Gambler del 2

Fortsättningen kommer här om hur vi tog igenom dessa problem tillsammans!
Jag blev mycket noga med vilka jag tränade för och Gabbe och jag hade väldigt lätt att se vilka vi passade ihop med. Allt inom dressyren vände under ett pass i Maj 2010! Då hopplaget (som jag skulle vart med i) tränade för Vivica Schenholm. Hon sa att min häst var så fin att hon hjälpte de andra jag red med för både jag och hästen skötte oss utmärkt och sa att om ni tävlat idag hade ni lätt vunnit LA, och om ni bara tränar och skaffar tävlingsrutin så kommer han kunna gå långt din ponny. Jag blev rörd och efter allt slit jag haft under 2009 i april till maj 2010 hade gett resultat! De som satt på läktaren sa desamma som hon sagt. Efter detta pass valde jag att sattsa på dressyren helt och hållet och bara hoppa för skojs skull.
Då visade jag vad min häst kunde och att det inte alls var en åsna jag köpt! Det tog bara 1 och ½ år att utbilda om honom till dressyr häst.

Som sagt efter dessa ord från en SM dommare för stor häst så började vi satsa ännu hårdare och träna ännu mer och tävlade 2 tävlingar med 60 % i alla starter, han som aldrig tävlat dressyr var som en helt ny ungponny och outbildad. Vi behövde mer tävlingsrutin men sen sträckte han sig i hagen och fick vila 2 månader. Sen efter den vilan så har han bara blivit bättre och vi tränade för Cecilia Hansson som tyckte jätte mycket om min ponny och hon tyckte han var trevlig och rida! Efter bara 3 träningspass för henne blev min häst finare än aldrig förr och nu är han väldigt fin i dressyren! Lite envishet finns kvar men hallå han är en ponny? Han är iaf inte helt oridbar :)

Våran resa tillsammans har varit lång men absolut värd allt, jag har blivit bättre och lärt mig mycket! Jag vet hur det nu känns att utbilda en ponny, det som var min dröm när jag letade egen häst!

Snart är det dock tid att sälja honom, men hur kommer det gå? Jag kommer aldrig klara av att sälja honom så mycket som han är värd för mig!
Jag kommer dock vara väldigt petig med vem som rider och köper honom, det kan inte vara vem som helst som köper honom, man kräver rutin och tålamod för att lära känna honom :)
Men jag hoppas att en dag få se någon annan ta över honom som är värd en så fin häst med lovord från många tränare! :)


Dessa bilder värmer för det var från denna dag vi tog tag i dressyren och ville utvecklas, det är bilder från innan Vivica träningen 1 maj 2010


Träningslägret då han lärde sig länga ;) 21 maj 2010


6 Augusti 2010

Igånstättningen i Oktober 2010 efter sträckningen


Bilder från för en vecka sen! Det är en oerhörd stor förändring att rida honom idag än för 3 år sen!
/Sandra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0