Halloj!!

Halloj på er, fullt upp som vanligt så därmed blir det lite dåligt med uppdateringen..
Idag har jag fixat lite till i stallet, sen försökte jag bli klar med hagen men batteriet i skruvdragaren tog slut så blir till att fxa klart den i morgon..

Sen kom Em på besök så vi tog en uteritt, hmm himmlen öppna sig så vi blev GENOMblöta! SÅ vi trava runt hela svängen för att komma hem så snabbt som möjligt så hästarna fick sig en varsin joggtur idag ;)
Tror nog Em kommer ha träningsvärk i morgon eftersom hon inte ridit på läänge :P

I morgon stallas som sagt hästarna in så har bara JÄTTE mycket att fixa med i morgon, men kommer nog bli väldigt bra när allt är på plats o hästarna inne på plats!

Nu ska jag kolla lite på tv, sen ta ett bad o hoppa i säng!

Hörs i morgon!

/Madde

Härlig uteritt idag

Idag red jag ut med Matilda och Malin. Gabbe skötte sig jätte bra och var verkligen superfin ungefär 95% av passet. Vi skritta och trava bara, och vi travade nästan hela tiden i 45 min. Gabbe fick mer och mer framåtbjudning och bättre bakbensaktivitet ju längre vi travade och han lyssnade på lilla minsta lätta skänkel. Han längde och fick en friskare trav av att bara tänka tanken och han var väldigt fin i sidorna. Han lyssnade på tillbaka hjälpen av att bara klämma om lite med insidan av låren och han samlade sig.
Jag är jätte nöjd med passet idag!

I morgon får jag min nya Mac dator från skolan! Ska ha datainformation i 3 timmar på förmiddagen i morgon, sen kommer jag att prova internet och göra ett inlägg från skolan!

/Sandra


Dagens ridpass!

Vad jag gillade min ponny idag, passet idag kändes så mycket bättre än igår.
Jag red på terrängbanan och mamma fotade lite grann men ljuset var inte det bästa, så det blev bara några bilder.
Jag red utan sporrar idag för att han skulle slippa de idag. Jag red som sagt först på terrängbanan och då var han rätt pigg och lyssnade väldigt bra både framåt, bakåt och sidvärts.
Han kändes så bra att vi satsade på att rida lite på sandbanan de sista 15 minuterna, och det gick bra. Mycket bättre än igår! Och han lyssnade fram väldigt bra, utan sporrar! Galoppen var kanske inte perfekt med helt godkänd. Traven var väldigt bra då jag bara behövde sitta till så gick han framåt!
Jag red igenom LB:1 programet på banan och det funkade bra så det känns rätt okej till tävlingen på lördag!

Nu har jag gjort en punkt lista om hur jag ska rida fram honom på lördag:
Skritta fram på långa tyglar
Korta tyglarna och trava direkt och rida lätt och variera tempo
Inte sitta ner i traven fören efter galoppen
Stå i fältsits det första galoppvarvet i båda sidor
Sen börja arbeta honom ordentligt på volter med ökad trav/galopp på den öppna sidan.
Sen börja rida programdelar och hela programet.
Brukar ni ha något speciellt sätt att rida fram innan tävling?/Sandra


Nytt från Hööks!

Har ni nyligen varit inne på Hööks hemsida och kollat, de har fått in lite nya kläder och har tydligen någon Röd-blå-vit trend just nu.

Jag kollade runt och hittade en Piké tröja som måste vara ny, jag tycker den är as snygg, vad tycker ni?
Visst den har lite mycket tryck men jag gillar den skarpt!
Den finns i vit,blå och röd och kostar endast 169:-!

Vad tycker ni?

/Sandra


Tisdag

Skolan idag igen då, slutade tidigt, klockan kvart i 1 är tiden vi slutar varje tisdag och det är skönt tycker jag.

Dagens pass gick inte alls något vidare, fy vad dum han var i mitten av passet. I början var han rätt fin och skötte sig bra sne är jag krävde något så blev han seg och sluta lyssna. Blev en hel del tjafs och bråk med honom igår. Red på sand banan och så är ju hans reaktion på den platsen.
I slutet när jag trava av så var han rätt fin :)
Men det är inget pass jag vill komma ihåg precis, nu har även startlistan kommit upp till tävlingen på lördag, och det visade sig att vi bara är 3 i laget, hm..
Nu är det bäst att min ponny sköter sig och gör det jag säger, annars blir han en åsna för resten av sitt liv ;) Nej men vi ska göra vårt bästa, har ju inte tävlat på 1 år och sist var han sjuk och ville inte starta.
Jag startar sist i laget :P

/Sandra


Ensamt

Nu har alla mina vänner åkte hem efter att spenderat ca 1 vecka här inför vårat bröllop!
Känns lite tomt här hemma nu o man inser att man verkligen måste tillbaka till vardagen!
Idag ska jag stolpa vinterhage o om jag hinner börja halma boxarna inne i stallet inför torsdag.

Igår så rymde Fina 2 gånger så fick gå in på stall under natten o idag får hon gå ut i hagen på framsidan, där det är 7000w i staketet så hon får lite respekt för tråden igen. Hon får nog gå kvar där tills på torsdag när alla hästar flyttar ut i vinterhagarna så vi slipper ha en lösgårds häst som betetar på vägkanterna ;)

Igår kväll var jag iväg ut till Anna Gustafssons stall där min vän Elin har sin häst uppstallad! Fick prova honom lite o ge lite tips inför framtiden, hon vill börja träna men han är ganska så omusklad fortfarande så får se hur många veckor det tar innan han stärker sig mer i bakdelen. i övrigt en VÄLDIGT trevlig häst med fin trav o väldigt känslig i fin för hjälperna! Åkte sen hem till Elin o snackade lite skit så hade en väldigt trevlig kväll!

Skrittade ut båda hästarna o Emma red Babsan, va en mysig tur på ca 1 timme så idag ska jag ut o jogga lite med både Bally o Abbe om jag hinner vill säga! Måste erkänna att tiden börjar kännas knapp för 2 hästar nu när Hugo börjar bli så stor o man själv e väldigt trött på kvällarna ;)/Madde


Tiden rinner iväg!

Shit, tiden bara rinner iväg nu när skolan börjat igen. Jag känner mig väldigt pigg och gillar faktiskt skolan, det är nog bara för att dessa ämnen vi har nu är helt annorlunda och väldigt roliga! Jag ångrar mig inte en minut att jag valde ekonomi!
Skulle hellst vilja gått det 3 år, men får väl nöja mig med 2 :(
Alla lektioner har också ett syfte och är väldigt användbara i framtiden som man inte kan påstå att historia är i alla yrken?:P
Hoppas skolgnistan finns kvar en lång tid för då kommer allt gå jätte fort.

Passet igår blev en uteritt med skritt trav och ingen galopp alls, då jag ville ha honom lugn och ta det väldigt lugnt. Han gick ganska bra, fast vi mötte en svampplockare i skogen och hon var läskig, sen när hon kom fram och prata med mig och klappade Gabbe, ville inte Gabbe gå därifrån, han ville stå kvar där! Tillslut efter lite övertalning så gick han.
Efter det var han riktigt fin, men han var på bus humör, han hoppade till för fåglar och stenar men inte på ett taskigt sätt.
Idag blir det dressyr och mamma ska fota!


/Sandra


God morgon!

Nu har en helt underbar helg försvunnit förbi! Kvar har jag hela framtiden att le emot! =D

Igår så red Ida Abbe o jag tog Babsan så red vi ut, klättra x2 samt tog en galopp på rakbanan! Ohoj så kul Bally tyckte det var ;) Hon blir så grymt stark när hon får galoppera så i fortsättningen blir det att dra på pelhambettet, o med det i munnen kan jag säga att kontakten försvinner helt tyvärr, hon hamnar bakomhand o blir JÄTTE känslig vilket i sig är positivt, men älskar att galoppträna henne på det bettet annars rider jag ALDRIG på det! Helt eneklt för att hon inte skulle fungera på det..

Idag ska jag umgås med min bästavän EMMA som fortfarande är kvar här, hon åker hem med tåget ikväll, får se vad dagen bjuder på in till stan en sväng ska vi iaf!!

Har dessutom beslutat att avanmäla mig o Abbe från dressyren den 11 i norrköping, han har gått så himla dåligt sista tiden, tappat suget o dessutom varit väldigt stel i ryggen efter de 2 senaste hoppträningarna hos jimmy, sist blev han svullen både kota o knä i fram med =( Så beslutat att han ska få gå ute mer nu o bygga upp sig mer i terrängen så han blir starkare i landningarna i hoppningen, o sen har vi sagt att Jimmy endast ska hoppa honom inför tävling nu med då eftersom han kommer starta VARJE helg nästan i spetember så blir det ingen hoppträning mellan utan bara styrka o kondititon sen får vi se om han får tillbaka lite arbetsglödje i dressyrarbetet! Känns tråkigt men ibland måste man helt enkelt backa bak, han var superfin efter sista tävlingen men har hamnat i den sits att han tycker det är jobbigt o kommer undan genom att studsa på stället, släpper bettet o skjuter caprioler när han inte vill mer, så backar 3 steg nu o rider bara basic, ska dessutom försöka få Ida att ta ut en kiropraktor så han kan få en genomgång i sin kropp som har spänningar som inte går att rida loss (dessa hade han redan när han flyttade hit..) o allt går inte att fixa själv tyvärr..

Hur gör ni? Brukar ni ta ut equiterapeuter eller liknande till era hästar regelbundet?
/Madde

Mrs Hellman


Vi hade en helt underbar dag igår!! Tack alla för att ni kom o för
era fina presenter!! Uppdaterar mer ikväll efter jag ridit =D

Åska och blixar

Tydligen har det åskat och blixtrat väldigt mycket i natt och det hade även spö regnat så det lät som om taket skulle spricka sönder. Jag har inte hört varken åskan eller regnet och blixtarna märkte jag inte heller, jag som som en stock.
Det blixtrade så det var som om alla lampor i huset var tända och det var lika ljust ute som på dagarna.
Det var skönt att inte märka detta. ¨

I kväll eller eftermiddag ska jag rida ut på Gabbe och trava och rida en lång och låg form och få honom att gå framåt och få god energi, det är målet med dagens pass.Så ser Gabbe ut när vi rider i en halv låg form

 
Så ser han ut i sin arbets form, när vi rider i olika former på dressyrpassen :)
/Sandra


Lördagens dressyrpass

Jag red fram med Mathias och Malin på terrängbanan och travade Gabbe lång och låg och i ett friskt tempo, sen rullade vi runt i galopp och körde ett väldigt frisk tempo även där och vi båda tyckte det var väldigt kul. Han var pigg och glad och rida idag.
Sen red vi på andra sidan av terrängbanan då jag skulle rida dressyr och de hoppade.
Gabbe var fin även där och han skötte sig väldigt bra, jag red igenom dressyr programet LB:1.
Det funkade väldigt bra förutom volten i högergaloppen och avbrottet efter ökningarna.
Men jag är väldigt nöjd med Gabbe idag och det kändes bra eftersom vi inte hade världens bästa pass igår. Men det passet är som bort blåst.
Vi ska även försöka få Gabbe klippt till på lördag då han har alldelles för lång päls, han har verkligen vinterpäls redan nu, så det måste verkligen bort.
Ska ringa till en i morgon och höra om hon fortfarande har en rakmaskin och klipper hästar fortfarande:)

Jag fick också förfrågan om jag ville träna på fredag, dagen innan tävling. Men jag vet inte om jag ska rida, jag måste ju rida igenom honom ordentligt på fredagen för att få honom pigg och fin till lördagen, men jag vet inte om jag ska träna...

Vad tycker ni? Brukar ni träna innan tävling? Är det en bra idé, tänk om det går jätte dåligt på träningen då tappar man all peppning till tävlingen.Men jag vet inte:P


/Sandra


Ett bra förslag!

Att jag letade efter lidor nämde jag i något inlägg för någon vecka sen och fick ett bra förslag. Jag letade efter både ljusgröna och ljusblåa och fick en idé från en tjej om att de fanns på Börjes. Jag hittade två oliak fäger (blå och grön alltså) som kanske passa mina schabrak. Men jag vet inte hur de är i kvalité, är det någon som har någon färg av dessa lindor? Jag tänkte p.g.a priset att de kanske töjer ut sig för mycket eller går sönder?

Dessa kostar ungefär 75:- på Börjes
 
Dessa kostar ungefär 470:-De gröna har exakt samma färg, så vad tror ni? Är det bättre att satsa på några Eskadron lindor eller kan man lika gärna köpa de från Börjes?
Kommentera hjälp behövs :)

/SandraSuper väder!

Dagen började med att jag inte fick sovmorgon på en lördag. Mamma och jag skulle på loppis och sälja saker. Det började klockan 8 och slutade halv 2.
Först ville jag inte med för jag ville sova, men jag släpade mig uipp iaf för att vara snäll.
Det var inte allt för hemskt att sitta där men sen klockan halv 1 började en scen komma till parkeringen där vi stod, jag fattade ingenting. De började spela Emy Diamond låtar och jag höll på och dö!
Jag ville åka hem och inte lyssna på henne, men sen klockan 1 var vi fortfarande 2 och hon kom upp på scen! Jag ville verkligen därifrån. Men fick stå ut en halvtimme, men det var en pina!

Vädret var då mycket bättre och vi satt i solen och det var ungefär 27 grader och skinande sol! Så skönt med sommar väder. Jag ska rida i kväll på terrängbanan och mamma ska fota! :D

/Sandra


Flätade pannband?

Vad tycker ni om fältade pannband? Är det bara jag som tycker det ser lite för "plastigt" eller oäkta ut för att passa bra på ett träns.
Det posivita är att man kan välja färger på detta pannband, men jag tycker inte det är snyggt.
Läder ska det vara tycker jag på pannband på svarta och bruna träns. Det är en sak om man har lila eller blåa träns för då ser det också ltie annorlunda och plastigt ut och då passar det ihop utan att vara fult.

Den om man kanske har en outfit med ljusblått och vitt så kanske man vill ha fina fotot med ännu mer matchning, då kan det vara kul. Men att rida i det annars tycker jag inte är jätte snyggt.
Vad tycker ni? =D

/Sandra


Usch vilket pass!

Jag skulle hoppa för skojs skull på banan idag och det kändes skit! Han hoppade med allt gick i slowmotion och han lyssnade inte framåt. Jag blev bara argare och argare på honom och han lyssnade inte på skäklarna hur mkt jag än försökte få fram honom ville han inte. Tillslut gav jag upp, vi hoppade kombination på tre hinder sen några galoppsprång och en oxer, han hoppade men det var inte alls kul för det fans ingen vilja eller energi.

Så mamma tvinga mig ut på terrängbanan och så hoppade vi lite där, och det var skillnad! Han behövde bara hålla om så laddade han som tusan på hindrena som vanligt! Lite av ilskan satt kvar ett tag men släppte när han bjöd själv och vi hade kul :)

Jag hoppade en ful ankunge på sandbanan och när vi kom ut på terrängbanan växte han och blev en hoppglad och pigg svan! :D
Fattar inte varför han inte tycker om och hoppa längre, det är inte våran grej och om han inte vill det så finns det ingen anledning att tvinga honom hoppa på banan eftersom vi ändå inte ska tävla! Så det bli fortfatt att hoppa bara på terrängbanan då han tycker det är kul :D/Sandra


Ses efter helgen!

Som ni kanske förstår så är jag mitt uppe i allt vad som heter bröllop!
Red Abbe en sväng igår på banan o han va väldigt stel, dessutom lite svullen i v. framknö o höger kota sedan hoppningen.. Dock gick svullnaden ner efter ridningen men bestämde ändå för att ställa in dressyrträningen idag så red ut på en lååång skrittur istället med Louisa som fick ta Babsan <3

Nu har jag som sagt massa att stå i o vänner som droppar in så kommer nog tidigast uppdatera på söndag kväll!

Ha det bra i helgen!/Madde

Vad i?

Jag är lite smått beroende av att ha mycket nya schabrak så jag sökte lite snabbt på google på schabrak, jag hittade lite snygga men dessa vet jag inte vart de kom ifrån?

Är det någon som skulle kunna köpa dessa schabrak. Jag har sett de i verkligheten och jag kan inte påstå att de är snygga, eller de är annorluna men jag skulle aldrig ha de på min häst.

Vad tycker ni?Vissa är bara snurrande och det sista schabraket vet jag inte vad det är för modell?:O

/Sandra


Dålig uppdatering..

Vad dålig jag blivit på att uppdatera käner jag. Det är att jag är trött efter skolan och kommer hem runt 4 vissa dagar och sen åker vi direkt till stallet och kommer hem runt 8-9 ungefär och då är jag helt slut.
Skolan är faktiskt väldigt kul, mkt roligare än jag jag trodde det skulle vara. Företagsekonomi är det roligaste ämnet vi har just nu men spanskan är kul den med. Fast första mattelektionen har vi i morgon, så får vi se hur kul den är!

Jag red ut på Gabbe en sväng idag och jag fick inte min planering igenom idag heller! Har planerat att rida på banan 3 dagar nu, men den är alltid upptagen när jag är där så jag red ut en sväng och hoppades de var klara när jag kom tillbaka. Men så var inte läget idag heller så jag red en kort sväng och skritta och travade bara. I morgon ska jag hoppa på banan! Och hoppas den är ledig...
Gabbe var väldigt fin idag faktiskt den korta sväng jag red, han kändes fin i formen dock lite stel i sidorna eftersom han inte rör sig i hagen eftersom ha står i en fyrkant på ungefär 4x4 meter...
Där trivs inte min häst för han har så tråkigt och han blir stel men det är förståligt, men vad gör man?

Mitt humör just nu är i botten och är väldigt sur och har nu börjat tänka på vissa saker som skulle vara mycket bättre.../Sandra


Första skoldagen

Nu, har jag överlevt första dagen i skolan 2 året på gymnasiet, i en ny klass och en ny skola.
Det verkar bli kul på lektionerna och flera lärare verkar bra. Det känns bra och väntar spänt på de nya lektionerna.

När jag kom hem så färgade jag håret och det gick ju kanske inte som det skulle, jag köpte en mörkare färg än sist då jag tyckte den blev för ljus. När jag duscha och kom ut med håret ursköljt så får jag panik! Det var helt kolsvart, och jag skrek på mamma
- MAMMA! Jag är svarthårig.

Åkte sen till stallet och hoppades på att håret skulle bli ljusare när det torka. Jag trava Gabbe en kort stund i ungefär en kvart på terrängbanan bara för att han skulle röra på sig efter att han klättrat igår. Hahn var lite små seg i början men sen blev han låg och fin och han lyssnade jätte bra.

Tur så torkade mitt hår och det blev som sagt lite ljusare men ändå lite för mörkt men det känns bättre än förut. Men jag har lärt mig en läxa, lite ljusare nästa gång./Sandra 


En rolig uteritt idag!

Idag red jag och Matilda ut på Gabbe och Felix, vi skulle bara rida över vägen och klättra och galoppera lite.
att klättra gick bra och det behövde min häst verkligen. I galoppen skötte han sig väldigt bra, jag red i hoppsadeln så jag stod i fältsits hela tiden då sadeln inte gick så bra att sitta i eftersom jag är så van vid dressyrsadeln.
Sen sa jag till Matilda att det fanns så många skogs och ridvägar på den sidan av vägen och hon ville gärna rida en sväng på en av skogsvägarna. Det var så länge sedan jag red där men det var kul att återuppta gamla minnen.
Det blev mycket skritt eftersom det var små stigar i vägen och hästarna fick lyfta på fötterna och det behövde båda träna på.
Ibland var Gabbe lite seg och inte lyssnade optimalt men i galoppen och det mesta av traven funkade det mesta bra både gasen och bromsen.
Vi red i ungefär 1 timme och 40 minuter. Vi kanske skulle hört av oss till Anki men det glömde vi eller snarare vi tänkte inte på det.

Det var kul att rida ut en längre sväng och med någon och att hästarna skötte sig jätte bra båda två så blev det bara bättre. Nästa gång ska vi ta jätte långa vägen som också är på den sidan och rida den tsm med Matilda, men när det är inte bestämt. På fredag ska vi desutom göra något jätte kul! Bilder på det kommer när dagen är slut på fredag kväll!
Gissa vad?/Sandra


Tisdag

Ojoj.. Nu är det bara 4 dagar kvar tills bröllop.. SÅ har lite som snurrar runt just nu!
Mycket att göra o tänka på, kunde inte ens slappna av när jag var ute o red..

Tog en tur på bally runt Husby idag, börja jobba henne lite i traven o hon är ju verkligen superfin undan skänklarna! GUD vad jag har saknat att rida min höst ordenkligt!! Avslutade med att stretcha igenom hela henne o smörja in med arnika så hon håller sig mjuk o fin i kroppen hon är ju trots allt 15 gamla år nu ;)

På dagen idag har jag varit inne i stan o handlat lite inför den stora dagen, men lite småfix kvar.. Så blir nog en sväng in både i morgon o på torsdag!!

Abbe är iväg o hopptränar med Jimmy nu men hann inte följa med idag, hoppas det går lika bra som det brukar! I morgon får han gå ett dressyrpass inför torsdagen, har inte hunnit rida igenom honom på LÄNGE NU!/Madde

Frimärken!

Gick in och läste på ridsport idag och märkte något jätte kul!
Posten ska ha nya frimärken till hösten och då var det häst motiv på, bilderna är jätte fina och det är stora namn som får representera varje gren.
Jan Brink och Briar representerar dressyr, Malin Baryard Johnsson och Flippan representerar hoppning och Hannes Melin och Gaston står för fälttävlan!


Klicka här för att komma till inlägget på ridsport.se 
Jag tyckte det var en kul grej!
Jag ska lätt köpa sådana i höst.

/Sandra


Anmälan!

Nu är man anmäld till tävling den 3:e september. LB:1 men det blev inte i Åby som var planeringen från början, nu fick jag frågan om jag kunde rida i Div II laget första omgången för att den ryttare hade ingen häst som var hel. Så klart ställer man upp för sin klubb och det är kul och rida lag, nu får jag bara hoppas att min häst sköter sig! Det blev alltså start i Nyby Torshälla den 3:e.
Då ska vi som lag visa vad Katrineholm går för ;)

/Sandra


Inne igen

Inne efter en härlig ridtur på Babs! Möttes dock av SPÖREGN!
Men det var det absolut värt för att få rida på mitt <3

Nu ska jag snart hoppa i säng så jag blir lite piggare i morgon! Hästarna får ju endast gå kort vecka nu eftersom det nalkas bröllop i helgen så går de bara mån-tors den här veckan!

Abbe:

Mån:
Klättra
Tis: Hoppa
Ons: Dressyr
Tors: Dressyr

Bally:

Mån:
Skritt/jogga
Tis: Skitt
Ons: Jogga
Tors: Skitt/Jogga/Madde

Dagens pass

Jag red dressyr på sandbanan en del av passet. Jag red fram och det kändes faktiskt jätte bra! Sen skulle jag rida igenom dressyrprogramet och la ifrån mig spöt och det skulle jag inte gjort! Han känner direkt när jag lägger i från mig spöt och då blir han jätte seg. Jag ska antingen rida med spöt hela passet eller så ska jag inte rida med det alls.
Det lärde jag mig idag och det är skönt att lära sig nya saker varje gång. Jag blev arg på honom för att han inte lyssnade på skänklarna jätte bra som jag ville och som han gjort i början av passet.
Sen skulle Mathias ha träning på banan och då gick jag ut på terrängbanan och där tjafsa han i början och ilskan satt kvar i mig!
sen slappna jag av och lugnade ner mig och då gick han rätt okej och där avslutade vi passet. Både posetiva och negativa saker detta pass alltså:)

Gammal bild.

/Sandra


Tjoho

Nu är jag inne igen en snabbis efter stan och ridning.

Släppte ihop hästarna o allt gick bra så vi bestämde att tur, så tog Abbe så red vi o klättra lite i skogen =)
Trodde han skulle ha samlat lite ny energi nu när han vilat 3 dagar.. men nepp han va som filbunken själv ;)

Nu ska jag laga middag sen blir det att rida ut en sväng på mitt <3 som alltid är lika pigg o glad!


Hemma

Halloj nu är jag hemma igen =D

Blev bortrövad på en oförglömlig resa till GOTLAND! Där det bjöds på möhippa, utgång, Boda borg och spakväll! Massa mys med mina BÄSTA vänner <3 Är jätte glad o tacksam för att få ha så fina vänner som bjöd iväg mig på en helhelg med massa skoj o mys!!
Dessvärre slutade helgen lite tråkigt =( På lördagskällen efter maten blev jag jätte dålig o spydde som en kran hela natten o morgonen, på söndagen övergick det i diarre o jag va väldigt illamående o hade högfeber hela dagen o resan hem :S Väl hemma så hoppa jag i säng vid 7 fortfarande dålig och sov till ca 6 på morgonen, vaknade FORTFARANDE dålig =( Sitter nu här o mår illa men fått behålla den lilla yoghurt jag åt i morse iaf o hoppas nu att jag får en vändpunkt i illamåendet =( Så himla typiskt men som carro sa, tänk positivt då går ju ner i vikt iaf Haha, bara för att så va jag tvungen att väga mig o visst va det sant -0,5 kg trotts allt man moffat i sig i helgen ;) hihi!

Nu ska jag sitta o kurera mig lite sen in till stan o hämta hem min klänning!!

Igår kväll flyttade Saabah in, hon är ett 6årigt arabiskt fullblod sto och ska stå inne på stall. Hon kommer gå i samma hage som Pirran, Agnes o Fina. I eftermiddag provar vi att släppa ihop dem för första gången o hoppas att alla tjejorna är snälla mot varandra! =)

På torsdag ska jag iväg o träna dressyr med Abbe, blir första gången på VÄLDIGT länge jag tränar o första gången någonsin med Abbe. Vi ska träna för Camilla Toll genom min ridklubb Flensbygdens RF som arrangerar träningen på bidrag från idrottslyftet.

Det kan verkligen behövas då vi fått gå tillbaka många steg i ridningen just nu då Abbe inte varit speciellt samarbetsvillig ;)

 

Får se hur pass bra jag mår ikväll om jag orkar ta en lugn tur på Babsan o så kankse Ida lr Carro kan hänga med på Abbe, hästarna har ju fått vila nu fre-sön! Så hoppas de ska ha hittat nu energi o motivation i sitt arbete =D

 


Snart är lovet slut

Nu är det bara 2 dagar kvar till skolan börjar igen, jag känner mig inte alls glad eller förväntansfull snare tvärt om!
Sommerlovet har varit riktigt kul och det har hänt mycket men det har även hänt trista saker. Det har varit ett av de bättre sommarloven iaf. Nu kommer jag få rida på eftermiddagarna och kvällarna resten av året, i vinter och höst så kommer man får rida när det är kolsvart. Skolan försvårar hästlivet betydligt när det är vinter och höst med att man kommer hem sent och det är mörk redan när man åker hem.
Mitt schema i skolan är inte att leka med det kan jag säga, fullspäckat från halv 9 varje dag till klockan kvart i 4 tre av fem dagar! Vi har bara lunch som är rast sen är det bara lektioner med ungefär 5 min mellan varje.
Men inläggen på dagarna här på bloggen kommer nog bli mer, än vad som skulle blivit förra året. Vi får datorer av skolan som vi ska ha, det är macdatorer och de kommer vi även att ta hem varje dag och då har jag heltplötsligt 2 bärbaradatorer:)

Jag kommer uppdatera även från skolan då eftersom vi alltid har de på under dagana på lektionerna och något måste jag roa mig med eller hur?;)
Jag ska ju byta skola och klass så det känns lite spännande det här och se hur jag klarar mig, hoppas det går bra! =D


Jag vill ha sommar och lov längre!
Har ni börjat jobba eller börjat skolan än?

/Sandra


Svenska ryttare!

Vi svenskar är verkligen bra inom ridsporten. På dressyrfronten har vi många bra ryttare och ryttare som är på väg upp. I helgen tog Patrik Kittel och Scandic EM-brons i Kür! 3:a i Europa är inte alls illa, Tinne gick även hon till final och kom alltså topp 15 i Europa och det är inte illa det heller. Guld medaljerna och silver medaljerna kändes som om de var recerverade till två ryttare, Adelinde Cornelissen från Holland och Carl Hester från Strobritannien. Brons medaljerna hamnade iaf hon ågra andra, vilket känns lite tröstande för ryttarna:)

På hoppfronten är vi kanske inte med i världstoppen inom hopplaget i Sverige, men det kommer det snart bli ändring på. Även här har vi talanger som snart kommer på fötter och även de rutinerade ryttarna från nya hästar eller får stadigare rundor. I helgen vann Rolf-Göran en hopptävling och hade tid till godo.


Från; ridsport.

Är svenskarna bra?

/Sandra


Nu är jag hemma igen

Nu är jag hemma igen efter tävlingarna på Årsta-runsten. Resultaten har varit väldigt varierande och både bra och dåliga. Vädret har varit fint och hästarna har varit duktiga iaf den mesta delen av dagen.
Det har varit väldigt roligt att följa med idag.
Min häst fick vila idag då jag inte orkade rida efter att ha varit vaken sen halv 4.


/Sandra


Dags och åka igen

Jag har börjat ladda för skolan nu, och ville ha de sista sovmornana innan skolan, men så blev de inte med det.
I morgon följer jag med Mathias och Malin när de ska tävla i stockholm på årsta-runsten fast det är stora Wäsby som har tävlingen. Så klart är det fälttävlan som gäller:)
Så inlägg från mig blir lite svårt i morgon, ska se om jag hinner sätta något tidsinställt innan jag åker (under dagen, lärdag isf)


Få bli en bild från tävlingen i Flyinge, Mathias och Chico^^
/Sandra


Vilket väder..

Regn, regn och åter regn det är det enda man sett de senaste 6 timmarna här hemma. Det började regna runt 1 och man blir så trött och seg.
Min häst var duktig och rida idag iaf. Jag red ut barbaka i detta regn oväder men ett fleccetäcke och ett regntäcke åvanpå. Jag skrittade och travade mest men det blev lite galopp. Gabbe var verkligen jätte pigg och super fin idag. Han lyssnade jätte bra och både jag och han var super glada idag fast detta skit väder. Jag ville egentligen inte rida ut idag men eftersom vädret var tråkigt så blev de så:)


Bild från lägret förra året då vi också red i spö regn 3 dagar i rad... inte så kul det heller, men vad fasen. Man ska kunna rida i alla väder i torrt och vått.

/Sandra


Vad tycker ni?

Som sagt kollade jag på EM i dressyr på TV:n igår, och jag blev tårögd när komentatorerna nämnde Totilas och Edward och deras framgång. De berättade om hur deras magi var på dressyrbanan och hur de smälte ihop och blev som handen i handsken. När jag såg de första gången blev jag helt till mig och tänkte "hur långt kommer inte de gå" man såg redan från början att detta ekipage var något utöver det vanliga.
Något år efter det sätter de världsrekord och vinner det mesta, när de väl är på topp och visar hur dressyr ska gå till, så säljs hästen!
Då vet jag inte riktigt vad man tänker på, okej de är rätt lätt och förstå PENGAR!
Men jag tyckte det sved när man splittrade ett sådant fint ekipage.
Just det nu till det som jag reagerade mest på, totilas med sin nya tyska ryttare, Matthias Rath. Hästen är fortfarande lika fin och underbar och gör allt hur fint som hellst, men det är inte alls samma magi och utstråling som när Edward red.
Jag säger inte att den nya ryttaren inte rider bra eller något sådant, men det känns så fel tycker jag.
Matthias har dock kommit bra åt Totilas och sånt och han var väldigt bra på att klara den press han fick på sig när han fick äran att rida världens bästa häst!

Vad tycker ni? Tycker ni att Matthias Rath passar bättre på Totilas än vad Edward gjorde?

När Edward Gal red Totilas!

Bild från; ridsport


När Matthias Rath rider Totilas!

Bild från; dressage-news.com


/Sandra


Hiss

När jag kollade runt på nätet igår så blev jag väldigt sugen på delar av Eskadron collectionen.
Därför ska denna collection en stor hiss idag.
Jag gillar såna märken/modeller av schabrak som har två färger som man kan kombinera med flera allternativ. Det behöver inte bara vara eskadron som har det, så hissen går till flera märken men det är just eskadron som jag sett nyligen som har det på ett snyggt sätt.
Hiss från mig, vad tycker ni?


Det som är speciellt med dessa är att de är lätta att kombinera, om man har flera av dessa schabrak räcker det om man har mörkblåa lindor eller luva för att få en snygg outfit. Sen kan man om man vill snygga till det mer, köpa i den andra färgen. Men om det är två färgade på ett snyggt sätt så gör det möjligheten lättare:)

/Sandra


Dressyr på terrängbanan

Det är ibland väldigt skönt att ha en terrängbana och rida på så att man kan göra dressyren rolig för många hästar som har lätt att bli sega och uttråkade på vanliga sandbanan. Jag red dressyr idag igen och jag är nöjd med dagens pass idag också. Han var pigg och ibland blev han lite för hetsig och nästan lite små stressad och han trava på stället och spände nacken, men öronen var rak riktade framåt hela tiden.
Han är så söt ibland:)
Red mest tempoväxlingar och volter och serpentinbågar som igår. Det gick inte lika bra som igår men det gick helt okej och hästen skötte sig bra ändå.
Imorgon ska jag rida ut en sväng och ha lite kul i skogen, lite race står med på min lista.
Det är skönt att min gamla häst är tillbaka och att han han sin egna motor just nu, men det märker vi hur han blir på sandbanan på lördag:)
I morgon ska mamma sätta in pengar på tävlingsdatabasen och så ska vi anmäla till Åby. Vi hade i tanke att jag kanske skulle starta LC:2 och LB:1 eftersom han inte tävlat på ett tag, men idag red jag igenom det och det är verkligen ett program som inte passar honom alls eftersom det händer så lite.
Så det blir bara LB:1 som det först var planerat!:D/Sandra


Em i dressyr

Nu har jag följt det mesta på datorn idag, har dock inte sett ritterna men jag har sett och följt de poäng som dommarna sätter 1 efter 1.
Detta kan ni följa här;
http://www.ecdressage2011.com/result/1/

Klicka bara på % längst ut till höger för att se alla dommarpoängen på alla moment.
Storbritannien leder lag-EM och kommer vinna, sen får man se om det är Tyskland eller Holland som tar 2:a och 3:e platsen.
För Sverige går det väl ganska sådär för, de två första ryttarna tycker jag skötte sig bra för att inte ha så mycket krav på sig. Tinne vet jag inte vad som hände med, hon red på 69,9%, därefter var Sverige för långt efter för att få medalj, men det var inte heller målet med detta EM vad jag förstått, de vill vinna en OS biljett och det kommer de att göra!
Detta är de svenska resultaten:
* Rose Mathisen och Bocelli 1044 red på 68,024%
* Cecilia  Dorselius och Lennox red på 66,763%
* Tinne Vilhelmson-Silfven och Favourit red på 69,930%
* Patrik Kittel och Watermill Scandic H.B.C red på 76,459%
Summa: 214,422 

Jag tycker svenskarna sköter sig bra och det är kul och se hur oänse de olika domarna är i sina bedömningar!
När jag ändå nämner olika bedömningar kan jag säga att om man kollar på dommarsiffrorna så märker man vilka domare som går på vad Hästen eller ryttaren heter och vilket land de rider för och vilka som dömmer "normalt" eller vad man ska kalla de!:)


Svenska dressyr laget, bild från Ridsport. 
Nu är det en väntan på om OS-biljetten går till sverige eller inte, vad tror ni?=)

/Sandra 

 
Slut på färg..

Nu har jag hunnit måla lite till, så pass att all färg e slut..
Kommer inte hinna in o köpa ny färg fören nästa vecka o vet inte ens hur mycket tid som kommer läggas på målning under nästa vecka eftersom jag kommer ha fullt upp med planeringen inför bröllopet..

Red ut barbacka en sväng i morse på Bally, det ångrar jag nu, hon har så himla kantig rygg så har riktigt ont i rumpen nu ;) Va iaf mysigt!

Nu ska jag laga middag sen ner till stallet o ställa iordning lite fika o papper inför vårt första Stallmöte inför hösten. Dock så kommer inte alla men lika bra att gå igenom allt inför installningen för de nya samt uppdatera alla andra! =)

Får se om jag hinner rida Abbe ikväll sen är väldigt trött idag så kankse kan tvinga ut Ida på han en sväng ;)

Har oxå fått nys om att jag ska bli bortrövad i helgen, för min underbara syster ska visst ha någon slags möhippa för mig?! helt ovetande egentligen men kommer defenitivt INTE kunna blogga under helgen tyvärr =(

SÅ får önska er en trevlig helg redan nu! Och låter Sandra stå för uppdateringen/Madde

Inte långt kvar..

tills jag börjar skolan igen, är verkligen inte taggad till det. Har haft 10 härliga veckor ledigt från skolan och vem är sugen på och börja då?
Jag låter som en barn unge här hemma- JAG VILL INTE!!
Jag kommer inte ihåg vad jag valt för kurser jag ska läsa heller, så det låter bättre att jag ska sitta hemma framför tv:n resten av mitt liv.

Nu börjar min ångest komma och jag känner att jag inte kommer ihåg någonting och min hjärna är på andra sidan jorden. För att komma på andra tankar har jag kollat runt lite på nätet efter nya snygga schabrak och lindor.
Det finns en lista jag är jätte sugen på och köpa och här är den;

 
/Sandra


Kanon pass

Jag blev inte mindre taggad att tävla efter dagens pass. Senast jag red dressyren så gick det inte så bra, men idag var allt helt tvärt om! Han hade så gått som egen framåtbjudning hela tiden, kunde den mesta stunden bara sitta och tänka på min sits. Galoppen kändes kanon och jag har nu kommit på en bra idé för att få igång hans bakben ordentligt.
Jag står i fältsits nära sadeln men ändå står upp, sen håller jag om skänklarna och har ett bra tempo men ändå inte att det går fort. Sen rider jag i fältsits 1 varv i varje varv och kör olika tempoväxlingar innan jag sätter mig ner. Då har hans bakben kommit igång jätte bra.
Jag red mest serpentingbågar för att få honom jämn och fin i sidorna. Sen red jag på medelljinjen för att kunna rida rakt i både galopp och trav på inridningarna när jag tävlar. Det kändes riktigt bra faktiskt och han gick ganska rakt redan från början så det blev inte så mycket arbete där.
Körde även programdelar under passet.
Jag red i bara 40 min bara för han var så pigg och glad och han kändes fin igenomriden så varför nöta?
Ett jätte kul pass, synd att min kamera inte var med känner jag :)/Sandra


Onsdag

Skulle kolla dressyr EM på datorn idag, men det visade sig att man var tvungen och betala för det. Det tänker jag inte göra så det sket sig. Får kolla på sammanfattningen på TV4 sport i kväll ist.
Idag ska jag rida dressyr på Gabbe på terrängbanan och inte ha för höga krav idag heller, ska rida hoom lång och ha ett friskt tempo och bara hålla honom låg.
Ska i kväll anmäla till dressyrtävling på Åby ridklubb den 3 september, blir att bara rida LB:1 då jag tror han behöver 2-3 tävlingar innan vi ger oss på en LA:1.
Div II går samma dag och är i Nyby Torshälla, hade tänkt åka dit först men ångrade mig. Är inte med i laget så varför ska man dit då? Kan man lika gärna tävla någonstans där det är bra dommare och man aldrig tävlat tidigare!

Sugen på och tävla är jag verkligen. Hoppas vi inte råkar ut för något skit denna tävlingen också, verkar som om vi har lite otur när det gäller tävlingar, han lyckas alltid bli dålig då. Men denna gång tror jag kommer gå bra!


/Sandra


Lill Lördag

Idag började jag dagen med pappershögen av alla räkningar de 3 senaste månaderna..
Sammanställde allt och räknade ut momsen som sedan skickades in till Skatteverket.. Alltid lika kul varje gång.. Haha, jag måste erkänna att jag är ganska dålig på att hålla koll på papper o uppdatera, men idag gick det ändå hyfsat smidigt ;)

Åkte sen in till stan för att hitta en sömmerska som kunde så upp min klänning o göra lite ändringar.. Lättare sagt en gjort de öppna ju inte fören lunch, när man väl va där en kvart senare så va det fortfarande ingen där..

Åkte istället o köpte betfor o vitaminer till hästarna, sen tillbaka satt på mig brudklänningen igen o kändes bra :P Bara hon får ordning på längden o axelbanden så kommer den sitta som ett smäck ;)

Va även inne på biblan o hämtade Hugos bok HAN ÄLSKA DEN!! Hann en sväng förbi apotket med innan vi åkte o
handla  på coop o for hem för lunch!

Nu ska jag ner o mocka o städa lite i stallet, sen hinna ut o galoppera en sväng på Abbe förhoppningsvis innan kvällen! Får se om jag hinner rida Babsan idag har ganska mycket att göra så det visar sig! Vill iaf hinna det!/Madde

Em-dressyr!

Snart börjar EM i dressyr i Amsterdam, Nederländerna. Är det någon som ska sitta fast klistrad som jag framför dator och glo på alla som ska rida? TV 4 sport ska filma sammandrag från varje dag på kvällarna eller eftermiddagarna. Men det tycker inte jag är tillräckligt för mig så jag ska kolla på FEI hemsida på deras webbTV.
http://www.feitv.org/page/Live/0,,12664,00.html <--- klicka här för att komma till deras hemsida och direktlänken till webbtv:n.

Två svenskar ska starta redan i morgon (onsdag) och det är ju fler än bara svenskar som ska rida (det är hela Europas elit inom dressyr) man kan bara sitta och drömma och se hur bra vissa rider. 

Tidsprogram
Tisdag 16 augusti
15:00 Hästinspektion
Onsdag 17 augusti
9:30-17:00 Grand Prix, nationstävling
17:30 Invigningsceremoni
Torsdag 18 augusti
9:30-17:00 Grand prix, nationstävling forts
17:10 Medaljutdelning
Fredag 19 augusti - vilodag EM-hästarna
Lördag 20 augusti
12:30-17:30 Grand Prix Special
17:40 Medaljutdelning, individuellt
Söndag 21 augusti
13:00-16:10 Grand Prix Kür
16:15 Medaljutdelning, individuellt´

TV4 Sport (sammandrag)
Onsdag 17 augusti 22:30-22:55 - sammandrag från Grand Prix
Torsdag 18 augusti 20:30-21:30 - sammandrag från Grand Prix
Lördag 20 augusti 21:45-22:45 - sammandrag från Grand Prix Special
Söndag 21 augusti 19:00-20:00 - sammandrag från Grand Prix kür
Kommentatorer: Suzanne Sjögren och Kristian von Krusenstierna

Tider från; http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/Nyheter/2011/08/EM-lagetladdarhosPatrikKittel/

Bara jag som ska kolla eller?:)


Parik Kittel och Scandic
Bild från google.se

/sandra


Bloggriket

Jag fick en fråga om vad bloggriket är för något. 

 http://www.bloggriket.se/

det är en hemsida för bloggar där man kan lägga till sig för att bli "upptäckt" eller vad man kan kalla det.
Det är bara att klicka på länken och kolla in det:) Ett bra tips för de som vill ha fler besökare!

/Sandra


Ridtur i skogen

Idag var ännu en dag som var hur rolig som hellst och rida. Jag och Gabbe tog en lagom ansträngande tur i skogen för att slappna av och kommer överens igen. Det lyckades totalt! Han var fin och rida och lyssnade på lilla möjliga pet med skänklarna. Vi skulle egentligen bara skritta och trava eftersom vi hoppade igår, men han var så pigg och taggad och fattade galopp själv. Försökte jag bromsa då så galopperade han på stället! Så himmla kul det är att se honom så pigg och glad!
Det känns som om vi är på gång igen med att komma bra överens och det känns hur kul som helst. Det återstår bara en sak om att se om det kommit tillbaka och det är att rida dressyr i morgon:) Vi får se hur det går men just nu känns det bra och kul att rida honom, hoppas det känns så i morgon också.


Dressyr träningen som skulle vara på torsdag blev tuvär inställd, så jag ska rida dressyr själv då och träna på det jag fick i läxa;)

/Sandra


Bloggriket

Jag har just lagt till våran blogg på bloggriket för att fler ska se oss och vi ska dela med oss med våran blogg och få fler besökare förhoppningsvis:)

För att komma till bloggriket så klicka på bloggriket länken på våran blogg under rubriken "Bloggriket".

/Sandra


Saker överallt!

Jag har just gått igenom alla mina hästsaker här hemma, vart kommer allt i från?
Jag har mycket av allt! Många saker kan jag inte ha kvar för jag har för mycket av de eller för många.

Någon som är intresserad av lite saker eller? Kan säljas billigt, mejla isf till Sandra.best.13@hotmail.com
Jag har täcken, lindor, schabrak och kavajer och massa annat!:) Något ni söker efter finns troligsvis här, bara att fråga så kan jag skicka bilder! Storlekarna varierar men allt passar ponny och cob storlekar, vissa saker kan även passa storhästar!
Mycket täcken, speciellt regn-,vinter- och fleecetäcken stl 125!

/Sandra


Tisdag

Känns konstigt nog som det är helg snart.. Man blir väl lite blind så här års när de e semester tider ;)

Idag har jag haft besök av en gammal vän så inte hunnit med så mycket i stallet på förmiddagen..

Nu i eftermiddag ska vi ner o fortsätta måla sen blir det en ridtur ikväll, där i mellan ska vi hinna åka o kolla på lokalen som vi ska ha böllopsmiddagen i =D/Madde

Tråk dag...

Idag händer det så gott som ingenting, sitter framför datorn här och segar.
När jag har tråkigt brukar jag redigera bilder till mig själv och till andra, idag blev det schabrak färgbyte.
Vissa bilder ser kanske inte så riktiga ut, men vissa gör det!
Här är några exempel.


Detta tyckte jag att han passa bäst i, helt klart;)

Bara för man har så tråkigt^^

/Sandra


Hoppning

Idag behövde jag och Gabbe verkligen något helt annat och tänka på än att tjafsa och rida massa dressyr och bara ha lite kul! Så vad är inte roligare än att hoppa terräng?
Jag satte på hoppsadeln och skydd och sen bar det av ut på terrängen.
Han var pigg och rida idag så gott som hela tiden, jag orkade inte bry mig om formen så mycket förutom att rida honom lång och låg i början och få honom att lyssna framåt. Sen efter en framridning på ungefär 15 min så började jag hoppa lite små stockar. Och jag hade velat att mamma skulle fota men det regnade lite och jag vill inte att min kamera ska bli blöt och så var det inte jätte bra väder för det var ganska mörk och bilderna hade blivit tråkiga.
Men efter att vi hoppat stockarna så blev han super pigg och skit glad, han sög tag i alla hinder och steppade på tårna och ville bara galoppera iväg och hoppa mera!
Sen hoppade vi allt mellan stockar från stockar till soffor,hus och pallisader.
Vi båda hade verkligen jätte kul och jag bara behövde sitta där och räta upp mig och hålla om så skötte han resten. Så detta pass var verkligen efterlängtad för vi behövde ett pass då man bara har kul och inte har så höga krav. Men det som hästen älskade mest av allt var att hoppa och springa i vattnet, det är en av de bästa sakerna han vet.
Han galopperade på jätte bra och verkligen sökte hinder, idag kändes det som om vi skulle kunnat hoppa vad som hellst:)
Efteråt var både Gabbe och jag jätte trötta och varma men jätte glada!
Eftersom det inte blev några bilder så blir det bilder från ett hoppläger från 2009 när vi hoppade terräng!


/Sandra


Har ont överallt...

Jag är inne lite på Madde spåret faktist, har haft ont i huvudet och i handlederna några av de senaste dagarna.
Handlederna kommer nog från att jag rider och jag rider absolut inte som jag gjorde innan vi åkte bort!
Jag blir just nu lätt arg när jag rider, ställer alldeles för höga krav och jag är väldigt stel i händerna!
Rätt ut sagt, jag rider förjävligt just nu!:P
Men det hoppas jag komma över, jag tappade tydligt väldigt mycket under 5 dagar när vi var i Malmö och Tyskland.
Så gårddagens pass är inte alls värd att nämnas, hästen gör det han ska och kan, men ibland förstör jag det.
Red dressyr på sandbanan och det gick ju som det gick, men vi får ha våra svakor. Idag ska jag försöka att inte lätt bli arg och låta honom gå i en låg form och framåt. Så kanske vi kommer överens idag;)/sandra


Aj

Haft ont i huvudet från o till i 3 dagar nu.. Men odag gör det verkligen ONT trycker något fruktansvärt äver ögnonen o i nacken.. Kan knappt hålle upp ögonen.. Vill inte bli sjuk nu =( Och självklart så har min lilla Hugo varit grinig o skrikig hela morgonen.. Undrar om han med e påväg att bli sjuk?

Aja bara bita i, för idag ska jag börja riva ner staketet mellan hagarna i lösdriften o bygga nytt!

Idag får Babsan vila, red ut en sväng igår kväll på henne o hon var väldigt trött i kroppen så behöver ta det lite lugnt nu! Abbe ska få gå ett pass senare, inte lagt något schema för honom än så återkommer med det!/Madde

Dagen segar

Jag har varit rätt trött idag för jag börjar få lite smått panik för att skolan snart börjar, jag ska börja på en ny skola, SJÄLV! Jag hittar ingenstans och jag känner ingen jag kan va med. Det mår jag inte alls bra med just nu.
För att få andra tankar i hjärnan så har jag försökt leta efter ljustgröna lindor på nätet.

Jag hittar inga som är så ljusgröna som jag vill ha. Färgen ska passa schabraket från Hööks, någon som vet var man kan hitta ljusgröna lindor?


Det är ungefär denna färg jag vill ha på lidorna:)
Har ni någon koll på lidor i denna färg?
/Sandra


halloj!

Vilken dag.. Pust är redan slut o den har knappt gått halvvägs..

Har lagat hagar idag. Försökt få runt elen i lösdriften som strular men är stopp någonstanns så ska ner igen o dra ny tråd o nya stolp o hoppas på det bästa!
Bounty är nämligen MYCKET smartare än alla andra hästar o märker direkt när det inte är el.. SÅ han går just nu på eget bete.. *suck* de andra är snälla o stannar inne men inte han, "gräset e godare på andra sidan" är väl hans filosofi...

Sen ska jag ta mig en lugn tur på Babsan i skogen efter jag fått ordning på alla saker!

Har även hunnit en SNABB sväng till etuna o handlat mat samt en vigselring till Jesper! Shit mindre än 2 veckor kvar tills jag gifter mig! =D/madde

Uteritt

Jag kan säga att min häst vilja och motivation verkligen varierar mellan dagarna, idag kunde han dock inte bestämma sig vilket humör han skulle vara på. Jag red ut idag för att få variation på ridpassen från dag till dag.
Jag gjorde dock ett lätt problem till ett väldigt svårt problem, jag dog det vanliga silverbettet! 
Han var ju varit lite små seg så idag tog jag det vanliga bettet helt automatiskt. Vilket var det dumaste jag kunde gjort idag.  Han var pigg och blev lite små stark och sprang, men inte bara på ett positivt sätt hela tiden. Så jag gjorde som min tränare sa senaste träningen, ta vara på energin i skogen och rid skänkelvikning osv, det gjorde jag och helt plötsligt satt jag på en snigel.
Antingen var han pigg och gjorde lite som han ville, eller så blev han seg och lyssnade inte på skänklarna;)
Men i slutet efter lite konflikter så blev han fin och lyssnade rätt bra :)/Sandra


i morgon

Nu har hela dagen sprungit iväg o känns inte som man gjort allt man skulle..

Fick ett samtal tidigare om att det kommer en 1åring hit i morgon, va visst något akut så visst är den välkommen, frågan är ju bara vart? =) Den ska ju självklart få gå på lösdrift med de andra unghästarna, men vågar INTE släppa in den i morgon eftersom Bally är väldigt beskyddande o elak mot nya hästar, de andra i hagen är ju ingen som helst fara med ;) Så ska kolla med ägarna om det är OK att släppa den i ligghallen brevid i ca en vecka så de hinner lära känna varandra över staketet innan de släpps ihop, brukar vara lugnare så!

Så i morgon blir det till att mocka ur lösdriften o fylla ny halm till den lilla.. Blir ju liite jobbigt så traktorn fortafarnde är trasig så blir att köra nååågra vändor med kärran.. Pusst.. Hade inte tänkt göra detta fören trakorn står hel: förhoppningsvis nästa helg.. Men men bara bita tag o hugga in ;)

Hörs i morrn!/Madde

Svar på mailSvar på denna fråga är rätt svår, det varierar helt och hållet från person och vad man har för mål med sig själv och sin häst. Vissa har möjlighet att bara tänka på sina resultat placeringsmässigt och jämföra med andra. Det har jag själv varit med om att bli jämförd med. Men iaf, det finns de som jämför tex. om hon själv rider LC:1 och vinner så tycker hon det är så mycket bättre att vinna en LC:1 än att komma sist i LA:1, det tycker jag inte går att jämföra för det är orättvist för det är helt olika program och i en LA:1 så vill dommarna ha mycket mer än i en LC:1. Då tycker jag bara det är fånigt om man jämför så.
Jag tycker det är roligare att utvecklas på tävlingar än att bara rida runt LC-program och sen rida runt bara för att vinna, jag vill hellre prova på saker och misslyckas för då har man något och träna på. Det är en sak om man inte har en häst som kan gå LA eller högre, för då kanske hästen inte är redo för det och man ska ju absolut inte pressa en häst för att man själv vill det. Men det känner man ju själv, de första tävlingarna på lite högre krävande program så kan man ju inte räkna med att man vinner eller något liknande eftersom det är nytt, det kanske tar ett tag, men det får man räkna med om man vill utvecklas:)

Hoppas det var något bra svari:)
/Sandra


Härligt!

Avslutade gårdagen med en härlig uteritt på Bally, hon skulle egentligen vilat men kunde inter låta bli ;) Så hon får helt enkelt sin vilodag idag istället =D

Började dagen idag med att rida ut på Abbe o köra galoppintervaller!
När jag kör intervaller i galopp, så rider jag på våran rakbana som är 900m lång med ett sandunderlag som är helt perfekt! Idag red jag 3 intervaller, börjar då med att skritta dit tar ca 5 min, skrittade ner längs banan och joggade tillbaka, red sen första intervallen i ca 250m tempo för att han skulle hinna spänna av lite (mycket att titta på som vanligt i Abbes värld ;) Skritta tillbaka, red en galopp till nu i 300m tempo, skritta tillbaka o red en sista galopp i 300m tempo, joggade sedan av och skrittade hem. Nu i början så rider jag i ett ganska lugnt tempo, just idag oxå eftersom han inte ALLS funkade på bettet..

Provade att rida honom på ett hissbett idag.. Uj det gör jag ALDRIG om igen, han gillade INTE det.. Gick o slog med huvudet hela tiden o tappade kroppen bakom sig... INgen drivning i världen kunde hjälpa honom fram till ett stöd på det bettet...

Nej nu ska jag käka sen ner o måla lite i stallet kanske ;)
/Madde

Skillnad!

Shit, idag var jag bara glad och rida. Det var inte alls samma häst som igår, som himmla tur var! Red med mammas 2 cm sporrar för att jag blev till sagt att göra det för att få bättre reaktion på sporrarna. De funkade riktigt bra, fick sparka till några gånger men det var verkligen en stor skillnad. Nu ska jag rida med de när jag rider dressyr fram till träningen på torsdag.
Red igenom LB:1 programet och även så red jag igenom LA:1 programet för första gången, min häst behöver fortfarande träna på att rida med andra då han blir envis när andra är i närheten. Men tillslut gick det rätt bra fastän Malin red i närheten.
LB:1 prgramet kändes rätt bra faktiskt, fick några konflikter men det mesta funkade bra, LA:n kändes dock lite bättre, det hände mer och Gabbe fick sin uppmärksamhet på prov, fick lite konflikter här med men det kändes helt okej! Red på terrängbanan och där går det alltid bättre än på sand banan. I morgon ska jag rida ut och på söndag ska jag rida dressyr på sandbanan och rida igenom LA:1 programet och rida galopp på medellinjen för att få honom mellan skänklarna bättre och att han blir rakare. 
Det kommer även bli träning på skänkelvikningar då, men idag skötte han de rätt bra faktiskt:)


/Sandra 


Hästarna

Bally Mitra

Halvblodssto född 1996
e: Marco mitras- Raldo Polo


Jag har ägt Bally Sedan April 2007. Innan jag köpte henne hade hon gått som avlessto.
Hon var inte riden på 2 år när hon kom till mig och var väldigt stel o busig =)

Efter mycket slit o träning startade vi vår första hopptävling hösten 2008, red en felfri 1m o felfri omhoppning i 110. Bestämde då direkt att inte starta så lågt, gick ut på 110 nästa gång o felfria! Hoppade yttligare 2st 110 felfritt o fick då åder av min tränare att jag inte fick starta lägre än 120.. Så gick ut på 120, fick några 4 felare (pet) innan nollorna kom! Under 2009 var ekonomin kass! Blev inte många tävlingar förutom dressyr! Hon hade nu lossnat helt och gick klockrent! VARJE start vi gjorde upp till LA:3 var vi placerade med många vinster på över 70%!
Beslutade att starta MSV under 2010..

2010 kom och jag var nu i toppform med Babsan, var anmäld till 130 när jag plötsligt fick JÄTTE ont i magen.. Det visade sig att jag var GRAVID!! SÅ blev inge mer hoppa för mig då jag fick så hemskt ont =(

Var även svårt att sitta ner så ridningen lades lite på is o bestämde mig för att betäcka henne med Nobel.

När jag var gravid i v 20 bestämde jag mig att iaf starta 1 tävling under året så blev en lok dressyr Lb:1 VINST med 71% o en LA.1 där vi blev  5a med 66%

Sedan fick Babsan ta det lugnt o fick 2011 en snyggt hingstföl!

Nu är hon påväg tillbaka, rids nu 5 dagar i veckan i skritt o lite trav! Målet är att hon ska kunna gå någon lätt dressyrklass i vinter med målet inställt på MSV debut i BÅDE hoppning o dressyr under 2012!

Följ vår träning här på bloggen!
Ballys Nobirco Bounty

Halvblodshingst född 2011

e: Nobel- Marco Mitras

Bounty är alltså Ballys föl. Han är tänkt bli min framtida tävlingshäst!
han är mycket välhanterad o super trevlig att hålla på med! men har både mycket humör o temperament! En vldigt smart häst som kommer bli riktigt rolig att uppfostra o sedan rida in!Quite all right R

Halvblodsvalack född 2000
e: Quite easy- Aladin ZAbbe är min bästa väns häst. Hon bor hemma hos mig o har lite tröttnat på hästar så jag har ridit Abbe sen Juni-11 o får tävla honom nu fram tills han säljs. Han har tidigare endast gått som hopphäst o har kapacitet för svår hoppning! Han är dock väldigt fin i dressyren med! Eller snarare KAN bli väldigt fin! Jag rider honom 5-6 dagar i veckan o tränar dressyr ca 1-2 dagar med målet inställt på MSV B dressyr! Just nu har vi startat 2 tävlingar med ganska taskiga resultat! Allt eftersom Abbe inte alls vill samarbete på tävlingsplatsen ;) Han tycker nämligen att ALLT är läskigt i dressyrstaket väg o blir spänd som en pilbåge! Så målet just nu är bara att komma ut o träna på att få honom avslappnad! För när han väl kommer dit så kommer placeringarna ;)
Vi har startat MSV C:2 med dryga 55% trots att det gick ganska illa så kniper han in några poäng i sitt suveräna galopparbete o med sin utstrålning!
Eldina från Strömkärr

Islandssto född 2011
e: Vikingur från knapetorp- Randver Fra Nyjabe

Eldina är min egna uppfödning o är ett helt underbar individ! Hon är nyfiken o gosig! 3 dagar gammal rymde hennes mamma iväg med henne ut i skogen o vi inledde ett DYGNET RUNT söknade i 4 dagar innan vi återfann dem HELT oskadda med lite lätt nerslipade hovar ;) Hon fick en tuff start i livet o kommer bli ett starkt föl med mycket egen vilja! Planen är att betäcka henne som 3åring o sedan rida in henne för visning och förhoppningsvis kommer hon bli ett mycket fint avelssto!
Audna från Strömkärr

Islandssto född 2004

E: Randver fra Nyjabe

Audna är oxå vår egna uppfödning o har vart såld som 1åring. 2010 köpte vi tillbaka henne o jag betäckte då henne. Hon är ett fantastikst sto med mycket vilja som älskar att bli riden o hitta på nya saker!
Hon ägs av min mamma o står kvar här hemma hos mig tills Eldina blivit stor nog, sen får framtiden visa vad hon skall göra?! Kanske tävla eller fortsätta vara det superfina avelssto hon är!
Om ni har några funderingar så hör gärna av er =D Hoppas ni vill följa mig o mina hästar i vardagen!

/Madde


Kanebys GamblerKanebys Gambler
Född 2000
New forest
e: Belmondo
ue: Valentin Bell Kanebys Gambler är min ponny (Sandra), han är en renrasig New forest för den 24 maj 2000. Han är brun och har inga tecken. Gabbe som han kallas, är en maxad D-ponny på 147,5 cm i mankhöjd.
Jag köpte honom i Augusti 2008 och han var min första egna ponny. När jag köpte honom hade han bara tävlat hoppning upp till LB.
Det första halvåret gick hoppningen jätte bra och vi vann KM som gick i LC, vi tävlade CR upp till 110cm och han hoppade allt med vilja och fart.
Sen hände det något och han börjat tröttna på och hoppa, och jag som ryttare hade inte alls något emot att börja utbilda om honom till dressyrponny. Så nu för tiden är han en fin dressyrponny med en viss envishet i sig (New forest), när han väl lyssnar och har en bra dag är han riktigt fin. Han har fått många lovord av olika tränare.
Vi har tävlat upp till LB:1 men ska i höst försöka oss på LA:1, då vi inte har så stor erfarenhet (varken jag eller hästen) så tar vi hösten som träning./Sandra


Om oss

Jag heter Sandra Östlund och är 17 år. Jag har ridit sedan jag var 7 år gammal och har ridit på ridskola från 7 års ålder tom. 2008 då jag köpte min första egna ponny. Innan jag köpte min egna häst så hade jag varit skötare på några av ridskolans hästar och även red jag mycket på olika privathästar. Vintern 2006 började jag rida Maddes ponny Canapee och hade henne på foder ett tag, när jag slutade som fodervärd på henne så köpte jag Gabbe eftersom jag då visste hur det var att ha egen häst.
Jag går på gymnasiet på en skola vid namn Linden och går samhällsprogramet med inriktning på ekonomi.


Jag har tävlat upp till Lokal LB i hoppning och Klubbtävlingar på LA nivå (105-110cm). Men nu har jag bytt inriktning helt och hållet och tävlar bara dressyr, jag har tävlat upp till LB:1 på lokal nivå och LA på klubbtävlingar.
Mitt mål är att utvecklas inom min ridning och alltid bli bättre. Med min ponny Kanebys Gambler som ni kan läsa mer om här så ska vi under hösten 2011 få tävlingsrutin och tävla LB och LA dressyr./Sandra


Träningsbilder

Här är lite bilder från den hemska träningen igår, det syns på vissa bilder hur han verkligen inte är sammarbetsvillig. Men det är bara att ta nya tag och träna, träna och träna ännu mer!

/Sandra


Har din häst mugg?

Så här års när det är torrt i marken får hästarna lätt mugg, samma gäller ju om det är väldigt blött ute o de inte får någon chans att torka rent ordenkligt!

För har hålla muggen borta va noga med att:

  • Tvätta rent
  • Borsta rent varje dag med en mjuk borste
Om din häst redan har fått mugg finns det MÅNGA knep att bli av med den! De bästa rankade:

  1. Blanda fisk/torskleverolja med lite hippotrim, tvätta rent (så att det blöder) o smörj på 2 gånger om dagen
  2. Tvätta rent ( så att det blöder) o smörj på hydrokortison
  3. Använd helosan salva o smörj med så att det blir mjukt o allt skorv ska bort! Smörj på ett extra lager innan hästen får gå ut!
Det 1a knepet har min veterinär gett mig o det funkar absolut bäst! Men det är ju inte alla som har hippotrim liggandes hemma! Knep två funkar nästan lika bra =)

Kom ihåg att se över din häst varje dag o visitera den noga så hinner man ofta upptäcka sånna här saker i tidigt skede innan det hinner bli värre såsom rasp!

Lycka till!!

/Madde


segt..

Fy, idag har jag en sån här SEG dag, jag har inte lust att göra någonting alls.. Men finns som vanligt massor att göra...

Var nere igår o fota sadnra när hon tränade, får se om jag hinner slänga upp bilderna ikväll!

I morse red jag ett dressyrpass på Abbe, han va HEMSK! Ingenting stämde o han jobbade emot mig hela tiden.. Fick han tillslut att lossna o slappna av men va absolut inte 100.. Han hade hellre ridit ut idag, o jag med faktist.. Men men ;)

Babsan ska få vila idag, o jag ska försöka hinna städa klart i stallet.. I morgon blir det att måla o bygga hagar.. är HUR mycket som helst som ska hinna bli klart innan september när hästarna ska in.. O däremellan ska jag GIFTA MIG! och hinna planera allt runt om det.. Blir helt snurrig i huvudet..

Nehepp nu blir det GI pannkaka och sen ner o röja i stallet..
För er som inte läste min förra blogg så har jag nu kört GI sedan 25 april, då jag gick upp väldigt mycket i vikt när jag fick barn.. Har iaf nu nått mitt delmål o gått ner totalt 28kg!! Mitt slutgiltiga mål är -7kg till nästa sommar! =)/Madde

Minnebilder

Minnesbilder är en bra sak att hitta sin motivation, jag har ett tag haft väldigt dålig koll på mitt tålamod men det har blivit så mycket bättre. Min tränare fick verkligen hjälpa mig att hitta ett sätt att inte ge upp min häst eller mig själv. Så hon sa till mig att sätta ihop en minnesbild på datorn och skriva ut den, vilket jag har gjort och den har hjälp mig att inte ge upp och verkligen kämpa:)

Den här bilden gjorde jag för ungefär 1 och ½ år sen!


Jag behövde göra en ny tyckte jag då jag inte alls tycker att den känslan jag hade på dessa bilder inte alls passar in på hur han är idag.
Denna gjorde jag för några minuter sen!

Det hjälper, om man haft en dåligt pass eller en dålig tävling är det bara att titta på bilderna och komma på att hästen, eller ni kan!

/Sandra


Ny header

Nu har jag gjort klart en variant på hur nya headern kunde se ut, sen kanske Madde ville ha en annan bild när hon rider dressyr kanske eller hoppar men det är lätt fixat:)
Vad tycker ni om hur den ser ut? Något tips på vad som kan bli bättre eller är den någorluna bra? =DSå här ser den ut en så länge, Madde får ju lägga sin kommentar, men vad tycker ni?

/Sandra


Träningen..

Träningen idag vill jag nästintill bara glömma helt och hållet, vad tänkte jag med som ens tränade idag efter att jag inte ridit honom på 6 dagar och han har inte gått ordentligt på de 6 dagarna heller, så jag kan ju skylla mig själv!
Han lyssnade inte alls så bra som jag ville och han stod emot ganska ofta och han gick där i sin fina, stadiga form och travade, men inte mer! Han hade inte alls den energi som han kan ha. Men jag kan räkna med att om han ska lyssna till 100% måste han gå varje dag och ridan ordentligt annars kan det vara svårt och rida och får bara ut det medelmåttiga som håller i en LB och ibland LA. Ibland, när han lyssnade på skänklarna och mig så var han riktigt fin.
Cecilia sa att han har en bra och god grundform och går stadigt och han är fin i sidorna och inte stel.
Men jag är verkligen inte nöjd med träningen idag.
Nästa träning är om exakt en vecka och jag hoppas verkligen han har förändrats under denna vecka, för nu ska det bli hårdträning för honom och jag ska visa att han, eller vi kan göra så mycket på en vecka, SÅ det så! =D
Madde var föresten och kollade under träningen och fotade lite, jag hoppas det blev några halv bra bilder med tanke på hur illa det gick.
Ibland, eller ganska ofta känns det mycket värre än vad det ser ut.


Bara att komma ihåg det som inte gick så bra och träna på det, men ändå tänka mycket på det som gick bra!
/Sandra


Lite förändringar ska ske..

Nu när jag är hemma och har tid att ändra lite saker här på bloggen, tex ska headern bli en ny med nyare bilder och så ska designen ändras till något mer, prydligt kanske man kan kalla de;)
Flikar ska snart upp och är det första uppdraget jag ska jobba med nu, de kommer avra klara inom en timme ungefär:)

Nu ska det arbetas och ändras här på bloggen!

/Sandra


Skönt!!

Jag tycker det är HELT underbart väder ute!
Helt perfekt ridväder när det e svalt ute med lite bris o sol =D

I morse var hovslagen här o skodde Bally, verkade Bounty, Audna o Eldina (för första gången)

Sen tog jag en skritt tur på Babsan o målade för sista gången i sadelkammaren!

Nu ska det bara torka, sen ska vi sätta upp taklampan igen så kan jag börja flytta in alla saker igen =D

Nu ska jag käka lunch sen blir det ut o försöka hinna rida Abbe en sväng innan jag ska åka ner till Mathias ( där sandra står) Ska åka o kolla på en terrängträning som min nya ridklubb ska vara med på, så tänkte passa på att hälsa på alla =D

Hoppas Sandra ska va där så kan vi prata lite om bloggen oxå!!

Vilka är ni som läser? känner ni oss? Har vi träffats irl?!
Snålt med kommentarer ;)
Sommar eller vinter ute...

..det är en bra fråga, solen skiner och himmelen är klarblå och knappt ett enda moln syns. Men det är bara 15 grader? Det är ju rena rama vintern i temperatur ju. Hade tänkt rida på dagen idag men det blir träning i kväll istället för jag kände att det behövdes. Så i kväll, ganska sent, ska jag träna. Tiden är halv 9 och då börjar det redan då bli mörkt så lamporna kanske får premiär idag, vem vet?:P

Mamma hade fått fotat träningen men det kommer bara bli mörka och tråkiga bilder om det är mörkt men kameran följer iaf med till stallet men kan inte lova några jätte bra bilder:P


Min ponny har föresten redan nu satt vinterpäls och blir ganska varm och svettig efter ett varmt ridpass så i slutet av september kommer vi nog raka honom.
På bilden så är han rätt svettig och det är slutet av passet:)
Men han har fått längre päls medan jag var borta då det gått ute på nätterna och det är ju inte jätte varmt så då sätter han päls. Men igår vändes dygnet så nu går de ute på dagarna och sover inne på nätterna :)


/Sandra


Hemma!

Nu är jag hemma efter 6 dagar på semester, det är skönt att vara hemma men vad kul det varit!
Malmö city horse show var verkligen en upplevelse med en terrängbana superfin som få precis vid havet och hur fina och höga hinder som helst! Spänningen steg när top 3 i banhoppningen red. Svenskarna som tävlade både 2 och 3 *** red jätte bra och hur duktiga ryttare och hästar var det verkligen.
Såklart vann en svensk ryttare den 3*** där världscupen ingick! Hejja Niklas Lindbäck!
De svenska unga ryttarna kommer verkligen bli något i framtiden det märkte man.

På söndagen åkte vi till Tyskland och gick på nöjesfältet på tisdagen det var också en upplevelse, det var verkligen ett nöjesfält som passade mig perfekt, mycket berg-och-dalbanor var det och det passade oss alla 4 jättebra! Det var helt okej med folk och köerna var inte så farligt långa som tur var. Vissa karuseller var ju dödsläskiga och Malin fick mig och åka ett frittfall för första gången i mitt liv. Det var faktiskt kul att åka det, fast jag ångrade mig när jag åkte första gången när vi var påväg uppåt. Men jag överlevde och åkte den 2 gånger.

Vi kom hem halv 8 idag så jag red mig häst lite snabbt barbacka och det var inte så krävande men jag märkte att jag ätit för mkt godis på vägen hem, fick lite håll och blev trött och rida. I morgon ska jag träna dressyr för Cecilia och det passar bra nu när jag ska börja tävla nu när sommaren snart och slut och helgerna lediga.

Det är skönt att komma hem, men saknar redan resorna för det var så kul :D


Niklas i Malmö!

/Sandra


Målar

Förlåt för den dåliga uppdateringen..

Jag har haft fullt upp, igår fick vi upp tak i sadelkammaren o jag har nu målat väggar o tak 1 gång, även hunnit måla en box o lite längst ner i stallet.. Synd att det är så himla trist att måla för det är MYCKET KVAR!

Har varit nere o målat en sväng på morgonen nu o är uppe för lunch innan Veterinären kommer o vaccinerar!
Jo för idag blir min lilla Bounty pojke 4 mån =) Å då är det dags för första sprutan!

Idag ska jag bara rida Bally för Abbe ska iväg o hoppträna med Jimmy!

Vad hittar ni på?


Dagens

Idag har det varit fullt röj hemma!

Vait iväg till tippen med massa skit, städat ur sadelkammaren så nu är det kaos i stallet :P

MEN det kommer bli Sååå himla bra när allt är klart ;)

I morgon hoppas jag grabbarna får upp taket på morgonen så jag kan börja måla sen, behöver iaf måla 2 gånger innan det är OK att flytta in allt igen o möblera om lite ;)

Emma ( min FD praktikant) var här en sväng idag så vi tog en tur på babsan o Abbe ner till sjön o badade lite! Va första gången hon fick rida Bally o det gillade hon SKARPT! Jaa hon e bäst finns inget annat att säga ;)

Nu ska jag hoppa i duschen sen blir det en rulle innan man sussar!


Gyttorp

Tänkte göra en liten uttvärdering av tävlingsplatsen!

Var mycket trevlig personal o stämmning över platsen o man kände sig välkommen o lite som "hemma"

Negativt: Att det var så långt mellan alla banorna! Dåligt underlag på framridning INOMHUS

Positivt: Mycket bra underlag UTOMHUS, bra service, fräscha utrymmen, mycket bra resultat uppdatering i form av skärmar ÖVERALLT!

Tänker definitivt återvända dit nästa år, och tänkte då ta med mig mitt <3 Bally <3

Har tyvärr inte hittat mitt protokoll från c:1 som försvann redan på fredagen..

Kommentaren från domaren i MSV c:2:

Mycket bra takt o balans i galoppen.
Tappar balans i traven o även takten.
Behöver stärka sig i skolorna.

Kämpa vidare!


Kort o konkret! Stämmer mycket bra ;)

För att stärka honom i traven samt i skolorna kommer jag under den här månaden jobba honom mycket travarbete, i form av tempoväxlingar (även i skolorna) Kommer även arbeta honom i skolorna i galopp i form av tempoväxlingar bara för att stärka själva rörelsen!

Han kommer att börja klättra 1-2 dagar i veckan, samt tempoträna (galopp) 1 dag, sen går han hoppning 1 dag och dressyr resten med en vilodag! Detta för att stärka bakdel o hans kondition!/Madde

God morgon!

God morgon!

Avslutade kvällen med att rida ut med Linda o hennes häst Tyr. Vi tänkte att vi skulle slippa regnet som enligt väderprognosen skulle avta mot kvällen.. Haha, där fick vi, hann halvvägs på turen sen så kom det SKYFALL! det verkligen öste ner blandat med hagel! Kändes som man hade hoppat i sjön, mina skor va halvfyllda ed vatten lika så trosorna haha! Aja, hästen blev iaf motionerad ;)

Idag ska jag åka in till tippen med allt som vi röjde ur huset igår, sen är planen att jag ska börja måla i stallet..
Blir nog sadelkammaren som står först, sen ska det möbleras om o målas i resten av stallet! Tänkte ta lite före o efter bilder om det är av intresse??/Madde

dressyrmeeting

Tjoho! Nu är vi hemma igen!

Åkte som sagt hemifrån på fredagen runt kl 15, åkte direkt till tävlingsplatsen o var framme strax efter kl 17.
Parkerade o kollade runt, det var väldigt långa sträckor mellan framridning o tävlingsplatsen, första klassen Msv c:1 gick inomhus i ridhus.

På framridningen! Tungt underlag och ganska spänd häst, fick inte riktigt fatt på bogarna och han sprätte runt en hel del..

Väl inne på banan JÄTTE spänd häst! Han kunde inte ens trava.. Han typ sprätte fram o tappa takten helt o hållet.. Framptbjudningen försvann o gick inte att rida fram honom till bettet då han bara slog ifrån handen.. Red på och va HELT slut! Pustade äntligen ut när galoppen kom, han va super fin! Avspänd och bjöd framåt! Fick bra vägar o var mycket nöjd med honom överlag!
Dock va pocenten fattiga, domaren dömde ner oss helt o hållet tyvärr =( Fick 49,27%..

Dag två! MSV c: 2

Idag hade vi en känsla av att det skulle gå bättre! Tävlingen gick idag utomhus!

På framridningen va han ungefär lika bråkig och red mestadels lätt o tänkte framåt! Skrittade sen ner till collectingringen och han BOKSTAVLIGEN STUDSA hela vägen ner för allt läskigt Haha =) Han va helt sjukt spänd o gick knappt att sitta på honom! Tänkte helt enkelt jag skiter i att ta i tyglarna för då började han bara bråka så red in på tävlingsbanan poch travde runt på en FLOTT häst som va SKRÄMD av staket o blommor!
Fick startsignal och fatta galopp (helt klockren!)

Fick en bra inridningen.. sen kom traven, lika spänd som dagen innan men sket helt enkelt i att bråka med honom så han gick iaf fint i form men tappa som sagt takten emellan! I skolorna va han väldigt låst, men MYCKET bättre än dagen innan! Sen kom galoppen o han va helt underbar! Fick 7or RAKT igenom på hela galopp pogrammet! =)

Fick ihop 54,68% i Mvs c:2 och är MYCKET nöjd med det! Med tanke på att jag knappt ridit honom i 2 månader o då har jag i snitt ridit dressyr 1-2 dagar i veckan! =) Tycker han utvecklats massor o ser fram emot att starta nästa tävling som går i norrköping om 5 veckor! Innan dess har vi som mål att stärka skolorna och traven!

I nästa inlägg skriver jag om domaren kommentarer o hur jag tänkt lägga upp vår träning för att nå högre procent till nästa start!

Här kommer en lite bildomb från tävlingen!/Madde

semestern är i gång!

Nu är vi i Malmö och har kollat fälttävlan hela dagen. Vi åkte hemifrån Malin och Mathias klockan halv 4 i natt, jag sov där i natt för att mamma skulle slippa skjusa mig mitt i natten. Vi var framme här i Malmö runt 9, sen gick vi den 2* och den 3* klassernas terrängbana. Det är verkligen av Sveriges finaste terrängbanor här, den är underbar, utsikt över havet och jätte fina hinder men svåra! Det var även kul att se alla duktiga både svenska och utländska ryttare tampas med de svåra banorna =) Nu har vi precis chechat in på hotellet som har världens skönaste kuddar. I morgon är det dags för slutresultaten efter banhoppningen vi ska se =) Svenska ryttarna var super duktiga allihop ;) Fälttävlan är sveriges gren! / Sandra

Gambler del 2

Fortsättningen kommer här om hur vi tog igenom dessa problem tillsammans!
Jag blev mycket noga med vilka jag tränade för och Gabbe och jag hade väldigt lätt att se vilka vi passade ihop med. Allt inom dressyren vände under ett pass i Maj 2010! Då hopplaget (som jag skulle vart med i) tränade för Vivica Schenholm. Hon sa att min häst var så fin att hon hjälpte de andra jag red med för både jag och hästen skötte oss utmärkt och sa att om ni tävlat idag hade ni lätt vunnit LA, och om ni bara tränar och skaffar tävlingsrutin så kommer han kunna gå långt din ponny. Jag blev rörd och efter allt slit jag haft under 2009 i april till maj 2010 hade gett resultat! De som satt på läktaren sa desamma som hon sagt. Efter detta pass valde jag att sattsa på dressyren helt och hållet och bara hoppa för skojs skull.
Då visade jag vad min häst kunde och att det inte alls var en åsna jag köpt! Det tog bara 1 och ½ år att utbilda om honom till dressyr häst.

Som sagt efter dessa ord från en SM dommare för stor häst så började vi satsa ännu hårdare och träna ännu mer och tävlade 2 tävlingar med 60 % i alla starter, han som aldrig tävlat dressyr var som en helt ny ungponny och outbildad. Vi behövde mer tävlingsrutin men sen sträckte han sig i hagen och fick vila 2 månader. Sen efter den vilan så har han bara blivit bättre och vi tränade för Cecilia Hansson som tyckte jätte mycket om min ponny och hon tyckte han var trevlig och rida! Efter bara 3 träningspass för henne blev min häst finare än aldrig förr och nu är han väldigt fin i dressyren! Lite envishet finns kvar men hallå han är en ponny? Han är iaf inte helt oridbar :)

Våran resa tillsammans har varit lång men absolut värd allt, jag har blivit bättre och lärt mig mycket! Jag vet hur det nu känns att utbilda en ponny, det som var min dröm när jag letade egen häst!

Snart är det dock tid att sälja honom, men hur kommer det gå? Jag kommer aldrig klara av att sälja honom så mycket som han är värd för mig!
Jag kommer dock vara väldigt petig med vem som rider och köper honom, det kan inte vara vem som helst som köper honom, man kräver rutin och tålamod för att lära känna honom :)
Men jag hoppas att en dag få se någon annan ta över honom som är värd en så fin häst med lovord från många tränare! :)


Dessa bilder värmer för det var från denna dag vi tog tag i dressyren och ville utvecklas, det är bilder från innan Vivica träningen 1 maj 2010


Träningslägret då han lärde sig länga ;) 21 maj 2010


6 Augusti 2010

Igånstättningen i Oktober 2010 efter sträckningen


Bilder från för en vecka sen! Det är en oerhörd stor förändring att rida honom idag än för 3 år sen!
/Sandra


Nu startar vi!

Håll tummarna nu kära läsare! För nu startar vi första klassen =D


Kanebys Gambler del 1

Jag fick en kommentar idag om att jag skulle skriva lite om Gabbe när jag köpte honom, vad han gjort och hur han var och rida.
Kommer i 2 delar, första delen är om hur han var innan och hur början av de första året gick, i andra delen skriver jag om hur det blev som det blev och var han är nu, och hur han har förändrats.

Det började med att mamma och jag åkte och kollade på 5 hästar (alla ponnyer), en del i småland och i stockholm men ingen av de fångade mitt intresse, då de aningen kunde hoppa och inte alls funka i dressyren eller tvärt om och jag ville tävla i både diciplinerna.
Sen såg vi Gabbe och han stod i Eskilsuna och det var ju inte så långt så vi åkte och provred. Första intrycket var nog inte det bästa då han naffsades och bet mig hela tiden och första tanken var, hur kommer jag kunna borsta denna häst i boxen, han kommer ju äta upp mig!
Sen provred jag honom redan från början så jag fick aldrig se honom från marken. Han var lätt och sitta på och snäll och rida fast lite seg och ibland lyssnade han inte alls på skänklarna. Men det var något som jag fastnade för! Jag kände att han hade potential och att han kunde utvecklas.
Jag hade redan sagt innan att jag verkligen inte ville ha en häst för 70.000 som redan kunde allt och gjorde allt jag sa åt den utan jag ville ha ett projekt.
Sen hoppade jag lite och fy fasen vad seg han va då men hoppa det kunde han! Hur segt man än kom på hindrena så hoppade han, hoppade väl 90 typ på honom.
Vi bestämde oss redan efter första provridningen att jag ville ha honom, för han var speciell det kunde ingen annan säga men jag gillade honom ändå.

Vi hämtade honom för exakt 3 år sen idag! Den 5 augusti 2008.
Den första perioden var kanske inte den bästa, han lyssnade inte på mig och gjorde som han ville när jag red ut med Madde första gången när jag haft honom i 3 dagar vägrade han gå hem och han la sig bla på frambena och skrapa upp de för han vägrade gå, detta försvann dock väldigt fort.
Det tog 4 månader för mig att kunna rida honom ordentligt. Vi började hoppa på träningar och hoppade hinder upp till 110-120 utan några som helst problem, var med på några CR och hoppade 90-1m och det gick hur bra som helst, vann KM i hoppning 2008 gjorde vi också!
Sen i April 2009 vände allt!
Han stannade ut sig på 80 cm på lokal tävling och jag blev hur ledsen som helst eftersom jag ville tävla hoppning, det var då jag bestämde mig för att satsa på dressyren. De första månaderna gick skit, han lyssnade inte på skänklarna och man var tvungen att sparka för att få en reaktion.

När jag köpte honom hade han åkt runt på massa ställen och inte varit hemma satt på över 2 år, stackare<3 Och han hade haft olika ryttare på varje ställe. Han var tävlad upp till LB i hoppning och inget mer..
Inte tävlad någon dressyr alls.

Flera gånger har jag velat ge upp och sälja honom och jag fick inte något värst bra stöd från andra personer heller och fråga varför jag köpte hästen! Tack vare dessa personer så valde jag att aldrig ge upp och den hästen jag har idag är inte alls samma häst som jag köpte det kan jag lova!
.
Detta är bilder från den dagen vi hämtade honom 5 Augusti 2008!

Detta är bilder från första dressyrträningen för Lina, hon som hjälpt mig jätte mycket med min ponny, utan hennes hjälp skulle varken jag eller Gabbe utvecklats så mycket som vi gjort!


/Sandra


Tävling


Är med i en tävling om ett smycke med sin egen bild på
hos dressyrmupparna.se

/Sandra


Gårdagens pass

Det var nog inte alls givande, han fick bara komma ut och röra på sig, red barbaka i ungefär 15 min, skritta mest men blev endel trav också. han var faktiskt ganska fin, jag var då inte på topp humör kanske men jag var ganska avslappnad eftersom jag inte orkade göra något överhuvudtaget eftersom jag mådde skit!
Jag hade inte ätit på hela dagen då min mage sa emot mig så igår kväll åt jag 4 skorpor och det var det jag fick i mig på hela dagen!

Men idag mår jag så mycket bättre! Jag mår inte alls illa och jag käner mig pigg som vanligt så det ska bli kul att åka i natt, hade inte varit lika kul om jag varit magsjuk kanske ;)

Blev inte så mycket häst inlägg i detta, men jag måste lägga in en bild på vad vi ska göra i Tyskland!

Vi ska gå på Heide park

Åka ett av Europas största berg-och-dalbana i trä!

/Sandra


Tagga x2

Inte bara Sandra som taggar idag =) Jag gick upp kl 5 och håller nu på att packa lite..
Ska snart ut och rida Bally, fodra och fylla vatten till Alla hästar!

Sen blir det till att städa bilen, äta lunch, smörja och packa in hästsakerna!
Duscha Abbe o knoppa honom, sen lasta o åka hemifrån senast kl 15.00!

Ikväll kl 18.49 startar vi vår första MSV:c1 så ska under dagen plugga in pogrammet så jag verkligen kan det, blir lite virrig i värmen och när jag 'även försöker lära mig C:2 så blandar jag ihop dem ibland, så diag ligger fokus på C:1 och i morgon tar vi det andra pogrammet!

Vet inte hur mina bloggmöjligheter kommer se ut under helgen, det märks! Annars hörs vi igen på söndag Morgon, har även provat mig på ett tidinställt inlägg får se om det funkar!

Ha en trevlig helg!!/Madde

Tagga!

I morgon natt (natten till lördag) då dras det nedåt i Sverige för att kolla på Malmö och *** fälttävlan!
När vi är i Malmö så är det bara jag, Mathias och Malin. Matilda kommer sen med tåget på söndagnatten och vi hämtar upp henne och sen åker och sover.
Sen fortsätter resan på måndag morgon mot Tyskland!
SÅ ser planeringen typ ut, vi åker klockan 3 till Malmö på lördagsmorgonen, KLOCKAN 3! Jag ska ha med mig en kudde och sen sitta i baksätet och sova hela vägen.

Kommer ha svårt att blogga i Malöm men det kommer kanske ett eller två inlägg, vad jag ska försöka!
Kan bl.a skriva vad jag tycker om Malmö och om det finns något jag vill köpa!
Vad vill ni att jag ska skriva om, medan jag är i Malmö? Någon som vill veta något om mig eller min häst? :D


/sandra


inne igen

Varit ute och ridit ett kort men GIVANDE pass på Abbe!

Började idag med att rida framåt- då menar jag FRAMÅT i traven i början, satt mig sen ner och red skänkelvikning på diagonalen, varierade med att rida rakt fram och flytta för att verkligen få fatt på yttersidan! Över gick sedan till att göra samma övning fast gick in i sluta 4steg, över i öppna 4 steg och fortsatte så ett tag och han va faktiskt riktigt fin! Va lite kantig i galoppen idag men hade bra DRIV! Det gillas =D Hoppas att kunna få honom att gå lika bra fram i morgon! Bally red jag ut på i morse på en härlig tur, hoppas hinna rida henne på morgonen i morrn innan vi åker!

Nehepp nu ska jag snart packa lite sen ta kväller!


Halv sjuk...

Idag mår jag inte alls något vidare, har jätte ont i magen och går på alvedon. Nu mår jag bättre men i morse vakna jag klockan 7 och mådde jätte illa och jag trodde seriöst att jag skulle dö!
Får se om jag rider idag, men jag vill det och hästen kommer ju få ta det lugnt i ungefär en vecka sen när vi åker till Malmö och Tyskland.

Om jag rider blir det dressyr som gäller!


/Sandra


Stek..

Gårdagens ridpass vart som sagt i ett stekhett ridhus.. Vi red knappt fram något alls då det va så varmt, han var väldigt fin i framridnigen, lösgjord och avslappnad!

Sen började pogramridningen och de som flöt på väl va faktiskt öppnorna och slutorna, i ökningarna va han HOPPLÖS! Skulle vara galoppera o lyssna inte alls.. När vi kom till galoppen va han spänd o emot i den samlade.. Red igenom pogrammet engång till o nu började han droppa av svett o gick emot, slog med huvudet så fick fokusera på att rida framåt.. Tror inte så mycket alls gick bra den här gången.. Insåg att det va för varmt att fortsätta, men bestämde mig ändå att få till EN ökning innan jag skritta av, fick bråka ganska mycket och verkligen trycka ihop honom innan vi fick till en SUPER ökning! Hoppas verkligen att det alltid skulle sitta så fint, blir ju något att jobba på men allt för sent inför morgondagens tävling.

Mina förväntningar inför i morgon e som sagt att se det som en träning för hans nerver, men man hoppas ju självklart alltid att han ska sköta sig o gå bra! DET återstår att se o hoppas kunna uppdatera på fredagkväll med resultat ;)

Idag ska vi bara rida ett lugnt lösgörande pass med lite fokus på ökningar o skolorna! Ska dock ej rida honom trött så han behåller liite gnista tills i morgon kan man ju hoppas!

Bally ska få gå ut i skogen, ikväll ska jag troligen rida ut med Linda som flyttade in i stallet i lördags med sina två hästar!


Ett med hästen

Nu när jag själv insett vilka problem jag stött på under senaste tiden med spänningar,vikt fel och lite av allt möjligt. Jag har nu fått låna en bok av min moster som heter "Ett med hästen" och är skriven av Sally Swift.
Det är jätte bra, det är en bok för alla ryttare på olika nivåer på både ryttare och häst.
Det står väldigt bra övningar i boken och det är övningar för ryttare och hästen, både på marken och på hästryggen.
Jag bara läst lite snabbt igenom den nu på de största problemen jag haft och det finns bra övningar som jag ska prova redan på ponnyn i morgon och hoppas att efter några dagar av övningar att det ger resultat.
Det är en bok som jag verkligen rekomenderar på det lilla jag läst en så länge men den verkar vara bra när jag nu ska börja läsa den noggranare.
Övningarna finns på bild och med noggran beskrivning i text och i slutet av boken finns en sammanfattning på ungefär 10 punkter om de områden som nämts. Så de läste jag igenom och det var väligt bra av att bara läsa det lilla.

Någon som har den eller har läst den?
Är det något problem som ni har som jag kanske kan läsa om och sen skriva om till bara dig eller på bloggen? :)
Vore kul om ni kunde kommentera om det finns något som stör er i er ridning:)

Så här ser boken ut!
/Sandra


Dressyr

Idag red jag dressyr på terrängbanan tillsammans med Mathias och Malin. Min häst gick väl sådär idag kan man säga, lite envisheter här och där men när han gick, så gick det väldigt bra men vi var lite oense lite hit och dit under passet men den mesta berodde helt och hållet på mig och hästen gjorde bara som jag sa och visade.
I morgon ska jag rida dressyr igen på terrängbanan och jag ska få låna Malins nya sporrar, de är 2cm långa med rull på eller vad man kan kalla de och de är faktiskt snälla och rida med, snällare än vanliga sporrar har jag läst om också!
Jag har ridit med de på Cecilia träningarna och det har gått väldigt bra med de tycker jag, man behöver bara ha de så fukar det jätte bra och man får en jätte bra reaktion om man kickar till, iaf på min häst.
Mamma ska även så stå och gapa på mig nu när hon kommit hem.
Så min planering bli sällan som den ska bli, från hoppning till dressyr idag ;)


Detta är sporrarna jag ska rida med i morgon. De finns att köpa på Hööks för 179:-
/Sandra


Sommar i Svergie igen!

Nu är det sommar i Sverige, temperaturen är 27 grader i skuggan och jag och min bror har just varit ute och fixat i trädgården. Flyttat grenar från träd och klippt till häckar mm.
Jag hoppas mamma kommer hem innan halv 8 idag så jag kan hoppa idag som planerat.

Just det, gårdagens pass gick rätt bra faktiskt. Malin och jag red ut i skogen och det var skönt eftersom det fortfarande var rätt varmt när vi red. Vi skrittade och travade en hel del och Gabbe var riktigt fin i högersidan då, räckte att man höll om och peta till med högerskänkeln så böjde han sig tillräckligt mycket utan att behöva ha värst mycket i handen. Vänstersidan har vi dock problem en aning då jag måste jämt leda för att han ska ställa sig och lyssnar inte jätte bra på vänsterskänkeln. Men detta ska vi träna på och förhoppningsvis försvinner det snart:D


/Sandra

vilken värme!!

Idag är det helt sjukt varmt! 32 grader i skuggen! Har spenderat nästan hela dagen inne och röjt i huset..
Tycks ALDRIG bli rent tycker jag städar skiten ur mig men e lika stökigt dan efter igen så idag ahr jag verkligen försökt röja, men nu tog orken slut igen =(

Kl 4 ska vi åka iväg till ridhuset och trimma igenom inför fredag! Shit kommer ju smälta bort är som ett växthus där inne.. Men det hjälps inte, kan lika gärna bli såhär varmt när man tävlar så lika bra att träna i värmen oxå.. fast man helst slipper ;)

Idag tänkte jag fokusera på framåtbjudningen i skolorna och sen rida igenom båda pogrammen, i morgon blir det ett lätt pass med mycket lösgörande inför fredagen!/madde

Onsdag

Kom nyss hem från Mathias och Malin efter att sovit där i natt, jag vaknade klockan 7! Det är det tidigaste jag vaknat på ett bra tag förutom på tävlingar.
Vaknade av att jag blev varm och att solen sken mig rakt upp i ansiktet, det var skönt och sova där faktiskt.

Ska åka till stallet i kväll och rida när mamma kommer hem. Jag tror jag ska hoppa idag faktiskt och det ska bli riktigt kul. Att hoppa tycker både jag och Gabbe är kul just nu och då finns det ingen anledning till att inte göra det.


/Sandra


Prel starttider

Nu har de prel. starttiderna för helgen kommit ut och känner mig väldigt nöjd!

På fredag startar jag som nr 18 av 31 pch har du starttid 18.49
Lördagen får jag starta sist som nr 33 o startar då 18.41

Ganska skönt faktist att få starta sent eftersom de lovar samma värme i helgen som det varit nu i veckan!

Nu blir att att trimma igeom extra ons-tors vet att det är vår debut o att abbe blir spänd på tävling men blev såå taggad direkt jag insåg att vi slipper kämpa i stekhett väder ;) Vill ju såklart att det ska gå bra men är mer än nöjd om vi rider ihop mer än 55% i vår MSV debut, har trotts allt bara ridit honom i lite drygt 2 månader o knappt ridit alls innan det på 1,5 år pga barn osv.. Ska bli spännande o ROLIGT =D


Tjoho..

Blev en härlig barbacka tur på Bally igår kväll när vi kom hem från hovslagaren,
blir nog samma ikväll både för Abbe o Bally =)

Idag har jag röjt o Tvättat stallet, blev nästan klart men ska möblera om lite där blivande spolspiltan ska bli innan jag tvättar längst ner! Mamma var även här o hjälpte till =D

Nu ska jag börja laga mat så hörs vi!


Tänk om 3 dagar debuterar vi MSV dressyr =)

/Madde

Ensam

Nu sitter jag här hemma själv eftersom mamma åkte till stockholm i morse och skulle hälsa på någon där uppe. Jag stannar hemma eftersom jag har en katt och en häst att ha hand om.
Sitter och tittar runt i olika häst affärer på nätet och laddar inför semsestern som är snart.
Har funderat på vad som ska packas med och har börjat lägga de på hög så jag bara kan packa i det i väskan på fredag.

Jag ska åka till stallet runt halv 6 med bussen och sen rida sen fixa saker i stallet, sen blir jag kvar där under natten så jag slapp vara hemma själv i två dagar.
Blir att rida ut idag så han får se något annat och röra på sig. Ska träna på igångsättningar och avbrott idag och vara mjuk i vänsterhanden. Ska rida på vanliga silverbettet då jag inte vill att han ska tycka det blir obehagligt med pelhambettet om jag nu blir så stel i handen. Är ju i denna period nu där det är nya problem som kommer fram och tränas bort efter ett tag. Det är dessa problem jag blir bättre av, för de problem jag och hästen haft under våra år har bara kommit fram en gång, och han jag löst det och det kommer tillbaka så går man bara tillbaka till lösningen så går allt fort och smidigt!

Det tycker jag är det man vill nå inom ridningen, bli bättre och lösa sina problem och sina lösningar på dessa :)vad tycker ni, har ni ni för problem när ni rider, några olater?

/Sandra


Ridpasset

Det blev dressyr på terrängbanan och det gick super bra efter ett tag iaf. Gabbe blir så seg om han inte går ordentligt och jobbas igenom varje dag. Nu har han tagit det lugnt i 3 dagar vilket betydde att han var seg! I början var det lite problem då han måste lyssna framåt för att kunna böja och ställa sig i sidorna.
Fick bråka lite med honom ett tag för han blev lite tung och sprang eller så blev han seg och lyssnade lite halvt.
Ringde mamma så fick hon komma och gapa lite på mig, och helt plötsligt blev det lättare och han blev finare och jag kunde fokusera på mig själv och hästen gick.
Blev inte så mycket galopp som jag hade velat eftersom han inte gått så hårt på några dagar, men nu ska jag klara mig utan mamma i 2 dagar och rida själv.
Måste verkligen lära mig känslan själv, jag är helt ovan hur det ska kännas och då blir det fel när hästen orkar bära sig och jag säger ner.
Sen har jag lätt att bli hård i vänsterhanden och låsa den. I höger varv är det inga problem då jag får stödet på yttertygeln, vilket man ska ha när man rider. Men i vänster varv blir vänsterhanden innerhand och allt blir fel!
Så nu ska jag rida men en aning längre vänster tygel i vänster varv och sen lätta ofta och röra på handen lite hela tiden (med lillfingret) för att inte bli stel och stark.

Mamma åker föresten till Stockholm tisdag-onsdag så jag ska sova hos Malin och Mathias då. Åker buss dit runt halv 6 och sen åker jag hem onsdag förmiddag.


/Sandra


Equimin flugspray


När vi var i Flyinge så gick vi in i en affär som just har räddat min sommar! Jag blev hur glad som helst när jag hittade den bästa flugsprayen i världen!
Denna flugspray heter Equimin och den håller verkligen alla flugor borta, det är den enda som håller exakt alla flugor borta, dock stod det att det var ett ämne i denna spray som förbjöds i Sverige, men ändå säljs den på minst 5 ställen jag känner till! Föresten har jag läst på flera hemsidor där det står om förbjudna flugspray osv, men denna nämns inte någonstans, är inte det väldigt konstigt?
Har även läst på nätet om folk som använder detta, de är mycket nöjda och behöver bara några sprut så är flugor och bromsar veck! Det luktar gott, en blandning av tjära och något mer.

Jag fick med denna flaska när jag köpte Gabbe och han reagerade inte konstigt på det eller fick någon reaktion så jag vet inte vad som är fel på det? Jag är nöjd med detta och det är det enda som funkar för att hålla alla insekter borta!
Vad tycker ni, är det inte konstigt att de inte står att det är förbjudet i Svergie någonstans?
Är det någon som testat detta eller använder detta nu?

/Sandra


super väder!

Som Madde redan skrivit så är vädret hur fint som hellst idag, solen skiner och himmelen är klart ljusblå, syns knappt något moln så långt man kan se.
Har nu börjat planera lite tävlingar och det finns kanppt några ponny dressyrtävlingar, de flesta är i september.
Vill börja tävla i slutet av Augusti sen arbeta på och försöka rida någon LA:1 innan vintern. Får se hur det går med del planen men det är det som är tanken nu.

Idag har jag tänkt rida igenom LB:1 programet och träna mycket galopp eller så blir det att rida ut en sväng och ta det lugnt. Det finns väldigt mycket att arbeta med efter att han tagit det lugnt.
Tror det blir dressyr antingen på terrängbanan eller ridbanan, det beror helt och hållet på hur banan ser ut, om den är trorr och gropig eller om den är något mjuk:)


/Sandra


Varmt!

Shit idag är det varmt igen.. Kollade vädret i morse och ser ut som det ska se likadant ut hela veckan..
Hoppas dock det är lite svalare i helgen när vi ska tävla annars smälter man ju bort.. :P

Idag får vi åka med Abbe til hovslagren så han får nya skor, han hade fullbokat i 2 veckor fram o hinner inte åka hit så får helt enkelt lasta o åka dit. Annars blir det ju inget dressyrtrim och det är verkligen ett MÅSTE!

Abbes vecka:

Mån: Skritt
Tis: Vila
Ons: dressyr
Tors: Dressyr
Fre: Tävla
Lör: Tävla
Sön: Skritt

Han får ta det lugnt nu i 2 dagar eftersom han fick sån mjölksyra igår på tävlingen..


Ballys Veckan:

Mån: Skritt 50min
Tis: Skritt 50min
Ons: Skritt 50min
Tors: skritt 30min
Fre: Vila
Lör: Vila
Sön: Skritt 50min

Har även börjat jogga Bally lite kort under skritt turerna och ska fortsätta med det i ca 2-3 veckor innan vi joggar Hela pass- alltså 50min..

Nu ska jag börja förberda middagen så vi hinner äta lite snabbt innan vi åker till Hovslagaren..


Hemma!

Nu är jag hemma igen från Flyinge och det har varit en jätte rolig helg men den har varit ganska lugn för att vara en tävlingshelg. Resultaten har varit blandade men hästarna har varit fina i olika moment.
Det har även hänt lite halv konstiga saker, som har varit roliga men absolut inte sånna saker som man tror händer på en tävlingsplats. Helgen har varit rolig och händelserik som vanligt :) Kom hem runt halv 3 i natt och gick och la mig halv 4 och vakna kl 11.

Nu är jag iaf hemma men det är inte så lång tid jag är det. På fredag åker jag igen och kommer inte hem på ungefär en vecka, är väldigt frånvarande nu men det är sommar och vem vill sitta hemma när man kan vara ute och se sverige och göra olika saker!
På fredag åker vi Malmö som sagt och kollar *** fälttävlan sen, då ni, så åker vi till Tyskland!
Malin, Mathias, Matilda och jag åker till Tyskland och kollar in det och gå på ett stort nöjesfält som är större än Liseberg och på detta näjesfält har de Europas största berg-och-dalbana i trä! Ska bli så kul att åka de som finns där sammtidigt som man är utomlands!
Längtar faktiskt, men snart bär det av!

Hästen har mamma haft hand om under tiden vi var i Skåne.
Hon har longerat och ridit lite, så han har hållt igång så det är bara för mig och rida nu när jag kommit hem, dock blir det på kvällarna då det är alldeles för varmt och rida på dagarna.
Nu ska det bli galopparbete ett tag framöver till vi kommer hem från Tyskland, sen blir det att planera tävlingar inför hösten!


bild från en hopptävlin 2009


RSS 2.0