hade redan sagt innan att jag verkligen inte ville ha en häst för 70.000 som redan kunde allt och gjorde allt jag sa åt den utan jag ville ha ett projekt.
Sen hoppade jag lite och fy fasen vad seg han va då men hoppa det kunde han! Hur segt man än kom på hindrena så hoppade han, hoppade väl 90 typ på honom.
Vi bestämde oss redan efter första provridningen att jag ville ha honom, för han var speciell det kunde ingen annan säga men jag gillade honom ändå.

Vi hämtade honom för exakt 3 år sen idag! Den 5 augusti 2008.
Den första perioden var kanske inte den bästa, han lyssnade inte på mig och gjorde som han ville när jag red ut med Madde första gången när jag haft honom i 3 dagar vägrade han gå hem och han la sig bla på frambena och skrapa upp de för han vägrade gå, detta försvann dock väldigt fort.
Det tog 4 månader för mig att kunna rida honom ordentligt. Vi började hoppa på träningar och hoppade hinder upp till 110-120 utan några som helst problem, var med på några CR och hoppade 90-1m och det gick hur bra som helst, vann KM i hoppning 2008 gjorde vi också!
Sen i April 2009 vände allt!
Han stannade ut sig på 80 cm på lokal tävling och jag blev hur ledsen som helst eftersom jag ville tävla hoppning, det var då jag bestämde mig för att satsa på dressyren. De första månaderna gick skit, han lyssnade inte på skänklarna och man var tvungen att sparka för att få en reaktion.

När jag köpte honom hade han åkt runt på massa ställen och inte varit hemma satt på över 2 år, stackare<3 Och han hade haft olika ryttare på varje ställe. Han var tävlad upp till LB i hoppning och inget mer..
Inte tävlad någon dressyr alls.

Flera gånger har jag velat ge upp och sälja honom och jag fick inte något värst bra stöd från andra personer heller och fråga varför jag köpte hästen! Tack vare dessa personer så valde jag att aldrig ge upp och den hästen jag har idag är inte alls samma häst som jag köpte det kan jag lova!
.
Detta är bilder från den dagen vi hämtade honom 5 Augusti 2008!

Detta är bilder från första dressyrträningen för Lina, hon som hjälpt mig jätte mycket med min ponny, utan hennes hjälp skulle varken jag eller Gabbe utvecklats så mycket som vi gjort!


/Sandra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0